Home / Blog / Nieuws / Zo maak je zelf de beste panna cotta met koffie!

Zo maak je zelf de beste panna cotta met koffie!

Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert dat je in verschillende smaken kunt maken. Speciaal voor de koffieliefhebbers gaan we nu dieper in op de panna cotta met koffie. Als echte koffieliefhebber wil je natuurlijk wel de beste espressomachines hebben om een goede espresso te kunnen maken. Als je een heerlijk uitgebreid Italiaans diner gaat koken, kan een heerlijk dessert zeker niet ontbreken. Gelukkig weten de Italianen wel raad met zoetigheid en er valt altijd wel wat lekkers te bedenken. In dit artikel krijg je alles te weten over dit heerlijke dessert. En om niet te vergeten, hoe je het maakt natuurlijk!

Wat is panna cotta?

Dit van oorsprong Italiaanse dessert betekent letterlijk ‘gekookte room’. De eenvoudigste variant maak je met room, melk, suiker en gelatine. De gelatine zorgt ervoor dat de panna cotta na het afkoelen stijf blijft. Dit zorgt juist voor een extra feestelijke uitstraling van het dessert. Met panna cotta kun je op veel verschillende manieren variëren. In dit recept wordt espresso toegevoegd tijdens het kookproces. Het is echt nodig om zeer geconcentreerde koffie te gebruiken om de authentieke koffiesmaak te behouden. Om deze sterke koffie of espresso te kunnen maken, heb je wel de juiste machines nodig. Je kunt de beste espressomachine consumentenbond vergelijken om te bepalen welke voor jou de beste espressomachine is.

Hoe maak je de panna cotta? 

Om een lekkere panna cotta te maken hoef je echt geen 5* chef te zijn, het is alleen wel belangrijk dat je er goed de tijd voor neemt. Het afkoelen en opstijven van de panna cotta neemt zo’n 4 tot 6 uur in beslag. Belangrijk dus dat je op tijd begint. Wat heb je nodig? 125 ml espresso, 50 gram witte basterd suiker, 375 ml slagroom, 3 blaadjes gelatine en een snufje zout. Hoe maak je de panna cotta? Zet de espresso en doe dit in een steelpannetje, verwarm vervolgens de suiker, de slagroom en het snufje zout met de espresso. Roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost. Breng het mengsel net niet aan de kook. Haal vervolgens van het vuur. Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water, totdat ze zacht zijn. Knijp daarna al het vocht eruit en roer daarna door het mengsel met een garde. Het is belangrijk dat het mengsel goed warm is, anders krijg je later klontjes in je panna cotta. Schenk vervolgens het mengsel in de vormpjes en dek dit af met huishoudfolie. Dit zet je in de koelkast, minimaal 6 uur, maar het liefste de hele nacht. Haal vervolgens na het opstijven de panna cotta uit de koelkast en haal ze uit de vormpjes. Nu kan het genieten beginnen!

Plaats een reactie