Senseo apparaat kopen? Beste Senseo apparaten 2024!

Een Senseo apparaat is een basisklasse koffiezetapparaat. Met een nieuw Senseo koffieapparaat heb je snel een lekker bakje koffie bij de hand, of zelfs twee!

Senseo is een koffiemachine die gebruik maakt van koffiepads. Hierdoor heb je weinig werk aan een kopje koffie zetten. Eén druk op de knop en klaar. Lekker makkelijk!

Op deze pagina lees je:

Senseo

Nieuwste:
Senseo Maestro

GeheugenfunctieJa
Waterreservoir1,2 l
Automatische
uitschakeling na
1 min
Koffiesterkte InstelbaarJa
Opwarmtijd45 sec

Beste 2024:
Senseo Select

Senseo Select
GeheugenfunctieJa
Waterreservoir1 l
Automatische
uitschakeling na
1 min
Koffiesterkte InstelbaarJa
Opwarmtijd30 sec

Beste veel koffie:
Senseo Switch

Beste grote Senseo
GeheugenfunctieNee
Waterreservoir1,2 l
Automatische
uitschakeling na
1 min
Koffiesterkte InstelbaarNee
Opwarmtijd30 sec

Best verkocht:
Original Intensity

Original Intensity
GeheugenfunctieNee
Waterreservoir0,7 l
Automatische
uitschakeling na
30 min
Koffiesterkte InstelbaarJa
Opwarmtijd30 sec

Bekijk hieronder de beste Senseo apparaten van 2024. Met een Senseo kan je altijd twee kopjes tegelijk zetten. Dit is niet altijd het geval bij bijvoorbeeld een Dolce Gusto apparaat. De Senseo machines zijn er in veel verschillende kleuren. De prijs kan verschillen per aanbieder en per kleur. Controleer dus wat de beste optie is voor jou.


1. PHILIPS SENSEO MAESTRO


De Philips Senseo Maestro is dé nieuwe Senseo machine. Het is een relatief grote machine met een ruim waterreservoir van 1,2 liter.

Het nieuwe Senseo koffieapparaat heeft veel handige functies zoals de geheugenfunctie waarmee je jouw koffierecept opslaat en de Intensity Select functie waarmee je de sterkte aanpast.

Binnen 45 seconden is de Senseo machine klaar om koffie te zetten en na gebruik schakelt hij binnen 1 minuut weer uit.

Handig aan dit Senseo koffieapparaat is dat het een indicatielampje heeft dat aangeeft als de machine ontkalkt moet worden.


2. PHILIPS ORIGINAL INTENSITY SELECT


De Philips Senseo Original Intensity Select is de vernieuwde Senseo Original. Ook wel de Senseo Original HD6554. Deze Senseo is in meerdere kleuren verkrijgbaar, namelijk: zwart, grijs en rood.

Het verschil met de Original? Je stelt de koffiesterkte zelf in. Ook bepaal je zelf hoeveel water de machine gebruikt. Zo kun je een kop koffie zetten die jij het lekkerst vind.

Dankzij de koffie boost technologie heeft de koffie uit deze machine een lekkere dikke cremalaag. Deze technologie besprenkelt de koffiepad eerst met water, voordat de koffie wordt gezet. Zo wordt het water in een langere tijd door de koffiepad geperst en heeft het dus langer de tijd om de smaak af te geven.


3. PHILIPS SWITCH


De Philips Senseo Switch is een handige koffiemachine waar je van één tot zeven kopjes koffie tegelijk zet. Ideaal wanneer je schoonfamilie op bezoek komt!

Je zet zowel koffie met pads als filterkoffie. En de kan wordt erbij geleverd! Deze machine heeft een waterreservoir van 1,2 liter. Hierdoor kun je veel kopjes koffie achter elkaar zetten, zonder dat je het reservoir hoeft bij te vullen.

Druk 2 keer achter elkaar op de knop voor het zetten van een extra sterke kop koffie. Wanneer je dit apparaat moet ontkalken geeft de machine zelf aan. Dit hoef je dus niet in de gaten te houden.


4. PHILIPS QUADRANTE


De Philips Senseo Quadrante is een koffiemachine waarmee je veel koffie kunt zetten. Twee koppen tegelijk en tot wel 10 koppen koffie zonder het waterreservoir van 1,2 liter bij te vullen.

Deze koffiemachine heeft een functie om het apparaat automatisch uit te laten schakelen. Dit gebeurt na 30 minuten. Door zijn stijlvolle design is deze Senseo een echte eye-catcher.

Het water wordt via 45 punten verspreid over de koffie. Hierdoor heb je een vollere smaak en intensere smaakbeleving.

De intensiteit van de koffie kan bij dit Senseo koffiezetapparaat niet aangepast worden.


5. PHILIPS SELECT


De Senseo Select CSA240 en CSA250 zijn de nieuwe Senseo’s. Een aanrader voor een op maat gemaakt kopje Senseo! Je stelt namelijk zelf de koffiesterkte en de hoeveelheid water in. Ook sla je jouw favoriete kopje koffie op dankzij de geheugenfunctie!

Het waterreservoir is 1 liter groot, een prima formaat. Deze versie is verkrijgbaar in de kleuren: rood, zwart en RVS.

De eerdere Senseo Select, de CSA230, is vergelijkbaar maar heeft geen geheugenfunctie. Let dus goed op welke je kiest.


6. PHILIPS ORIGINAL PLUS


De Senseo Original Plus is niet heel verschillend van de Original Intensity select… Het verschil? De matte uitvoering. Een mooie detail voor de liefhebber. Hij is verkrijgbaar in het rood, wit en zwart.

Je kan dus zelf de koffiesterkte bepalen én de hoeveelheid water. Zo maak je jouw kopje helemaal op maat voor jou!

Ook is dit een milieuvriendelijk model doordat hij gemaakt is van gerecyclede materialen.


7. PHILIPS VIVA CAFÉ


De Philips Senseo Viva Café is een goede koffiepadmachine met instelbare koffiesterkte. Volgens Philips is dit tevens het model wat uitbreid op de Original variant.

Wanneer je twee keer op de knop klikt, krijg je een sterker en kleiner kopje koffie. Daarnaast geeft deze Senseo aan wanneer die schoongemaakt moet worden. Dit gaat via het indicatielampje.

Met dit apparaat kun je zowel grote als kleine kopjes gebruiken, door de verstelbare metalen koffietuit. Met een waterreservoir van 0,9 liter is de inhoud normaal voor een vergelijkbare koffiemachine.


8. PHILIPS LATTE DUO


Met de Philips Senseo Latte Duo zet je échte cappuccino’s dankzij het melkreservoir wat erbij zit. Dit is de enige Senseo koffiemachine dat gebruik maakt van verse melk.

Je zet met één druk op de knop twee kopjes koffie met melkspecialiteit tegelijk. Ook een latte macchiato of café crème is simpel gezet. Bij het zetten van een zwarte koffie ontbreekt de karakteristieke cremalaag natuurlijk niet.

Dit Senseo apparaat geeft aan wanneer die toe is aan een schoonmaakbeurt. Hier hoef je dus niet over na te denken! Wanneer je twee keer achter elkaar op het knopje klikt geeft ook deze machine een sterkere bak koffie.

Latte Duo


9. PHILIPS ORIGINAL


De Senseo Original is de eerste Senseo machine, de originele dus. Dit is de voorganger van onze nummer 1. Het verschil zie je in de nummers. Dit is namelijk de Senseo Original HD6553.

Deze eerste uitvoering is nog verkrijgbaar, al scheelt het vaak weinig euro’s met de vernieuwde versie.

Het verschil tussen de Senseo Original HD6553 en HD6554 is de instelbare koffiesterkte en hoeveelheid water. Je kan jouw koffie dus personaliseren.


Wat is een Senseo apparaat?

Een Senseo apparaat is een op een pad gebaseerde koffiemachine. Een koffiepad is gemalen koffie, voorverpakt in zijn eigen filter. Het is voor koffie wat een theezakje is voor thee. Het voordeel van de koffiepad is dat elke pad perfect wordt afgemeten en dat er geen schoonmaakwerkzaamheden bij komen kijken.

Het nadeel van de pad is dat de koffie niet meer zo vers is als toen deze werd gemalen en in de koffiepad werd geplaatst. Het is niet het meest verse bakje koffie, maar wel de makkelijkste en ook de goedkoopste koffiemachine!

Het bedienen is erg eenvoudig: doe de pad erin, klik op de knop en er komt lekkere koffie uit.

Senseo heeft een eigen melkopschuimer die je apart kan aanschaffen om verse melkspecialiteiten te maken.

Senseo Padmachine

Senseo melkopschuimer

Natuurlijk kan het zijn dat je liever een lekker cappuccino drinkt of latte macchiato met verse melk. Dan is bovenstaande machine alleen niet genoeg. Je hebt dan nog een melkopschuimer nodig.

De Senseo melkopschuimer van Philips is degene die je moet hebben. Dat is een losse melkopschuimer waarmee je met één druk op de knop lekkere melkschuim maakt voor in je bakje koffie uit het Senseo apparaat. Deze melkopschuimer kan in de vaatwasser en is ideaal voor wanneer je snel even een lekker bakje koffie met vers melkschuim wilt bereiden.

Dit is de enige melkopschuimer van Senseo. Natuurlijk kun je eventueel ook een andere melkopschuimer gebruiken.

Daarvoor hebben we een andere aankoopgids met de beste melkopschuimer.

Senseo Melkopschuimer


Complete aankoopgids Senseo

Van plan om een Senseo te kopen? Philips heeft de Senseo’s in 6 verschillende series opgedeeld. Hieronder staan kort de verschillende modellen in een handig overzicht. Zo kun je gemakkelijk een goede keuze maken tussen de verschillende Senseo apparaten.

Alleen de Latte Duo kan een koffiespecialiteit zetten met verse melk. Alle andere apparaten kunnen een cappuccino of andere specialiteit zetten met de Specials pads. Bekijk hieronder de beknopte specificaties per model.

Weet je nog niet precies welke Senseo je wilt gaan kopen? Dan is het slim om onze aankoopgids hierbeneden door te lezen. We leggen precies uit waar je op moet letten om de beste Senseo voor jou uit te kiezen!


Latte Duo

Latte Duo

De meest uitgebreide variant van het Senseo apparaat. Met de Latte Duo zet je heerlijke, verse cappuccino’s met 1 druk op de knop.

Kenmerken

 • Senseo koffie met melk zetten in enkele seconden
 • Waterreservoir van 1,2 liter
 • Schoonmaakindicatie
 • Display met LED

Switch

Switch

Ideaal voor wanneer je met veel mensen thuis bent. Met deze Senseo Switch zet je een hele koffiekan tegelijk. Ook is het mogelijk om gewoon 2 kopjes te zetten.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 1,2 liter
 • Schoonmaakindicatie
 • De Senseo Switch zet een hele kan met koffie in één keer

Quadrante

Quadrante

De Senseo Quadrante heeft een groot waterreservoir: 1,2 liter. Handig wanneer je met veel mensen thuis bent en je weinig moeite wilt doen voor een bakje koffie. Verder heeft dit basis type Senseo geen andere functies, zoals de Koffie Boost Technologie.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 1,2 liter

Maestro

Het koffiezetapparaat Senseo Maestro heeft een indicatielampje. Hiermee zie je precies wanneer de machine ontkalkt moet worden. De Koffie Boost technologie zorgt voor een kopje koffie met een vol aroma.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 1,2 liter
 • Koffie Boost technologie van Philips
 • Schoonmaakindicatie

Select

Original XL

Met de Senseo Select stel je jouw eigen kopje koffie in. Sterker of milder, groter of kleiner. Met de directe start en stop is deze Senseo extra energiezuinig. Ook deze machine beschikt over de Koffie Boost technologie.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 1 liter
 • Koffie Boost technologie van Philips

Original

Original

De Senseo Original kent iedereen. Dé basis koffiemachine van Philips. Je zet gemakkelijk 2 kopjes koffie tegelijk en het waterreservoir heeft een inhoud van 0,7 liter. Verder heeft deze Senseo Original geen extra opties, waardoor de prijs erg laag kan blijven.

Kenmerken

 • Waterreservoir van 0,7 liter

Aankoopgids Senseo apparaat

Een Senseo koffieapparaat kan verschillen in design en in specificaties. Hieronder sommen we de belangrijkste kenmerken van een Senseo apparaat voor je op. Zo weet je precies waar je op moet letten voordat je een Senseo apparaat gaat kopen.


Type koffie

Het type koffie wat in een koffiepadmachine gaat is logischerwijs koffiepads. Dit zijn pads die vooraf gevuld zijn met koffie. Hierdoor maak je altijd gebruik van de juiste hoeveelheid koffie.

Er zijn ook een aantal koffiepadmachines waar je gemalen koffie in kunt doen. Een Senseo apparaat met de functie voor gemalen koffie kan ook een koffiekan vullen. Hierdoor zet je veel koffie in één keer.

Melkopschuimmethode

De methode van melk opschuimen is bij een Senseo apparaat ook bijna altijd hetzelfde. Toch is er een enkele uitzondering.

Senseo apparaten maken meestal gebruik van melkpoeder uit een pad. Dit is een koffiepad gevuld met melkpoeder. Het schuim vormt zich doordat er water door de pad wordt geperst.

Een alternatieve methode is via een melkslang. Dan zit er een klein los melkreservoir bij in het geval van een Senseo koffiezetapparaat.

Waterreservoir

Het waterreservoir van een Senseo apparaat is hetgeen waar je het water in doet. Het waterreservoir heeft verschillende maten. Het is belangrijk om een goede maat te kiezen, zodat je niet telkens hoeft bij te vullen. Met een reservoir van 1 liter zet je ongeveer 9 kopjes.

Bij een Senseo koffieapparaat heb je 2 standaard formaten van het waterreservoir: 0,7 liter of kleiner en 0,8 – 1,2 liter.

Aantal kopjes per zetbeurt

Waar dit bij een pistonmachine verschilt, is het aantal kopjes per zetbeurt bij een Senseo apparaat vrijwel altijd hetzelfde. Je zet áltijd 2 kopjes koffie tegelijk met een Senseo.

Soms kun je meerdere kopjes tegelijk zetten. Dan heb je de mogelijkheid om een kan te vullen met koffie. Hier kunnen dan vaak 7 kopjes tegelijk in.


Kosten

Ga je een Senseo kopen? Dan wil je natuurlijk antwoord op de vraag: wat gaat mij een Senseo kosten? De prijs van een Senseo apparaat ligt tussen de € 49,- en € 219,-.

Een Senseo apparaat van € 219,- kan natuurlijk meer dan een van € 49,-. De duurdere Senseo apparaten hebben bijvoorbeeld een melkreservoir. Hierdoor wordt het zetten van een cappuccino eenvoudig gemaakt!

Kosten

Veelgestelde vragen

Wat kost een Senseo apparaat?

Een Senseo apparaat kost tussen de € 49,- en € 160,-.

Wat is een Senseo apparaat?

Het Senseo apparaat is een op een pad gebaseerde koffiemachine. Een koffiepad is voorverpakte koffie met zijn eigen filter.

Hoeveel verschillende soorten Senseo zijn er?

Er zijn 6 verschillende soorten Senseo apparaten.

Wat is de beste Senseo machine?

De beste Senseo 2024 is de Philips Senseo Select door vele functies en goede prijs kwaliteit verhouding.