Home / Blog / Reviews / Nieuwe Philips LatteGo 2300 koffiemachine: waar voor je geld?

Nieuwe Philips LatteGo 2300 koffiemachine: waar voor je geld?

De nieuwe Philips LatteGo 2300 EP2331/10 is de opvolger van de populaire Philips 2200 Serie.

Hier vind je de meest belangrijke verschillen, waarom deze machine beter is en wat mijn persoonlijke mening over de verbeteringen zijn. Want is dit nou echt de moeite waard?

Philips heeft ook de opvolger op de 3200-serie gelanceerd, namelijk Philips LatteGo 3300.

Heeft deze nieuwe 2300-Series veel weg van de 3300-Serie?

Wat ik je al kan vertellen is dat de 2300 EP2336/40 voortbouwt op het succes van de 2200-series. De 2300 Latte Go-series biedt verbeteringen en nieuwe functies. Laten we kijken welke!

Philips Latte Go 2300 in een oogopslag

 • De Philips Latte Go 2300 heeft een mooier display dan zijn voorganger. Met duidelijkere plaatjes voor welke koffiesoort je zet, weet je sneller welke knop je in moet drukken.
 • Dit nieuwe Philips koffie apparaat is voorzien van een stiller maalwerk en beter geïsoleerde behuizing. Hierdoor maakt de machine minder herrie.
 • Bedien deze versie met app. Hierdoor bedien je overal in huis het koffiezetapparaat.

Display

Het display van deze Philips 2300 is vrijwel hetzelfde gebleven. Er zitten geen extra knopjes op, maar ze zijn wel wat veranderd:

De duidelijke knoppen met plaatjes zijn een stuk beter dan de getekende knopjes die we eerst hadden bij de 2200. Hierdoor is het duidelijker welke soort koffie je zet.

Een klein verschil, maar toch een verschil!

SilentBrew: is dit dé reden om de 2300 te kopen?

Met SilentBrew heeft Philips de koffiemachine beter geïsoleerd. Hierdoor komt er minder geluid uit de machine bij het malen van lekkere koffiebonen.

Ze geven op de productpagina aan dat de SilentBrew-technologie gebruikmaakt van ‘stil malen’. Dit lijkt erop alsof er een nieuw maalwerk in de machine zit.

Maar zeker weten doe ik het niet. Daarom vroeg ik het aan Philips zelf.

Wat ze mij hebben verteld lees je zo!

Coffee+app

Met de nieuwe Coffee+app kun je vanuit overal in huis de machine bedienen. Ook lees je handige instructies en bekijk je video’s over schoonmaken en ontkalken, maar ook koffie zetten.

Zo niet alleen van koffie of cappuccino, maar ook een Pumpkin Spice Latte of andere meer unieke koffiesoorten.

Modelnummers: EP2339/40, EP2336/40, EP2334/10, EP2331/10 en EP2330/10

Er zijn veel verschillende modelnummers van de Philips 2300. Deze staan hier:

 • EP2339/40: Black Panthera
 • EP2336/40: Zwart chroom
 • EP2334/10: Zwart en glanzend kasjmiergrijs
 • EP2331/10: Glossy Black
 • EP2330/10: Matzwart

Het verschil tussen de modelnummers is enkel de kleur. Verder niets!

LatteGo-systeem: wat is er veranderd?

Het LatteGo-systeem is bij de Philips 2300 niets veranderd, behalve dat er een deksel voor is meegeleverd. Zo kun je de overgebleven melk in het reservoir bewaren in de koelkast.

Het LatteGo-systeem is nog steeds makkelijk in gebruik en makkelijk schoon te maken.

Philips doet niet aan een melkreservoir, want ze vinden dat een melksysteem extra schoonmaken vereist. En dat ben ik met ze eens!

Dit Latte Go melksysteem maak je eenvoudig schoon door het te spoelen onder de kraan. Ook kun je deze in de vaatwasser schoonmaken.

Waarom Philips 2300 LatteGo kopen? Ik vroeg het Philips!

Ik vroeg aan Philips waarom ik de 2300 LatteGo moest kopen, in plaats van de oudere 2200-LatteGo. Hierbij het antwoord van de Philips helpdesk:

De Philips LatteGo 2300 wordt geleverd met een LatteGo deksel en bij de 2200 ontbreekt de LatteGo deksel. Veel van de productfuncties zijn echter hetzelfde. De 2200 serie heeft geen SilentBrew en geen Coffee+ app.

Charlie van Philips

Met de deksel kun je wat makkelijker de LatteGo-beker opbergen in de koelkast.

Ik had hierna de vraag wat je met de app kunt doen. Kun je hiermee ook koffie zetten?

De Coffee+ app geeft stap-voor-stap instructies voor het zetten van je koffie, je kunt je koffie op afstand zetten en je machine in realtime bedienen vanaf elke plek in huis.

Charlie van Philips

Oke duidelijk, en wat betreft SilentBrew: zit er een nieuw maalwerk in de 2300?

Het maalwerk is niet anders, ze hebben allebei een keramisch maalwerk met 12 maalgraad-standen.

Charlie van Philips

Hoe kan het dat dit maalwerk stiller is?

De maler is natuurlijk anders met betrekking tot de SilentBrew technologie. De molen is stil en er is een geluidsscherm, waardoor de koffiemachine minder geluid maakt.

Charlie van Philips

Was de maler uit de 2200-serie ook stil?

Nee, er zit geen geluidsarme molen op de 2200.

Charlie van Philips

Wat maakt de maler van de 2300 serie dan zo stil? Als de hardware nog hetzelfde is?

Zoals gezegd is het antwoord dat de koffiemachine een geluidscherm heeft en dat het een geluidsarme molen is. Door het geluidscherm is het maalwerk stil.

Charlie van Philips

Wat kunnen we hieruit opmaken?

Medewerker Charlie van Philips heeft me duidelijk gemaakt dat er binnenin de machine wel iets veranderd is, maar niet veel.

Het maalwerk is nog hetzelfde. Een koffiemolen met keramische maalschijven en 12 standen. Er is enkel een geluidsscherm toegevoegd, waardoor je minder geluid hoort.

Echt minder geluid maken doet het maalwerk in de Philips 2300 dus niet. Maar het klinkt wel stiller wanneer je koffie zet.

Verder zijn er weinig extra functies, dit is ook in de handleiding (PDF) terug te vinden. Dus een upgrade van de 2200 LatteGo naar de 2300 zal ik niet direct aanbevelen.

Maar ben je op zoek naar een nieuw koffie apparaat met bonen dan beveel ik je aan om de 2300-Latte Go te kopen. Dit omdat hij wel wat stiller is, duidelijker en met app bedient kan worden. De prijs is daarentegen niet veel anders: 431 euro voor de 2200 vs. 500 euro voor de nieuwe 2300.

Prijsvergelijking

Conclusie: een nieuwe koffiemachine? Koop dan de Philips LatteGo 2300

Concluderend biedt de Philips LatteGo 2300-series een aantal slimme en doordachte verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

Met name de stillere werking, het overzichtelijke bedieningspaneel, het afsluitbare melksysteem en de app-connectiviteit maken de 2300 een erg aantrekkelijke keuze.

De nieuwe Philips LatteGo 2300-series bouwt voort op het succes van de populaire 2200-series. Hoewel de 2300 op het eerste gezicht veel lijkt op zijn voorganger, zijn er een aantal vernieuwingen doorgevoerd.

De belangrijkste upgrade is de SilentBrew-technologie. De 2300-series maakt aanzienlijk minder geluid tijdens het malen dan de 2200-series. Dit is vooral ’s ochtends vroeg erg prettig, als je snel een verse cappuccino wil zetten zonder huisgenoten wakker te maken.

Ook handig is het duidelijkere bedieningspaneel, met herkenbare pictogrammen voor de verschillende dranken zoals espresso, koffie en cappuccino.

Daarnaast is het nu mogelijk om het melksysteem in de koelkast te bewaren dankzij het deksel. Dit voorkomt verspilling en zorgt ervoor dat de melk houdbaar blijft.

Bij de 2200 moest je het melksysteem leeg maken, dus dit scheelt een hoop rompslomp.

Tot slot is de LatteGo 2300 volledig compatibel met de handige Philips Coffee+-app. Via de app krijg je uitlegvideo’s, stap-voor-stap instructies en recepten. Ook kun je de machine op afstand bedienen via de app.

Heb jij al ervaring met deze nieuwe koffiemachine? Laat het hieronder in de reacties weten!

Prijsvergelijking

2 gedachten over “Nieuwe Philips LatteGo 2300 koffiemachine: waar voor je geld?”

  • Beste John,

   Hij kan inderdaad niet met app bediend worden, maar er kan via de app wel specifieke koffie-inspiratie opgedaan worden en handleidingen voor het ontkalken en schoonmaken.

   Zo begeleid de app je stap voor stap door de reinigingsprogramma’s en staan er koffierecepten vermeld.

   Beantwoorden

Plaats een reactie