Home / Blog / Reviews / Nespresso Creatista Pro review: lekkere cappuccino, mooi design

Nespresso Creatista Pro review: lekkere cappuccino, mooi design

Sage Nespresso Creatista Pro SNE900BSS

Op zoek naar een Nespresso apparaat dat er beter uitziet? Hier is de met Nespresso-compatibele Nespresso Sage Creatista Pro review 2020!

De nieuwe Nespresso Creatista Pro (SNE900BSS) van Sage tilt de productie van Nespresso machines naar een hoger niveau. Het is het ticket voor Nespresso-fans die echt premium willen.

Bekleed met een combinatie van geborsteld- en chroomzilver, ziet de Creatista Pro er scherp uit. Ook geeft hij negen verschillende koffiestijlen en 11 melkschuim structuren af via touchscreen. Als je niet van melkachtige koffie houdt is dit misschien een te duur apparaat. Maar voor de echte cappuccino liefhebbers is dit hét apparaat om te kopen.

Het goedkoopste vind je ‘m nu bij Amazon.nl.

Het behoeft geen betoog dat we grote fans zijn van Sage-producten en van de beste Nespresso machines.

Nespresso is – net als alle andere apparaten met capsules – een opmerkelijk goede manier om zonder moeite koffie te zetten. Dus zet dit samen met Sage en je hebt een echte winnaar – toch?

Deze nieuwe toevoeging aan Sage’s lijn van Nespresso-compatibele machines ziet er goed uit.

Gehuld in geborsteld staal – en wat mooi, glanzend plastic – ziet de Creatista Pro er stijlvol uit.

Het belooft de simpele handeling van Nespresso koffie naar een ander niveau. Eigenlijk negen niveaus om precies te zijn. Want dat is het aantal drankjes dat het kan schenken. Oh, en hij kost € 699.

Dit is een beetje een uitdaging, omdat de Sage Creatista Plus veel minder kost. En qua resultaten exact dezelfde machine is – lees verder voor meer details over wat hen onderscheidt.

Nespresso’s Sage Creatista Pro review

Stijl, design en features

Deze stijl is voor een Nespresso apparaat écht mooi. Beide zijden zijn bekleed met geborsteld staal dat er fantastisch uitziet in elke keuken. Ook de voorkant is buitengewoon elegant, hoewel het meestal slechts een mantel van glanzend plastic is die eruitziet als chroom. Met een breedte van 18 cm en een diepte van 42 cm is hij groter dan andere Nespresso machines, maar niet onhandig.

Voor deze prijs mag je een vorm van automatisering verwachten bij het laden van een Nespresso capsule. Maar in feite is het gewoon een opklapbare hendel zoals die op vrijwel elke andere Nespresso machine op de markt past.

Om te gebruiken laat je een capsule vallen, trekt je de hendel naar beneden en is hij klaar voor gebruik. Wanneer je de hendel optilt, wordt de gebruikte cup uitgeworpen. En dit in de weliswaar kleine opvangbak eronder. Aan de achterkant bevindt zich een grote verwijderbare watertank van twee liter.

Het verschil is: de toevoeging van een 9 cm x 5 cm kleuren touchscreen die de verschillende koffiestijlen weergeeft. Ook uitgerust met een zelfreinigend opschuim stoompijpje dat wordt bestuurd door een sensor om acht verschillende textuur niveaus en 11 melk-temperatuurinstellingen te produceren. En het is allemaal klaar om te zetten in slechts drie seconden.

Kortom, dit is niet zomaar een Nespresso machine. Dit is er een die negen verschillende koffiesoorten kan bereiden. Van ristretto tot espresso en lungo tot flat white, cappuccino, latte en latte macchiato. Het zal ook melk stomen als dat nodig is voor een warme chocolademelk maar dat is een ander verhaal.

Product presentatie

Bekijk hierboven de presentatie van de Nespresso Creatista Pro.

Hoe werkt dit apparaat?

Bij de eerste keer opstarten vraagt de machine naar leeftijd, lengte en bloedgroep. Grapje, het vraagt je om de waterhardheid van je gebied te testen met behulp van de meegeleverde teststrip.

Je kunt dat natuurlijk gewoon negeren en in plaats daarvan op de ‘standaard’-instelling tikken. Maar als je zoveel gaat uitgeven aan een Nespresso machine, kun je net zo goed de instructies volgen.

De machine doorloopt vervolgens de volgorde. Als je klaar bent, klap je er een Nespresso cup naar keuze in, kies je de gewenste koffie en druk je op start.

Als je een koffie op basis van melk kiest, vul dan de kan met melk, plaats deze onder het stoompijpje. En zorg ervoor dat je de kan over de kleine plastic sensor plaatst, die een beetje lijkt op een speen.

Selecteer nu cappuccino, flat white, latte of latte macchiato. En de machine begint. Als je klaar bent, giet je gewoon de hete, schuimige melk uit de kan in je koffiekopje en dat is het dan.

Omdat het van oorsprong Sage is, kun je de Creatista Pro eenvoudig aanpassen aan jouw koffiesmaak. Kies drankaanpassing en pas de extractie lengte aan en / of verander het melkschuim niveau en de temperatuur met behulp van de touchscreen-schuifregelaars.

Prijshistorie voor Nespresso Sage koffieapparaat Creatista Pro (RVS)

Statistieken

Actuele prijs €633,00 31 mei 2023
Hoogste prijs €633,00 28 mei 2023
Laagste prijs €633,00 28 mei 2023
Since 28 mei 2023

Laatste prijswijziging:

€633,00 28 mei 2023

Plaats een reactie