Nespresso zakelijk:
wat ze je niet vertellen en hét alternatief


Nespresso zakelijk

Nespresso zakelijk: klinkt leuk, maar dat is het niet. Als we alle voor- en nadelen afwegen zien we dat het een prima service is. Maar de kwaliteit is wel wat minder.

We willen Nespresso zakelijk hier niet afkraken. Wel willen we een alternatief bieden. Want de service is natuurlijk mooi. Je krijgt een apparaat bij het Professional abonnement of je kunt een koffiemachine leasen. De cups komen ze brengen en een monteur lost de problemen op.

Klinkt mooi. Misschien te mooi? Waar zijn de nadelen dan?

De vraag is nu simpel. Waarom is het niet verstandig een Nespresso zakelijk of Nespresso Professional abonnement af te sluiten? We leggen precies uit wat Nespresso je niet vertelt.

Daarnaast geven we je hét alternatief voor de Nespresso cups. Zo weet je na het lezen van deze pagina precies waar je aan toe bent, wanneer je zakelijk een Nespresso machine wilt nemen.

Wat is Nespresso zakelijk – en wat is Nespresso Pro(fessional)?

nespresso pro professional

Een Nespresso Professional abonnement. Wat is dat precies? En zit er verschil tussen zakelijk, Pro of Professional? Bekijk hieronder eerst de korte intro video van Nespresso zelf. Volgens hen dé uitleg van de zakelijke B2B-tak.

Vervolgens nemen wij van Koffiemachine het woord over. We leggen je haarfijn uit wat Nespresso Zakelijk precies is én benoemen de nadelen.

B2B The Netherlands Office

Betaal zelf niets, maar laat betalen

Het voordeel aan een Nespresso Zakelijk abonnement is dat je zelf eigenlijk niets hoeft te betalen als je het personeel laat betalen. Je kunt een contactloos betaalsysteem integreren in de machine.

Natuurlijk moet je je wel afvragen of je jouw personeel 60 tot 80 cent per kopje koffie gaat laten betalen. Zeker met de Starbucks om de hoek.

Gratis en automatische bezorging

De bezorging van de machine is in eerste instantie gratis. Dan is er nog de cups. Een Nespresso apparaat werkt niet zonder cups. Deze komen van Nespresso zelf af. Hierdoor betaal je een redelijk bedrag. Een optie op B-merk cups heb je bijvoorbeeld al niet.

De bezorging is gratis vanaf 300 cups. Daarnaast moet dit dan wel een automatische bestelling zijn. De levering gaat per week: dat wordt doordrinken!

Nu moeten we hier wel bij vermelden dat je een bestelling kunt wijzigen of annuleren. 24 uur voordat jouw bestelling geleverd zal worden. Dat is een prima termijn. Maar dan gaat je gratis bezorging er wel aan en betaal je de volgende keer dus gewoon weer bezorgkosten.

Het grootste nadeel: de cups

Er zitten wel degelijk nadelen aan een zakelijke Nespresso machine. Het ergste nadeel: de cups.

De vraag: “Moeten cups bij PMD?” wordt vaak gesteld. Nu is het antwoord: nee! Dit kan en mag absoluut niet. Slecht voor het milieu, want het kan zo niet worden recycled.

Zie hieronder het onderzoek van Milieu Centraal onder Twitteraars:


Eigenlijk is een Nespresso cup een kleine verpakking van gemalen koffie. Totaal onnodig.

Waarom wil je gemalen koffie per kopje apart verpakken?

Toch is de smaak van de cups prima. Daardoor gebruiken zo veel Nederlanders het. Goede koffie, prima prijs en het werkt makkelijk zonder veel onderhoud.

We zijn aan per-kops verpakkingen gewend geraakt. Daarom zit er nu om iedere 6 gram gemalen koffie een aluminium verpakking.

Volgens het RTL-Nieuws zijn we niet zo goed bezig, een gemeente in Duitsland heeft de cups zelfs verboden. Daarnaast schaamt de uitvinder van de koffiecups zich voor zijn eigen idee.

Landbouw en klimaat

Aluminium is ongelooflijk slecht voor landbouw en milieu. Een vervuilend productieproces zorgt voor enorm veel CO2-uitstoot. Daarnaast is het ook nog eens lastig te scheiden en te verwerken, door de samengestelde materialen.

Hét alternatief voor Nespresso Zakelijk

alternatief nespresso zakelijk

Nespresso Zakelijk is de service zoals we hierboven uitlegde. Het is lastig, want het milieu gaat er niet op voorruit.

Toch zijn we massaal aan het zonnepanelen kopen. Het huidige klimaat is, op het nu zo actuele coronavirus na, de grootste chaos ter wereld in de afgelopen jaren.

Het klimaat moet vooruit, de Nespresso Professional cups achteruit of: veranderen. Maar dat gaat lastig. En daarom hebben we hét alternatief voor Nespresso zakelijk.

Het alternatief voor Nespresso Professional is een koffiezetapparaat bonen en dan leasen.

Ons team gelooft dat het makkelijker en schoner kan. Daarnaast ook goedkoper. Want dat is niet onbelangrijk. Door het gebruik van Nespresso cups bij een Nespresso Zakelijk abonnement, gaat 4 tot 5 miljoen kilo aluminium ieder jaar de prullenbak in. En dat is zonde. Daarom hier het duurzame alternatief voor de Nespresso Zakelijk: CoffeeBundles.

Wat is CoffeeBundles?

Wat is CoffeeBundles

CoffeeBundles is hét alternatief voor Nespresso Professional. Ze bieden dezelfde service, maar dan met een koffiemachine met bonen. Het is een topkwaliteit koffiemachine met écht goede en “FairChain” koffie van Moyee Coffee.

We zetten de voordelen van een CoffeeBundles abonnement graag voor je op een rij:

Geen investering, gratis plaatsing

Je hoeft niet te investeren in een dure koffiemachine. De Siemens is ongeveer € 850,- bij Bol.com. Deze machine is gratis voor jou, want je betaalt niets. Enkel 50 euro borg. Deze krijg je aan het einde weer terug.

CoffeeBundles komt jouw machine gewoon brengen. Deze installeren ze dan ook gratis voor je. Jouw Siemens machine staat te draaien met een slimme stekker, die het aantal kopjes telt.

Geen onderhoud, maandelijks koffie

Bij een CoffeeBundles abonnement profiteer je van maandelijks koffie. Deze komt gratis en past gewoon door de brievenbus. Je krijgt een aantal zakken van jouw voorkeur. In het begin krijg je ze allemaal, daarna kan je kiezen!

Ook hoef je je geen zorgen te maken om onderhoud. Net als bij Nespresso zakelijk. Er komt gewoon iemand langs als er iets mis is. Kapot? Dan krijg je natuurlijk een nieuwe.

Hoe duur is CoffeeBundles?

Goedkoper dan Nespresso Zakelijk. Dat is zeker. Je kunt verschillende koffiepakketten kiezen. Afhankelijk van welk pakket je kiest betaal je een vaste prijs per kopje koffie. Er zijn 3 verschillende soorten pakketten:

  1. Kleine Genieter: Je betaalt 45 cent per kopje koffie. Vanaf 2,5 kop per dag.
  2. De Liefhebber: Hiervoor betaal je 35 cent per kopje koffie. Vanaf 4 kopjes per dag.
  3. De Grootgebruiker: Ideaal voor zakelijk gebruik. Je betaalt slechts 25 cent per kopje koffie. Vanaf 10 kopjes koffie per dag.

Conclusie

alternatief Nespresso Professional

Overstappen of niet? Ik denk het wel. Je bespaart geld en doet goed aan het milieu. Zo profiteer je van dezelfde service, met een beter resultaat.

En natuurlijk niet onbelangrijk: de smaak van de koffiebonen. Je profiteert nu echt van goede koffiebonen van Moyee Coffee. Dit is niet te vergelijken met Nespresso cups. Alleen al om die reden vinden wij dat een zakelijk Nespresso abonnement niets is.

Ons advies is daarom ook: koop jouw koffie bij CoffeeBundles. Zo profiteer je maandelijks van de beste koffie met een goedkoop abonnement.