Melkopschuimer kopen?
Beste melkopschuimers van 2022

Melkopschuimer nodig? Met een melkschuimer schuim je handig melk op. Er zijn elektrische, maar ook handmatige melkopschuimers. Opschuimen van melk met een hand melkopschuimer kost net wat meer tijd en kracht. Met een elektrische ben je binnen 1 minuut klaar.

Een voorbeeld van een elektrische is een Senseo Philips melkopschuimer. Met een Senseo opschuimer zet je simpel en snel een heerlijke cappuccino of latte macchiato.

Op deze pagina vertellen we je alles over de beste melkopschuimer van 2022, welke het populairst is én leggen we de verschillende manieren van melk opschuimen uit.

Zo kun je straks een weloverwogen keuze maken wanneer je een melkopschuimer gaat kopen. Alvast veel plezier ervan!


Beste elektrische melkopschuimers 2022

Bekijk de beste elektrische melkopschuimers van 2022. Deze zijn het beste verkocht, beoordeeld en getest in 2022. Hierdoor weet je zeker dat je een goede melkopschuimer koopt!

Er zijn verschillende merken zoals de Inventum melkopschuimer, Kitchenbrothers, Illy, Smeg of Philips melkopschuimers.


1. INVENTUM MK350 (BOL)


Deze Inventum melkopschuimer is de beste melkopschuimer van 2022. Door het mooie design én de beste reviews is dit apparaat de beste koop. Daarnaast is deze ook nog eens de goedkoopste. Deze prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend.

De Inventum MK350 beschikt over handige functies. Je schuimt melk op met één druk op de knop. Deze opschuimer heeft genoeg melkcapaciteit voor 2 cappuccino’s. Hierdoor is één keer opschuimen genoeg voor een twee cappuccino’s wanneer visite op bezoek is.

Ook is deze MK350 uitgerust met een verwarmingsfunctie om melk te verwarmen. Hiermee kun je warme chocolademelk of een koffie verkeerd maken. Daarnaast heeft de binnenkant een anti-aanbaklaag. Zo blijft dit apparaat niet vies en is deze makkelijk schoon te maken met een doek en wat water. Spoel ‘m direct na gebruik schoon en je hebt geen last van aangekoekte melkresten.

De beste melkopschuimer is er een die je kunt kopen zonder dat je daarover na hoeft te denken. Door de handige specificaties en het mooie design is dit de beste van 2019. Niet alleen wij, ook volgens Kieskeurig is dit de beste. In de categorie Best Reviewed kreeg deze Inventum melkopschuimer de award.


2. PHILIPS SENSEO (BCC)


In de categorie beste melkopschuimer met stijlvol design wint de Philips Senseo melkopschuimer: CA6500 van 120 ml. Het melkreservoir kan niet in de vaatwasser. Hierdoor is het wel even een werkje om hem schoon te maken.

Met 1093 reviews scoort dit apparaat een 4.6 uit 5. Maakt perfect melkschuim!

Deze opschuimer is geschikt om melk op te schuimen zowel warm, als koud. Wanneer je de grote knop op de voorkant van het apparaat wat langer inhoudt, schakelt de machine zelf over naar koud. Zo kun je in de zomer een lekkere ijscappuccino maken.

Ook deze Philips melkopschuimer heeft genoeg ruimte om voor twee cappuccino’s tegelijk melk op te schuimen. Daarna zet je de melk opschuimer in de vaatwasser en heb je er geen omkijken meer naar! Deze Philips melkopschuimer heeft een anti-aanbaklaag aan de binnenkant. Zo maak je ‘m ook makkelijk schoon zonder de vaatwasser te gebruiken!


3. KITCHENBROTHERS (BOL)


Deze KitchenBrothers elektrische melkopschuimer is gemaakt van RVS. Doordat de wand dubbel is blijft het melkschuim langer warm. Er past 240 milliliter in, dat is het dubbele vergeleken met de eerste twee uit de lijst.

Ook zit er temperatuurcontrole op. Je kunt hiermee koud én warm melkschuim maken. Daarnaast is er nog een functie voor enkel warme melk.

Doordat er een low-noise functie op zit maakt de KitchenBrothers melkopschuimer minder herrie vergeleken met andere. Ook schakelt deze elektrische melkopschuimer zichzelf uit. Schoonmaken gaat wat minder makkelijk, want hij kan niet in de vaatwasser.

Een tip om melkrestanten te voorkomen is direct na gebruik met warm/lauw water af te spoelen onder de kraan. Zo koekt de melk niet aan en houdt je ‘m lang schoon.


4. ILLY (FONQ)


Deze Illy melkschuimer staat op nummer 4 in de lijst van de beste melkopschuimer van 2021. Dit apparaat is lekker compact. Hiermee zet je gemakkelijk en snel een lekkere bak koffie met melkschuim.

Ook kun je met deze opschuimer een koffie verkeerd of warme chocolademelk maken. Dit kun je doen door alleen melk te verwarmen. Zo kun je ook warme en koude melkspecialiteiten zetten. Daarnaast heeft deze electrische melkopschuimer een rvs behuizing. Dit is duurzamer dan een opschuimer met kunststof materiaal!

Je kunt tot 120 milliliter melk opschuimen. Dat is ongeveer genoeg voor 2 cappuccino’s. Niet slecht, maar ook niet erg veel. Het onderstel is breed, dat valt wel op. Dit is breder en daardoor neemt dit meer ruimte in op het aanrecht dan bij een traditionele melk opschuimer.

Met 133 reviews scoort deze melkopschuimer van Illy een 3.9 uit 5. Niet slecht!


5. SMEG (FONQ)


Deze Smeg melkopschuimer is de meest design keuze voor een nieuw opschuim-apparaat in de keuken. Hiermee zet je heerlijk melkschuim in stijl. Met een inhoud van 0,5 liter kun je ook nog héél veel melkschuim in één keer zetten. Dit is dan ook de grootste melkopschuimer.

Je kunt de grote melkschuimer niet helemaal gebruiken, want er kan maximaal 600 ml melk worden verwarmd en tot 250 ml worden opgeschuimd. Het verwarmingssysteem gaat automatisch uit. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het energieverbruik.

Deze retro melkschuimer heeft 5 programma’s. Een programma voor koude en warme melk. Daarnaast vind je de opties luchtig of compact. Ook is er nog een keuze voor warme chocolademelk.

Het deel waar de melk in moet kan gewoon in de vaatwasser. Hierdoor is schoonmaken simpel en zo gedaan.


6. SAGE MILK CAFE (BCC)


De Sage Milk Café is de Sage melkopschuimer die bij jou Sage set past. Wanneer je geen ervaring hebt met stoompijpjes kun je beter kiezen voor deze Milk Café. Een mooi krachtig melkschuim met weinig aanmerkingen. En daarnaast is het design ook weer wat je van Sage mag verwachten – erg goed!

Je kunt tot 700 ml melk opschuimen. Kies de hoeveelheid en ook de temperatuur. Ga je voor 70 graden, of wil je ‘m wat minder warm? Druk op start en de melk schuimt zelf op.

Doordat er een gelijkmatige verdeling van de warmte is zijn de luchtbelletjes in de melkschuim perfect voor in jouw bakje koffie. Is de Sage opschuimer klaar met opschuimen? Hij gaat automatisch uit. Wanneer je chocolademelk of cacaopoeder precies wilt afmeten gebruik je de doseerdop.


7. INVENTUM MK650 (EXPERT)


Deze Inventum MK650 doet het met melkopschuimen prima. Maar let erop dat er geen water in de standaard komt! Want zodra dat gebeurt gaat deze vaak stuk. Wel wordt deze gewoon vervangen, maar onhandig. Vandaar dat deze op de laatste plek in de melkopschuimer test is geëindigd.

Toch geeft de Inventum MK650 prima melkschuim. Gebruik volle melk voor melkopschuimen en dan zit je goed. Een erg stevige laag melkschuim!

Na iedere ronde moet je ‘m direct schoonmaken. Anders koekt de melk redelijk aan. Daardoor direct afspoelen met warm water. Zodra je daarmee klaar bent is de koffie opschuimer klaar voor ronde nummer 2.


Beste handmatige melkopschuimer 2022

In de categorie beste melkopschuimer handmatig wint Scanpart. Met deze handmatige melkopschuimer kun je melk opschuimen met één druk op de knop, zonder echt schoonmaakwerk te hoeven uitvoeren.

Daarnaast zijn deze handmatige melkopschuimers ideaal voor op reis. De voeding van deze elektrische melkopschuimer is namelijk via batterijen in plaats van stroom. Hierdoor heb je geen stopcontact nodig in de buurt!

Je verwarmt de halvolle melk langzaam op. Vervolgens maak je de melk tot een heerlijk vol en stevig schuim met de hand melkopschuimer. Vervolgens schenk je de koffie langzaam op het schuim en je cappuccino staat binnen mum van tijd voor je klaar.

Door op de knop aan de bovenkant van de handmatige melkopschuimer te drukken begint het einde te draaien. Dit veroorzaakt een soort van daaikolkje, waardoor de melk begint te schuimen.

Het rubberen handvat maakt de hand melkopschuimer makkelijk en probleemloos te gebruiken. Dit apparaat is uitstekend geschikt voor wanneer je op vakantie bent of voor onderweg een lekkere latte macchiato! Dit allemaal dankzij het kleine formaat en de AA-batterijen, welke je nog wel los erbij moet kopen.

beste melkopschuimer handmatig

Specificaties

 • Type melkopschuimer: Spiraal
 • Koud opschuimen: Ja
 • Verwarmingsfunctie: Nee
 • Automatisch uitschakelen: Nee
 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: Kunststof

Aerolatte – Melkopschuimers

De handmatige melkopschuimer is de eenvoudigste manier om melk op te schuimen
voor een perfecte cappuccino, milkshake of warme chocolademelk.

Voordelen

 • Klein en gemakkelijk mee te nemen
 • Goedkoop
 • Weinig schoonmaakwerk
 • Voelt stevig aan

Nadelen

 • 2 AA-batterijen worden niet meegeleverd.
 • Je kunt niet melk opwarmen. Zo kun je geen koffie verkeerd zetten of een warme chocolademelk bereiden.

Waar moet je op letten bij een melkopschuimer kopen?

Ga je een melkopschuimer kopen? Dan moet je weten waar je op moet letten. Met een melk opschuimer kun je jouw kopje koffie uitbreiden met een lekker melkschuim. Daarvoor wil je wel het perfecte melkschuim hebben wat bij jouw kopje koffie en smaak past. Daarom hebben we de beste voor je uitgezocht en hierboven voor je opgesomd.

Een keuze maken kan lastig zijn, zeker omdat koffie voor ons Nederlanders een belangrijk drankje is gedurende de dag. Deze moet wel echt lekker zijn! Daarom sommen we hieronder alle soort mogelijkheden van een koffie melkopschuimer voor je op. Vroeger had je nog een garde waarmee je melk op moet schuimen. Nu is dat gelukkig verleden tijd. Er zijn tientallen elektrische melkopschuimers beschikbaar, met tal van mogelijkheden en opties. Die gaan we nu allemaal bespreken, zodat je een goede keuze kunt maken!

Wat is het precies?

Een melkopschuimer is een elektrisch apparaat waarmee simpel een dik melkschuim wordt gemaakt. Er zijn veel verschillende manieren om melk op te schuimen. Bijvoorbeeld met de hand, via een melkreservoir of met een stoompijpje. Een elektrische melkopschuimer is de makkelijkste manier van melk opschuimen. Met een losse koffie melkopschuimer heb je haast geen werk. Op de foto hiernaast zie je misschien wel de bekendste melk schuimer afgebeeld.

Melk opschuimen is niet moeilijk. Hieronder staat een video waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je nu precies gebruik maakt van zo’n apparaat.

Melk opschuimen Melkschuimer
Melk opschuimen? Zo doe je dat! (Bron: YouTube | Kanaal: Coolblue)

De prijs

De prijs is natuurlijk bepalend en voor iedereen verschillend. Je hebt dure melkopschuimers van 90 euro, maar ook goedkope melkopschuimers van 19 euro. Waar zit nu het verschil en wat wil jij precies? Dat is belangrijk.

Goedkopere melkopschuimers van ongeveer twintig euro werken vaak op batterijen. Ideaal voor onderweg, maar thuis wil je misschien wat meer gemak. Dan is het slim om ook wat meer te investeren.

Een elektrische melkopschuimer, dat wat uitgebreider oogt dan een handmatige melkopschuimer, is vaak geprijsd vanaf zo’n € 40,-. De schuimkloppers met de meest luxe opties en de mooiste designs liggen daar wel iets boven natuurlijk. Maar voor zo’n 40 of 50 euro ben je voorzien van een goede melkopschuimer.

Verschillende soorten

Er zijn een aantal verschillende soorten koffie opschuimers. Melk wordt opgeschuimd doordat er een snelle draaikolk in de beker ontstaat. Dit komt door een snel bewegend deel van de melkopschuimer. Dit snel bewegende deel ziet er bij iedere koffie schuimer weer anders uit, maar ze doen in principe hetzelfde. Het werk wat je er zelf aan hebt verschilt ook. Hieronder laten we je zien wat er dan precies anders is aan de verschillende soorten.

Stroom

De meest bekende en beste melkopschuimers zijn op basis van stroom. De melk warmt automatisch op en onderin roteert de schuimklopper met een klein onderdeeltje. Hierdoor ontstaat het melkschuim. Hiermee kun je soms ook melk gewoon opwarmen of chocolademelk maken. Een koude functie zorgt voor een lekkere ijskoffie in de zomer!

Handmatig

Handmatige melkopschuimers zijn net kleine electrische gardes. Je schuimt de melk op in het kopje of een pannetje. De hand melkopschuimer stop je dus direct in de melk. Het liefst tijdens het opwarmen, want dat doet een handmatige melkopschuimer niet. Dit duurt vaak wat langer dan met een electrische melkopschuimer.

Batterijen

Een koffie opschuimer met batterijen is perfect voor onderweg of op vakantie. Je hoeft namelijk geen hele machine mee te nemen, maar gewoon het staafje. Het kleine spiraaltje draait zeer snel rond en creëert een lekker melkschuim. Let op dat goedkoop ook duurkoop is, omdat deze vorm vaak wat minder stevig is.

Schoonmaken

Soms kan het schoonmaken van je melkschuimer vervelend zijn. Zeker wanneer je ‘m niet zomaar in de vaatwasser kunt doen. Sommige hebben ingebouwde elektra, wat tegenhoudt dat het apparaat in de vaatwasser kan. Dit zorgt ervoor dat je meer werk kwijt bent aan de schoonmaak.

Bekijk goed de binnenkant van de melk opschuimer. Is het er een met anti-aanbaklaag? Dat is handig wanneer het apparaat niet in de vaatwasser kan. Zo koeken de melkresten minder makkelijk aan, wat weer zorgt voor een simpelere schoonmaak.

Formaat

Er zijn verschillende soorten, maar ook maten. Bekijk goed de grootte van de binnenkant als je een melkopschuimer wil kopen. Vaak staat in de technische specificaties exact van welk formaat de binnenkant is. Zo weet je hoeveel kopjes cappuccino je ongeveer kunt zetten met één keer melk opschuimen.

Meestal hebben koffie schuimers genoeg ruimte voor 2 cappuccino’s. Dat betekend dat wanneer je met zijn tweeën thuis cappuccino’s of latte macchiato’s drinkt je voldoende hebt aan zo’n 110 tot 130 milliliter.

Ben je een echte fan van melk opschuimen en is je hele familie meegegaan in de stroom? Dan moet je een melkopschuimer met grotere capaciteit hebben. Een elektrische melkopschuimer heeft soms een capaciteit voor 300 of 400 milliliter melk. Dat is ruim voldoende voor 4 of 5 personen.

Losse melk opschuimers zijn degene waarbij je het meeste melk kunt opschuimen. Met batterijen bepaal je namelijk zelf de grootte van de bak waarin je het opschuimt. Het duurt wel langer naarmate je een grotere bak of een groter reservoir pakt.

Action

Wil je een melkopschuimer van de action kopen? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een goedkope melkopschuimer. Action melkopschuimers zijn (momenteel) alleen niet verkrijgbaar. Een electrische- of hand melkopschuimer van de Action zal je dus niet vinden. Voordelige opties zijn er natuurlijk wel. Bekijk hierboven de beste melkopschuimers en zie meteen de prijs bij verschillende aanbieders.

Coolblue

Liever een Coolblue melkopschuimer kopen? Gelukkig is dat geen onmogelijke taak. Coolblue heeft namelijk wel melkopschuimers! Althans, de keten maakt zelf geen melk shuimers, maar verkoopt ze wel. Zowel hand- als elektrische opschuimers. Benieuwd naar de selectie van Coolblue? Bekijk het hier.

Conclusie

Al met al moet je bij het kiezen van een melkschuimer op een aantal dingen letten. Denk aan met wie je allemaal cappuccino’s gaat drinken en of je graag wilt dat hij in de vaatwasser kan. Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vind en zorg ervoor dat je de beste melkopschuimer kiest die bij jouw situatie past.

Bekijk onze beste keuzes hierboven en neem deze aankoopgids mee bij de beste melkopschuimer kopen. Zo heb jij binnen een mum van tijd de beste melkopschuimer voor jou.

Veelgestelde vragen over melkopschuimers

Lees hieronder de meest gestelde vragen van 2022.

Waarom een melkopschuimer kopen?

Wanneer jouw koffiemachine geen melkopschuimer heeft is een losse handig. Bijvoorbeeld naast jouw Nespresso, Dolce Gusto, Senseo of volautomatische koffieapparaat.

Welke melkopschuimer is het beste?

De Inventum melkopschuimer is de beste van 2022. Met meer dan 900 reviews scoort dit apparaat erg hoog. Bijna iedere webwinkel verkoopt deze. Bekijk hier de goedkoopste.

Hoe melkopschuimer gebruiken?

Gebruik ‘m heel simpel: doe melk in de melkschuimer, klik op het knopje, wacht 30 seconden – en je hebt heerlijk melkschuim!

Waar te koop?

Er zijn veel webshops die deze apparaten verkopen. Je kunt hier een overzicht vinden van de beste opschuimers van 2022. Ook zie je precies waar je ‘m kunt kopen én welke webshop de beste prijs heeft.