Melksysteemreiniger kopen?

melksysteemreiniger

Melksysteemreiniger kopen? Het is belangrijk om je koffiemachine goed te onderhouden. Sommige koffiemachines hebben een automatische melksysteemreiniger. Toch is dit niet genoeg. Je dient jouw koffiezetapparaat ook te reinigen met een speciaal schoonmaakmiddel wat ook wel een melkreiniger wordt genoemd.


Verschillende melkreinigers

Er zijn verschillende merken koffiezetapparaten. Zo zijn er ook verschillende merken melksysteemreinigers. Voor ieder merk koffiemachine is er een speciale melkreiniger te koop. Klik hieronder op één van de buttons en bekijk onze review.

Daarnaast kun je ook universele melkreinigers kopen. Hieronder laten we zien welke merken melkreinigers er zijn én laten we je natuurlijk de universele opties zien. Deze zijn goed voor alle merken koffiemachines. Daarentegen zijn de prestaties beter bij een melkreiniger die van het merk koffiezetapparaat is dat je hebt.

Melksysteemreiniger kopen

Jura

De melksysteemreiniger van Jura is geschikt voor alle
koffiezetapparaten van Jura met melksysteem.

jura

Saeco / Philips

De melksysteemreiniger van Seaco / Philips is geschikt voor alle
koffiezetapparaten van Philips en Saeco met geïntegreerd melksysteem.

saeco

De’Longhi

De melksysteemreiniger van De’Longhi is geschikt voor alle
De’Longhi apparaten met melksysteem.

delonghi

Melitta

De melksysteemreiniger van Melitta is geschikt voor alle
Melitta koffiemachines met melksysteem.

melitta

Jura melkreiniger 1 liter

Jura melksysteemreiniger

De Jura melkreiniger is er in 2 varianten: de 250 ml variant en de grotere broer van 1 liter. Beide varianten zijn online beschikbaar. Dat betekend dat je ze morgen al in huis kunt hebben! Hieronder behandelen we beide Jura melksysteemreinigers, zodat je een goede keuze kunt maken.

De Jura melksysteemreiniger maakt het Profi- of Easy Cappuccinatore systeem en de bijbehorende slangetjes goed schoon. Dit vergroot de levensduur van jouw koffiezetapparaat. Met deze reiniger heb je geen last meer van melkresten of melkvet. Deze melkreiniger is ook te gebruiken voor andere onderdelen van het koffiezetapparaat zoals de uitloop.

Niet alleen de Jura koffiemachine kan hiermee worden schoongemaakt. Eventueel kun je met deze reiniger ook kopen om jouw losse melkopschuimer mee schoon te maken.

1 liter

De Jura melksysteemreiniger van 1 liter is het grotere flesje en beschikbaar bij Bol.com. Dit flesje kost op het moment van schrijven € 18,50 bij Bol.com.

De reden om een grotere fles te kopen is omdat je aanzienlijk bespaart in vergelijking met het kleinere flesje. Daarnaast is het kopen van een grote 1 liter fles ook beter voor het milieu.

250 milliliter

De Jura melksysteemreiniger van 250 milliliter is een klein flesje en beschikbaar bij zowel Coolblue als Bol.com. Dit flesje kost bij Coolblue op het moment van schrijven € 16,99 en bij Bol.com kost deze € 13,95.


Hoe te gebruiken

Jura heeft een handig filmpje over het reinigen van het melksysteem met behulp van de melksysteemreiniger van Jura. Deze laten we je hieronder graag zien, zodat je precies weet hoe je het systeem het beste kunt reinigen. Veel succes bij het reinigen van jouw melksysteem!

Instructiefilm melk reinigen JURA Professional WE8 koffiemachine

Melitta perfect clean melksysteemreiniger

Melitta Perfect Clean melksysteemreiniger

Deze Melitta melksysteemreiniger is er in 1 variant: de perfect clean van 250 ml. Deze fles is goed voor 5 onderhoudsbeurten. Melitta beveelt je aan om het melksysteem eenmaal per week te reinigen met deze reiniger.

De melkreiniger haalt de melkresten uit de leidingen. Zo ontstaan er geen verstoppingen. Deze reiniger is vloeibaar. Net als de meeste reinigers. Hiermee wordt het hele zetsysteem gereinigd, zonder dat het wordt aangetast. Dit is erg belangrijk, want bij het gebruik van een verkeerd schoonmaakmiddel kan dit je zetsysteem wel aantasten. Dit heeft ook invloed op de garantie.

Deze Melitta melksysteemreiniger is beschikbaar bij Coolblue. Op het moment van schrijven is deze bij Coolblue € 14,99.


Hoe te gebruiken

Melitta heeft maar 1 filmpje voor het reinigen van de koffiemachines van dit merk. We hebben voor je opgezocht waar precies in het filmpje het melksysteem wordt schoongemaakt. Melitta maakt natuurlijk gebruik van de Melitta melkreiniger. Klik op play en je begint precies bij het stuk waar het melksysteem wordt gereinigd. Veel succes met schoonmaken van jouw Melitta koffieapparaat!

Caffeo® Solo® - Tutorial: Volautomatische koffiemachine reinigen

De'Longhi EcoMultiClean Melkreiniger

De’Longhi melkreiniger

De De’Longhi EcoMultiClean melkreiniger komt in 1 variant van 250 milliliter. Een kleine fles dus! Deze melksysteemreiniger is geschikt voor alle koffieapparaten van De’Longhi met een melkreservoir of -slang.

De melkreiniger verwijdert melkresten uit de leidingen, zodat er geen verstoppingen ontstaan. Deze reiniger is vloeibaar. Naast het melkreservoir kun je ook het stoompijpje, IFD aansluiting (automatisch opschuimsysteem), aanzuigbuisje van de melk, melkreservoir en het deksel schoonmaken volgens de handleiding.

Dit product kun je verdunnen. Dat betekend dat je het kunt mengen met water, om zo meer te krijgen voor wat er eigenlijk in zit. Natuurlijk wordt jouw reiniger dan wel minder sterk, maar bij lichte signalen van vuil kan dit gedaan worden.

Daarnaast is het slim volgens de handleiding om dit product 1 keer per weer door jouw De’Longhi machine te laten gaan. Zo verleng je de levensduur van de machine aanzienlijk.

Deze De’Longhi melkreiniger is beschikbaar bij Coolblue en Bol.com. Op het moment van schrijven is deze bij Coolblue € 14,99 en bij Bol.com € 13,09.


Hoe te gebruiken

De’Longhi heeft een handig filmpje dat precies uitlegt hoe je het melksysteem kunt reinigen met de melkreiniger. Bekijk hieronder het filmpje en begin vervolgens met de schoonmaak van jouw koffiemachine. Veel succes bij het schoonmaken!

Delonghi Melkontvetter/Melkreiniger

saeco melkreiniger

Saeco Philips melkreiniger

De Saeco Philips melksysteemreiniger is er in 1 variant. Namelijk de poedervariant. Met deze variant reinig je iedere maand het melksysteem.

Er zitten 6 zakjes reinigingspoeder in de Saeco Philips melkreiniger. Dat betekend dat je 6 maanden vooruit kunt met 1 verpakking. De melkreiniger verwijdert melkresten uit de leidingen, zodat er geen verstoppingen ontstaan.

Deze reiniger is geschikt voor alle Philips en Saeco volautomatische espressomachines met geïntegreerd melkreservoir of melkslang. Bijvoorbeeld de Saeco Xelsis!

De Saeco reinigingspoeder is beschikbaar bij zowel Coolblue als Bol.com. Op het moment van schrijven is deze bij Coolblue € 14,99 en bij Bol.com € 13,-.


Hoe te gebruiken

Philips Saeco heeft een filmpje waarin je precies ziet hoe je het Saeco melksysteem moet reinigen. Bekijk de video en reinig vervolgens jouw koffiezetapparaat. Zo behoud je een lange levensduur en niet onbelangrijk: lekkere koffie! Veel succes bij het schoonmaken van jouw Saeco Philips koffieapparaat.

Saeco Xelsis - How to clean the drip tray, coffee grounds container and water tank | SM76XX

Waarom een melksysteemreiniger gebruiken?

Een melksysteemreiniger wordt gebruikt om het melkreservoir- of het melkslangsysteem te reinigen. Het reinigen van een melksysteem moet regelmatig zodat de bacteriën die zijn ontstaan door melkresten worden verwijderd.

melkreiniger gebruiken

Het reinigen van je melksysteem moet óók als je een automatisch spoelprogramma hebt. Dit dood namelijk niet alle bacteriën. Om alle bacteriën te doden en het melksysteem in topconditie te houden is het belangrijk dat een melkreiniger wordt gebruikt.


Frequentie

De frequentie waarmee je het systeem moet schoonmaken is afhankelijk van het gebruik van jouw koffiemachine. Zet je veel cappuccino’s of latte’s? Dan is het slim om je systeem regelmatig schoon te maken. Dit hangt volledig af van het aantal bakjes koffie met melkspecialiteit je zet.

Indicatiefunctie

Helaas is er geen regel voor hoe vaak je dit proces moet uitvoeren. Houdt goed in de gaten of er viezigheden of melkresten in je melkreservoir achterblijven. Zodra dit gebeurt is het slim om je melkreservoir te reinigen.

Sommige koffiemachines beschikken over een functie waarbij wordt aangegeven wanneer het melksysteem schoongemaakt moet worden. Zo weet je precies of jouw systeem een schoonmaakbeurt nodig heeft.

Levensduur

Het reinigen van je melksysteem vergroot de levensduur van je koffiemachine. Er ontstaan zo geen resten binnen in het koffiezetapparaat, waardoor de levensduur wordt vergroot.

Daarnaast is het slim om de uitloop van de machine (het onderdeel waar de koffie uitkomt) tijdens het reinigen in een bakje met hetzelfde schoonmaakmiddel te leggen. Zo blijft ook dat onderdeel goed schoon en zal de machine niet in kwaliteit achteruitgaan.