Melkopschuimer kopen? Beste melkopschuimers van 2024

Melkopschuimer kopen? Met een melkschuimer schuim je gemakkelijk melk op voor een heerlijke cappuccino.

Er zijn elektrische, maar ook hand melkopschuimers.

Zo’n koffie schuimer is perfect voor als jouw koffiemachine geen melkschuimer heeft.

Op deze pagina vind je de beste melkopschuimers van 2024.

We laten je zien welke het beste zijn getest en het best beoordeeld.

Meteen de beste kopen?

Alvast veel plezier met jouw nieuwe melkopschuimer!

Beste melkopschuimer 2023

Beste melkopschuimer 2024

De beste melkopschuimer 2024 is de Inventum MK350. Deze is gekozen op basis van melkschuimkwaliteit, klantbeoordelingen en vooral prijs-kwaliteitsverhouding.

De Inventum melkopschuimer kan 240 ml opwarmen en 115 ml opschuimen. In korter dan 2 minuten heb je al een romige, stevige warme- of koude melkschuim.

Op zoek naar een luxe melkopschuimer? Bekijk dan gauw onze top 10! Hier vind je goedkope melkopschuimers maar ook luxe melk schuimers.


Top 7 elektrische melkopschuimers 2024

Bekijk de beste elektrische melkopschuimers van 2024. Deze zijn het beste verkocht, beoordeeld en getest in 2022. Hierdoor weet je zeker dat je een goede melkopschuimer koopt!

Er zijn verschillende merken zoals de Inventum melkopschuimer, Kitchenbrothers, Smeg of Philips melkopschuimers. Ook hebben de melk schuimers verschillende functies, uitstralingen en prijsklassen.

Wat is de beste melkopschuimer voor jou?


1. INVENTUM MK350


Deze Inventum melkopschuimer is de beste melkopschuimer van 2024. Door het mooie design én de beste reviews is dit apparaat de beste koop. Daarnaast is deze ook nog eens de goedkoopste. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.

De Inventum MK350 beschikt over handige functies. Je schuimt melk op met één druk op de knop. Deze melk schuimer heeft genoeg melkcapaciteit voor 2 cappuccino’s. Hierdoor is één keer opschuimen genoeg voor een twee cappuccino’s.

Ook is deze MK350 uitgerust met een verwarmingsfunctie om melk te verwarmen. Hiermee kun je warme chocolademelk of een koffie verkeerd maken. Daarnaast heeft de binnenkant een antiaanbaklaag. Zo is de Inventum melkopschuimer makkelijk schoon te maken met een doek en wat water. Spoel ‘m direct na gebruik schoon en je hebt geen last van aangekoekte melkresten.

De beste melkopschuimer is er een die je kunt kopen zonder dat je daarover na hoeft te denken. Door de handige specificaties en het mooie design is dit de beste van 2024. Niet alleen wij, ook volgens Kieskeurig is dit de beste. In de categorie Best Reviewed kreeg deze Inventum melkopschuimer de award.


2. PHILIPS SENSEO


In de categorie beste melkopschuimer met stijlvol design wint de Philips Senseo melkopschuimer: CA6500 van 120 ml. Het melkreservoir kan niet in de vaatwasser. Hierdoor is het wel even een werkje om hem schoon te maken.

Met zo’n 1500 reviews scoort dit apparaat een 4.5 uit 5. Maakt perfect melkschuim!

Deze opschuimer is geschikt om melk op te schuimen zowel warm, als koud. Wanneer je de grote knop op de voorkant van het apparaat wat langer inhoudt, schakelt de machine zelf over naar koud. Zo kun je in de zomer een lekkere ijscappuccino maken.

Ook deze Philips melkopschuimer heeft genoeg ruimte om voor twee cappuccino’s tegelijk melk op te schuimen. Daarna zet je de melk opschuimer in de vaatwasser en heb je er geen omkijken meer naar! Deze Philips melkopschuimer heeft een anti-aanbaklaag aan de binnenkant. Zo maak je ‘m ook makkelijk schoon zonder de vaatwasser te gebruiken!


3. SEVERIN SM 3585


Deze Severin melkopschuimer is een inductie melkopschuimer. Dit zorgt ervoor dat de melk niet aan kan branden. Ook is de melkopschuimer vaatwasser bestendig. Zo is een cappuccino maken extra makkelijk!

De opschuimer heeft een vulvolume van 500 ml. Voor melkschuim vul je hem ongeveer tot de helft. Een druk op de knop en de melk wordt bereid. Kies voor warme melkschuim, koude melkschuim of maak warme chocolademelk met echte stukken chocola.

Het design van de Severin is erg mooi. Met een LED-lichtstrip zie je in een oogopslag of je warme of koude melk aan het bereiden bent.

De Severin is voorzien van een deksel met opening waar je bijvoorbeeld stukken chocola in kan doen. Na gebruik schakelt de Severin zichzelf uit.


4. KITCHENBROTHERS


Deze KitchenBrothers elektrische melkopschuimer is gemaakt van RVS. Doordat de wand dubbel is blijft het melkschuim langer warm. Er past 240 milliliter in en hij is ook beschikbaar in het zwart.

Ook zit er temperatuurcontrole op. Je kunt hiermee koud én warm melkschuim maken. Daarnaast is er nog een functie voor enkel warme melk.

Doordat er een low-noise functie op zit maakt de KitchenBrothers melkopschuimer minder herrie vergeleken met andere. Ook schakelt deze elektrische melkopschuimer zichzelf uit. Schoonmaken gaat wat minder makkelijk, want hij kan niet in de vaatwasser.

Een tip om melkrestanten te voorkomen is direct na gebruik met warm/lauw water af te spoelen onder de kraan. Zo koekt de melk niet aan en houdt je ‘m lang schoon.


5. SOLIS CREMALATTE


De Solis Cremalatte 869 is een melkopschuimer van het Zwitserse merk Solis. De melk opklopper heeft een inhoud van 350 ml en kan verwarmen, opschuimen en chocolademelk maken met cacaopoeder.

De glazen kan is vaatwasser bestendig. Lekker makkelijk schoonmaken dus.

De Solis melkopschuimer is voorzien van oververhittingsbeveiliging en schakelt zichzelf automatisch uit als hij niet meer gebruikt wordt.

Naast warme melk opschuimen kan de Solis ook koude melkschuim maken. Heerlijk voor een zomerse ijskoffie!


6. SMEG


Deze Smeg melkopschuimer is dé design keuze voor een nieuw opschuim-apparaat in de keuken. Hiermee zet je heerlijk melkschuim in stijl. Kies welke kleur het beste in jouw keuken past: zwart, wit, rood, pastelroze, -blauw of -groen!

Met een inhoud van 0,5 liter kun je ook nog héél veel melkschuim in één keer zetten. Je kunt de grote melkschuimer niet helemaal gebruiken, want er kan maximaal 600 ml melk worden verwarmd en tot 250 ml worden opgeschuimd.

Het verwarmingssysteem gaat automatisch uit. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het energieverbruik. Deze retro melkschuimer heeft 5 programma’s. Een programma voor koude en warme melk. Daarnaast vind je de opties luchtig of compact. Ook is er nog een keuze voor warme chocolademelk.

Het deel waar de melk in moet kan gewoon in de vaatwasser. Hierdoor is schoonmaken simpel en zo gedaan.


7. INVENTUM MK650


Deze Inventum opschuimer heeft een inhoud van 250 ml. Je verwarmt dus 250 ml melk en schuimt maximaal 125 ml per keer op. Dit kan zowel warm als koud.

Binnen 90 seconden is jouw melk heerlijk opgeschuimd. Ook maakt de Inventum gemiddeld minder lawaai dankzij de geluidsarme magnetische aandrijving.

De binnenzijde van de kan is voorzien van een antikleeflaag. Je hoeft niet te vrezen dat de melk droogkookt want daar is de opschuimer tegen beveiligd.

Ook het uitschakelen doet hij automatisch als je hem niet meer gebruikt.


Beste hand melkopschuimer 2024

Een hand melkopschuimer is vaak de goedkoopste melkopschuimer. Het is een stuk kleiner dan een elektrische melkopschuimer en heeft geen stopcontact nodig, want hij werkt op batterijen. Een hand opschuimer is dan ook ideaal op vakantie als je toch graag je melk wil opschuimen voor een heerlijke zelfgemaakte cappuccino.

Wat een handmatige opschuimer echter niet kan is melk opwarmen. Dit doe je bijvoorbeeld in een pannetje of eventueel in de magnetron. Het duurt dan ook wat langer voordat de melk goed schuimt. Hieronder vind je de voor- en nadelen van een hand melkopschuimer en natuurlijk: de beste hand melkopschuimers!

Voordelen

  • Klein en gemakkelijk mee te nemen
  • Goedkoop
  • Weinig schoonmaakwerk
  • Voelt stevig aan

Nadelen

  • 2 AA-batterijen worden vaak niet meegeleverd.
  • Je kunt niet melk opwarmen. Zo kun je geen koffie verkeerd zetten of een warme chocolademelk bereiden.

1. SCANPART

De Scanpart is de beste hand melkopschuimer van 2024. Met deze hand melkopschuimer kun je melk opschuimen met één druk op de knop, zonder echt schoonmaakwerk te hoeven uitvoeren.

Daarnaast zijn deze handmatige melkopschuimers ideaal voor op reis. De voeding van deze elektrische melkopschuimer is namelijk via batterijen in plaats van stroom. Hierdoor heb je geen stopcontact nodig in de buurt!

Door op de knop aan de bovenkant van de handmatige melkopschuimer te drukken begint het einde te draaien. Dit veroorzaakt een soort van daaikolkje, waardoor de melk begint te schuimen.

Het rubberen handvat maakt de hand melkopschuimer makkelijk en probleemloos te gebruiken. Dit apparaat is uitstekend geschikt voor wanneer je op vakantie bent! Dit allemaal dankzij het kleine formaat en de AA-batterijen, welke je nog wel los erbij moet kopen.


2. SEVERIN

De Severin hand melkopschuimer heeft een soft-touch ergonomische handgreep. Fijn wanneer je de melk wat langer op moet schuimen!

Met een druk op de knop zet je de Severin aan. De garde begint dan te draaien waardoor de melk opschuimt. Ook hier geldt dat de hand opschuimer niet opwarmt.

De hand melkschuimer werkt op AA batterijen welke meegeleverd worden. Je kan dus meteen aan de slag als je hem in huis hebt.

Met maximaal 11.500 toeren per minuut zorgt de Severin voor een heerlijke melkschuim.


Waar moet je op letten bij een melkopschuimer kopen?

Ga je een melkopschuimer kopen? Dan moet je weten waar je op moet letten. Met een melk opschuimer kun je jouw kopje koffie uitbreiden met een lekker melkschuim. Daarvoor wil je wel het perfecte melkschuim hebben wat bij jouw kopje koffie en smaak past. Daarom hebben we de beste voor je uitgezocht en hierboven voor je opgesomd.

Een keuze maken kan lastig zijn, zeker omdat koffie voor ons Nederlanders een belangrijk drankje is gedurende de dag. Deze moet wel echt lekker zijn! Daarom sommen we hieronder alle mogelijkheden van een koffie melkopschuimer voor je op. Vroeger had je nog een garde waarmee je melk op moest schuimen. Nu is dat gelukkig verleden tijd.

Er zijn veel verschillende manieren om melk op te schuimen. Bijvoorbeeld met de hand, via een melkreservoir of met een stoompijpje. Er zijn ook tientallen elektrische melkopschuimers beschikbaar, met tal van mogelijkheden en opties. Die gaan we nu allemaal bespreken, zodat je een goede keuze kunt maken!


Wat is het precies?

Een melkopschuimer is een elektrisch apparaat waarmee simpel een dik melkschuim wordt gemaakt. Er zitten vaak verschillende opzetstukjes bij voor het opwarmen en opschuimen. Opschuimen met een elektrische melkopschuimer is de makkelijkste manier van melk opschuimen. De garde in de elektrische melkopschuimer draait heel snel wat zorgt voor het opschuimen van de melk. Met een losse koffie melkopschuimer heb je er dus haast geen werk aan.

Melk opschuimen is niet moeilijk. Hieronder staat een video waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je nu precies gebruik maakt van zo’n apparaat. Gebruik voor het beste resultaat altijd koude melk.

Melk opschuimen? Zo doe je dat! (Bron: YouTube | Kanaal: Coolblue)

De prijs

De prijs is natuurlijk bepalend en voor iedereen heeft een ander budget. Je hebt dure melkopschuimers van 90 euro of meer, maar ook goedkope melkopschuimers van zo’n 19 euro. Waar zit nu het verschil en wat wil jij precies? Dat is belangrijk.

Als je het hebt over goedkope melkopschuimers van ongeveer twintig euro dan heb je het al gauw over een hand melkopschuimer. Deze schuimen je melk maar verwarmen het niet. Dit vergt dus extra handelingen. Ook werken deze vaak op batterijen. Ideaal voor onderweg, maar thuis wil je misschien wat meer gemak. Dan is het slim om ook wat meer te investeren.

Een elektrische melkopschuimer oogt wat uitgebreider dan een handmatige melkopschuimer en is vaak geprijsd vanaf zo’n € 30,- tot € 40,-. De schuimkloppers met de meest luxe opties en de mooiste designs liggen daar wel iets boven natuurlijk. Maar voor zo’n 40 of 50 euro ben je voorzien van een goede melkopschuimer.


Verschillende soorten

Er zijn een aantal verschillende soorten koffie opschuimers. Melk wordt opgeschuimd doordat er een snelle draaikolk in de beker ontstaat. Dit komt door een snel bewegend deel van de melkopschuimer, de garde. De garde kan er bij iedere koffie schuimer weer anders uitzien, maar ze doen in principe hetzelfde. Het werk wat je er zelf aan hebt verschilt ook. Hieronder laten we je zien wat er dan precies anders is aan de verschillende soorten.

Stroom

De meest bekende en beste melkopschuimers gebruiken stroom. Het zijn elektrische melkopschuimers. De melk warmt automatisch op en onderin roteert de schuimklopper met een klein onderdeeltje. Hierdoor ontstaat de melkschuim. Hiermee kun je soms ook melk gewoon opwarmen of chocolademelk maken. Een koude functie zorgt voor een lekkere ijskoffie in de zomer!

Handmatig

Handmatige melkopschuimers zijn net kleine electrische gardes. Je schuimt de melk op in het kopje of een pannetje. De hand melkopschuimer stop je dus direct in de melk. Het liefst tijdens het opwarmen, want dat doet een handmatige melkopschuimer niet. Dit duurt vaak wat langer dan met een electrische melkopschuimer.

Batterijen

Een koffie opschuimer met batterijen is meestal handmatig en is perfect voor onderweg of op vakantie. Je hoeft namelijk geen hele machine mee te nemen, maar gewoon het staafje. Het kleine spiraaltje draait zeer snel rond en creëert een lekker melkschuim. Let op dat goedkoop ook duurkoop is, omdat deze vorm vaak wat minder stevig is.


Schoonmaken

Soms kan het schoonmaken van je melkschuimer vervelend zijn. Zeker wanneer je ‘m niet zomaar in de vaatwasser kunt doen. Sommige hebben ingebouwde elektra, wat tegenhoudt dat het apparaat in de vaatwasser kan. Dit zorgt ervoor dat je meer werk kwijt bent aan de schoonmaak.

Bekijk goed de binnenkant van de melk opschuimer. Is het er een met anti-aanbaklaag? Dat is handig wanneer het apparaat niet in de vaatwasser kan. Zo koeken de melkresten minder makkelijk aan, wat weer zorgt voor een simpelere schoonmaak.

Een gouden tip is om altijd je melkopschuimer om te spoelen zodra de melk in je kopje zit.


Formaat

Er zijn verschillende soorten, maar ook maten opschuimers. Let goed op de grootte van de binnenkant als je een melkopschuimer wil kopen. Vaak staat in de technische specificaties exact wat de capaciteit van de binnenkant is. Zo weet je hoeveel kopjes cappuccino je ongeveer kunt zetten met één keer melk opschuimen.

Meestal hebben koffie schuimers genoeg ruimte voor 2 cappuccino’s. Dat betekend dat wanneer je met z’n tweeën thuis cappuccino’s of latte macchiato’s drinkt je voldoende hebt aan zo’n 110 tot 130 milliliter.

Ben je een echte fan van melk opschuimen en is je hele familie meegegaan in de stroom? Dan moet je een melkopschuimer met grotere capaciteit hebben. Een elektrische melkopschuimer heeft soms een capaciteit voor 300 tot 500 milliliter melk. Dat is ruim voldoende voor 4 of 5 personen.

Losse melk opschuimers zijn degene waarbij je het meeste melk kunt opschuimen. Met batterijen bepaal je namelijk zelf de grootte van de bak waarin je het opschuimt. Het duurt wel langer naarmate je een grotere bak of een groter reservoir pakt.


Action

Wil je een melkopschuimer van de action kopen? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een goedkope melkopschuimer. De Action heeft niet altijd melkopschuimers in het assortiment. Een electrische- of hand melkopschuimer van de Action zal je dus niet altijd vinden. Voordelige opties zijn er natuurlijk wel. Bekijk hierboven de beste melkopschuimers en zie meteen de prijs bij verschillende aanbieders.


Coolblue

Liever een Coolblue melkopschuimer kopen? Gelukkig is dat geen onmogelijke taak. Coolblue heeft namelijk wel altijd melkopschuimers! Althans, de keten maakt zelf geen melk shuimers, maar verkoopt ze wel. Zowel hand- als elektrische opschuimers. Benieuwd naar de selectie van Coolblue? Bekijk het hier.


Conclusie

Al met al moet je bij het kiezen van een melkschuimer op een aantal dingen letten. Denk aan met wie je allemaal cappuccino’s gaat drinken en of je graag wilt dat hij in de vaatwasser kan. Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vind en zorg ervoor dat je de beste melkopschuimer kiest die bij jouw situatie past.

Bekijk onze beste keuzes hierboven en neem deze aankoopgids mee bij de beste melkopschuimer kopen. Zo heb jij binnen een mum van tijd de beste melkopschuimer voor jou.


Veelgestelde vragen over melkopschuimers

Lees hieronder de meest gestelde vragen van 2024.

Waarom een melkopschuimer kopen?

Wanneer jouw koffiemachine geen melkopschuimer heeft is een losse melkopschuimer handig. Bijvoorbeeld naast jouw Nespresso, Dolce Gusto, Senseo of volautomatische koffieapparaat.

Welke melkopschuimer is het beste?

De Inventum melkopschuimer is de beste van 2024. Met meer zo’n 1500 reviews scoort dit apparaat erg hoog. Bijna iedere webwinkel verkoopt deze. Bekijk hier de goedkoopste.

Hoe melkopschuimer gebruiken?

Gebruik ‘m heel simpel: doe melk in de melkschuimer, klik op het knopje, wacht 30 tot 90 seconden – en je hebt heerlijk melkschuim!

Waar te koop?

Er zijn veel webshops die deze apparaten verkopen. Je kunt hier een overzicht vinden van de beste opschuimers van 2024. Ook zie je precies waar je ‘m kunt kopen én welke webshop de beste prijs heeft.