Home / Blog / Reviews / Nespresso Vertuo Plus en Vertuo Plus Deluxe review

Nespresso Vertuo Plus en Vertuo Plus Deluxe review

Nespresso Vertuo

Op zoek naar de nieuwe Nespresso Vertuo? Koffiemachine.org mocht ‘m testen! In deze Nespresso Vertuo review vind je alles over dit nieuwe zetsysteem met grote cups. 

Liefhebbers van over de hele wereld kijken toe hoe Nespresso de nieuwe Vertuoline in de markt zet. Is dit een systeem waarvan de koffiewereld gaat schrikken?

Deze Nespresso Vertuo werkt met verschillende cups. Bijvoorbeeld van 150, 230 of 414 milliliter. Er zijn vijf verschillende maten cupjes. Deze zijn voorzien van een barcode. Zo kan de Nespresso machine de perfecte koffie zetten voor iedere koffiesoort. Met één zetsysteem.

Hier lees je of de Vertuo cups duurder zijn dan de originele, hoe de toekomst eruit ziet voor dit apparaat en ook voor de cups. En we testen de Nespresso Vertuo Plus. Je leest onze ervaringen in de review.

Let er op dat je de Nespresso Vertuo ook moet ontkalken. Meer weten? Lees alles over Nespresso apparaten ontkalken.

Alvast veel plezier met jouw nieuwe Vertuo machine!

Samenvatting: Nespresso Vertuo

Vertuo Plus Magimix
 • Nespresso voor grote koppen koffie in 5 verschillende formaten.
 • Mooi apparaat met maar één knopje, draaibaar waterreservoir en verstelbare kopjeshouder. 
 • Automatisch cupje-detecterend systeem voor perfecte koffie van iedere soort. Ook klik je de cuphouder automatisch open en dicht. 

Deze Nespresso Vertuo is er voor degene die houdt van grote koppen koffie. Je zet zelfs een kop van 414 ml. Met de Barista Creations-cups kun je latte’s en cappuccino’s maken. Een leuk apparaat voor de koffieliefhebber die houdt van gemak en een snelle bak koffie.

nigel koffiemachine-org

Nigel

koffiemachine.org

Is de Nespresso Vertuo wat voor jou?

Ik ben er vrij zeker van dat dit de beste cupmachine voor een grote bak koffie is. Maar is dit de juiste voor jou?

Je zet er heerlijke koffie mee in een handomdraai. Je klikt de machine open en gooit je cupje erin. Vervolgens druk je ‘m dicht en op het knopje. Dat was het! En de koffie is binnen een halve minuut klaar. 

Hou je van simpel – een snelle (maar grote) bak koffie?

Dan is dit apparaat zeker wat voor jou. Denk niet alleen aan een grote bak van 414 ml. Want de 230 ml cups zijn voldoende voor een middelgrote kop koffie.

Het onderhoud aan deze machine is minimaal. Dus denk erover na: wil je een modieus, simpel en onderhoudsvriendelijk apparaat? Dan kies je met dit apparaat de juiste.

Oké, je bent er nog? Lees hieronder de Nespresso Vertuo test en zie ‘m binnenkort shinen op jouw aanrecht. 

Nespresso Vertuo review: andere cups en prima koffie

Nespresso Vertuo Plus op tafel

In deze Nespresso Vertuo review lees je alles over de werking, functies en eigenschappen van dit apparaat.

Met de nieuwe Nespresso Vertuo Plus machine kun je extra grote mokken koffie zetten. De eerste keer dat ik ‘m probeerde zie je hierboven. Dit kleine kopje was nét te klein – dus ik moest ‘m op stop drukken. Het cupje dat ik hiervoor gebruikte was 230 milliliter. De volgende keer gebruik ik een mok!

De Nespresso Vertuo Plus komt in verschillende modellen; rond en rechthoekig. Hierboven zie je de rechthoekige variant van Magimix. Deze is ook te koop in de kleur rood. 

Van Krups is de Nespresso Vertuo aan de bovenkant ronder en kies je tussen de kleuren zwart en wit. 

Eigenschappen

De Vertuo Plus heeft een verschuifbaar waterreservoir. Deze draai je rond en plaats je aan de linker- of rechterkant. Ik heb ‘m op de foto naar de rechterkant gedraaid.

Het waterreservoir is 1,2 liter. Dit is kleiner dan bij de Plus Deluxe. Hierdoor moet je ‘m regelmatig bijvullen. Zeker wanneer je 414 ml cupjes hebt. Dan is hij na 3 bakken koffie leeg. Dit is het enige verschil met de Nespresso Vertuo Deluxe versie: daar is hij 1,8 liter.

Omdat je met dit apparaat grote soorten koffie kunt zetten, is het verstandig om een groter waterreservoir te nemen wanneer je dit van plan bent.

Dit scheelt je toch één of twee kopjes per waterreservoir. Zo loop je een stuk minder vaak op en neer naar de kraan. Door het grote waterreservoir zet je tot wel 12 lungo’s achter elkaar. Hiervoor hoef je het water niet bij te vullen.

Ben je klaar om koffie te zetten? Dan klik je ‘m gemakkelijk open. Dit gaat automatisch. Zo valt het oude cupje in de afvalbak. Ook dit gaat vanzelf. Vervolgens doe je het nieuwe Vertuo cupje erin. De machine begint de cup te roteren op de perfecte snelheid en zet zo de perfecte bak koffie.

Is de Nespresso Vertuo Plus de beste koffiemachine met cups?

Als je de smaak en het gemak van Nespresso lekker vindt, maar vindt dat de cups te klein zijn voor een goede kop koffie, overweeg dan het alternatief. Het Nespresso Vertuo systeem. Een grote kop koffie voor de echte liefhebber. Hou je meer van een espresso? Kies dan voor de normale Nespresso machine.  

Functies

Waterreservoir en opvangbak naast Vertuoline machine

De meeste cupmachines hebben relatief kleine afvalbakjes voor gebruikte capsules. Maar deze machine heeft ruimte voor 10 grote of 15 kleinere cups. Dat is een grote plus aan dit apparaat. Je ziet ‘m hier op de foto naast het waterreservoir staan.

De Vertuo Plus is een van de meest simpele koffiemachines op de markt. Om hem te gebruiken, tik je op de zwarte balk aan de voorkant boven de koffieuitloop. 

Het gemotoriseerde deksel gaat automatisch open. Laat nu een capsule in het apparaat vallen. Vervolgens klik je ‘m weer op dezelfde manier dicht – alleen dan klik je niet naar beneden maar omhoog. 

Vertuo cup in machine

Druk vervolgens op de bovenste knop waar een kop koffie op staat. De machine begint rond te draaien en zal hierna beginnen met koffie zetten.

Zorg ervoor dat je een kopje kiest die bij de grootte van de cup hoort. Dit ging bij mij de eerste keer mis. Want met een cupje van 230 millimeter heb je dus al een flinke mok nodig. 

Verschillende kopgroottes

Voor de cups van 414 ml raad ik aan om een kan te gebruiken. Met een klein espressokopje gaat het met dit apparaat niet lukken om alles in het kopje te krijgen.

Wat is anders bij deze machine?

In tegenstelling tot de meeste espresso machines die tijdens het extractieproces waterdruk gebruiken, gebruikt deze Vertuo zowel druk- als centrifugaalkrachten. Deze laten de capsule tot 7.000 toeren per minuut laten draaien. 

Het resultaat is een zacht, licht schuimend crema. Deze is vrij groot. Maar na een tijdje zal de cremalaag ook weer verdwijnen. Doordat de gemalen koffie al langer in de cup zit dan vorige week, verdwijnt de cremalaag na een paar minuten. Toch is deze als je ‘m direct drinkt erg lekker! En inderdaad, als je een scheutje warme melk toevoegt is het alsof je een cappuccino drinkt.

Conclusie

Als je de voorkeur geeft aan espresso op basis van cups is dit model een echte aanrader. Het is absoluut een makkie om te gebruiken, gemakkelijk schoon te houden en het zet met gemak écht lekkere grote koppen koffie.

Daarnaast is het ook een leuk apparaat om naar te kijken. Het waterreservoir is draaibaar waardoor je ‘m overal neer kunt zetten en de machine heeft een innovatief cupsysteem. 

Wanneer je via één van bovenstaande links een Vertuo-machine koopt, ontvang ik van de aanbieder (dus niet van jou) een klein deel van de prijs. Hierdoor gun je mij een kopje koffie!

Productvideo (Consumentenbond)

Nespresso brengt een heel nieuw cupsysteem op de markt; de Nespresso Vertuo. Met een nieuwe techniek en andere capsules.

Alles over Nespresso Vertuo cups

Nespresso Vertuo cups

Zoals we eerder bespraken zijn de Nespresso Vertuo cups bijzonder. Ze zijn anders dan de normale Nespresso cups, want de Vertuo cups zijn groter. Hierdoor passen ze alleen in de Nespresso Vertuoline machines.

Je kunt de cups kopen bij verschilllende webwinkels. Natuurlijk zijn ze te koop bij de officiële Boutique’s van Nespresso én in de officiële webshop. Of je koopt ze gemakkelijk via Amazon.nl.

Het nadeel aan de cups: ze zijn prijzig. Gelukkig heb ik een oplossing gevonden – en binnenkort test ik ‘m. Het zijn de hervulbare Nespresso cups.

Dit is een cupje waar je gemalen koffie in kunt doen, vervolgens leeg halen en opnieuw gebruiken. Zo kost het geen 35 cent per cupje, maar zo’n 4-5 cent. Meer weten? Bekijk ‘m hier. Houdt deze pagina in de gaten, begin december volgt de review!

Verschillende soorten en een barcode

Het extractieproces van de Nespresso Vertuo machines zorgt voor een licht, luchtig en zachte crema. Doordat iedere capsule een barcode en bijbehorend specifiek extractieproces heeft, zet je 29 verschillende soorten koffie in 5 verschillende formaten. Op de foto zie je de Nespresso Vertuo cup met barcode.

Vertuo cup Mexico

De cupjes kunnen vijf verschillende soorten extractie leveren: Espresso, Double Espresso, Gran Lungo, Mug en extra large Alto. De extractie soort wordt door de Vertuo machine afgelezen via de barcode op de cup. 

De enkele cup produceert 40 ml koffie, de dubbele espresso 80 ml, de Gran Lungo 150 ml, de Mok 230 ml en de Alto 414 ml. 

Hoe groot zijn ze?

De cups zijn er in verschillende grootten. Zo zet je een koffie die jij het lekkerst vind, op de beste manier. Er zijn vier verschillende soorten koffie te zetten:

Verschillende groottes
Bron: nespresso.com

Dit doe je met drie verschillende cups. De Espresso, Gran Lungo en Coffee hebben allemaal verschillende formaten capsules nodig. De Alto en Coffee hebben dezelfde soort cup.

Hoe werkt de barcode?

Het slimme systeem past de parameters aan bij elke cup door middel van de barcode. Zo komt iedere druppel koffie in een perfecte smaak in jouw kopje. De barcode op de capsule is gekoppeld aan de automatische extractie parameter, waterkracht, temperatuur, infusietijd en capsule rotatie.

De Nespresso Vertuo cups zijn niet zo bekend als standaard Nespresso cups, maar deze machine tilt het maken van koffie op basis van cups naar een hoger niveau. Je krijgt vijf verschillende koffie soorten – van kleine espresso tot een gigantische mok. Ze smaken prima, vergelijkbaar met een normaal Nespresso apparaat. Natuurlijk beïnvloedt de keuze van de cup de smaak!

De inhoud van een standaard Nespresso cup weegt een vrij schamele 4 gram. Dit tegenover de Nespresso Vertuo: 7 gram. Dit is vergelijkbaar met Lavazza Modo Mio en Illy. 

Capsulehouder

Er zijn ook cuphouders voor de Nespresso Vertuoline. Bij Bol.com vind je een Scanpart cuphouder met ruimte voor 24 cups. Zo berg je ze gemakkelijk op!

Bij Amazon draait de Nespresso capsulehouder rond. Zo hoef je ‘m niet meer te verplaatsen. Ook zie je overzichtelijk welke cups je allemaal hebt.

Veelgestelde vragen

Wat is Nespresso Vertuo?

Een machine die anders is dan de rest van de Nespresso apparaten. Bekijk hier de verschillen!

Van welke cups maakt de Vertuoline gebruik?

De capsules zijn groter dan normaal. Hierdoor zet je een koffie tot meer dan 400 ml. Lees en bekijk alles over de cups in onze review.

Is Nespresso Vertuo duur?

Nee, de machines zijn goedkoper dan vergelijkbare Nespresso apparaten. Daarnaast profiteer je nu van kassakorting, waardoor je nog voordeliger uit bent.

Voor wie is dit nieuwe apparaat?

Voor degene die van lekkere koffie houdt en een grote bak wilt is dit apparaat een topkeuze. Er zit weinig poespas aan dit apparaat. Daarnaast houd je ‘m gemakkelijk schoon. Meer weten? Lees onze volledige review.

6 gedachten over “Nespresso Vertuo Plus en Vertuo Plus Deluxe review”

 1. Met kerst de nespresso vertuo plus cadeau gehad. In januari dat ding gaan gebruiken. In maart begon het lampje (rood groen) te branden. Volgens de handleiding moest ik ontkalken. Dat gedaan maar het lampje blijft branden. Gebeld met nespresso, apparaat is stuk. Wel erg korte levensduur voor zo’n duur cadeau. Service biedt nespresso niet.

  Beantwoorden
  • Hi,

   Vervelend dat deze nu al stuk is! Eventueel kun je jouw Nespresso Vertuo ter reparatie aanbieden. Hij wordt dan voor je gerepareerd, ben je ‘m wel eventjes kwijt.

   Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze zo snel stuk gaat!

   Groetjes,
   Nigel van Koffiemachine.org

   Beantwoorden
 2. De Vertuo is de meest kloterige kutmachine op het westelijk halfrond. De helft van dit zogenaamd vernuftige cutcups werkt niet. Dan moet je er een nieuwe in doen en dan doet ie het ‘opeens wel’. Uhuh… geldklopperij. Bij de vorige cups (die kleintjes) heb ik nooit problemen gehad.

  Beantwoorden

Plaats een reactie