Home / Blog / Reviews / Wacaco Nanopresso review: onderweg koffie drinken is mogelijk!

Wacaco Nanopresso review: onderweg koffie drinken is mogelijk!

Wil je een goede espresso zetten met een handaangedreven koffiemachine? De Wacaco Nanopresso bewijst dat het kan! Heerlijke koffie voor onderweg. Gezet via cups of gemalen koffie. Het enige wat je nodig hebt is kokend water!

De Wacaco Nanopresso is een handaangedreven machine die lijkt op een opgevoerde thermoskan. Waarschijnlijk niet wat je in gedachten had toen je op pad ging om een espressomachine voor thuis te kopen. 

Toch ben ik onder de indruk van de Nanopresso. De Nanopresso van Wacaco is een machine waarmee je met de hand gepompte espresso zet – en die in je zak past. 

Als je zoveel onderweg bent dat thuis meer dan één plek betekent is de Nanopresso een verrassend waardige kanshebber om jouw koffiezetapparaat te worden. 

Hier lees je:

Alvast veel plezier met jouw nieuwe koffiemachine voor onderweg!


Wacaco Nanopresso review: de beste koffie voor onderweg!

Het eerste dat je moet weten over de Nanopresso is dat er geen batterij is. Ook hoef je ‘m niet op te laden. Een espresso wordt gemaakt met 18 bar druk door handmatig te pompen. Het eindresultaat is vergelijkbaar met wat je in een café krijgt.

Lichter, kleiner, gemakkelijker te gebruiken en toch twee keer zo krachtig als zijn voorganger (de Minipresso).

De Nanopresso wordt geleverd met een ingebouwd espresso kopje en een hoesje dat perfect past. Zo blijft ‘ie mooi schoon en dit vergroot de levensduur.

Je kunt de onderkant van de koffieschep gebruiken om je maling te bepalen. En als je een liefhebber van cups bent, pak dan een NS-adapter van Wacoco, zodat je met Nespresso cups koffie zet. Deze zit er niet standaard bijgeleverd.

De behuizing en onderdelen van de Nanopresso zijn van kunststof gemaakt. Toch voelt hij zeer stevig aan. Ideaal voor op reis. Kleine details geven de Nanopresso het gevoel dat hij een paar jaar mee kan onderweg.

Dagelijkse gebruik

Als je nog nooit een koffiemachine voor onderweg hebt gebruikt, kost het wat tijd om erachter te komen waar elk onderdeel voor is.

Het is een goed koffieapparaat voor een weekendje weg. Met andere woorden, als je niet zeker weet of er een goede espresso binnen handbereik is. 

Als je veel onderweg bent, in bibliotheken studeert of gewoon de hele dag van kantoor wisselt is de Nanopresso een handige gadget. Je gebruikt ‘m zonder al te veel gedoe.

Het enige wat je nodig hebt is warm water en een stabiel oppervlak om alles op te zetten.

Het enige nadeel is dat het tijd kost. En het hebben van een thermoskan is waarschijnlijk even snel. De droogtijd en het weer in elkaar zetten van alle componenten duurt even. Maar met zo’n heerlijke koffie is het nadeel dat makkelijk opweegt tegen de positieve punten.

Hoe is de smaak?

Het is gemakkelijk om na een paar keer proberen een goede espresso te zetten met een rijke crema. Dit komt allemaal door de 18 bar druk.

Binnen een paar dagen heb je het gevoel dat je veel leert over het zetten van een perfecte espresso. 

Het gepatenteerde zetsysteem van Wacaco kan 18 bar druk aan. Dit maakt de Wacaco Nanopresso een uniek systeem dat zich met de topklasse koffiemachines mag vergelijken.

Als je van leuke extra’s houdt heeft Wacaco ook een Barista Kit Double Espresso uitgebracht. De Barista Kit schroef je op de Nanopresso om twee espresso te zetten. Dit betekent dat je nog een kit mee moet nemen onderweg. Niet heel handig, maar wel als je samen op reis bent – en van koffie houdt.

Milieuvriendelijkheid

De milieuvriendelijkheid van deze kleine machine is indrukwekkend. De Nanopresso heeft alleen kokend water nodig – de rest doe je met de hand. 

Daarnaast bespaar je een hoop milieuvervuilende wegwerpverpakkingen van afhaalkoffie. En je hebt binnen een maand de kosten van een Nanopresso terugverdient.


Conclusie van de Wacaco Nanopresso review

De Wacaco Nanopresso scoort een 4 uit 5. Dit kleine apparaat heeft een uitzonderlijk goede espresso via gemalen koffie of cups. Doordat kokend water vereist is kan er niet overal koffie worden gezet.

Qua uiterlijk, prijs en gebruiksvriendelijkheid kan de Nanopresso niet voorbij de topklasse espressomachines die ik heb gereviewd. 

En toch is de smaak bijna gelijk. Het is meer een faff, het gaat om kokend water en het vinden van een vlakke plek als je buiten bent, maar het eindresultaat is indrukwekkend. 

Het is een praktisch apparaat met een lage ecologische impact. En je hoeft niet voor een specifiek zetsysteem te betalen. Wissel tussen cups of gemalen koffie. En vergeet schoonmaakproducten – gewoon ouderwetse zeep en water maken ‘m schoon. 

Of je nu in een universiteitscafetaria, op een camping of in een koffie-loze co-workingspace bent, met de Nanopresso kun je met de hand een perfecte espresso maken, zonder elektriciteit. 

Het is verre van een plug-in-and-go-klus. Want je moet even doorkrijgen hoe die werkt. En dan moet er nog heet water zijn. Maar de Nanopresso laat je zien dat koffie zetten ook makkelijk kan zijn. En waarom koffie eigenlijk zo ingewikkeld is geworden. Want alles wat je echt nodig hebt voor goede koffie is een klein apparaatje als dit.


Wacaco Nanopresso uitbreidingen

Zoals je hierboven hebt gelezen kun je de Wacaco Nanopresso uitbreiden.

Je zet dan niet alleen een espresso via gemalen koffie, maar ook via Nespresso cups. Daarnaast kun je een uitbreiding kopen om twee espresso’s tegelijk te zetten.


Barista kit

De Wacaco Nanopresso Barista Kit is een uitbreiding om twee espresso’s te maken – of een dubbele. Zo zet je tot 120 ml koffie in één keer. Dit is gelijk aan 16 gram gemalen koffie.

Je hebt hiervoor dus een Nanopresso nodig. Deze uitbreiding koop je er los bij.


NS adapter

Wacaco Nanopresso NS adapter

De Wacaco Nanopresso NS adapter is er voor de liefhebber van Nespresso koffie. Of eigenlijk van simeple koffie. Want hierbij hoef je zelf niet de gemalen koffie in de Nanopresso te doen. Het enige wat je doet is een cup in de adapter en deze schroef je (eerst) op de koffiemachine voor onderweg.

Een nadeel van de adapter: soms breekt de folie van de Nespresso cup. Dan heb je uiteindelijk alsnog de gemalen koffie die je zonder de adapter kunt gebruiken – maar niet heel handig. Dit gebeurt niet altijd. Ook in de reviews is te lezen dat sommige hier last van hebben.


Wacaco Nanopresso schoonmaken

Natuurlijk vergt een koffiemachine onderhoud. Maar deze mini koffiemachine heeft weinig onderhoud nodig. Een paar keer per maand schoonmaken is voldoende.

Er wordt aangeraden om de portafilter schoon te maken. Dit doe je door het oranje stukje plastic weg te halen. Trek deze over het randje en was beide. Het plastic en de rest van de portafilter. Doe dit met gewoon water. Dat is alles!

Meer weten? Bekijk hieronder de korte video over het schoonmaken van de Wacaco Nanopresso. Zo weet je binnen een paar minuten alles wat nodig is om ‘m in goede staat te houden.

Reiniging: video handleiding

Alles over het reinigen van de Nanopresso vind je in bovenstaande video!

Wat zijn jouw ervaringen met de Nanopresso? Laat het weten in de reacties!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Nanopresso?

Doe gemalen koffie in de bovenkant van de Wacaco Nanopresso. Vervolgens pomp je handmatig de koffie door de machine heen. Zo zet je koffie onderweg op een milieubewuste manier. Het enige wat je nodig hebt is kokend water.

Is Nanopresso goede koffie voor onderweg?

Doordat er met 18 bar druk koffie wordt gezet zet de Nanopresso goede espresso. Meer weten? Klik hier voor de review!

Wat kost de Wacaco Nanopresso?

Bekijk de actuele en goedkoopste prijs hier.

Plaats een reactie