Home / Blog / Reviews / Profitec Pro 700 review: superieure aandacht voor afwerking en consistente espresso

Profitec Pro 700 review: superieure aandacht voor afwerking en consistente espresso

Profitec Pro 700 review

De Profitec Pro 700 is een relatieve nieuwkomer. Profitec GmbH werd in 1985 opgericht als aanvulling op het zusterbedrijf ECM. Beiden zijn gevestigd in Duitsland. Maar volgens de bedrijfsvertegenwoordiger is Profitec gericht op espressomachines met dubbele boiler voor de thuisgebruiker.

De E61-groep is begin jaren 1960 uitgevonden. Maar espressomachines met dubbele boiler op basis van dit ontwerp voor thuisgebruik, die zijn relatief recent. De populariteit van de dubbele boiler combinatie is de laatste jaren enorm toegenomen met de introductie van modellen van verschillende fabrikanten.

Op deze pagina lees je de Profitec Pro 700 review. Alvast veel plezier ervan!

Review: Profitec Pro 700 Dual Boiler PID Espresso Machine

Profitec Pro 700 review: consistente top espresso

De Profitec Pro 700 heeft een bekende vorm. De superieure aandacht voor afwerking is duidelijk. De foto’s leggen het niet goed vast, maar het roestvrij staal is “helderder” dan sommige E61-espressomachines, vermoedelijk dankzij beter polijsten.

Introductie en design

Profitec Pro 700 voorkant

Voor degenen die het uiterlijk van super-glanzend roestvrij staal bewonderen is de Pro 700 bijna net zo glanzend gepolijst als de apparatuur van twee gerenommeerde fabrikanten, Olympia Express en Elektra. Helaas is de onderkant van de espressomachine niet van roestvrij staal, maar van geverfd staal, dat kan roesten in het lekbakgebied als de verf wordt weggekrast.

Overweeg na aankoop om een strook zwarte tape langs de geverfde rand van de lekbak-steun te tapen om dit potentiële probleem te voorkomen.

De Profitec Pro 700 heeft verschillende unieke ontwerp kenmerken. In plaats van siliconen buizen die over de zijkant van het reservoir bungelen, heeft de Pro 700 een fitting op de bodem van het reservoir die past bij de koppeling van de espressomachine.

Dat wil zeggen, het reservoir “klikt” op zijn plaats zonder enige siliconenslang. Dit zorgt voor een netter uiterlijk. Een ander uniek kenmerk van de Profitec Pro 700 is de ongewoon hoge speling tussen de lekbak en de kop. Je kunt een klein espresso kopje kwijt, maar ook een grote mok.

Merk op dat de lekbak niet is ontworpen om aan een afvoer te worden gehangen en dat hij vrij ondiep is, dus je moet hem om de paar dagen legen.

Espresso-prestaties

De Pro 700 vertoont een indrukwekkende temperatuurreproduceerbaarheid. Eankzij de PID-temperatuurregelaar en goed afgestelde thermosifon. Hij loopt een beetje stationair aan de koele kant. Daarom wordt bij korte spoelingen een wachttijd van 30 seconden aanbevolen als de machine langer dan 10 minuten inactief is geweest.

De soepele, gemakkelijke en zekere consistentie van de Pro 700 laat zien of je drankjes alleen voor jezelf of voor een groep bereidt. Neem de Profitec bijvoorbeeld mee naar een klein ‘auto’s en koffie’-evenement bij een plaatselijke dealer. Je houdt het aantal bekers niet bij, maar je zet gemakkelijk 20 kopjes koffie per uur. De Pro 700 is comfortabel met dat tempo; de belangrijkste factor is de stoomtijd, die ongeveer 30 seconden is voor de kleine cappuccino’s.

Stoom-prestaties

Wanneer het tijd is om melk te stomen, blinkt de Pro 700 uit qua bruikbaarheid. De retro ogende knoppen zijn snel te sluiten. Het is niet nodig om ze strak te draaien, slechts een halve draai gaat van gesloten naar open (d.w.z., door aan de knop te draaien wordt een veer tegen de klepzitting gedrukt, dus het is niet nodig om hem helemaal tot aan de harde stop van de klep te sluiten).

Met een stoomketel-druk van 1,2 bar duurt het 1 minuut om melk te stomen voor een grote latte. Hij heeft twee kleine gaatjes om het tempo voor beginners te vertragen, zodat ze voldoende tijd hebben om zich te concentreren op het correct injecteren van de juiste mix van lucht / warmte uit het stoompijpje.

Degene die regelmatig standaard cappuccino’s maken, zullen snel tevreden zijn met de stoomketel op 1,2 bar.

De Pro 700 is comfortabel met een tempo van 30 drankjes / uur; de belangrijkste factor is de stoomtijd, die ongeveer 30 seconden is voor de kleine cappuccino’s (ongeveer 5 gram melk) en ongeveer 60 seconden voor lattes (ongeveer 8 gram melk).

Conclusie van de Profitec Pro 700 Review

De Profitec Pro 700 scoort een 9 uit 10. Met 1 review is dit dé beste professionele espressomachine voor thuis door het kwalitatief goede materiaal en gebruik voor veel cappuccino’s en latte’s.

  • Totaal: 4,25 sterren
  • Espresso prestaties: 4,25 sterren
  • Cappuccino prestaties: 4 sterren
Wat kost de Profitec Pro 700?

Deze topklasse espressomachine kost op dit moment 2.439,-.

Waar is de Profitec Pro 700 te koop?

Op dit moment is dit apparaat te koop bij deze webshop.

Wat voor type boiler heeft de Pro 700?

Natuurlijk heeft deze machine een dubbele boiler. Hier staat Profitec GmbH, zusterbedrijf van ECM, bekend om.

1 gedachte over “Profitec Pro 700 review: superieure aandacht voor afwerking en consistente espresso”

Plaats een reactie