Nespresso apparaat kopen? Beste Nespresso machines 2024

Nespresso apparaat kopen? Dan zoek je gemakkelijke koffie uit een cupje. Met weinig moeite heerlijke koffie. Weinig onderhoud, kortom perfect voor thuis.

Ik heb verschillende Nespresso machines getest, hier vat ik de resultaten samen en bekijk je de beste Nespresso apparaten van 2024.

Er zijn veel verschillende opties. Bijvoorbeeld Nespresso apparaten met en zonder melkopschuimer.

Welke Nespresso koffiemachine past bij jou? Dat hangt af van wat je voorkeuren en budget zijn.

Kies uit een van de categorieën:

Alvast heel veel plezier van jouw nieuwe Nespresso apparaat!

Hallo! Ik ben Nigel, jouw Nespresso adviseur.

Budgetkeuze:
Nespresso Essenza Mini

Cijfer: 8 (Goed)

Magimix Nespresso Inissia

Specificaties
MelkopschuimerNee
Instelbaar volume2
Geluidsniveau57,9 dB
Waterreservoir0,6 liter
FormaatKlein

Beste Luxe Nespresso:
Sage Creatista Plus

Cijfer: 9,5 (Zeer goed)

Sage Creatista Plus

Specificaties
MelkopschuimerJa
Instelbaar volume3
Geluidsniveau66,0 dB
Waterreservoir1,5 liter
FormaatGroot

Best verkocht 2024:
Nespresso Vertuo Plus

Cijfer: 8,5 (Goed)

Nespresso Vertuo Plus

Specificaties
MelkopschuimerNee
Instelbaar volume3
Geluidsniveau62,5 dB
Waterreservoir1,2 liter
FormaatGemiddeld

Beste Nespresso machines 2024

De beste Nespresso machine van 2024 is de Sage Nespresso Creatista Plus, vanwege de beoordeling beste koop en goede reviews. De Sage Nespresso Creatista Plus is erg gebruiksvriendelijk en zet koffie van topkwaliteit met weinig moeite.

Welk Nespresso apparaat het beste bij jou past? Dat is afhankelijk van je voorkeuren. Daarom vind je hier verschillende situaties. Zo vind je snel de beste voor jou.

Alvast veel plezier jouw nieuwe Nespresso apparaat!


Beste Nespresso machine met melkopschuimer tot 300 euro

De beste Nespresso machine met melkopschuimer tot 300 euro is de Lattissima One Evolution: de opvolger van de Lattissima One.

Hou je van een koffie met opgeschuimde melk in de ochtend? Dan is een Nespresso apparaat met melkfunctie precies wat je zoekt. Deze apparaten zijn makkelijk in het gebruik. Cupje erin, melk in de opschuimer, klik op de knop en jouw cappuccino is klaar!


1. LATTISSIMA ONE EVOLUTION


De De’Longhi Lattissima One Evolution is een handig apparaatje voor thuis. Het was mijn eerste Nespresso machine met melkopschuimer. Hij is prachtig afgewerkt. Ik ontdekte dat volle melk voor cappuccino het beste werkte, waardoor het melkschuim nog lekkerder werd.

Met 54,7 decibel is dit apparaat merkbaar stiller dan vergelijkbare machines. Het voordeel aan dit apparaat is dat je melkspecialiteiten zet met 1 druk op de knop. Daarna is het wel even schoonmaakwerk, want na iedere zetbeurt moet je hem omspoelen. Wanneer je dit niet doet, kan het zijn dat de cappuccino er minder lekker uitkomt. De melk is dan een stuk minder goed geschuimd.

Na 8 kopjes koffie moet je de opvangbak legen. Dit is het beste goedkope Nespresso apparaat voor latte’s en cappuccino’s. Verkrijgbaar in zwart en wit.


2. KRUPS ATELIER


De KRUPS Atelier is één van de meest geavanceerde Nespresso apparaten. Vergeleken met de Sage Nespresso machines is dit kleine apparaat redelijk goedkoop. En hij kan meer: aanpasbare watertemperatuur en melkspecialiteiten met één druk op de knop.

Schuim wordt voor melkschuim recht in de beker gemaakt. Daarnaast kun je ook chocolade smelten in de melk.

Je hebt 9 verschillende koffiespecialiteiten: mocha, cappuccino, lungo, latte macchiato, espresso, frappé, risterretto, warm en koud melkschuim.

Het slanke design zorgt ervoor dat je ‘m overal op het aanrecht kunt zetten. Je krijgt er een glazen Nespresso mok en een probeerdoos van Nespresso cups bij.


3. GRAN LATTISSIMA


Deze Nespresso koffiemachine straat alleen maar luxe uit. Eén van de meest veelzijdige Nespresso apparaten op dit moment. Waarom? Dat vertellen we je hieronder. Een complete uitleg vind je in de Gran Lattissima review.

De Nespresso Gran Lattissima heeft een waterreservoir van 1 liter. Hierdoor hoef je het waterreservoir niet zo vaak bij te vullen. Je zet een melkspecialiteit met 1 druk op de knop. Doordat dit apparaat zo uitgebreid is, kun je ook makkelijk een flat white, caffé latte of latte macchiato zetten. Hiervan is de kwaliteit niet altijd even goed. Volgens klanten kan het melkschuim een stuk beter. Dit melkreservoir heeft een inhoud van 500 ml heeft.

Dit Nespresso apparaat is binnen 25 seconden warm. Het melkreservoir bewaar je trouwens handig in de koelkast. Zo hoef je ‘m niet elke keer leeg te halen. Daarnaast is het ontkalking programma een handige functie, wat de schoonmaak een stuk verminderd.


4. CITIZ & MILK


Het mooie aan de Krups Citiz & Milk: de melkopschuimer. Het is de Citiz met een melkopschuimer toegevoegd. Deze zit vast aan het apparaat. Dat ziet er leuk uit én je verliest ‘m niet uit het oog. Daarnaast werkt het handig.

Er zit natuurlijk een proefpakket bij. Hiermee heb je al 14 kopjes koffie. Ook is de Nespresso Aeroccino meegeleverd. Dat is de originele melkopschuimer van Nespresso. Je koopt deze niet zomaar los.

Een groot waterreservoir van 1 liter zorgt ervoor dat je makkelijk veel kopjes achter elkaar zet. Daarnaast kun je gemakkelijk heerlijke latte macchiato’s maken met dit apparaat. Het enige nadeel aan de melkopschuimer is dat je zelf de melk in je kopje moet doen. Wel leuk voor latte art!


Top 7 zonder melkopschuimer rond 100,-

  1. CITIZ
  2. KRUPS ESSENZA MINI
  3. VERTUO NEXT
  4. INISSIA
  5. ESSENZA MINI
  6. PIXIE
  7. VERTUO PLUS

Wanneer je in huis vooral zwarte koffie drinkt heb je geen melkreservoir of opschuimer nodig.

De meeste Nespresso apparaten zetten 2 soorten koffie, een espresso of een lungo. De Nespresso Vertuo heeft als extra optie een grote kop koffie.

Bij het kiezen van de juiste Nespresso machine voor jou kan je rekening houden met het waterreservoir, look en formaat van de machine en grootte opvangbak.


1. CITIZ


De Krups Nespresso Citiz is compact en heeft een retro design. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter. In de opvangbak passen 10 lege cups.

Binnen 30 seconden is de machine opgewarmd en klaar om jouw koffie te zetten. Gebruik je hem niet meer? Dan schakelt hij naar 9 minuten weer uit. De kersrode, smalle koffiemachine is een eyecatcher op jouw aanrecht.

Ook met de Citiz stel je zelf de waterhoeveelheid in. Je bepaalt dus zelf of je de koffie mild of sterk zet. Wil je een cappuccino of latte drinken? Dan heb je een losse melkopschuimer nodig of simpelweg de melk variant. Verder heeft deze machine een geluidsniveau van 58 decibel. Dat is wat minder dan vergelijkbare machines.


2. KRUPS ESSENZA MINI


De Krups Nespresso Essenza Mini is geen heel groot koffiezetapparaat. Ideaal voor in een wat kleinere keuken. Deze machine heeft een waterreservoir van 0,6 liter. Je moet ‘m dus wel wat vaker bijvullen dan een andere Krups machines. De behuizing is van kunststof, wat dit apparaat een mooie uitstraling geeft.

Deze machine komt in verschillende kleuren en uitvoeringen. Je hebt dit Nespresso apparaat in de kleuren zwart, wit en grijs. Verder is er ook nog een uitvoering met melkopschuimer. Je krijgt er dan een losse melkopschuimer bij. Deze zit dus niet ingebouwd in de machine zoals je die hierboven ziet.

Met dit apparaat stel je zelf de hoeveelheid koffie in. Je bepaald dus zelf hoe je bakje koffie is: sterk of mild. Daarnaast is de Essenza Mini uitermate geschikt voor in de ochtend, want na 25 seconden is dit apparaat al warm. Tenslotte schakelt deze Essenza Mini zich na 9 minuten automatisch uit.


3. VERTUO NEXT


De Nespresso Vertuo Next is een nieuw Nespresso apparaat voor grote koppen koffie. Deze Vertuo Next kan dankzij Bluetooth Smart technologoie via WiFi koffie zetten! Daarnaast verbind je ‘m met jouw telefoon zodat je het apparaat van software updates kunt voorzien.

Ook in de Vertuo Next moeten cups die groter zijn en voorzien zijn van een speciale barcode. Zo weet de machine precies wat voor soort koffie hij moet zetten. Daarom zit er ook maar één echte knop op.

Deze is net wat goedkoper dan de Vertuo Plus. Wil je ook melk opschuimen? Dat kan. Bestel ‘m dan in combideal met melkopschuimer!


4. INISSIA


De DeLonghi Inissia heeft een elegant design. Het is een klein model. Hierdoor past deze Nespresso machine in iedere keuken.

Het waterreservoir van dit apparaat is 0,8 liter. 200 ml meer dan de Essena Mini. Ongeveer 7 lungo’s en dan moet je het waterreservoir vullen. De opvangbak heeft ruimte voor 11 cups.

Je kunt zelf instellen hoeveel water je gebruikt. Jouw bakje koffie wordt sterker zodra je de wateraanvoer snel uitzet. Ook kun je koffie zetten met een grote kop, doordat er ruimte genoeg is aan de voorkant van de machine. Door het elegante design is dit apparaat ook snel en makkelijk schoon te maken.

Hij maakt wel wat herrie. Dus zorg dat je ‘m niet op een trillend tafeltje of kastje zet. Op het aanrecht is het geluid prima te doen! Een koopje. Tip als cadeau idee voor de kerstdagen!


5. ESSENZA MINI


De Magimix Nespresso Essenza Mini is een klein Nespresso apparaat. Hiermee hoef je geen ruimte te maken in je keuken bij het uitpakken. Ook op vakantie gaat hij prima mee. Dit is het kleinste Nespresso apparaat van 2024.

Er zit een waterreservoir van 0,6 liter in. Hierdoor zet je na zo’n 5 lungo’s weer de kraan aan om bij te vullen. Dit kan wel handig door het waterreservoir eruit te halen.

Deze Nespresso Essenza Mini maakt 57,9 dB aan geluid. En er kunnen slechts 6 cupjes in de opvangbak. Daarom is het handig als de prullenbak dichtbij je staat.

Klanten vinden het gebruiksgemak natuurlijk fijn. Dat vermelden ze ook in reviews. De dingen die het vaakste terugkomen zijn: snel opgewarmd, lekkere koffie en betaalbaar. De minpunten zijn vooral: waterreservoir snel leeg, opvangbak snel vol. Maar ja, daar zoek je wel naar bij een kleine Nespresso machine.


6. PIXIE


De Krups Nespresso Pixie is erg compact. Hierdoor past dit model goed in een kleine ruimte. Ideaal wanneer je thuis wat ruimte kunt besparen. Deze Pixie valt vooral op door de metalen platen aan de zijkant van het apparaat. Qua functionaliteiten is deze opvallend door de grote opvangbak en het kleine formaat van het model.

Er passen 11 cups in de opvangbak. Dit apparaat heeft een waterreservoir van 0,7 liter. Wat groter dan de gemiddelde Nespresso machine. Dit apparaat is zeer handig in gebruik volgens klanten. De hoeveelheid water kun je ook bij deze machine zelf instellen. Zo bepaal je de smaak van jouw espresso of lungo. Je zet een sterke espresso door weinig water toe te voegen.

Na 9 minuten gaat ‘ie vanzelf weer uit. Handig wanneer ’s ochtends de koffie nog moet beginnen te werken en je het apparaat vergeet uit te zetten. Een minpuntje is dat dit apparaat tijdens het zetten van de koffie 63,6 decibel aan geluid produceert. Hiermee is deze machine luider dan vergelijkbare apparaten. Deze machine is verkrijgbaar in de kleuren titanium en grijs.


7. VERTUO PLUS


Met dit apparaat zet je een véél grotere kop koffie in één keer. Hierdoor zet je geen slappe lungo, maar een koffie zoals een alto: 414 ml. Dat is genoeg gemalen koffie in een wat groter cupje, zodat je een lekker grote bak koffie kunt zetten.

De Nespresso Vertuo past de rotatiesnelheid van de cups op de cup aan. Dit leest het apparaat af door de barcode op de cup.

De prijs? Vergeleken met andere nieuwe Nespresso machines is dit een middenklasse apparaat. Wel heb je een speciale functie die geen ander apparaat in de markt heeft.


Top 3 luxe apparaten met melkopschuimer

De meest luxe Nespresso apparaten zijn de Sage Nespresso koffiemachines. Een Sage Nespresso koffiemachine is een apparaat waarbij je met een stoompijpje melk opschuimt en via cups koffie zet. Melk opschuimen met een stoompijpje kost wat leerwerk. Maar na een paar keer oefenen heb je ’t zo onder de knie.

Hier bekijk je de beste Sage Nespresso koffiemachines. Deze zijn duurder dan normale Nespresso apparaten, maar dan heb je wel een handmatig stoompijpje voor perfect melkschuim.


1. SAGE CREATISTA PRO


De Sage Nespresso Creatista Pro zet je snelle cappuccino. Er zit een dubbel thermoblock in. Hierdoor verwarm je koffie en melk tegelijk. Ook bij deze versie kies uit 8 verschillende koffie. Onder andere americano, latte en macchiato.

Je schuimt melk op met het stoompijpje. Doordat je de temperatuur en dikte kunt instellen heb je veel controle over het eindresultaat van je kopje koffie.

Ook deze Sage Nespresso machine verwarmt binnen 3 seconden. Een 1,5 liter waterreservoir is groot genoeg voor de hele dag. Met schoonmaak-indicatie en -functie heb je ‘m zo schoon op het juiste moment.


2. SAGE CREATISTA PLUS


Met deze Sage Creatista zet je snel een lekkere koffie. Je kunt uit 7 verschillende koffiespecialiteiten kiezen. Bijvoorbeeld een macchiato, flat white, latte of een cappuccino. Je past de sterkte en hoeveelheid zelf aan op deze machine. Via de draaiknop kun je dit apparaat goed bedienen.

De Sage Creatista Plus SNE800 komt in verschillende kleuren. Namelijk: Sea Salt, Stainless Steel, Pearl White, Smoked Hickory en Black Truffel.

Op het display lees je dan weer jouw instellingen af. Dit is een prachtig apparaat, met mooie en handige functies. In slechts 3 seconden is deze koffiecupmachine al warm. Met een 1,5 liter ruime waterreservoir zet je wel 12 koffie achter elkaar.

De roestvrijstalen stoompijp schuimt melk automatisch op. Je hoeft er alleen maar een kannetje met melk onder te zetten. Met deze Nespresso machine kies je uit 11 temperatuurstanden om de melk te verwarmen en 8 instellingen voor de dikte van het melkschuim.


3. SAGE CREATISTA UNO


Deze Sage Nespresso Creatista Uno SNE500 is de Nespresso machine die het beste uit de test kwam van de Consumentenbond. Een klein, maar onwijs moderne koffiecupmachine.

Deze machine doet ons denken aan de Sage Creatista Plus. Er zit dan ook haast geen verschil tussen de Creatista Uno en de Creatista Plus. Het enige daadwerkelijke verschil is de uitstraling van de Nespresso machine. De Creatista Plus ziet er wat moderner uit dan deze Sage Creatista Uno SNE500.

Met zijn grote waterreservoir van 1,5 liter is deze machine geschikt om veel bakjes koffie achter elkaar te zetten. Daarnaast heeft dit Nespresso apparaat een geweldig voorgeprogrammeerd assortiment, waardoor je alleen maar een type koffiespecialiteit uit hoeft te kiezen.

Dit is dé machine die je wilt kopen zodra jouw kamer toe is aan een wat hippere uitstraling. Een icoon in de keuken!


Goedkoopste Nespresso apparaat

Het goedkoopste Nespresso apparaat is de Magimix Inissia M105. Deze koffiecupmachine is op dit moment het goedkoopste voor slechts 74,95. Deze goedkoopste Nespresso machine is fijn voor in de kleinere keuken. Je zet ‘m op het aanrecht of zelfs op je nachtkastje door het kleine formaat. Met een waterreservoir van 0,7 liter is dit een prima machine om mee te beginnen.

Melk opschuimen gaat via een melkopschuimer die je er los bij moet kopen. De opvangbak heeft ruimte voor 11 capsules. Dat is redelijk veel voor zo’n klein apparaat. Met 66,6 decibel is dit Nespresso apparaat wat luider bij het zetten van een espresso dan bij vergelijkbare apparaten.

Standaard zit bij deze koffiecupmachine een Proefpakket met 14 Nespresso capsules inbegrepen. In combinatie met de Koffiekorting heb je dus geen omkijken meer voor de eerste paar weken naar je voorraad met koffie. Wel zo handig!

Met dit goedkope Nespresso apparaat bespaar je jezelf een hoop geld.


Hoe werkt een Nespresso machine?

Hoe werkt een Nespresso machine

Een Nespresso machine is een op cups werkende machine. De cups worden opgevangen in een opvangbak. Dit in tegenstelling tot de Dolce Gusto machines, hierbij gooi je zelf de cupjes weg. De Nespresso machine is klein van formaat, waardoor die in iedere keuken past.

Er zijn koffiecupmachines met melkreservoir. Hierdoor zet je een cappuccino of latte macchiato met 1 druk op de knop. De cups zijn luchtdicht verpakt en bevatten gemalen koffie. Nespresso is van Nestlé. Door slim om te gaan met patenten (wel 70 stuks) is Nestlé heel nauwkeurig in wie de machines mogen maken. In de licenties van producenten staat nauwkeurig omschreven waar een apparaat aan moet voldoen.


Cups of capsules: welke moet je hebben?

De Nespresso machine gebruikt cups. Met deze cups zet je elke soort koffiespecialiteit. In tegenstelling tot Dolce Gusto cups, gebruikt een Nespresso apparaat geen melk(poeder) in de cups. Daardoor heb je zelf een losse melkopschuimer nodig voor het zetten van een melkspecialiteit.

Er zijn verschillende smaken van verschillende fabrikanten. Ooit was Nespresso de alleenheerser over de cups, maar sinds 2012 is dat anders. Ook B-merken mogen nu cups produceren, wat leidt tot veel lagere kosten. Bekijk op de pagina over Nespresso cups alle soorten en varianten die er beschikbaar zijn! Vervolgens kun je ook bekijken bij welke aanbieder de capsules het goedkoopste zijn.


De verschillende soorten onder elkaar

Er zijn heel veel verschillende soorten Nespresso apparaten. Hieronder staat een overzicht van de verschillende machines. Daarnaast vind je de gemiddelde prijs van dat type onder de afbeelding. De belangrijkste kenmerken van het apparaat staan in de beschrijving verwerkt.

Citiz

Citiz
Prijs: € 140 – € 200

Met de Citiz zet je 9 bakjes koffie zonder dat je het waterreservoir bij hoeft te vullen. Dit waterreservoir van 1 liter is redelijk groot voor een Nespresso machine. Dit apparaat schakelt zichzelf na 9 minuten uit en je stelt zelf de waterhoeveelheid in.

Krups Essenza Mini

Essenza Mini
Prijs: € 75 – € 130

De Essenza Mini is het kleinste apparaat van Nespresso. Daarom geschikt voor in een kleine keuken. Je stelt zelf de hoeveelheid water in. Het waterreservoir is 0,6 liter. Je vult de Essenza Mini dus wel wat vaker bij, maar daardoor is dit wel de kleinste!

Lattissima

Lattissima
Prijs: € 180 – € 300

Met de Lattissima zet je een cappuccino met 1 druk op de knop. Er zijn 2 groottes melkreservoir: 0,5 liter en 0,35 liter. De opwarmtijd van dit apparaat is slechts 25 seconden. Daardoor zet je in de ochtend snel een lekkere latte macchiato.

Vertuo

Nespresso Vertuo
Prijs: 50 – 200

De Vertuo is hét Nespresso apparaat als je van een grote kop koffie houdt. Dit is het nieuwste model Nespresso apparaten. Kies voor de Vertuo Next of de Vertuo Plus. De Vertuo heeft zelf Bluetooth!

Inissia

Inissia
Prijs: € 75

De Inissia heeft een ruime opvangbak met ruimte voor 11 cups. Er zit een kalkindicatielampje in het apparaat. Zo weet je wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt. Na 9 minuten schakelt de Inissia zichzelf uit. Energie zuinig!

Pixie

Pixie
Prijs: € 95

Met de Pixie heb je een opvallende machine in je keuken. Een compact formaat met genoeg ruimte voor 14 cups in de opvangbak. Je stelt zelf de waterhoeveelheid per kopje in. Door de RVS afwerking heb je de beste bouwkwaliteit.


Beste Nespresso machine kopen

Nespresso biedt consistent topklasse koffie, met één druk op de knop. Het geheim van de lekkere koffie zit in de druk met welke de koffie wordt gemaakt. Een druk van 19 bar zorgt ervoor dat de frisse aroma’s en rijke smaken vrijkomen.

Het uitgebreide assortiment van Nespresso machines maakt het lastig om te bepalen welke je moet kiezen. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en soorten. Met zoveel opties, hoe kies je dan de beste machine die bij jou past?

Voordat je een aankoop gaat doen, zijn er enkele factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Het beantwoorden van de volgende simpele vragen zal je hierbij helpen.

  1. Welke koffie vind je het lekkerste?
  2. Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?
  3. Hoeveel ruimte is er op het aanrecht en in de keuken?
Mooie Nespresso machine kiezen

Welke koffie vind je het lekkerste?

Of je nu van een simpele espresso of een rijke, melkachtige latte macchiato houdt, er is een Nespresso machine voor elke voorkeur aan koffie. Wil je liever een klein kopje of een grotere kop koffie? Je kunt je favoriete koffiesoort maken – van ristretto, espresso, lungo tot cappuccino’s, latte’s of zelfs ijskoffie.

Nespresso heeft een breed assortiment aan apparaten klaarstaan. Heb je liever geen melk? Dan is een machine zonder melksysteem een aanrader. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar toch kun je de beslissing nemen een melksysteem te nemen ‘voor het geval dat’.

Een apparaat zonder melkreservoir heeft voordelen, namelijk de prijs! De prijs van een Nespresso apparaat zonder melksysteem is een stuk lager. Dit kan tot wel honderd euro verschil maken!

Liever latte’s en cappuccino’s?

Dan kies je logischerwijs uit het assortiment met melksysteem. Er zijn ook apparaten zonder melkreservoir, maar met melkopschuimer. Deze zit vaak geïntegreerd in het systeem. Zo hoef je het melkreservoir niet na elke beurt om te spoelen.

Nespresso apparaat kiezen met melkreservoir

Toch is dit niet veel werk om telkens even snel te doen. Het kost je bij een Nespresso melkreservoir maximaal een halve minuut om deze even af te spoelen. Kleine moeite, groot gemak!

De modellen Creatista en Lattissima (One Touch of Pro) hebben veelzijdige instellingen voor het zetten van een melkspecialiteit. Je kunt verschillende koffie- en melkrecepten maken met behulp van ‘barista-achtige’ aanpassingen via het one-touch systeem.


Hoeveel kopjes koffie per dag?

Er zijn Nespresso machines in verschillende maten beschikbaar. Sommige kunnen meer cups in de opvangbak kwijt dan andere (gevarieerd van 6 tot 13 cups). Er zijn om de cups op te bergen handige Nespresso cuphouders bedacht.

Wanneer je meerdere kopjes per dag zet, kies dan een model met een snelle opwarmtijd. Sommige warmen zelfs in 25 seconden op. Dat is handig, zo hoef je niet lang te wachten.

Kies bij veel kopjes koffie per dag ook voor een groot waterreservoir (gemiddeld tot 1,5 liter). Let hierbij op dat sommige apparaten geen los te halen waterreservoir hebben. Wanneer je een kraan in de buurt hebt kan dat makkelijk zijn.


Hoeveel opslagruimte heb je tot je beschikking?

Ga na of je veel ruimte in de keuken over hebt voor een nieuwe machine. Sommige Nespresso apparaten zijn erg klein. De Essenza Mini-modellen zijn er voor degene die weinig ruimte tot hun beschikking hebben. Ze zijn slank en extreem licht, ze passen vrijwel overal!

Wanneer je graag koffie met melk drinkt zijn de keuzes wat kleiner. Een machine met melksysteem neemt meer ruimte in beslag, toch sta je niet kansloos. De Citiz & Milk is hierbij het kleinste – de Creatista Plus is het grootste.

Welk model je ook kiest, de beste Nespresso machines hebben allemaal een perfect zetsysteem. Je bent gegarandeerd van een eenvoudig te gebruiken apparaat, waar lekkere koffie uit komt (ook bij gebruik van B-merk cups!).

Videohulp

Jij bent op zoek naar het beste Nespresso apparaat voor jou. Wanneer je Nespresso machines van verschillende lijnen gaat vergelijken, zie je dat bepaalde functies verschillen. Bekijk de uitleg van Carla in bovenstaande video.

Veelgestelde vragen

Wat kost een Nespresso apparaat?

Een Nespresso machine kost tussen de € 75,- en € 330,-.

Wat is het best verkochte Nespresso koffiezetapparaat?

De Essenza Mini XN1108.

Welke soorten apparaten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten koffiecupmachines van Nespresso. Bekijk op deze pagina de beste.

Zijn er machines met melkreservoir?

Ja, bijvoorbeeld de De’Longhi Lattissima Touch EN560.B.