Sage the Oracle Touch review (2020)

sage the oracle touch review

Voor iedereen die wanhopig heeft gestreden met een pistonmachine, is de Sage the Oracle Touch een openbaring.

De Sage the Oracle Touch is ideaal voor de kantooromgeving. Ook biedt deze machine een soms nodige helpende hand bij het maken van de perfecte espresso.

Plaats de filterdrager eenvoudig in de bek van de molen en de Oracle maalt automatisch de perfecte hoeveelheid koffie. Ook zet hij hem automatisch aan zodra hij klaar is.

Draai de filterhouder in de groepskop. Vervolgens tik je op het schermpictogram voor de gewenste koffie en de Oracle zet ‘m eenvoudig voor je. Het enige dat je nog hoeft te doen is de fijnheid van de maling aan te passen. Ook de doorlooptijd van het water door de koffie stel je nog zelf in.

In tegenstelling tot goedkopere machines, zoals de Barista Express, heeft de Oracle Touch dubbele boilers. Hiermee kun je tegelijkertijd koffie zetten en melk opschuimen.

Zet de koffie aan en je kunt het stoompijpje van Oracle in een kan melk doen en op de knop drukken. Op deze manier verwarmt en schuimt je melk bijna perfect terwijl de koffie voor je wordt gezet. Combineer de twee en voila! Er wacht een onwijs lekkere kop koffie.

Er is geen apparaat die kan concurreren met de enorme smaakdiepte of de flexibiliteit van een goede handmatige espressomachine. Hetgeen waardoor de Oracle touch zo aantrekkelijk is: ook de beginner kan lekkere koffie zetten met de apparaat. Dat is lang niet zo bij alle handmatige espressomachines.

Sage the Oracle Touch review 2020: beste handmatige espressomachine voor kantoor

Hieronder lees je onze review van de Sage the Oracle Touch. Uit de reviews scoort dit apparaat een 8,8 uit 10 sterren. Hierdoor is dit een topklasse pistonmachine met dubbele boiler. Perfect voor op kantoor.

Productvideo

De Sage the Oracle Touch maakt het zetten van de perfecte espresso of cappuccino wel heel gemakkelijk. Met het overzichtelijke touchscreen display kies je de gewenste koffiespecialiteit. Bekijk het in bovenstaande video review.

Welke features zitten erop?

Afgezien van het 4-inch touchscreen, ziet de Oracle Touch uit als de klassieke Sage-machine. Je kunt kiezen uit het klassieke roestvrijstalen of een matzwart design. En wat je ook kiest, de Oracle Touch straalt de sfeer uit van stevigheid en ingetogen stijl die we van het merk verwachten.

Het is een vrij grote, stevige machine van 46 cm hoog, 46 cm diep en 55 cm breed. Maar hij is niet zo groot dat hij niet netjes op het aanrecht past of onder een keukenkastje kan worden gezet. Het vermoeden is in ieder geval dat dit apparaat niet in een hoekje wil worden verstopt, want je betaald er zo’n tweeduizend euro voor.

Het touchscreen is helder en kleurrijk. En het ontwerp is net zo stijlvol als de fysieke buitenkant van de Oracle Touch. De interface is vrij gemakkelijk te begrijpen zonder het instructieboekje te hoeven doorlopen. Bovendien geeft het tikken op het ‘i’-symbool je een helpende hand wanneer je het nodig hebt. Zo kun je de handleiding vaak in de la laten liggen.

bedieningspaneel the Oracle touch

Het kan niet veel makkelijker. Tik op het type koffie dat je wilt – je kunt kiezen uit espresso, lungo, latte, flat witte, cappuccino of gewone warme melk. Niet tevreden met de standaard drankjes? Je kunt jouw koffie aanpassen en opslaan met eigen naam en geselecteerd pictogram. Zo vind je ‘m gemakkelijk terug.

Wat vinden we van het design?

Het fysieke ontwerp is erg mooi. Er is bovenaan een bonenreservoir van 280 gram en een brede bak voor het opwarmen van espresso kopjes ernaast. De machine wordt ook vrij snel heet. Alles, van de kopjes tot de filterhouder, is binnen een paar minuten klaar om koffie te zetten.

Dit is essentieel om keer op keer consistente, goede resultaten te krijgen. Er zit ook een roestvrijstalen melkkan van 480 ml in de doos. Het enige dat je hoeft toe te voegen is koffiebonen. En cappuccino melk, afhankelijk van je smaak.

De lekbak kan een verrassend grote hoeveelheid water aan voordat deze vol is. Achter de lade kun je de meegeleverde filters opbergen.

Het grote waterreservoir van 2,5 liter voelt stevig aan, maar het is lastig om te verwijderen. Omdat het aan de achterkant van de machine is, moet je de machine ongeveer 90 graden draaien om erbij te kunnen.

Gelukkig kun ‘m ook vullen door water in een kleine trechter in de bovenrand van de machine te gieten. Je hoeft de machine alleen maar rond te draaien als je oud water wilt legen of het waterfilter wilt vervangen. Weet je niet zeker hoeveel water er nog over is? Kijk net boven de lekbak en een meter laat zien hoeveel water er nog over is.

Als je het idee niet leuk vindt om elke keer dat je het waterreservoir moet verwijderen een zware koffiemachine om te draaien. Geen zorgen. Onder de lekbak kun je met een plastic wijzerplaat wielen onder de machine zetten. Draai aan de draaiknop en de wielen maken het mogelijk om de Oracle gemakkelijk rond te draaien zonder hem op te tillen.

Koffie kwaliteit van de Sage the Oracle Touch

Het zal je niet verbazen dat de Oracle Touch heel, heel goede koffie maakt – en consequent ook. De combinatie van een 58 mm filterhouder en de buitengewoon nauwkeurige temperatuurregeling zet keer op keer uitstekende koffie. En er is merkbaar meer diepte in de smaak dan bij goedkopere machines.

Een ding is echter niet helemaal automatisch. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat de koffie met de juiste snelheid wordt geëxtraheerd. En om dat te doen, moet je de maalgraad aanpassen om de resultaten te verfijnen. Het is ook essentieel om de zettijd aan te passen om de meeste smaak uit de koffie te halen. Soms kan een paar seconden langer of korter een groot verschil maken voor de algehele smaak.

Er is veel instelbereik op de molenbediening. Je kunt het lager (fijner) draaien als de koffie te snel doorkomt of verhogen tot 45 als het te langzaam stroomt. Verschillende koffiebonen hebben verschillende maalgroottes.

Je kunt de hoeveelheid schuim kiezen die je wilt met de schuifregelaar op het scherm, maar je hoeft hier niet veel mee te spelen om goede resultaten te krijgen. Het is lastig om melk handmatig op te schuimen, maar hier druk je gewoon op een knop en de Sage the Oracle Touch doet de rest.

De barista’s zullen blij zijn te zien dat je de zettemperatuur kunt verfijnen van 86 tot 96 graden in stappen van één graad. Sage beweert trots beweert dat the Oracle dit met een nauwkeurigheid van +/- 1 graden kan. Je kunt de hoeveelheid koffie die voor elke beurt wordt gebruikt niet aanpassen. Je kunt een 22 gram dubbele of een 11 gram enkele hebben.

De prijs: wat vinden we daarvan?

Het opvallende probleem hier is dat de Oracle Touch rond de 2000 euro kost. Voor dit soort geld kun je een aantal zeer serieuze koffiemachines kopen.

Als je liever gewoon op een knop drukt voor ochtendkoffie, dan zou je echt naar een koffiezetapparaat met bonen moeten kijken. Dan ben je voor een paar honderd euro klaar. Zoek je daarentegen een pistonmachine voor op kantoor met een serieuze uitstraling én makkelijke functies ook voor de niet-barista? Dan is de Sage the Oracle Touch de perfecte keuze.

Conclusie van the Oracle Touch review

Ik denk dat je nu een redelijk goed idee hebt of de Oracle Touch voor jouw kantoor is of niet. Kortom, als je absoluut het meeste wilt halen uit koffiebonen van topkwaliteit, maar gewoon niet het geduld of de kennis hebt om een volledig handmatige machine te bedienen, dan is de Sage the Oracle Touch een perfecte keuze.

Het apparaat produceert een veel betere koffie dan welke koffiemachine we hebben gezien en hij produceert een even goede bak koffie als elke handmatige espressomachine van consumentenklasse. Wanneer je op zoek bent naar een volledig handmatige bediening: dan was de Sage the Oracle Touch review misschien niets voor jou. Kijk dan naar de DeLonghi Maestosa. Voor op een kantoor met veel gebruikers is dit de machine die je zoekt.


Wat kost de Sage the Oracle Touch?

Hij kost zo’n 2000,-. Bekijk de actuele prijs hier.

Waar is Sage the Oracle Touch te koop?

Bekijk hier de beste en goedkoopste verkooppunten.

Wanneer Sage the Oracle Touch kopen?

Je koopt deze machine wanneer je een semi-handmatige espressomachine zoekt voor op kantoor of in een omgeving waar het apparaat vaak wordt gebruikt. Doordat dit apparaat is te gebruiken met en zonder kennis is hij perfect voor iedereen. Bekijk hier de complete review.

2 gedachten over “Sage the Oracle Touch review (2020)”

 1. Hi Nigel,
  Leuke blog, informatief.
  Hoe kijk je tegen de Barista Touch aan? De kleinere variant van de Oracle?
  Ik heb zelf niet eerder een espresso machine in huis gehad, maar verlang wel naar lekkere koffies en cappu’s. Het gemak van dit apparaat lijkt erg handig. Al vraag ik me wel hoe lastig het is om alles goed in te stellen als je dit nog nooit gedaan hebt.
  Ook lees ik dat de maler wel wat kritiek krijgt, maar geen idee of een amateur als ik dat direct merkt…
  Thanks, Wouter

  Beantwoorden
 2. Ik heb deze machine nu een paar weken en dat bevalt heel goed. Drink graag een cappuccino en die kun je er echt fantastisch mee zetten. Is erg doordacht ontworpen. Er zitten geen koperen boilers in, dus gevoeliger voor kalkaanslag. Maar er zit een waterfilter bij. Wanneer je die iedere 3 a 4 maanden vervangt, is er niks aan de hand.

  Beantwoorden

Plaats een reactie