Home / Blog / Kennis en advies / Monin siroop: koffie met 93 verschillende smaakjes!

Monin siroop: koffie met 93 verschillende smaakjes!

Monin siroop toevoegen aan je koffie? Met een scheutje Monin siroop tover je jouw koffie om tot een bijzondere zoete creatie. Slagroom en een lekkere Monin topping bovenop. Zo maak je de lekkerste koffiedrankjes, gewoon bij jouw thuis!

Wat dacht je van een Pumpkin Spice Latte. Misschien drink je het wel eens buiten de deur. Met de Monin siropen wordt het je ook thuis makkelijk gemaakt. Voeg een scheutje Monin Pumpkin Spice toe aan je Latte en klaar!

En dat is nog maar één van de ontelbare speciale koffiedrankjes die je kan maken. Mix verschillende smaken voor nog een intensere smaakbeleving. Fruit- of bloemensmaken in je koffie? Ook dat kan!

Klaar om geïnspireerd te worden?


Monin siroop gebruiken: 3 gouden tips

In veel horecagelegenheden zie je wel één of meer Monin siropen staan. Ik bezocht een plekje waar niet een paar, maar álle Monin siropen staan. Sherlock’s Place is dé plek om te genieten van de vele smaken van Monin!

De eigenaren zijn experts op het gebied van smaakvariaties en zijn niet bang om met bijzondere smaken te werken. Euson, eigenaar van de knusse koffiezaak, gaf ons 3 gouden tips voor het gebruiken van Monin.

Tip 1: ga niet voor de standaard smaken

Een smaakje in je koffie? Dan denk je gauw aan zoete, romige smaken als karamel, vanille, chocola, want die passen goed bij koffie toch? Ja en nee. De karamel latte is niet voor niets zo populair, het is een goede smaak combinatie, maar er zijn nog veel meer bijzondere combinaties mogelijk.

Euson is vooral fan van fruit en bloemsiropen in de koffie en spoort aan om creatief te blijven. Hij maakte voor ons bijvoorbeeld een aardbei en roos latte en een dubbele espresso met spicy mango. Daar straks meer over.

Tip 2: combineer verschillende smaken

De Monin siropen komen het beste tot hun recht wanneer je ze combineert. Een zoete fruitsmaak werkt bijvoorbeeld het beste als je er een zure tegenhanger tegenover zet. Dit werkt met name goed als je er een limonade mee gaat maken.

Ook in de koffie is het combineren van smaken een absolute aanrader. Op het menu van Sherlock’s Place vind je onder andere combinaties als: kokosnoot en chocolade, chocolade en munt, chai en winter spices, en nog veel meer.

Tip 3: gebruik het niet alleen in je koffie

Naast het gebruiken als koffiesiroop, kunnen de Monin siropen op veel verschillende manieren gebruikt worden. Je kan van de siropen heerlijke limonades maken, je kan het gebruiken in cocktails en zelfs in thee. Maar dat is niet alles!

Je kan de Moninsmaken verwerken in desserts, je kan ermee koken of het als dressing gebruiken voor je salade. Denk bij het koken bijvoorbeeld aan de mango siroop in Aziatische gerechten.


Geschiedenis van Monin siropen

Monin werd in 1912 opgericht in het Franse Bourges door de 19-jarige Georges Monin. Het bedrijf verkocht destijds spirits en wijn. Inmiddels is zijn kleinzoon Olivier Monin aan het hoofd van dit familiebedrijf en verkopen zij geen spirits en wijn meer.

Monin staat uiteraard bekend om de smaaksensaties in de vorm van met name siropen, fruitpurees en toppings. Daarnaast verkopen zij ook ‘Le Frappé’ en ‘La Liqueur’.

Monin staat voor kwaliteit, creativiteit en innovatie. De siropen van Monin zijn te vinden in veel café’s over heel de wereld. Vorig jaar wonnen zij de Best Non-Coffee Supplier award bij de European Coffee Awards 2023.

Bestel je ergens een zoete koffiespecialiteit?

Dan is er een grote kans dat er iets van Monin in je drankje verwerkt zit. Monin kent veel samenwerkingen over de hele wereld en in de koffie branche. De nieuwste samenwerking is met niemand minder dan De’Longhi.

De producten van Monin zijn naast koffie ook te gebruiken voor cocktails, mocktails, limonades, chocolademelk, desserts en veel meer.

Gebruik onze tips, de tips van Monin of gebruik je fantasie om geweldige koffiedrankjes te maken!


Monin koffiesiroop smaken

Er zijn maar liefst 93 verschillende smaken Monin siroop, plus 8 suikervrije siropen. Van klassiekers als caramel tot unieke smaken als bubblegum, roos of popcorn.

Met zóveel verschillende smaken kan je het zo gek nog niet bedenken of Monin heeft er een siroop van gemaakt.

De siropen van Monin ruiken en smaken écht naar wat er op het labeltje staat. Daarnaast worden de siropen gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige conserveermiddelen.

Hieronder vind je de populairste Monin siropen voor in de koffie!

Caramel

De Monin siroop caramel is misschien één van de populairste siropen voor in de koffie. Caramel wordt gemaakt van suiker en water en heeft een diepe zoete smaak. De textuur van de siroop is fluweelzacht.

Wat dacht je van een Latte Macchiato caramel?

Het kan zo simpel zijn als dat het klinkt. Zet een Latte Macchiato met een scheutje Monin caramel siroop in je glas. Ga uit van circa 10 tot maximaal 20 ml Monin siroop per drankje.

Om het af te maken kan je kiezen voor een lekkere Monin caramel topping bovenop de melkschuim. De topping kan je zien als een soort saus en is dikker dan de siroop.

Naast de latte, kan je de siroop ook toevoegen aan een normale koffie, je kan er een frappé van maken, een milkshake of verschillende cocktails.

Vanille

De Monin vanille siroop kan niet ontbreken in deze lijst. De klassieke zoete en geurige smaak van vanille paart goed met koffie en vooral met melk.

Ook hier kan je denken aan een heerlijke Latte met de toevoeging van een scheut Monin vanille siroop. Ook kan je het toevoegen aan je cappuccino, warme chocolade, cold brew, frappé en meer.

Je kan ook kiezen voor een normale koffie met de lekkere Monin vanille siroop. Zo behoud je de koffiesmaak en voeg je toch de ronde zoete smaak van vanille toe. De koffie verliest op deze manier de bittere smaak.

Welke topping is jouw favoriet bij de Monin vanille siroop? Ga je voor karamel, witte- of misschien donkere chocolade?

Witte chocolade

De Monin witte chocolade siroop geeft een romige en volle smaak aan je koffie. Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, afkomstig van de cacaoboon, wat een crème-achtige smaak en textuur geeft aan jouw koffie.

Ook deze is perfect om toe te voegen aan je latte, warme chocomel of milkshake. Mix de witte chocolade siroop met hazelnoot voor een heerlijke combinatie.

Hazelnoot

De Monin hazelnoot siroop is één van de favorieten smaken van onze expert. Dat is een goed teken. De natuurgetrouwe smaak van de siroop weergeeft de verste hazelnoot aroma’s.

Ook deze siroop voeg je toe aan al je koffiespecialiteiten. In het specifiek paart de hazelnoot smaak goed met melkspecialiteiten.

Pumpkin Spice

De Monin Pumpkin Spice siroop is een bestseller. De Pumpkin Spice Latte is in de laatste jaren enorm populair geworden. Een herfst en winterspecial om lekker van te genieten in de koudste maanden van het jaar.

Je kan beginnen bij een pompoen en het helemaal zelf maken.

Maar, om het leven makkelijker te maken, kies je de Monin Pumpkin Spice siroop en hoef je alleen nog een latte te maken.


Monin siroop recepten

Zoals eerder benoemt, hebben wij een paar speciale drankjes mogen proeven. Een aardbei en rozen latte en een dubbele espresso met spicy mango.

Hoe maak je het en wat vonden we ervan?

Dubbele espresso met spicy mango

Ik zal eerlijk zeggen, deze combinatie zou ik zelf niet bedacht hebben. Maar we lieten ons verassen door de expert en we werden niet teleurgesteld.

Deze dubbele espresso ziet er niet anders uit dan een normale dubbele espresso, maar de smaak is uiteraard wel anders.

Ik had het niet verwacht, maar je blijft de koffie nog goed proeven. Gek genoeg, paart de spicy mango heel goed met koffie.

Je behoud een heerlijke rondere koffiesmaak waarbij de bittere tonen verdwijnen.

Hoe maak je het?

  1. Doe 10 ml spicy mango siroop in je kopje
  2. Zet een dubbele espresso

En genieten maar!

Aardbei en rozen latte

Ook deze combinatie had ik niet verwacht maar ik was aangenaam verast. Ik moet zeggen, hier heb je minder het idee dat je echt koffie drinkt, maar het is wat mij betreft een heerlijke guilty pleasure.

Ik werd de volgende dag wakker met trek in deze specialiteit.

Naast de aardbeien en rozen siroop die in de latte zitten, wordt dit drankje getopt met een genereuze dosis slagroom met daarop nog een beetje van de siropen.

Hoe maak je het precies?

  1. Doe 10 ml Monin aardbeiensiroop in een glas
  2. Voeg 10 ml Monin Rose toe
  3. Zet een latte macchiato in een latte glas
  4. Top de latte met voldoende slagroom
  5. Besprenkel voorzichtig met extra siroop

Je guilty pleasure is klaar om van te genieten!

Zoals je nu waarschijnlijk wel gemerkt hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos met Monin.

Wees creatief en speel met de vele smaken van de Monin siropen voor de beste creaties.

Wat zijn jouw favorieten? Deel ze met ons in de reacties!

Plaats een reactie