Nespresso zakelijk: wat Nespresso Professional je niet verteld

Nespresso zakelijk

Nespresso zakelijk: als we alle voor- en nadelen afwegen zien we dat Nespresso Professional een prima service is. Maar de kwaliteit is wel wat minder.

We willen Nespresso zakelijk hier niet afkraken. Want de service is natuurlijk mooi. Je krijgt een apparaat bij het Professional abonnement of je kunt een koffiemachine leasen. De cups komen ze brengen en een monteur lost de problemen op.

Klinkt mooi. Misschien te mooi? Waar zijn de nadelen dan?

De vraag is nu simpel. Waarom is het niet verstandig een Nespresso zakelijk of Nespresso Professional abonnement af te sluiten? We leggen precies uit wat Nespresso je niet vertelt.

Daarnaast geven we je hét alternatief voor de Nespresso cups. Zo weet je na het lezen van deze pagina precies waar je aan toe bent, wanneer je zakelijk een Nespresso machine wilt nemen.

Alternatief Nespresso zakelijk: vraag een op-maat-gemaakte offerte aan

Wat is Nespresso zakelijk en wat is Nespresso Professional (Pro)?

nespresso pro professional

Een Nespresso Professional abonnement. Wat is dat precies? En zit er verschil tussen zakelijk, Pro of Professional? Bekijk hieronder eerst de korte intro video van Nespresso zelf. Volgens hen dé uitleg van de zakelijke B2B-tak.

Vervolgens nemen wij van Koffiemachine het woord over. We leggen je haarfijn uit wat Nespresso Zakelijk precies is én benoemen de nadelen.


Betaal zelf niets, maar laat betalen

Het voordeel aan een Nespresso Zakelijk abonnement is dat je zelf eigenlijk niets hoeft te betalen als je het personeel laat betalen. Je kunt een contactloos betaalsysteem integreren in de machine.

Natuurlijk moet je je wel afvragen of je jouw personeel 60 tot 80 cent per kopje koffie gaat laten betalen.

Gratis en automatische bezorging

De bezorging van de machine is in eerste instantie gratis. Dan zijn er nog de cups. Een Nespresso apparaat werkt niet zonder cups. De cups zijn enkel via Nespresso te krijgen met een zakelijk abonnement. Hierdoor betaal je een redelijk bedrag.

De bezorging is gratis vanaf 300 cups, a zo’n 35 cent per cupje: zo’n 100 euro aan cupjes. Daar kun je ook 10 kilo supermarkt koffie van kopen. Daarnaast moet dit een automatische bestelling zijn. De levering gaat per week: enkel voor grote bedrijven dus.

Je kunt een bestelling wijzigen of annuleren, 24 uur voordat jouw bestelling geleverd zal worden. Dat is een prima termijn.

Het grootste nadeel: de cups

Er zitten wel degelijk nadelen aan een zakelijke Nespresso machine. Het ergste nadeel: de cups.

De vraag: “Moeten cups bij PMD?” wordt vaak gesteld. Dit kan en mag niet. Slecht voor het milieu, want de cups kunnen zo niet worden gerecycled.

Zie hieronder het onderzoek van Milieu Centraal onder X’ers (voorheen Twitter):


Eigenlijk is een Nespresso cup een kleine verpakking van gemalen koffie.

Waarom wil je gemalen koffie per kopje apart verpakken?

Toch is de smaak van de cups prima. Daardoor gebruiken zo veel Nederlanders het. Goede koffie, prima prijs en het werkt makkelijk zonder veel onderhoud.

We zijn aan per-kops verpakkingen gewend geraakt. Daarom zit er nu om iedere 6 gram gemalen koffie een aluminium verpakking.

Volgens het RTL-Nieuws zijn we niet zo goed bezig, een gemeente in Duitsland heeft de cups zelfs verboden. Daarnaast schaamt de uitvinder van de koffiecups zich voor zijn eigen idee.

Landbouw en klimaat

Aluminium is ongelooflijk slecht voor landbouw en milieu. Een vervuilend productieproces zorgt voor enorm veel CO2-uitstoot. Daarnaast is het ook nog eens lastig te scheiden en te verwerken, door de samengestelde materialen.

Koop een koffiemachine zonder cups!

Om eerlijk te zijn, ik ben geen fan van koffiecups. Maar dat had je misschien al door.

Ik raad je aan om geen machine met cups te kopen. Uiteindelijk ben je een stuk duurder uit en zit je vast aan een abonnement.

Een koffiemachine kun je ook zakelijk kopen. Dan bestel je jouw koffie bijvoorbeeld bij Koffievoordeel en heb je betere koffie voor een lagere prijs.

Ga voor een volautomaat

Zie hier: de paradepaardjes van JURA: nieuwe Giga X8(c). Deze machines zijn ontwikkeld voor op kantoor: ze kunnen tot wel 400 kopjes per dag aan in de linker opstelling.

Heb je een wat kleiner kantoor dan volstaat de JURA X8 vaak al tot 80 kopjes koffie per dag.

De X8c heeft twee bonenreservoirs, vaste wateraansluiting en twee maalwerken. De X8 heeft een reservoir van 5 liter.

Hét alternatief voor Nespresso Zakelijk

alternatief nespresso zakelijk

Nespresso Zakelijk is de service van Nespresso. Het is lastig, want het milieu gaat er niet op voorruit.

Het klimaat moet vooruit, de Nespresso Professional cups achteruit of: veranderen. Maar dat gaat lastig. En daarom hebben we hét alternatief voor Nespresso zakelijk.

Het alternatief voor Nespresso Professional is een koffiezetapparaat leasen.

Ons team gelooft dat het makkelijker en schoner kan. Daarnaast ook goedkoper. Want dat is niet onbelangrijk.

Door het gebruik van Nespresso cups bij een Nespresso Zakelijk abonnement, gaat 4 tot 5 miljoen kilo aluminium ieder jaar de prullenbak in. En dat is zonde.

Daarom hier het duurzame alternatief voor de Nespresso Zakelijk: CoffeeBundles.

Wat is CoffeeBundles?

Wat is CoffeeBundles

CoffeeBundles is hét alternatief voor Nespresso Professional. Ze bieden dezelfde service, maar dan met een koffiemachine met bonen. Het is een topkwaliteit koffiemachine met écht goede en “FairChain” koffie van Moyee Coffee.

We zetten de voordelen van een CoffeeBundles abonnement graag voor je op een rij:

Geen investering, gratis plaatsing

Je hoeft niet te investeren in een dure koffiemachine. De Siemens is ongeveer € 850,- bij Bol.com. Deze machine is gratis voor jou, want je betaalt niets. Enkel 50 euro borg. Deze krijg je aan het einde weer terug.

CoffeeBundles komt jouw machine gewoon brengen. Deze installeren ze dan ook gratis voor je. Jouw Siemens machine staat te draaien met een slimme stekker, die het aantal kopjes telt.

Geen onderhoud, maandelijks koffie

Bij een CoffeeBundles abonnement profiteer je van maandelijks koffie. Deze komt gratis en past gewoon door de brievenbus. Je krijgt een aantal zakken van jouw voorkeur. In het begin krijg je ze allemaal, daarna kan je kiezen!

Ook hoef je je geen zorgen te maken om onderhoud. Net als bij Nespresso zakelijk. Er komt gewoon iemand langs als er iets mis is. Kapot? Dan krijg je natuurlijk een nieuwe.

Hoe duur is CoffeeBundles?

Goedkoper dan Nespresso Zakelijk. Dat is zeker. Je kunt verschillende koffiepakketten kiezen. Afhankelijk van welk pakket je kiest betaal je een vaste prijs per kopje koffie. Er zijn 3 verschillende soorten pakketten:

  1. Kleine Genieter: Je betaalt 45 cent per kopje koffie. Vanaf 2,5 kop per dag.
  2. De Liefhebber: Hiervoor betaal je 35 cent per kopje koffie. Vanaf 4 kopjes per dag.
  3. De Grootgebruiker: Ideaal voor zakelijk gebruik. Je betaalt slechts 25 cent per kopje koffie. Vanaf 10 kopjes koffie per dag.

Conclusie

Overstappen of niet? Ik denk het wel. Je bespaart geld en doet goed aan het milieu. Zo profiteer je van dezelfde service, met een beter resultaat.

En natuurlijk niet onbelangrijk: de smaak van de koffiebonen. Je profiteert nu echt van goede koffiebonen van Moyee Coffee.

Dit is niet te vergelijken met Nespresso cups. Alleen al om die reden vinden wij dat een zakelijk Nespresso abonnement niets is.

Ons advies is daarom ook: koop jouw koffie bij CoffeeBundles. Zo profiteer je maandelijks van de beste koffie met een goedkoop abonnement.