Home / Blog / Accessoires / Tamper Kopen? Beste Koffie Tampers 2021!

Tamper Kopen? Beste Koffie Tampers 2021!

koffie tamper kopen

Koffie tamper kopen? Een tamper gebruik je om gemalen koffie in de portafilter aan te stampen. Dit zorgt ervoor dat de losse koffie één geheel vormt waar het water doorheen perst tijdens de extractie. Het aanstampen is een belangrijke stap in het zetten van de perfecte espresso.

Dit wist je misschien niet, maar er zijn nog meer verschillende soorten tampers. Ook zijn er verschillende afmetingen. Ik zet de beste tampers voor je op een rij. Verder lees je over de beste tamper stations en tamper matten.

Veel leesplezier!


Top 10 Beste Tampers 2021

Voor de beste tampers hebben we gekeken naar de beste merken, beoordelingen en prijs-kwaliteit verhouding. Vaak is een espresso tamper in verschillende kleuren en materialen te bestellen. Ook zijn ze vaak beschikbaar in meerdere maten. Controleer dus goed welke jij nodig hebt.


1. Motta Aluminium Convex 58 mm

motta tamper

Deze Motta aluminium tamper is een convex tamper met een diameter van 58 mm. Dankzij het materiaal, aluminium en RVS, is de tamper zwaarder dan gemiddeld. Hij weegt namelijk 410 gram. Dit extra gewicht is fijn voor het aanstampen.


2. Motta Vlak 58 mm

motta espresso tamper

Deze Motta tamper is een vlakke tamper en heeft een diameter van 58 mm. Het bestaat uit het houten handvat en RVS base. Het is de klassieke tamper die goed in de hand past. Ook is deze tamper verkrijgbaar met handvaten in veel verschillende kleuren en materialen. Voor ieder wat wils dus!


3. De’Longhi Vlak 51 mm

delonghi tamper

Deze De’Longhi tamper is wat kleiner dan bovenstaande, namelijk 51 mm in diameter. Hiermee is het geschikt voor portafilters van 51 mm. Kies hier niet voor als jouw portafilter 58 mm is. Het handvat is gemaakt van hout en heeft de typische De’Longhi blauwe kleur. De base is vlak en gemaakt van metaal.


4. Motta Flash 53 mm

motta 53mm

De Motta tamper Flash is een vlakke tamper. Deze is geschikt voor portafilters van 53 mm. De tamper is mat zwart, maar ook verkrijgbaar in het rood. Deze espresso tamper is gemaakt van metaal.


5. Solis Vlak 58 mm

solis aluminium tamper

De Solis tamper is een zware tamper van hoge kwaliteit. Deze aluminium tamper weegt maarliefst 730 gram, wat fijn is voor de tamping. Ook heeft het een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De Solis tamper 58 mm is vlak, let dus op dat je de koffie recht aanstampt.


6. Espresso Gear Primo Convex 58 mm

convex tamper

De Espresso Gear Primo tamper is een luxe convex tamper van het merk Lavazza. Het design is erg mooi en anders dan de meeste tampers. Ook heeft Espresso Gear Primo geen platte, maar een convex base. Dit faciliteert het juist aanstampen.


7. Espresso Gear Convex Tamper Luce 58 mm

tamper convex

Deze Espresso Gear tamper heeft een mooi houten design en convex base. Dit zorgt ervoor dat aandrukfouten worden voorkomen. Deze convex espresso tamper is geschikt voor portafilters van 58 mm.


8. Joe Frex Click 58 mm

joe frex click

De Joe Frex click tamper is een speciale tamper die klikt als het ingestelde aandrukgewicht bereikt is. Dit kan van 0 tot 20 kg worden ingesteld. Deze espresso tamper is vooral geschikt voor in de horeca doordat het zorgt voor uiterste precisie, ook als verschillende mensen hem gebruiken. Maar ben je een fanatieke thuisbarista.. dan wil je natuurlijk ook de mooiste gadgets.


9. Joe Frex Rood 58 mm

joe frex tamper

Joe Frex biedt mooie vlakke espresso tampers aan. Deze zijn vrij zwaar, namelijk zo’n 460 gram afhankelijk van het gekozen handvat. De tampers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, materialen en maten. Een houten handvat is vaak lichter.


10. Solis 51 mm

solis tamper 51mm

Deze Solis tamper is een simpele vlakke tamper. Hij is 51 mm in diameter en is daarmee geschikt voor portafilters van 51 mm. Het gewicht van de koffie tamper is 300 gram en hij is gemaakt van aluminium.


Tamper soorten: welke soorten zijn er?

Een tamper vind je in verschillende varianten. De meest voorkomende is de handtamper. Daarnaast zijn er ook de clicktamper en de automatische tamper. Hieronder lees je de beschrijving.

Handtamper Vlak

Een handtamper is de meest voorkomende tamper. Het bestaat uit een handvat en de base. Deze zijn beiden los verkrijgbaar en meestal te combineren. In het geval van een vlakke base is de onderkant van de tamper helemaal plat. Dit maakt het goed aanstampen iets moeilijker dan met een convex base.

Handtamper Convex

Een convex tamper is ook een handtamper. De convexe base wil zeggen dat de onderkant van de tamper een lichte bolling heeft. Dit zorgt ervoor dat aandrukfouten worden voorkomen.

Click- of Trainingstamper

Een clicktamper of trainingstamper druk je ook met de hand aan. Deze geeft een duidelijke klik wanneer het juiste aandrukgewicht is bereikt. Dit maakt het aanstampen weer een stukje preciezer. Deze kan je absoluut thuis gebruiken maar is ook erg handig in de horeca.

Automatische Tamper

Een automatische tamper zorgt voor een snelle en precieze aanstamping van de koffie. Deze tamper is groter dan de handtampers hierboven. In feite wordt het tamp station hier al bij geleverd. Ook is een tamper mat hier niet bij nodig. De automatische tamper is vaak ingebouwd in een espresso machine. Losse automatische tampers worden vooral in de horeca gebruikt.


Plaats een reactie