Home / Blog / Thee / Beste thee ei, theezeef en theefilter (2020)

Beste thee ei, theezeef en theefilter (2020)

thee ei

Op zoek naar een filter voor jouw losse thee? Dan zoek je een thee ei, een theezeef of een theefilter.

Misschien iets anders dan je van Koffiemachine verwacht. Toch is het drinken van thee een goed alternatief op een bakje koffie. Daarom nu ook voor de niet-koffie-drinkers: de oplossing voor het beste theezeefje!

Deze zeefjes zijn gemakkelijk om jouw losse thee in te doen. Zo behoudt je de beste smaak van de thee. Daarnaast kun je simpel een thee ei kopen bij verschillende webshops. Zo heb je een goedkope uitbreiding voor jouw thee-set.

Op deze pagina laten we zien welke thee eieren en zeefjes er beschikbaar zijn. Zo weet je precies welke de beste is en waar je deze kunt kopen.

Let op: deze thee eieren of zeefjes zijn niet geschikt voor thee uit een theezakje.

De weg naar een thee ei, theezeefje en theefilter

weg naar theezeefje

De zoektocht begint. Online vind je honderden, zo niet duizenden opties. Denk aan Chinese webwinkels zoals AliExpress, maar ook Nederlandse zoals Bol.com.

Verschillende kwaliteit, dat is wel te zien. Niet perse aan de prijs. Want in China zijn ze misschien 50 cent goedkoper dan hier. In Nederland weet je dan wel dat het thee ei van goede kwaliteit is. En natuurlijk van Europees gekeurd materiaal.

Nu genoeg over theefilters uit China. Waar kun je ze nog meer kopen in ons eigen landje?

Je vind ze ook bij onder andere de Ikea en bijvoorbeeld de HEMA. Je kunt ze vrijwel overal kopen. Maar een thee ei is er in veel verschillende soorten.

Daarom laten wij van Koffiemachine je hieronder zien welke verschillende soorten theezeefjes er allemaal zijn. Zo weet je precies waar je uit kunt kiezen. Daarnaast zie je ook meteen bij welke aanbieder je moet zijn!

Welke soorten zijn er van het thee ei?

Bekijk hieronder de verschillende soorten thee eieren en voor welke deze bestemd zijn. Zo koop je altijd het juiste thee ei én weet je zeker dat je niet de verkeerde koopt.

Voor in een theepot

Wanneer je van plan bent om een thee ei voor theepot te kopen, moet je opletten. Je wilt er zeker van zijn dat jouw thee ei niet te klein is.

Bij een groot thee ei kun je namelijk gemakkelijk een hele pot thee zetten. Wanneer je een te kleine koopt krijg je slappe thee. En dat is niet lekker.

Bekijk hieronder de verschillende thee eieren voor in een theepot.

Voor in een gewoon glas

Misschien heb je een cooker, of vind je het gewoon fijner om thee te drinken uit een glas, of ben je enkel met één theeleut thuis. Wat de reden ook is, voor in een gewoon glas zijn er legio aan opties voor een goed thee ei.

Bekijk hieronder de verschillende thee eieren voor in een gewoon glas. Er zitten leuke variaties tussen. Laat je verassen en doe eens gek!

Op zoek naar het beste theezeefje

theezeefje

Dan is er ook nog het theezeefje. Dit zijn theezeefjes voor losse thee. Zo valt de thee niet door heel je glas en hoef je het ook niet op te drinken.

Het verschil tussen een theezeefje en thee ei is dat een theezeefje niet is afgesloten. Hierdoor hoef je bij een thee ei niet op te letten of de thee eruit zal vallen. Bij een theezeefje wel. Daarom wordt een theezeefje vaker gebruikt in een glas. En een thee ei vaker in een pot.

Hieronder vind je de verschillende soorten theezeefjes. Ook hier zijn er weer een aantal leuke variaties te vinden. Alvast veel plezier met thee drinken!

Theepot met ingebouwde filter

Dan is er ook nog de theepot met de ingebouwde theefilter. Deze ingebouwde theefilter zorgt ervoor dat je geen losse meer hoeft te kopen. Enorm handig!

Theepot met theefilter ikea

Deze theepot is te koop voor 9,99 bij Ikea.

Veelgestelde vragen

Welke thee ei kopen?

Bekijk hier het overzicht van verschillende.

Hoe duur is een theezeefje?

Dat verschilt. Het kan van slechts één euro tot wel twintig euro.

Waarom een theefilter kopen?

Het zorgt ervoor dat je gemakkelijk losse thee kunt gebruiken, zonder dat het in het glas komt.

Plaats een reactie