Nespresso machine kopen?
Vind jouw beste apparaat!

Dus, je wilt een Nespresso machine kopen? Hier vind je het beste apparaat voor jou. Gegarandeerd!

Het is bijna Black Friday! Bekijk alle deals van Nespresso Black Friday 2020!

Bij de zoektocht naar het beste Nespresso apparaat is er voor iedereen een andere uitkomst. Er is een hoop variatie in 2020. Daarom volgt er hier een lijst met de 12 beste Nespresso machines van dit jaar. Zo weet je welk apparaat je wilt kopen, en waarom.

Zoek je er een met melkopschuimer, helemaal in het wit of van het merk Krups? De keuze is niet zomaar gemaakt. Je bent op zoek naar gemak, snelheid en kwaliteit.

Welke Nespresso machine bij je past, hangt af van wat voor koffie je drinkt. Ook is jouw budget belangrijk. Laten we beginnen!

bannerBolbannerBol

Top 12 beste Nespresso machines van 2020

beste Nespresso machine

Bekijk de top 12 beste Nespresso machines van 2020.

Alle apparaten zijn het best verkocht en het best beoordeeld door klanten. Hierdoor weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

De apparaten zijn gesorteerd op het aantal verkopen en de beste reviews. Natuurlijk vind je hieronder bij ieder apparaat een duidelijk voor- en nadeel omschreven.

Zo weet je na het lezen van de beschrijving direct of het wat voor je is. Klaar voor? Klik op een apparaat en scroll door naar dat stuk van de pagina.

Alvast veel plezier met de beste Nespresso machine voor jou!


1. Magimix Nespresso Inissia M105 

De Magimix Nespresso Inissia M105 heeft een elegant design. Ook dit apparaat is niet groot. Hierdoor past ook de Inissia in een kleine keuken. Toch is de Essenza Mini een stukje kleiner. Deze machine heeft een wat groter waterreservoir, maar is voor de rest redelijk vergelijkbaar met de best verkochte Nespresso machine. Deze Magimix machine is door de Consumentenbond beoordeeld als beste koop!

Het waterreservoir van dit apparaat is 0,7 liter. 100 ml meer dan de Essena Mini. Het waterreservoir is dan ook nog wel snel leeg. Ongeveer 6 lungo’s en dan moet je toch echt naar de kraan toe lopen. De opvangbak is wel groter dan die van de Essenza Mini. Waar daar slechts ruimte was voor 6 koffiecups, heeft de Inissia M105 ruimte voor 11 cups.

Je kunt bij de Magimix Inissia M105 zelf instellen hoeveel water je gebruikt. Je bakje koffie wordt sterker zodra je de wateraanvoer snel uitzet. Je kunt ook koffie zetten met een grote kop, doordat er ruimte genoeg is aan de voorkant van de machine. Door het elegante design is dit apparaat ook snel en makkelijk schoon te maken.

Het enige nadeel volgens klanten is dat de Inissia M105 veel lawaai maakt tijdens het zetten van een bakje koffie. Deze machine is niet stil, dus wanneer je op zoek bent naar een stil Nespresso apparaat is dit geen aanrader. Deze machine is verkrijgbaar in de kleur zwart.

Magimix Nespresso Inissia M105
 • De beste keuze voor een basisklasse Nespresso machine!
 • Ruime opvangbak voor veel cups
 • Automatisch uitschakelen, klein apparaat

2. Nespresso Vertuo Plus

Met dit apparaat zet je een véél grotere kop koffie in één keer. Hierdoor zet je geen slappe lungo, maar een koffie zoals een alto: 414 ml. Dat is genoeg gemalen koffie in een wat groter cupje, zodat je een lekker grote bak koffie kunt zetten.

De Nespresso Vertuo (review) past de rotatiesnelheid van de cups op de cup aan. Dit leest het apparaat af door de barcode op de cup.

De prijs? Vergeleken met andere – nieuwe – Nespresso machines is dit een middenklasse apparaat. Wel heb je een speciale functie die geen ander apparaat in de markt heeft.

Nu 80,- kassakorting op de Nespresso Vertuo Plus. De prijs gaat in de winkelmand omlaag met 80 euro bij o.a. Expert.nl en Coolblue!

Nespresso Vertuo Plus voorkant-zijkant
 • Beste Nespresso machine voor grote bakken koffie

3. Magimix Nespresso Essenza Mini

Met de Magimix Nespresso Essenza Mini heb je een klein Nespresso apparaat. Hiermee hoef je geen ruimte te maken in je keuken bij het uitpakken. Ook op vakantie gaat hij handig mee.

Er zit een waterreservoir van 0,6 liter in. Hierdoor zet je na zo’n 5 lungo’s weer de kraan aan om bij te vullen. Dit kan wel handig door het waterreservoir eruit te halen. Zo loop je gewoon even naar de kraan en heb je niets anders nodig.

Deze Nespresso Essenza Mini maakt 57,9 dB aan geluid. En er kunnen slechts 6 cupjes in de opvangbak. Daarom is het handig als de prullenbak dichtbij je staat.

Klanten vinden het gebruiksgemak natuurlijk fijn. Dat vermelden ze ook in reviews. De dingen die het vaakste terugkomen zijn: snel opgewarmd, lekkere koffie en betaalbaar. De minpunten zijn vooral: waterreservoir snel leeg, opvangbak snel vol. Maar ja, daar zoek je wel naar bij een kleine Nespresso machine.

Magimix Nespresso Essenza Mini
 • Dit is het kleinste Nespresso apparaat

4. Krups Nespresso Citiz XN741B

Een Krups Nespresso Citiz XN741B kopen? Dan zoek je naar een gemakkelijk verstelbare lekbak, een energiezuinig apparaat en misschien het belangrijkste: klein en groot van functie.

Een vrij groot waterreservoir voor een redelijk kleine machine. Met ruimte voor 1 liter kun je gemakkelijk 9 lungo’s zetten. Ook hier is het waterreservoir afneembaar.

De Krups Nespresso machine maakt een geluid van 58 dB. Niet echt stil. Prima voor in de keuken, dat wel. Er passen 10 cups in de opvangbak. Echt vaak legen hoeft dus niet. Je zet zoals gewoonlijk 1 kopje per zetbeurt. Ook heb je een Nespresso koffiemachine die automatisch uitschakelt. Na 9 minuten bespaart ‘ie energie!

Qua reviews komt zoals altijd weer het gebruiksgemak van een Nespresso apparaat naar boven. En terecht, wat het is makkelijk koffie zetten en je hebt een groot aantal merken capsules waaruit je kunt kiezen. Met de Citiz heb je een degelijk apparaat!

Krups Nespresso Citiz XN741B
 • Deze kleine Nespresso Citiz past op ieder aanrecht. Met een smal design perfect voor een kleine keuken.

5. De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B

De De’Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B is ideaal voor wanneer je een échte koffiedrinker bent die van melkspecialiteiten houdt. Je maakt simpel en snel een lekkere latte macchiato door het ingebouwde melkreservoir.

Dit apparaat heeft een waterreservoir van 0,9 liter. Het melkreservoir van deze koffiemachine is 350 ml. Hiermee zet je zo’n 6 tot 7 cappuccino’s. Het melkreservoir is ideaal schoon te maken met 1 druk op de knop. De opvangbak heeft ruimte voor 10 koffiecups.

Met de Lattissima Touch EN560.B bepaal je zelf de smaak van jouw bakje koffie. Je stelt ook hier de hoeveelheid water zelf in. Gebruik je deze Lattissima Touch 9 minuten niet? Dan schakelt hij zichzelf uit. Ideaal voor als je nog een kopje koffie kunt gebruiken en er niet helemaal bij bent.

Dit Nespresso apparaat heeft een handig melkreservoir, hierdoor zet je snel een melkspecialiteit. Hou je echt van een lekkere cappuccino? Dan is dit de machine die je moet kiezen. Ook is het schoonmaken ideaal met 1 druk op de knop. De schoonmaak indicator geeft aan wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt. Zo sta je nooit voor verassingen. Deze machine is verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver en wit.

De'Longhi Nespresso Lattissima Touch EN560.B

6. Magimix Nespresso CitiZ M196 CN

De Magimix Nespresso CitiZ M1956 is een klein koffiezetapparaat met een handig en mooi design. De kophouder is aanpasbaar. Hiermee kun je zelf de hoogte instellen.

Dit apparaat heeft een waterreservoir van 1 liter. Dit is groter dan bij vergelijkbare Nespresso koffiemachines. Deze CitiZ M196 is geschikt voor een wat groter gezin.

Kies zelf eenvoudig de hoeveelheid water naar eigen smaak. Je kunt ‘m langer laten lopen voor een wat mildere bak koffie. Zet je ‘m na een paar seconden uit dan heb je een lekker sterk kopje koffie. Na 9 minuten schakelt ook dit apparaat zichzelf uit. Ideaal voor wanneer je op staat en nog niet helemaal wakker bent.

Deze CitiZ M196 heeft ruimte voor 10 cups in de opvangbak. Eventueel is dit apparaat ook in het wit beschikbaar en met geïntegreerde melkopschuimer. Deze machine is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Magimix Nespresso CitiZ M196 CN
 • Met deze Magimix Nespresso Citiz heb je een handig klein apparaat met waterreservoir van 1 liter.
 • Er zit optioneel een ingebouwde melkopschuimer bij.

7. Krups Nespresso Essenza Mini XN1101

De Essenza Mini XN1101 was het best verkochte Nespresso apparaat van 2020. Dit apparaat is extra compact. Hierdoor past deze koffiemachine zelfs op je nachtkastje. Ideaal voor wanneer je een beperkte ruimte hebt thuis. Daarnaast ziet de Essenza Mini XN1101 er ook nog eens mooi uit.

Dit apparaat heeft een waterreservoir van 0,6 liter. Hierdoor moet je het waterreservoir wel vaak bijvullen. Deze Essenza Mini XN1101 is dan ook aanbevolen wanneer je niet iedere dag 6 of 7 kopjes koffie drinkt.

De smaak van de koffie stel je zelf in. Dit doe je door zelf te bepalen hoeveel water je in je kopje koffie wilt. Wanneer je de wateraanvoer langer laat lopen, word je bakje minder sterk. Zet je ‘m na 10 seconden uit, dan kun je er de hele dag tegenaan. Binnen 25 seconden is dit apparaat warm en na 9 minuten gaat ‘ie vanzelf weer uit.

Dit zijn allemaal ontzettend handige functies en specificaties. Dat is wat de Essenza Mini XN1101 de best verkochte Nespresso machine van 2020 maakt. Het elegante en kleine design draagt daar ook zeker aan bij! Deze machine is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en grijs.

Krups Nespresso Essenza Mini XN1101
 • Dit is best verkochte Nespresso apparaat van 2020.
 • Te koop in zwart, wit en grijs.

8. Magimix Nespresso Pixie M110 

De Krups Nespresso Pixie M110 of XN304T Titanium is erg compact. Hierdoor past dit model goed in een kleine ruimte. Ideaal wanneer je thuis wat ruimte kunt besparen. Deze Pixie valt vooral op door de metalen platen aan de zijkant van het apparaat. Qua functionaliteiten is deze opvallend door de grote opvangbak en het kleine formaat van het model.

Er passen 11 cups in de opvangbak. Dit apparaat heeft een waterreservoir van 0,7 liter. Wat groter dan de gemiddelde Nespresso machine. Dit apparaat is zeer handig in gebruik volgens klanten. De hoeveelheid water kun je ook bij deze machine zelf instellen. Zo bepaal je de smaak van jouw espresso of lungo. Je zet een sterke espresso door weinig water toe te voegen.

Na 9 minuten gaat ‘ie vanzelf weer uit. Handig wanneer ’s ochtends de koffie nog moet beginnen te werken en je het apparaat vergeet uit te zetten. Een minpuntje is dat dit apparaat tijdens het zetten van de koffie 63,6 decibel aan geluid produceert. Hiermee is deze machine luider dan vergelijkbare apparaten. Deze machine is verkrijgbaar in de kleuren titanium en grijs.

Krups Nespresso Pixie
 • De metalen zijplaten zorgen voor een industrieel en degelijk design.
 • Er passen 11 cups in de opvangbak.

9. DeLonghi Nespresso Lattissima One

De DeLonghi Nespresso Lattissima One ken ik erg goed. Het was mijn eerste Nespresso machine met melkopschuimer voor cappuccino’s en latte’s. Ik vond ’t een erg mooi apparaat, hij is prachtig afgewerkt. Nadat ik ontdekte dat volle melk voor cappuccino het beste werkte, ging de Lattissima One nog beter werken.

Met 54,7 decibel is dit apparaat merkbaar stiller dan vergelijkbare machines. Toch is het wel noodzakelijk dat je geen blad hebt die trilt, want dat doet deze machine wel. Het voordeel aan dit apparaat is dat je melkspecialiteiten zet met 1 druk op de knop. Daarna is het wel even schoonmaakwerk, want na iedere zetbeurt moet je hem omspoelen. Wanneer je dit niet doet, kan het zijn dat de cappuccino er minder lekker uitkomt. De melk is dan een stuk minder goed geschuimd.

Na 8 kopjes koffie moet je de opvangbak legen. Dit is het beste goedkope Nespresso apparaat voor latte’s en cappuccino’s. Met een 8,9 uit 10 en 132 reviews scoort dit apparaat een mooie score. Verkrijgbaar in zwart en wit.

DeLonghi Nespresso Lattissima One
 • Stijlvol apparaat met automatische melkopschuimer.
 • Prachtige latte’s en cappuccino’s met één druk op de knop.

10. Nespresso De’Longhi Gran Lattissima

De Gran Lattissima EN650 is op dit moment het paradepaardje van Nespresso. De koffiemachine straat alleen maar luxe uit. Het mooie is: dit Nespresso apparaat is één van de meest veelzijdige Nespresso apparaten op dit moment. Waarom? Dat vertellen we je hieronder. Een complete uitleg vind je in de review.

De Nespresso Gran Lattissima heeft een waterreservoir van 1 liter. Hierdoor hoef je het waterreservoir niet zo vaak bij te vullen. Je zet een melkspecialiteit met 1 druk op de knop. Doordat dit apparaat zo uitgebreid is, kun je ook makkelijk een flat white, caffé latte of latte macchiato zetten. Hiervan is de kwaliteit niet altijd even goed. Volgens klanten kan het melkschuim een stuk beter. Dit melkreservoir heeft een inhoud van 500 ml heeft.

Dit Nespresso apparaat is binnen 25 seconden warm. Het melkreservoir bewaar je trouwens handig in de koelkast. Zo hoef je ‘m niet elke keer leeg te halen. Daarnaast is het ontkalking programma een handige functie, wat de schoonmaak een stuk verminderd.

Nespresso De'Longhi Gran Lattissima
 • De Nespresso Gran Lattissima is één van de meest luxe Nespresso apparaten met melkopschuimer
 • Groot melkreservoir van 1,5 liter.

11. Sage Nespresso Creatista Uno

Deze Sage Nespresso Creatista Uno SNE500 is de Nespresso machine die het beste uit de test kwam van de Consumentenbond. Een klein, maar onwijs moderne koffiecupmachine.

Deze machine doet ons denken aan de Sage Creatista Plus. Er zit dan ook haast geen verschil tussen de Creatista Uno en de Creatista Plus. Het enige daadwerkelijke verschil is de uitstraling van de Nespresso machine. De Creatista Plus ziet er wat moderner uit dan deze Sage Creatista Uno SNE500.

Met zijn grote waterreservoir van 1,5 liter is deze machine geschikt om veel bakjes koffie achter elkaar te zetten. Daarnaast heeft dit Nespresso apparaat een geweldig voorgeprogrammeerd assortiment, waardoor je alleen maar een type koffiespecialiteit uit hoeft te kiezen.

Dit is dé machine die je wilt kopen zodra jouw kamer toe is aan een wat hippere uitstraling. Een icoon in de keuken!

Sage Nespresso Creatista Uno
 • Tijdloos Sage Nespresso apparaat met stoompijpje.
 • Perfect voor de Nespresso thuis barista.

12. Sage Nespresso Creatista Plus

De Sage Creatista Plus SNE800 komt in verschillende kleuren. Namelijk: Sea Salt, Stainless Steel, Smoked Hickory en Black Truffel. Zoals je dalijk op de foto ziet is dit echt een mooi apparaat.

Met deze Sage Creatista zet je snel een lekkere koffie. Je kunt uit 7 verschillende koffiespecialiteiten kiezen. Bijvoorbeeld een macchiato, flat white, latte of een cappuccino. Je past de sterkte en hoeveelheid zelf aan op deze machine. Via de draaiknop kun je dit apparaat goed bedienen.

Op het display lees je dan weer jouw instellingen af. Dit is een prachtig apparaat, met mooie en handige functies. In slechts 3 seconden is deze koffiecupmachine al warm. Met een 1,5 liter ruime waterreservoir zet je wel 12 koffie achter elkaar.

De roestvrijstalen stoompijp schuimt melk automatisch op. Je hoeft er alleen maar een kannetje met melk onder te zetten. Met deze Nespresso machine kies je uit 11 temperatuurstanden om de melk te verwarmen en 8 instellingen voor de dikte van het melkschuim.

Sage Nespresso Creatista Plus
 • Prachtige Nespresso machine met stoompijpje en melkkan.
 • De meest luxe Nespresso machine op de markt in 2020.

Welke Krups Nespresso kopen?

Er zijn verschillende Krups koffiemachines op de markt. Ook bijvoorbeeld met koffiebonen zodat je met versgemalen bonen koffie kunt zetten.

Daar hebben we het hier niet over hebben. Deze top 3 hieronder gaat over de Nespresso Krups. Krups is een Duitse fabrikant van dat het recht heeft om apparaten voor Nespresso te produceren.

Hieronder vind je de beste en bekendste Krups Nespresso machines. We sommen de 3 beste apparaten voor je op zodat je een goed idee hebt van welke machines er beschikbaar zijn.

Weet je nog niet goed waar je op moet letten? Dan is de beste Krups Nespresso waarschijnlijk wat voor jou!

beste Krups Nespresso apparaat

De beste 3 Krups Nespresso apparaten:

 1. Essenza Mini
 2. Citiz & Milk
 3. Pixie

1. Essenza Mini

De Krups Nespresso Essenza Mini is geen heel groot koffiezetapparaat. Ideaal voor in een wat kleinere keuken. Deze machine heeft een waterreservoir van 0,6 liter. Je moet ‘m dus wel wat vaker bijvullen dan een andere Krups machines. De behuizing is van kunststof, wat dit apparaat een mooie uitstraling geeft.

Deze machine komt in verschillende kleuren en uitvoeringen. Je hebt dit Nespresso apparaat in de kleuren zwart, wit en grijs. Verder is er ook nog een uitvoering met melkopschuimer. Je krijgt er dan een losse melkopschuimer bij. Deze zit dus niet ingebouwd in de machine zoals je die hierboven ziet.

Met dit apparaat stel je zelf de hoeveelheid koffie in. Je bepaald dus zelf hoe je bakje koffie is: sterk of mild. Daarnaast is de Essenza Mini uitermate geschikt voor in de ochtend, want na 25 seconden is dit apparaat al warm. Tenslotte schakelt deze Essenza Mini zich na 9 minuten automatisch uit.

2. Citiz & Milk

Het mooie aan de Krups Citiz & Milk: de melkopschuimer. Het is de Citiz met een melkopschuimer toegevoegd. Deze zit vast aan het apparaat. Dat ziet er leuk uit én je verliest ‘m niet uit het oog.

Er zit natuurlijk een proefpakket bij. Hiermee heb je al 14 kopjes koffi. Ook is de Nespresso Aeroccino meegeleverd. Dat is de originele melkopschuimer van Nespresso.

Een groot waterreservoir van 1 liter zorgt ervoor dat je makkelijk veel kopjes achter elkaar zet. Daarnaast kun je gemakkelijk heerlijke latte macchiato’s maken met dit apparaat. Het enige nadeel aan de melkopschuimer is dat je zelf de melk in je kopje moet doen. Wel leuk voor latte art!

Citiz & Milk

3. Pixie

De Krups Nespresso Pixie is een erg klein apparaat. Deze machine heeft in tegenstelling tot die hierboven een grotere opvangbak. De opvangbak heeft namelijk plaats voor 11 cups, bijna het dubbele. Verder heeft deze machine een wat authentiekere uitstraling. Met de stoere, metalen platen aan de zijkant van de machine is dit toch wel een machine met stijl.

Ook deze machine heeft verschillende versies. De Pixie is natuurlijk degene die je hiernaast ziet. Verder is er een andere variant, met een ander modelnummer. Dat is de grijze variant van deze machine, maar die is niet geproduceerd door Krups. Bij Bol.com is er wel een andere variant van de Krups Pixie, namelijk de Electric Red versie.

Ook met de Pixie stel je zelf de waterhoeveelheid in. Je bepaald dus of de smaak van je koffie mild of sterk is. Deze variant komt niet met een optie om melkspecialiteiten te zetten. Verder heeft deze machine een geluidsniveau van 63,3 decibel. Dat is wat meer dan vergelijkbare machines.


Stille Nespresso machine

Ben jij helemaal klaar met die herrie die uit een Nespresso machine kan komen? Dan is een stille Nespresso machine wat voor jou.

De machines die we hieronder bespreken zijn stil. Dat wil zeggen dat ze tijdens het zetten van een espresso het minste herrie maken. Wel zo fijn wanneer je ’s ochtends vroeg weg moet en niet het hele huis wakker wilt maken, omdat je een lekker bakje koffie wilt zetten.

Onderstaande stille Nespresso apparaten maken minder geluid dan je gewend bent van zo’n machine. Een decibel van 54 of meer wordt gemakkelijk gehaald door sommige machines. Hieronder hebben we 2 stille machines. Onderstaande Nespresso machines maken 52,9 decibel geluid bij het zetten van een vers bakje koffie.

Expert Milk

Expert Milk

Specificaties

 • Inhoud waterreservoir: 1,4 liter
 • Capaciteit opvangbak: 12
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Specialiteit: Americano, Cappuccino, Espresso, Lungo, Ristretto

Goedkoopste Nespresso apparaat

Goedkoopste Nespresso apparaat

Het goedkoopste Nespresso apparaat is de Magimix Inissia M105. Deze koffiecupmachine is op dit moment het goedkoopste voor slechts 73,95. Nu tijdelijk met € 30,- Nespresso Koffiekorting.

Zo bestel je direct een hele lading cups mee voor voldoende voorraad. Deze goedkoopste Nespresso machine is fijn voor in de kleinere keuken. Je zet ‘m op het aanrecht of zelfs op je nachtkastje door het kleine formaat. Met een waterreservoir van 0,7 liter is dit een prima machine om mee te beginnen.

Melk opschuimen gaat via een melkopschuimer die je er los bij moet kopen. De opvangbak heeft ruimte voor 11 capsules. Dat is redelijk veel voor zo’n klein apparaat. Met 66,6 decibel is dit Nespresso apparaat wat luider bij het zetten van een espresso dan bij vergelijkbare apparaten.

Magimix Nespresso Inissia M105

Standaard zit bij deze koffiecupmachine een Proefpakket met 14 Nespresso capsules inbegrepen. In combinatie met de Koffiekorting heb je dus geen omkijken meer voor de eerste paar weken naar je voorraad met koffie. Wel zo handig!

Met dit goedkope Nespresso apparaat bespaar je jezelf een hoop geld. Zo heb je toch een beetje geld over voor andere mooie aankopen! Heb je bijvoorbeeld eens gedacht aan een mobiele airco?


Hoe werkt een Nespresso machine?

Hoe werkt een Nespresso machine

Een Nespresso machine is een op cups werkende koffiemachine. De cups worden opgevangen in een opvangbak. Dit in tegenstelling tot de Dolce Gusto machines. De Nespresso machine is klein van formaat, waardoor die in iedere keuken past.

Er zijn koffiecupmachines met melkreservoir. Hierdoor zet je een cappuccino of latte macchiato met 1 druk op de knop. De cups zijn luchtdicht verpakt en bevatten gemalen koffie. Nespresso is van Nestlé. Door slim om te gaan met patenten (wel 70 stuks) is Nestlé heel nauwkeurig in wie de machines mogen maken. In de licenties van producenten staat nauwkeurig omschreven waar een apparaat aan moet voldoen.

Cups of capsules: welke moet je hebben?

De Nespresso machine gebruikt cups. Met deze cups zet je elke soort koffiespecialiteit. In tegenstelling tot Dolce Gusto cups, gebruikt een Nespresso apparaat geen melk(poeder) in de cups. Daardoor heb je zelf een losse melkopschuimer nodig voor het zetten van een melkspecialiteit.

Er zijn verschillende smaken van verschillende fabrikanten. Ooit was Nespresso de alleenheerser over de cups, maar sinds 2012 is dat anders. Ook B-merken mogen nu cups produceren, wat leidt tot veel lagere kosten. Bekijk op de pagina over Nespresso cups alle soorten en varianten die er beschikbaar zijn! Vervolgens kun je ook bekijken bij welke aanbieder de capsules het goedkoopste zijn.

De verschillende soorten onder elkaar

Er zijn heel veel verschillende soorten Nespresso apparaten. Hieronder staat een overzicht van de verschillende machines. Daarnaast vind je de gemiddelde prijs van dat type onder de afbeelding. De belangrijkste kenmerken van het apparaat staan in de beschrijving verwerkt.

Citiz

Citiz
Prijs: € 140 – € 200

Met de Citiz zet je 9 bakjes koffie zonder dat je het waterreservoir bij hoeft te vullen. Dit waterreservoir van 1 liter is redelijk groot voor een Nespresso machine. Dit apparaat schakelt zichzelf na 9 minuten uit en je stelt zelf de waterhoeveelheid in.

Essenza Mini

Essenza Mini
Prijs: € 75 – € 130

De Essenza Mini is het kleinste apparaat van Nespresso. Daarom geschikt voor in een kleine keuken. Je stelt zelf de hoeveelheid water in. Het waterreservoir is 0,6 liter. Je vult de Essenza Mini dus wel wat vaker bij, maar daardoor is dit wel de kleinste!

Lattissima

Lattissima
Prijs: € 180 – € 330

Met de Lattissima zet je een cappuccino met 1 druk op de knop. Er zijn 2 groottes melkreservoir: 0,5 liter en 0,35 liter. De opwarmtijd van dit apparaat is slechts 25 seconden. Daardoor zet je in de ochtend snel een lekkere latte macchiato.

Expert

Expert
Prijs: € 208 – € 240

De Expert is een echte alleskunner. Je zet veel verschillende koffiespecialiteiten. Je stelt niet alleen de waterhoeveelheid in, maar ook de temperatuur. Met 1 druk op de knop schuimt de geïntegreerde melkopschuimer verse melk op.

Inissia

Inissia
Prijs: € 75

De Inissia heeft een ruime opvangbak met ruimte voor 11 cups. Er zit een kalkindicatielampje in het apparaat. Zo weet je wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt. Na 9 minuten schakelt de Inissia zichzelf uit. Energie zuinig!

Pixie

Pixie
Prijs: € 95

Met de Pixie heb je een opvallende machine in je keuken. Een compact formaat met genoeg ruimte voor 14 cups in de opvangbak. Je stelt zelf de waterhoeveelheid per kopje in. Door de RVS afwerking heb je de beste bouwkwaliteit.


Beste Nespresso machine kopen

Beste kopen

Nespresso biedt consistent topklasse koffie, met één druk op de knop. Het geheim van de lekkere koffie zit in de druk met welke de koffie wordt gemaakt. Een druk van 19 bar zorgt ervoor dat de frisse aroma’s en rijke smaken vrijkomen.

Het uitgebreide assortiment van Nespresso machines maakt het lastig om te bepalen welke je moet kiezen. Ze zijn er in veel verschillende kleuren en soorten. Met zoveel opties, hoe kies je dan de beste machine die bij jou past?

Mooie Nespresso machine kiezen

Voordat je een aankoop gaat doen, zijn er enkele factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Het beantwoorden van de volgende simpele vragen zal je hierbij helpen.

 1. Welke koffie vind je het lekkerste?
 2. Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?
 3. Hoeveel ruimte is er op het aanrecht en in de keuken?

Café au lait of espresso?

Of je nu van een simpele espresso of een rijke, melkachtige latte macchiato houdt, er is een Nespresso machine voor elke voorkeur aan koffie.

Wil je liever een klein kopje of een grotere kop koffie? Je kunt je favoriete koffiesoort maken – van ristretto, espresso, lungo tot cappuccino’s, lattes of zelfs ijskoffie.

Liever geen melk?

Nespresso heeft een breed assortiment aan apparaten klaarstaan. Heb je liever geen melk? Dan is een machine zonder melksysteem een aanrader. Dat klinkt natuurlijk logisch, maar toch kun je de beslissing nemen een melksysteem te nemen ‘voor het geval dat’.

Een apparaat zonder melkreservoir heeft voordelen: prijs. De prijs is een stuk lager bij een apparaat zonder melksysteem dan dat je er eentje bij neemt. Dit kan tot wel honderd euro verschil maken!

Liever lattes en cappuccino’s?

Dan kies je logischerwijs uit het assortiment met melksysteem. Er zijn ook apparaten zonder melkreservoir, maar met melkopschuimer. Deze zit vaak geïntegreerd in het systeem. Zo hoef je het melkreservoir niet na elke beurt om te spoelen.

Nespresso apparaat kiezen met melkreservoir

Toch is dit niet veel werk om telkens even snel te doen. Het kost je bij een Nespresso melkreservoir maximaal een halve minuut om deze even af te spoelen. Kleine moeite, groot gemak!

De modellen Creatista en Lattissima (One Touch of Pro) hebben veelzijdige instellingen voor het zetten van een melkspecialiteit. Je kunt verschillende koffie- en melkrecepten maken met behulp van ‘barista-achtige’ aanpassingen via het one-touch systeem.

Hoeveel kopjes koffie per dag?

Er zijn Nespresso machines in verschillende maten beschikbaar. Sommige kunnen meer cups in de opvangbak kwijt dan andere (gevarieerd van 6 tot 13 cups).

Wanneer je meerdere kopjes per dag zet, kies dan een model met een snelle opwarmtijd. Sommige warmen zelfs in 25 seconden op. Dat is handig, zo hoef je niet lang te wachten.

Kies bij veel kopjes koffie per dag ook voor een groot waterreservoir (gemiddeld tot 1,5 liter). Let hierbij op dat sommige apparaten geen los te halen waterreservoir hebben. Wanneer je een kraan in de buurt hebt kan dat makkelijk zijn.

Hoeveel opslagruimte heb je tot je beschikking?

Ga na of je veel ruimte in de keuken over hebt voor een nieuwe machine. Sommige Nespresso apparaten zijn erg klein. De Essenza Mini-modellen zijn er voor degene die weinig ruimte tot hun beschikking hebben. Ze zijn slank en extreem licht, ze passen vrijwel overal!

Wanneer je graag koffie met melk drinkt zijn de keuzes wat kleiner. Een machine met melksysteem neemt meer ruimte in beslag, toch sta je niet kansloos. De Citiz & Milk is hierbij het kleinste – de Creatista Plus is het grootste.

Welk model je ook kiest, de beste Nespresso machines hebben allemaal een perfect zetsysteem. Je bent gegarandeerd van een eenvoudig te gebruiken apparaat, waar lekkere koffie uit komt (ook bij gebruik van B-merk cups!).

Videohulp

Jij bent op zoek naar het beste Nespresso apparaat voor jou. Wanneer je Nespresso machines van verschillende lijnen gaat vergelijken, zie je dat bepaalde functies verschillen. Bekijk de uitleg van Carla in bovenstaande video.

Veelgestelde vragen

Wat kost een Nespresso apparaat?

Een Nespresso machine kost tussen de € 75,- en € 330,-.

Wat is het best verkochte Nespresso koffiezetapparaat?

De Essenza Mini XN1108.

Welke soorten apparaten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten koffiecupmachines van Nespresso. Bekijk op deze pagina de 11 beste.

Zijn er machines met melkreservoir?

Ja, bijvoorbeeld de De’Longhi Lattissima Touch EN560.B.

kalebet - mersin eskort - asyabahis giriş -
1xbet
- Meritroyalbet