Home / Blog / Reviews / Quick Mill 820 review: degelijk & goede espresso

Quick Mill 820 review: degelijk & goede espresso

Met de Quick Mill 820 haal je een topklasse pistonmachine in huis die jaren meegaat. Klanten vertellen zelfs dat ze na 22 jaar pas een onderdeel moesten vervangen. Dat is pas een lange levensduur!

Hierboven zie je direct beide kleuren: zwart en rood. Leverbaar bij verschillende webwinkels. Bekijk hieronder de real-time prijzen en waar hij in voorraad is. Zo weet je precies waar je jouw Quick Mill 820 kunt gaan kopen. Wil je meer weten over deze machine? Lees dan de review hieronder. Alvast veel plezier ervan!

Quick Mill 820 review: stabiele en constant lekkere espresso

Quick Mill 820 review

De Quick Mill 820 review scoort een 7,8 uit 10. Met 19 reviews is dit apparaat het best beoordeeld door consumenten. Het Quick Mill-thermoblok is veel temperatuur stabieler dan andere van fabrikanten, omdat het wordt vervaardigd als een eenheid uit één stuk in plaats van in twee helften.

Onze eerlijke mening: het bedrijf Quick Mill is solide, maar de 820 ziet er een beetje blikkerig uit. Vergeet niet dat je ook een degelijke koffiemolen nodig hebt om het beste uit je machine te halen. In de regel zou je net zoveel aan een molen moeten uitgeven (of meer) dan aan jouw espresso apparaat.

Toch is dit wel een topklasse apparaat van de Italiaanse koffie fabrikant. Uitgerust met thermoblock en koperen leidingen. Zo geniet je van een constante temperatuur. En de levensduur, die is optimaal. Door het thermoblock en de koperen leidingen wordt kalkaanslag voorkomen.

Je kunt het stoompijpje gebruiken om melk op te schuimen of heet water mee te zetten voor een bak thee. Daarnaast kunt je binnen 10 seconden wisselen van espresso- naar cappuccino. Dat is erg snel voor een pistonmachine van dit kaliber.

Videoreview en unboxing

Bekijk hierboven de videoreview en unboxing van de Quick Mill 820 van Coolblue!


Functies en specificaties

Je kunt het waterreservoir bijvullen door deze uit de machine te halen. Dit hoeft niet vaak. Want het beschikt over 1,8 liter ruimte.

Ook kun je kopjes verwarmer op de warmhoudtplaat. Hiermee koelt een espresso kopje een stuk minder snel af.

Er zit een losse plastic tamper bij. Deze valt een beetje tegen qua materiaal en zit niet aan de machine. Een voordeel hieraan is dat de machine lekker compact is. Perfect voor in een kleinere keuken.

De koffie gaat prima doorlopen. Hierdoor zit er extra veel smaak aan jouw kopje koffie. Het onderhoud is eenvoudig en weinig. Let erop dat je wel het stoompijpje na iedere cappuccino schoonmaakt.

Je hoeft geen Jura koffiemachine onderhoud toe te passen. Dat wil zeggen, de wat duurdere spullen. Ook is een ontkalker niet perse nodig. Bij ‘gewoon’ onderhoud door schoonmaken moet de machine jaren mee kunnen gaan.

Design

Zoals we eerder bespraken is het design wat blikkerig. Daardoor is het wel lekker functioneel ontworpen. Misschien hou je niet van een felle, retro rode kleur? Dan is zwart waarschijnlijk wat voor jou.

Het klassieke design is erg robuust. Dit voel je ook echt in de knoppen. Schakelaars moeten echt klikken en het apparaat zelf weegt 7 kilo. Dat is best zwaar voor een kleine pistonmachine.

Conclusie van de Quick Mill 820 review

Al met al is dit een topklasse pistonmachine voor een kleine prijs. De Quick Mill 820 prijzen staan hieronder in de tabel vermeld. Voor deze prijs kun je ook een topklasse automatisch koffiezetapparaat met bonen kopen. Toch is voor de echte barista, of koffieliefhebber de keuze dan snel gemaakt. Met de 820 maak je een heerlijke espresso of cappuccino. En helemaal op jouw manier. Dat betekend dat je niet afhankelijk bent van de instellingen van het apparaat.

Ook voor op de camping of in een kleine keuken is dit apparaat niet misplaatst. Doordat de afmetingen respectievelijk 33 x 19 x 22 cm zijn, past hij vrijwel overal.

Doordat er een thermoblock in zit met koperen leidingen profiteer je van geen kalkaanslag. Dat scheelt een hoop onderhoud en schoonmaakwerk! Voor een apparaat met een lange levensduur, weinig onderhoud en persoonlijk aanpasbare eigenschappen kies je voor de Quick Mill 820!

Veelgestelde vragen

Wat kost de Quick Mill 820?

De actuele prijs bekijk je hier in deze tabel. Dan zie je direct alle webshops op een rij. Ook vind je de voorraadstatus. Zo heb je alles in één overzicht!

Zet de 820-serie lekkere koffie?

Ja, de espresso is van topkwaliteit. Meer weten? Lees dan de complete review op deze pagina.

In welke kleuren is de 820 te koop?

Hij is beschikbaar in de kleuren rood en zwart. Eventueel kun je ‘m bij Bol.com ook in het wit kopen. Deze is dan wel duurder.

3 gedachten over “Quick Mill 820 review: degelijk & goede espresso”

  1. LS,
    de Quick Mill 820 heeft een filterdrager waarin een filterbakje zit waarin de gemalen koffie wordt gedaan.
    Bij pistonmachines of hevelmachines druk je met een hendel de zuiger = piston naar beneden.

    Beantwoorden
  2. ik heb pas geleden een nieuwe quickmill 820 . Na een week stoomde hij niet meer.Teruggebracht,na een week weer opgehaald.En een week later met het zelfde probleem weer teruggebracht.Euroquick heeft er een nieuw onderdeel ingezet,uit coulance want hij was vervuild…Nu een maand goed te hebben gewerkt alweer problemen met de stoomfunctie.Ik ben dit apparaat.nu zat.Hoe kan het dat ik hem heb vervuild in een week tijd.Ik heb 2 jaar garantie en hij is uit coulance gerepareerd,Nooit meer voor mij.Een goedkoop espressoapparaat van DeLonghi heeft 10 jaar zonder problemen gewerkt en doet het gewoon nog steeds.Had ik maar niks gekocht.

    Beantwoorden

Plaats een reactie