Nespresso: Het bedrijf en het complete assortiment

Nespresso

Nespresso is een bekend koffiemerk wereldwijd. Maar wat is nu precies Nespresso, waar komt het vandaan en wat hebben ze allemaal in het assortiment? Een duidelijke beschrijving van het bedrijf Nespresso en de verschillende productlijnen die Nespresso aanbied vind je hier.

Hieronder leggen we je het bedrijf uit. Waar staat Nespresso voor en hoe worden de cups geproduceerd? Vervolgens laten we je alle onderdelen van het assortiment van Nespresso zien. Van melkopschuimer tot koffiemachine. Ben je er klaar voor?


logo

Wat is Nespresso?

Het is gemalen koffie, lang houdbaar in een kleine cup. De koffiemachines van Nespresso zijn ontwikkeld door Nestlé. De naam Nespresso komt voort uit een combinatie van Nestlé en espresso. Volgens gegevens uit het jaarlijkse ‘investor seminar’ van Nestlé is 27% van het totale aandeel van espresso-koffiemachines in Europa, van Nespresso.


Duurzame koffie

De koffie wordt voornamelijk geproduceerd in de Zwitserse plaatsjes Orbe en Avanches. Hier worden niet de koffiebonen verbouwd. Samen met verschillende boeren produceren ze de beste koffie, door een samenwerking met het Rainforest Alliance.

Nespresso en het Rainforest Alliance werken sinds 2003 samen. Tijdens deze samenwerking is het Nespresso AAA Sustainable Quality Program™ ontwikkeld. Nespresso haalt meer dan 80% van de koffie van AAA-boerderijen. Meer dan 40% is afkomstig van Rainforest Alliance Certified™.

Via dit programma krijgen boeren meer geld voor hun koffie. Dat zorgt voor een betere kwaliteit koffie. Daarnaast worden boeren niet onderbetaald voor het werk wat ze verrichten. De missie van wereld koffiedag heeft hetzelfde idee.

Quality Program

Van koffieboon naar cupje

Er zijn een hoop landen waar Nespresso koffiebonen verbouwd: Brazilië, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Togo, Kenia en Ethiopië zijn landen die worden genoemd. Het proces van de koffieboon tot het uiteindelijke Nespresso cupje leggen we voor je uit.

Eerst worden de bessen geplukt, waar koffiebonen inzitten. Vervolgens worden ze gewassen, uitgezocht en bij elkaar gelegd, nog een keer gewassen en in de zon gedroogd. Wanneer de koffiebonen droog zijn worden ze getransporteerd. Vaak gaat dit via balen van 60 kilo.

Er zijn een hoop verschillende smaken cups. Afhankelijk van de koffiesmaak die gemaakt moet worden, worden bonen gemengd. Vervolgens worden ze geroosterd. De duur en temperatuur heeft invloed op smaak van de uiteindelijke koffie.

Vervolgens worden de bonen vermalen. Hoe fijner de boon, hoe sneller het water straks door de cup kan stromen. Dit heeft invloed op hoe sterk de koffie is en daarnaast ook de smaak. Hoe sneller het water straks door de cup stroomt, hoe slapper de koffie wordt.

Vanaf nu word de gemalen koffie zonder zuurstof behandeld en verpakt. Wanneer er zuurstof bij de gemalen koffie komt, heeft dit een slechte invloed op de levensduur van de koffie.

De gemalen koffie wordt uiteindelijk in een aluminium cup gedaan. Hierdoor is de levensduur van een cup veel langer. Wel twijfelen we of koffiecups bij plastic afval horen of niet.


Nespresso apparaat

Nespresso apparaat

We kennen het Nespresso apparaat allemaal. Een machine waarbij je een cup in het systeem doet, om vervolgens 1 minuut later je koffie onder de machine uit te halen. Veel verschillende smaken en veel verschillende soorten apparaten. Allereerst lees je hieronder een stukje van de interessante geschiedenis van de Nespresso machine.


Geschiedenis

Nespresso verkoopt koffiemachines aan zowel consumenten als zakelijke klanten. Het apparaat is in 1989 geïntroduceerd in Zwitserland. Niet direct was de machine een succes. Drie jaar na de lancering, in 1991, nam een marketing-expert het bedrijf over en werden er veel koffiemachines verkocht in de zakelijke sector. De oorzaak van dit zakelijke succes was een goed lopende marketingcampagne.

De productie van het koffiezetapparaat is gelicenseerd. Dit betekend dat je als producent een licentie moet hebben om een Nespresso apparaat te produceren. Tegenwoordig zijn er veel merken met zo’n licentie. Onder andere De Longhi, Jura, Magimix en Krups produceren Nespresso apparaten.

Verschillende soorten

Er zijn een hoop verschillende machines. We sommen alle verschillende Nespresso apparaten voor je op de volgende pagina. Ook staat daar de top 10 best verkochte apparaten voor je op een rij. Daarnaast bekijken we de verschillende machines per budget. Zo kun je een goede keuze maken, zonder dat je hele dagen informatie op hoeft te zoeken over koffiemachines.


Nespresso cups

Nespresso cups

Er zijn veel verschillende soorten Nespresso cups. De koffiecups zijn er van verschillende producenten. Nadat Nespresso in 2012 het alleenrecht om deze capsules te produceren verloor, begonnen supermarkten B-merken aan te bieden. Hierdoor is er veel concurrentie op het gebied van cups ontstaan. Vaak zijn B-merken van mindere kwaliteit. De cup is dan van plastic in plaats van aluminium. Dat is minder goed voor de prestaties van je koffiemachine. Meer lezen over Nespresso cups en het complete aanbod bekijken?


Nespresso melkopschuimer

Nespresso melkopschuimer

Wanneer je een koffiemachine hebt, wil je er een Nespresso melkopschuimer bij. Deze handigere apparaten zorgen ervoor dat je een perfecte cappuccino of latte macchiato kunt zetten, zonder dat je daar al te veel moeite voor hoeft te doen. Je doet de melk in de melkopschuimer. Vervolgens zet je ‘m aan. Daarna is er vaak binnen 1 minuut een heerlijke melkschuimlaag. Dit melkschuim doe je in je kopje. Vervolgens zet je een lekkere espresso, ook binnen 1 minuut.

Jouw kopje koffie wordt in 2 minuten omgetoverd in een overheerlijke cappuccino. Een melkopschuimer is de ideale verrijking in de keuken. Makkelijker wordt het opschuimen van melk niet. We laten je op de volgende pagina graag zien welke melkopschuimers het beste zijn en wat eventueel een goed alternatief is. Benieuwd?


Nespresso cuphouder

Nespresso cuphouder

Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je een koffiemachine hebt die gebruik maakt van deze cups is een Nespresso cuphouder niet meer weg te denken. Zet de verschillende smaken cups overzichtelijk in een rekje. Hierdoor hoef je niet meer in een bakje te zoeken naar welke smaak je nu precies nodig hebt. Naast de functionaliteit, ziet het er ook elegant uit. De cuphouder is er voor ieder interieur. Er zijn veel verschillende! Neem een kijkje bij ons totaal overzicht van capsule houders.