Sage Barista Express review: espresso van topkwaliteit

Sage Barista Express review

Op zoek naar de Sage Barista Express? Deze Sage espresso machine is het best verkocht en het beste beoordeeld. Daarom geven we een review van deze topklasse Sage koffiemachine.

Deze Sage the Barista is er voor de echte (thuis)barista. De Sage SES875 is een handmatige koffiemachine met een geïntegreerde molen en biedt alles voor een goede kop koffie.

Gemalen koffie is niet lang houdbaar, dus voor de beste kwaliteit espresso moet je toch echt je eigen bonen malen.

Met de Barista Express van het merk Sage hoef je je geen zorgen te maken over het kiezen van de juiste koffiemolen, want deze pistonmachine heeft er een ingebouwd.

Zo hoef je je geen zorgen te maken om een dure koffiemolen. Ook komt dit de gebruiksvriendelijkheid ten goede. Hierdoor is dit een écht apparaat voor thuis.

Deze Sage koffiemachine heeft een hoge bouwkwaliteit en mooie uitstraling. De roestvrijstalen afwerking ziet er fantastisch uit en voelt duurzaam aan. Bij deze machine krijg je écht waar voor je geld.

Laten we een kijkje nemen!

Sage Barista Express review: perfecte espresso machine voor thuis

De Sage Barista Express review scoort een 8.4 uit 10. Met 30 reviews is dit de beste Sage koffiemachine van 2020. Doordat dit een compact apparaat is met geïntegreerde bonenmaler is dit de beste Sage koffiemachine voor thuis.

De Sage Barista Express is verkrijgbaar in 2 kleuren. Bekijk Stainless Steel en Black Sesame hieronder en zie ook waar ze op dit moment het goedkoopste zijn.


Productvideo

De productvideo van de beste Sage espresso machine.

Installatie en accessoires

De Barista Express instellen is heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is het waterfilter in het grote waterreservoir van 2 liter te plaatsen. Vervolgens vul je het met water en plaats je het reservoir in de achterkant van de machine.

Er is geen instelling voor waterhardheid op deze machine, dus je hoeft verder niets te doen. Je bent vrijwel direct klaar om jouw eerste bakje koffie te zetten!

huiskamer met sage koffiemachine

Vervolgens moet je de trechter van de koffiemolen bovenop plaatsen. De trechter is groot genoeg voor een standaard zak koffiebonen. Het is dan een kwestie van het juiste filter in de machine plaatsen. Er zijn filters voor één en twee koppen voor gemalen koffie; beide zijn filters ontworpen voor koffie die je zelf maalt.

Je krijgt ook een stevige tamper die magnetisch in een gleuf aan de voorkant van de machine wordt bevestigd.

Verder zit er een Razor doseer instrument bij (foto) waarmee je handig de juiste koffie hoeveelheid doseert in de tamper.

razor doseer instrument sage

Hoe werkt de Sage Barista Express?

We vertellen je graag hoe de Sage Barista Express precies werkt. Hieronder vind je de werkwijze over hoe je een espresso kunt maken.

Daarna leggen we uit hoe je melk opschuimt via het stoompijpje met deze Sage koffiemachine.

Sage Barista Express Black Sesame zijkant

Een espresso maken

Een espresso is eenvoudig gezet met de Sage Barista Express. Het enige wat je hoeft te doen is de molen instellen voor een of twee kopjes. Omdat het type boon een verschil kan maken, kan zowel de hoeveelheid gemalen koffie als de maalgraad handmatig worden ingesteld. Doe dit eenvoudig met behulp van de 18 maalinstellingen draaiknop aan de zijkant.

Je moet een beetje spelen om de maling goed te krijgen, want het maakt een enorm verschil in smaak. Een fijne maling vertraagt de extractie en kan koffie te bitter maken. Een grove maling kan je daarentegen waterige koffie geven.

Terwijl je de maling aan het uitproberen bent, kan je de espresso kopjes opwarmen op de warmhoudplaat of, voor snellere verwarming, de schakelaar aan de zijkant gebruiken om heet water in het kopje te doen. Zodra alles op zijn plaats is en de koffie in de tamper zit, steek je de groepshandgreep in de machine en kun je op de knop drukken om een enkele of dubbele espresso te zetten.

Melk opschuimen

Als je melkspecialiteiten wilt gaan zetten, kun je de meegeleverde melkkan en het stoompijpje gebruiken om op te schuimen. Het enige dat je hoeft te doen, is de stoompijp in de melk steken en vervolgens de draaiknop aan de zijkant naar de stoomstand draaien.

Aangezien deze Sage espresso machine één boiler heeft, moet deze eerst de temperatuur van de boiler verhogen om stoom te maken. Het duurt even voordat de machine is opgewarmd. Vervolgens duurt de stoom een tijdje om echt op te warmen en de melk te laten opschuimen.

Wat vinden klanten?

De Sage Barista Express is beoordeeld met een 8,4 uit een totale score van 10. Er hebben 50 klanten een review achtergelaten. Hierdoor is dit het beste Sage koffiezetapparaat van 2020. Hieronder bekijken we de voor- en nadelen van dit koffie apparaat.

Voordelen die veel worden genoemd zijn onder andere het design. Je krijgt een echt barista gevoel thuis, zonder dat het heel lastig is om koffie te zetten. Het duurt wel langer dan een koffiezetapparaat bonen, maar dat is volgens klanten zeker waard. De koffie is onwijs lekker en er zijn veel verschillende instellingen te vinden.

Nadelen zijn er haast niet te vinden. Als je erg kieskeurig bent, kies je een losse bonenmaler om de beste bonen te krijgen. En zo weer lekkere koffie. Ook is de machine wat lastiger om te gebruiken dan normaal.

Conclusie

De Barista Express is een beetje duurder dan de meeste Sage koffiemachines met één boiler, er zijn twee dingen die de prijs rechtvaardigen: de ingebouwde bonenmaler en je hebt veel meer handmatige bediening dan goedkopere machines.

De resultaten spreken voor zich, met uitstekende espresso en goede melk textuur. Voor een alles-in-één pakket is deze machine een keuze van topkwaliteit.


Veelgestelde vragen

Hoe duur is de Sage Barista Express?

Bekijk de actuele prijs van deze Sage espresso machine hier.

Wat voor machine is de Barista Express?

Het is een handmatige piston koffiemachine of halfautomatische espressomachine.

In welke kleuren is de Express beschikbaar?

De Express komt in twee kleuren: Black Sesame en Stainless Steel.

Is het lastig om koffie te zetten met dit apparaat?

Nee, want er zitten veel automatische functies op. Denk aan een ingebouwde automatische koffiemolen en meer.

5 gedachten over “Sage Barista Express review: espresso van topkwaliteit”

 1. Ik zoek iemand om de Sage in te stellen
  Zoals de sterkte van cappuccino of een latte en de andere producten van de machine .
  Zoals de door loop tijd van de koffie

  Beantwoorden
  • Hoi Andrew,

   Bedankt voor je vraag over de Sage Barista Express!
   Leuk dat je ‘m in huis hebt. Het kost even wat oefenen, maar uiteindelijk zal je het onder de knie krijgen.

   Ik raad je aan dit filmpje eens te bekijken:

   Ik hoop dat je er zo wat meer uitkomt!

   Beantwoorden
 2. Hallo wij hebben sinds 4 weken de sage express maar het is nog steeds niet gelukt om een lekkere espresso te maken. Er is iemand van Simon levelt langs geweest maar ook na zijn bezoek kunnen we het helaas nog niet vinden. Ook veel gelezen op sites. Wie heeft er goede tips.

  Gr

  Beantwoorden
 3. Hallo, we hebben gisteren een koffiemachine aangeschaft. Ik mis de gebruiksaanwijzing, van hoe je een cappuccino, een latte macchiato of Coffee amercano maakt. Een soort recepten boekje.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Top