Home / Blog / Reviews / L’Or koffiemachine: Philips L’Or Barista review

L’Or koffiemachine: Philips L’Or Barista review

Philips l’Or Barista kopen? Dan ben je op zoek naar een cupmachine geschikt voor heerlijke espresso’s.

Maar dat is niet alles, de L’Or Barista is de eerste koffiemachine die ook filterkoffie kan zetten. Gewoon met een cupje!

Hier lees je alles: welke capsules passen in L’Or barista tot de uitgebreide review van deze koffiemachine.

De l’Or Barista heeft een leuke innovatie: de mogelijkheid om een grote, of kleine cup te gebruiken voor je koffie. Zo kan je buiten een espresso ook kiezen voor een grote kop, of twee kopjes koffie tegelijkertijd.


Philips L’Or Barista koffiemachine Review 2024

Met de Philips l’Or Barista zet je verschillende koffiespecialiteiten. Een heerlijke ristretto, espresso of lungo.

Een variatie aan l’Or koffiecups staan voor je klaar om jouw perfecte koffie te maken.


Functies

Wat moet je weten over deze l’Or koffiemachine?

De inhoud van het waterreservoir is 0,8 liter, goed voor zo’n 15 kopjes koffie.

Dit l’Or koffiezetapparaat heeft een goede zetkwaliteit door het gebruik van hoge druk. Net als bij een espresso uit een espressomachine, 19 bar druk.

De l’Or Barista heeft slechts 25 seconden nodig om op te warmen. Je hebt dus binnen no-time een lekker bakkie koffie in je handen.

Er zitten grofweg 3 knoppen op het apparaat waarmee je alles doet.


Design en bediening

Wist je dat de Philips l’Or Barista niet alleen van Philips is. Het is namelijk een samenwerking met Douwe Egberts. En het is ook nog een design koffiemachine!

De l’Or koffiemachine is ontworpen in samenwerking met de bekroonde productdesigner Khodi Feiz. De elegante vormen en matte afwerking zijn karakteristiek van zijn ontwerpen.

De l’Or Barista is verkrijgbaar in verschillende matte uitvoeringen. Hij is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, zwart/goud, rood, beige, donkerbruin, wit en moonstone grijs.

In de cuphouder plaats je een normaal- of XXL cupje. De koffiemachine heeft enkel 4 knopjes. De aan en uit knop en 3 koffiekeuzes.

Met de Smart Dual Capsule Recognition-technologie herkent de l’Or Barista welke cup wordt gebruikt. Aan de hand hiervan wordt de watertoevoer aangepast. Zelf kies je of je een espresso, lungo of filterkoffie wil.

Om deze machine te bedienen maak je gebruik van deze drie knoppen:

De knoppen zijn voor espresso, lungo en XXL.


Schoonmaak en onderhoud

Het is belangrijk om het l’Or koffiezetapparaat goed schoon te maken. Dit doe je door dagelijks de opvangbak te legen en het waterreservoir om te spoelen.

De buitenkant kan schoongemaakt worden met een zachte, vochtige doek. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen.

Voor de beste koffiekwaliteit spoel je de l’Or Barista iedere week goed om van binnen.

Zorg dat er geen cupje in de houder zit. Zet een bakje onder de koffie-uitloop en druk op de lungo knop. Herhaal dit één keer en klaar!

Tot slot het grootste schoonmaakmoment: de ontkalking. Gelukkig hoef je dit minder vaak te doen. Het l’Or koffiezetapparaat geeft zelf aan wanneer dit nodig is door de ristretto- en de lungoknop te laten knipperen na het koffiezetten.

Voor de ontkalking gebruik je een ontkalker op basis van citroenzuur. Met de meegeleverde ontkalker zit je zeker goed.

Hou rekening met maximaal 40 minuten voor de ontkalkingscyclus en spoelcyclus die erop volgt.Passen alle cups in Philips L’Or Barista?

Alle Nespresso-formaat cups passen ook in Philips L’Or Barista. Denk aan merken zoals Nespresso, Douwe Egberts, Café Royal, Illy en Starbucks.

Er kunnen verschillende formaten cups in de l’Or Barista. De normale cups gebruik je voor een enkele kop koffie. Daarbuiten zijn er ook XXL koffiecups. Deze gebruik je als je een grote kop koffie wil, of twee kopjes met één druk op de knop.

Natuurlijk zijn ook alle l’Or cups zijn geschikt voor dit koffiezetapparaat.

Daarbuiten zijn de aluminium cups van de meeste merken geschikt zoals onder andere L’OR, Jacqmotte, Douwe Egberts, Illy®*, Nespresso®** original capsules.

Ook plastic capsules kunnen gebruikt worden, alhoewel aluminium cups worden aangeraden. Zowel voor de smaak als voor het l’Or koffieapparaat.

Trek in een cappuccino of latte macchiato? Ook dit is mogelijk maar wél met verse melk. Daarvoor heb je de l’Or Barista melkopschuimer nodig.


L’Or Barista Melkopschuimer: melk bij de koffie?

Voor de lekkerste koffiespecialiteiten wil je natuurlijk verse melk. Zo kan je zelf kiezen of je voor echt zuivel gaat of toch liever een plantaardige melk. Zelfs voor non-vegetariërs is dit een heerlijke afwisseling!

Met de l’Or Barista melkopschuimer zet je genoeg melkschuim voor twee koppen koffie. De basis is draadloos dus je kan hem overal neerzetten, zonder dat er een stopcontact in de buurt hoeft te zitten.

Speciaal aan de l’Or melkopschuimer is dat hij zowel warm als koud melkschuim kan maken. Kijk eens bij onze recepten voor inspiratie en de lekkerste koffiespecialiteiten.


Philips L’Or Barista review: Conclusie

Al met al is de Philips l’Or Barista een goede cupmachine, met name geschikt voor een heerlijke espresso door de 19 bar druk.

De bediening is erg eenvoudig en het design is simpel met ronde, elegante vormen en een matte afwerking. Ook het onderhoud van dit l’Or koffieapparaat is eenvoudig.

Voordeel is dat vrijwel alle Nespresso cups in de machine passen. Al raden we vooral aluminium cups aan. Voor de grote koppen koffie, of twee koppen, zijn er speciale XXL l’Or koffiecups.

Dus ben je op zoek naar een cupmachine waar je een grote kop, of twee koppen tegelijk kan zetten? Dan is deze l’Or koffiemachine een goede keuze voor jou!

Drink je liever een cappuccino of andere koffiespecialiteit? Dan heb je aan deze machine alleen niet genoeg. Doe er een melkopschuimer bij, en je kan héérlijke koffiespecialiteiten bereiden.


Veel gestelde vragen

Welke cups passen in de l’Or Barista?

Vrijwel alle Nespresso cups passen in de machine. Al raden we vooral aluminium cups aan. Voor de grote koppen koffie, of twee koppen, zijn er speciale XXL l’Or koffiecups.

Wat is de beste Philips l’Or Barista koffiemachine?

Bekijk de review van de beste l’Or Barista koffiemachine hier.

Hoeveel kost de l’Or Barista?

De prijs van de l’Or Barista ligt gemiddeld onder de € 100,-. Bekijk hier de huidige prijsvergelijking.

6 gedachten over “L’Or koffiemachine: Philips L’Or Barista review”

 1. Hoi Anita,
  Nee je moet eerst een heel pak bonen van 1 kilo leegmalen dan de binnenzijde van de lege cups insmeren met walvisvet, vervolgens vullen met bonen, bij voorkeur zelf ophalen in argentinie of brazilie, (denk daarbij wel aan de juiste invoerpapieren) cups afsluiten onder hoge druk ca 15 bar is voldoende, dan de cups even laten keuren bij kema, (je weet maar nooit) nadat je de keuringspapieren hebt, kun je verantwoord koffie maken uit ons apparaat niet alleenstaande, maar ook zittend of liggend te bedienen, XL kan, maar hoeft niet, onthoud hierbij: in een maatje S kom je altijd leuker uit.
  Succes
  Ruud

  Beantwoorden
 2. Je mag niet zomaar een willekeurig walvisvet gebruiken, het moet van een Chinese bultrug afkomstig zijn. Anders gaat je koffie naar loempia’s smaken…

  Beantwoorden
 3. Haha goede passende antwoord. Wat een domme vraag ook he.

  Alle informatie is in principe gegeven maar je hebt altijd wel een domme koe die met zo’n vraag komt.

  Beantwoorden
 4. het m.i. een matige machine. de hendel om te sluiten gaat moeilijk, af en toe perforeert hij het cupje niet. het duurt erg lang voordat het kopje gevuld is.

  Beantwoorden

Plaats een reactie