Senseo apparaat kopen?
Beste Senseo apparaten 2022!


Een Senseo apparaat is een basisklasse koffiezetapparaat. Met een Senseo koffieapparaat heb je snel een lekker bakje koffie bij de hand, of zelfs twee!

Senseo is een koffiemachine die gebruik maakt van koffiepads. Hierdoor heb je weinig werk aan een kopje koffie zetten. Eén druk op de knop en klaar. Lekker makkelijk!

Met elke Senseo kan je melkspecialiteiten maken met de juiste pads. Alleen de Senseo Latte Duo gebruikt hier verse melk voor maar deze is niet meer leverbaar. Gebruik daarom voor je melkspecialiteit de Senseo opschuimer.

Er zijn verschillende varianten van de Senseo koffiemachine. De modellen variëren in ontwerp, functies en prijs. Ook vind je de nieuwe Senseo koffiezetapparaten 2022!

Op deze pagina lees je:

Senseo

Beste 2022:
Senseo Select

Senseo Select
GeheugenfunctieJa
Waterreservoir1 l
Automatische
uitschakeling na
1 min
Koffiesterkte InstelbaarJa
Opwarmtijd30 sec

Best verkocht:
Original Intensity

Original Intensity
GeheugenfunctieNee
Waterreservoir0,7 l
Automatische
uitschakeling na
30 min
Koffiesterkte InstelbaarJa
Opwarmtijd30 sec

Beste veel koffie:
Senseo Switch

Beste grote Senseo
GeheugenfunctieNee
Waterreservoir1,2 l
Automatische
uitschakeling na
1 min
Koffiesterkte InstelbaarNee
Opwarmtijd30 sec


Top 8 Beste Senseo Machines

Bekijk hieronder de beste Senseo apparaten van 2022. Met een Senseo kan je altijd twee kopjes tegelijk zetten. Dit is niet altijd het geval bij bijvoorbeeld een Dolce Gusto apparaat. De Senseo machines zijn er in veel verschillende kleuren. De prijs kan verschillen per aanbieder en per kleur. Controleer dus wat de beste optie is voor jou.


1. PHILIPS ORIGINAL INTENSITY SELECT


De Philips Senseo Original Intensity Select is de vernieuwde Senseo Original. Ook wel de Senseo Original HD6554. Deze Senseo is in meerdere kleuren verkrijgbaar, namelijk: zwart, grijs en rood.

Het verschil met de Original? Je stelt de koffiesterkte zelf in. Ook bepaal je zelf hoeveel water de machine gebruikt. Zo kun je een kop koffie zetten die jij het lekkerst vind.

Dankzij de koffie boost technologie heeft de koffie uit deze machine een lekkere dikke cremalaag. Deze technologie besprenkelt de koffiepad eerst met water, voordat de koffie wordt gezet. Zo wordt het water in een langere tijd door de koffiepad geperst en heeft het dus langer de tijd om de smaak af te geven.


2. PHILIPS SWITCH


De Philips Senseo Switch is een handige koffiemachine waar je van één tot zeven kopjes koffie tegelijk zet. Ideaal wanneer je schoonfamilie op bezoek komt!

Je zet zowel koffie met pads als filterkoffie. En de kan wordt erbij geleverd! Deze machine heeft een waterreservoir van 1,2 liter. Hierdoor kun je veel kopjes koffie achter elkaar zetten, zonder dat je het reservoir hoeft bij te vullen.

Druk 2 keer achter elkaar op de knop voor het zetten van een extra sterke kop koffie. Wanneer je dit apparaat moet ontkalken geeft de machine zelf aan. Dit hoef je dus niet in de gaten te houden.


3. PHILIPS QUADRANTE


De Philips Senseo Quadrante is een koffiemachine waarmee je veel koffie kunt zetten. Twee koppen tegelijk en tot wel 10 koppen koffie zonder het waterreservoir van 1,2 liter bij te vullen.

Deze koffiemachine heeft een functie om het apparaat automatisch uit te laten schakelen. Dit gebeurt na 30 minuten. Door zijn stijlvolle design is deze Senseo een echte eye-catcher.

Het water wordt via 45 punten verspreid over de koffie. Hierdoor heb je een vollere smaak en intensere smaakbeleving.

De intensiteit van de koffie kan bij dit Senseo koffiezetapparaat niet aangepast worden.


4. PHILIPS SELECT


De Senseo Select CSA240 en CSA250 zijn de nieuwe Senseo’s. Een aanrader voor een op maat gemaakt kopje Senseo! Je stelt namelijk zelf de koffiesterkte en de hoeveelheid water in. Ook sla je jouw favoriete kopje koffie op dankzij de geheugenfunctie!

Het waterreservoir is 1 liter groot, een prima formaat. Deze versie is verkrijgbaar in de kleuren: rood, zwart en RVS.

De eerdere Senseo Select, de CSA230, is vergelijkbaar maar heeft geen geheugenfunctie. Let dus goed op welke je kiest.


5. PHILIPS ORIGINAL PLUS


De Senseo Original Plus is niet heel verschillend van de Original Intensity select… Het verschil? De matte uitvoering. Een mooie detail voor de liefhebber. Hij is verkrijgbaar in het rood, wit en zwart.

Je kan dus zelf de koffiesterkte bepalen én de hoeveelheid water. Zo maak je jouw kopje helemaal op maat voor jou!

Ook is dit een milieuvriendelijk model doordat hij gemaakt is van gerecyclede materialen.


6. PHILIPS VIVA CAFÉ


De Philips Senseo Viva Café is een goede koffiepadmachine met instelbare koffiesterkte. Volgens Philips is dit tevens het model wat uitbreid op de Original variant.

Wanneer je twee keer op de knop klikt, krijg je een sterker en kleiner kopje koffie. Daarnaast geeft deze Senseo aan wanneer die schoongemaakt moet worden. Dit gaat via het indicatielampje.

Met dit apparaat kun je zowel grote als kleine kopjes gebruiken, door de verstelbare metalen koffietuit. Met een waterreservoir van 0,9 liter is de inhoud normaal voor een vergelijkbare koffiemachine.


7. PHILIPS LATTE DUO


Met de Philips Senseo Latte Duo zet je échte cappuccino’s dankzij het melkreservoir wat erbij zit. Dit is de enige Senseo koffiemachine dat gebruik maakt van verse melk.

Je zet met één druk op de knop twee kopjes koffie met melkspecialiteit tegelijk. Ook een latte macchiato of café crème is simpel gezet. Bij het zetten van een zwarte koffie ontbreekt de karakteristieke cremalaag natuurlijk niet.

Dit Senseo apparaat geeft aan wanneer die toe is aan een schoonmaakbeurt. Hier hoef je dus niet over na te denken! Wanneer je twee keer achter elkaar op het knopje klikt geeft ook deze machine een sterkere bak koffie.

Latte Duo


8. PHILIPS ORIGINAL


De Senseo Original is de eerste Senseo machine, de originele dus. Dit is de voorganger van onze nummer 1. Het verschil zie je in de nummers. Dit is namelijk de Senseo Original HD6553.

Deze eerste uitvoering is nog verkrijgbaar, al scheelt het vaak weinig euro’s met de vernieuwde versie.

Het verschil tussen de Senseo Original HD6553 en HD6554 is de instelbare koffiesterkte en hoeveelheid water. Je kan jouw koffie dus personaliseren.


Wat is een Senseo apparaat?

Een Senseo apparaat is een op een pad gebaseerde koffiemachine. Een koffiepad is gemalen koffie, voorverpakt in zijn eigen filter. Het is voor koffie wat een theezakje is voor thee. Het voordeel van de koffiepad is dat elke pad perfect wordt afgemeten en dat er geen schoonmaakwerkzaamheden bij komen kijken.

Het nadeel van de pad is dat de koffie niet meer zo vers is als toen deze werd gemalen en in de koffiepad werd geplaatst. Het is niet het meest verse bakje koffie, maar wel de makkelijkste en ook de goedkoopste koffiemachine!

Het bedienen is erg eenvoudig: doe de pad erin, klik op de knop en er komt lekkere koffie uit.

Senseo heeft een eigen melkopschuimer die je apart kan aanschaffen om verse melkspecialiteiten te maken.

Senseo Padmachine

Beste Senseo apparaat 2022

Het beste Senseo apparaat is de Senseo Select. Dit apparaat heeft verschillende functies waardoor het het beste apparaat kan worden genoemd. Je kunt een goede kop koffie in één keer zetten. Het beste Senseo apparaat 2022 is mooi vormgegeven en het gebruik is eenvoudig. Daarbuiten is het extra milieuvriendelijk door de gerecyclede materialen en de direct aan en uit functie. Ook is het apparaat uitgerust met een ontkalkingslampje voor optimaal gebruikersgemak.

Beste Senseo apparaat 2022

Voordelen

 • Door de intensiteit selectie kun je zelf kiezen of je een sterke bak koffie of een wat mildere bak koffie wilt.
 • De koffie heeft een voller aroma. Dit dankzij de KoffieBoost technologie.
 • Het indicatielampje brand automatisch als het tijd is voor een onderhoudsbeurt.
 • Met de geheugenfunctie hoef je jouw perfecte kopje niet elke ochtend opnieuw in te stellen.

Nadelen

 • Het waterreservoir heeft geen handvat wat het iets moeilijker maakt deze bij te vullen.
 • Er zit geen streepje voor de maximale hoeveelheid water. Schat dit dus zelf goed in en vul hem niet tot de rand.
 • Van sommigen mag reservoir groter zijn. Met 1 liter is het niet de grootste tank van een Senseo machine.

Review Philips Select

Hieronder geven we een korte review van het beste Senseo apparaat. We leggen uit waarom precies deze de beste koffiepadmachine is. Deze review is gebaseerd op ervaringen van échte gebruikers en consumenten. Daarnaast hebben we dit apparaat natuurlijk grondig doorgenomen en bekeken of de kwaliteit wel écht is wat ze beloven. Ben je er klaar voor?


Uitstraling

Deze koffiepadmachine is de winnaar van de Design Award 2022! Het apparaat ziet er luxer uit dan de voorgangers. De aluminium onderdelen ogen mooi en stoer. Het totale Senseo apparaat krijgt hierdoor veel minder plastic uitstraling.

Het apparaat is gemaakt van gerecyclede materialen en verbruikt maar liefst 52% minder energie dan zijn voorganger.

De bovenste klep waar je de pads in doet gaat soepel en uit zichzelf omhoog zodra deze wordt opengeklikt. Ook sluit je ‘m weer gemakkelijk af nadat je de pad hebt geplaatst.


Senseo Select Functies

Extra functies

Met de Direct Start functie kan je direct jouw kopje koffie zetten. Geen halve minuut wachten meer dus!

De Intensity Select functie zorgt ervoor dat je zelf de sterkte van je koffie bepaalt. Vandaag een extra sterke koffie nodig? Dat kan dus!

Elke dag een sterk kopje? Sla dan jouw favoriete bakje op met de geheugen functie. Zo, weer een halve minuut bespaard!

De nieuwe Crema Plus technologie zorgt voor een nog romigere crema laag.


Verstelbare tuit

Om het juiste kopje koffie te maken heb je het juiste kopje nodig. Omdat er veel verschillende maten kopjes zijn is de tuit verstelbaar. Je kunt de hoogte aanpassen zodat ieder gewenst kopje er perfect onder past.

Wanneer je de hoogte van het kopje perfect hebt afgemeten zal je ook merken dat het beste Senseo apparaat veel minder spat.


Senseo melkopschuimer

Natuurlijk kan het zijn dat je liever een lekker cappuccino drinkt of latte macchiato met verse melk. Dan is bovenstaande machine alleen niet genoeg. Je hebt dan nog een melkopschuimer nodig.

De Senseo melkopschuimer van Philips is degene die je moet hebben. Dat is een losse melkopschuimer waarmee je met één druk op de knop lekkere melkschuim maakt voor in je bakje koffie uit het Senseo apparaat. Deze melkopschuimer kan in de vaatwasser en is ideaal voor wanneer je snel even een lekker bakje koffie met vers melkschuim wilt bereiden.

Dit is de enige melkopschuimer van Senseo. Natuurlijk kun je eventueel ook een andere melkopschuimer gebruiken.

Daarvoor hebben we een andere aankoopgids met de beste melkopschuimer.

Senseo Melkopschuimer


Complete aankoopgids Senseo

Van plan om een Senseo te kopen? Philips heeft de Senseo’s in 6 verschillende series opgedeeld. Hieronder staan kort de verschillende modellen in een handig overzicht. Zo kun je gemakkelijk een goede keuze maken tussen de verschillende Senseo apparaten.

Alleen de Latte Duo kan een koffiespecialiteit zetten met verse melk. Alle andere apparaten kunnen een cappuccino of andere specialiteit zetten met de Specials pads. Bekijk hieronder de beknopte specificaties per model.

Weet je nog niet precies welke Senseo je wilt gaan kopen? Dan is het slim om onze aankoopgids hierbeneden door te lezen. We leggen precies uit waar je op moet letten om de beste Senseo voor jou uit te kiezen!


Latte Duo

Latte Duo

De meest uitgebreide variant van het Senseo apparaat. Met de Latte Duo zet je heerlijke, verse cappuccino’s met 1 druk op de knop.

Kenmerken

 • Senseo koffie met melk zetten in enkele seconden
 • Waterreservoir van 1,2 liter
 • Schoonmaakindicatie
 • Display met LED

Switch

Switch

Ideaal voor wanneer je met veel mensen thuis bent. Met deze Senseo Switch zet je een hele koffiekan tegelijk. Ook is het mogelijk om gewoon 2 kopjes te zetten.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 1,2 liter
 • Schoonmaakindicatie
 • De Senseo Switch zet een hele kan met koffie in één keer

Quadrante

Quadrante

De Senseo Quadrante heeft een groot waterreservoir: 1,2 liter. Handig wanneer je met veel mensen thuis bent en je weinig moeite wilt doen voor een bakje koffie. Verder heeft dit basis type Senseo geen andere functies, zoals de Koffie Boost Technologie.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 1,2 liter

Viva Café

Viva Cafe

De Senseo Viva Café heeft een indicatielampje. Hiermee zie je precies wanneer de machine ontkalkt moet worden. De Koffie Boost technologie zorgt voor een kopje koffie met een vol aroma.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 0,9 liter
 • Koffie Boost technologie van Philips
 • Schoonmaakindicatie

Select

Original XL

Met de Senseo Select stel je jouw eigen kopje koffie in. Sterker of milder, groter of kleiner. Met de directe start en stop is deze Senseo extra energiezuinig. Ook deze machine beschikt over de Koffie Boost technologie.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 1 liter
 • Koffie Boost technologie van Philips

Original

Original

De Senseo Original kent iedereen. Dé basis koffiemachine van Philips. Je zet gemakkelijk 2 kopjes koffie tegelijk en het waterreservoir heeft een inhoud van 0,7 liter. Verder heeft deze Senseo Original geen extra opties, waardoor de prijs erg laag kan blijven.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 0,7 liter

Aankoopgids Senseo apparaat

Een Senseo koffieapparaat kan verschillen in design en in specificaties. Hieronder sommen we de belangrijkste kenmerken van een Senseo apparaat voor je op. Zo weet je precies waar je op moet letten voordat je een Senseo apparaat gaat kopen.


Type koffie

Het type koffie wat in een koffiepadmachine gaat is logischerwijs koffiepads. Dit zijn pads die vooraf gevuld zijn met koffie. Hierdoor maak je altijd gebruik van de juiste hoeveelheid koffie.

Er zijn ook een aantal koffiepadmachines waar je gemalen koffie in kunt doen. Een Senseo apparaat met de functie voor gemalen koffie kan ook een koffiekan vullen. Hierdoor zet je veel koffie in één keer.

Melkopschuimmethode

De methode van melk opschuimen is bij een Senseo apparaat ook bijna altijd hetzelfde. Toch is er een enkele uitzondering.

Senseo apparaten maken meestal gebruik van melkpoeder uit een pad. Dit is een koffiepad gevuld met melkpoeder. Het schuim vormt zich doordat er water door de pad wordt geperst.

Een alternatieve methode is via een melkslang. Dan zit er een klein los melkreservoir bij in het geval van een Senseo koffiezetapparaat.

Waterreservoir

Het waterreservoir van een Senseo apparaat is hetgeen waar je het water in doet. Het waterreservoir heeft verschillende maten. Het is belangrijk om een goede maat te kiezen, zodat je niet telkens hoeft bij te vullen. Met een reservoir van 1 liter zet je ongeveer 9 kopjes.

Bij een Senseo koffieapparaat heb je 2 standaard formaten van het waterreservoir: 0,7 liter of kleiner en 0,8 – 1,2 liter.

Aantal kopjes per zetbeurt

Waar dit bij een pistonmachine verschilt, is het aantal kopjes per zetbeurt bij een Senseo apparaat vrijwel altijd hetzelfde. Je zet áltijd 2 kopjes koffie tegelijk met een Senseo.

Soms kun je meerdere kopjes tegelijk zetten. Dan heb je de mogelijkheid om een kan te vullen met koffie. Hier kunnen dan vaak 7 kopjes tegelijk in.


Kosten

Ga je een Senseo kopen? Dan wil je natuurlijk antwoord op de vraag: wat gaat mij een Senseo kosten? De prijs van een Senseo apparaat ligt tussen de € 49,- en € 219,-.

Een Senseo apparaat van € 219,- kan natuurlijk meer dan een van € 49,-. De duurdere Senseo apparaten hebben bijvoorbeeld een melkreservoir. Hierdoor wordt het zetten van een cappuccino eenvoudig gemaakt!

Kosten

Veelgestelde vragen

Wat kost een Senseo apparaat?

Een Senseo apparaat kost tussen de € 49,- en € 160,-.

Wat is een Senseo apparaat?

Het Senseo apparaat is een op een pad gebaseerde koffiemachine. Een koffiepad is voorverpakte koffie met zijn eigen filter.

Hoeveel verschillende soorten Senseo zijn er?

Er zijn 6 verschillende soorten Senseo apparaten.

Wat is de beste Senseo machine?

De beste Senseo 2022 is de Philips Senseo Select door vele functies en goede prijs kwaliteit verhouding.