Home / Blog / Accessoires / Melkkan kopen? Top 7 melkopschuimkannen 2022!

Melkkan kopen? Top 7 melkopschuimkannen 2022!

Melkkan kopen

Melkkan nodig? Een melkkan gebruik je om simpelweg een scheutje melk in je koffie te doen of om bijvoorbeeld latte art te maken! Wanneer je een pistonmachine hebt komt een melkkannetje ook goed van pas. Want een cappuccino af en toe is wel op zijn plaats.

Melkkannen zijn er in verschillende maten en materialen. Drinken veel mensen in huis melkspecialiteiten? Dan is het misschien handig om een grotere melkkan te kiezen. Zo kan je in één keer meerdere cappuccino’s of latte macchiato’s zetten.

Al benieuwd naar de beste melkkannen? Bekijk dan snel de top 7 hieronder!

Liever een porseleinen melkkan? Ook daar hebben we een selectie van gemaakt. Scrol helemaal naar beneden om de top 3 leukste melkkannetjes te zien voor op de koffietafel!

Alvast heel veel plezier van je nieuwe melkkan!


Top beste 7 melkkannen

In deze top 7 vind je de beste melkkannen. We hebben grote melkkannen en kleinere melkkannetjes geselecteerd op basis van het materiaal, duurzaamheid, functies en beoordelingen.

Deze melkkannen wil elke barista wel in huis hebben. Nu nog kiezen, welke is dé melkkan voor jou. Kies het juiste formaat en ga na wat voor jou essentieel is voor je barista melkkan.


1. Sage Temp Control

Sage Temp Control

Op nummer 1 staat de Sage melkkan met temperatuursensor. Dit is één van de weinige melkkannen met deze functie. De inhoud van het melkkannetje is 480 ml.

Door de thermometer houd je de temperatuur onder controle tijdens het stomen. Zo zorg je niet alleen voor optimale schuim consistentie maar ook voor de ideale temperatuur. Dat ligt tussen de 55 en 75 graden.

Het melkopschuimkannetje is gemaakt van geborsteld roestvrijstaal en kan gewoon in de vaatwasser. De perfecte melkkan voor barista’s.

Deze luxe melkkan wordt bij verschillende Sage koffiemachines standaard meegeleverd. Op zoek naar een nieuwe pistonmachine? Bekijk dan zeker de Sage Barista Express en de Sage Oracle Touch!


2. Motta 500 ml

Motta melkkan

De Motta melkkan staat op nummer 2. Dit kannetje is beschikbaar in verschillende grootten. Van 150 ml tot 1000 ml. Liever een kleiner of groter model kopen? Klik dan hier.

De Motta melkkan is gemaakt van RVS. Dit is een hygiënisch materiaal waar je overgebleven melk e.v.t. in kan bewaren. In de koelkast natuurlijk! Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur maak je ongeveer 2 a 3 cappuccino’s met de Motta melkkan.

In een latte macchiato gaat meer melk. Voor meerdere latte macchiato’s kan je beter kiezen voor een grotere melkkan van 1000 ml. Leuk aan de Motta melkkannen is dat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Bekijk hier alle kleuren!


3. De’Longhi 350 ml

De'Longhi melkopschuimkannetje

De DeLonghi melkkan heeft een inhoud van 350 ml. Hiermee kan je, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, 1 of 2 cappunccino’s mee zetten.

De melkopschuimkan van De’Longhi is gemaakt van  gepolijst roestvrijstaal. Op de zijkant staat het logo van DeLonghi gegrafeerd. Een mooi detail, leuk om bij je DeLonghi koffiemachine te gebruiken!

Overgebleven melk kan gewoon terug de koelkast in. Een over afwassen hoef je je ook niet druk te maken. Je doet de melkkan gewoon in de vaatwasser.


4. Barista & Co

Barista melkkan

Voor de echte barista’s hebben we deze mooie barista melkkan. Verkrijgbaar in de elegante kleuren roségoud en glimmend zwart.

De schuine rand is speciaal zo ontworpen om nog makkelijker te schenken. Ook zorgt het voor extra zicht tijdens het opschuimen. De barista melkkannen zijn gemaakt van roestvrijstaal met titanium coating.

De melkopschuimkan heeft een inhoud van 600 ml. Aan de binnenkant vind je de maataanduiding. Zo meet je precies hoeveel melk je nodig hebt.


5. Qualitá

Qualitá melkopschuimkan barista

Bij de Qualitá melkkan krijg je ook een art pen! Dit is een extra barista tool waarmee je nog meer mooie creaties kan maken. Bekijk hier een voorbeeldfilmpje.

De melkopschuimkan heeft een inhoud van 350 ml en is gemaakt van roestvrijstaal. Aan de binnenkant van het melkkannetje vind je de maataanduiding in ml en oz.

Het kannetje is lichtgewicht en vaatwasbestendig.


6. Ilsa Anniversario

Ilsa Anniversario melkkan

De Ilsa Lattiera Anniversario is de jubileum editie melkkan. Hier zit 40 jaar ervaring in verwerkt om de beste melkkan van Ilsa te creëren.

De melkkan is beschikbaar in 5 verschillende maten, van 150 tot 1000 ml. Voor elk huishouden een geschikte afmeting dus.

Deze Anniversario editie heeft een speciaal ontworpen trapeziumbodem. Dit zorgt ervoor dat de melk niet gaat koken. Ook de afgeronde, diepe schenktuit is speciaal ontworpen om goed te kunnen schenken zonder te druppelen.

Hieronder vind je de prijs voor de 500 ml kan. Bekijk hier de prijs van de andere formaten.


7. Jay Hill 600 ml

Jay Hill melkkan barista

Tot slot hebben we een mooie zwarte melkkan van Jay Hill. Deze heeft een inhoud van 600 ml. Geschikt voor 2 tot 3 cappuccino’s. Liever een kleinere Jay Hill kan, bekijk hem hier.

De melkopschuimkan is gemaakt van RVS maar let op, deze kan niet in de vaatwasser. Om de kan schoon te maken gebruik je simpelweg warm water en zeep.

De mat zwarte melkkan ziet er mooi uit, zeker naast een zwarte koffiemachine! Heb je wat melk over, dan kan je de kan gerust in de koelkast bewaren.


Top 3 porseleinen melkkannetjes

Had je heel iets anders in gedachte toen je zocht naar een melkkan? Misschien drink je helemaal geen cappuccino’s maar gewoon ‘ouderwetse’ koffie met een scheut melk en eventueel wat suiker.

Dan is het natuurlijk leuker om een gezellig porseleinen kannetje neer te zetten, misschien met bijpassende suikerpot. Hieronder vind je ook voor deze situatie een aantal leuke melkkannen!


1. Frida Kahlo

Artistieke porseleinen melkkan

Op nummer 1 zetten we deze artistieke melkkan van Frida Kahlo. De 100% porseleinen melkkan heeft kleurrijke afbeeldingen van de kunstenares op beide kanten.

Op het handvat rust een witte kaketoe met goudkleurige hanenkam. De inhoud van het melkkannetje is 80 ml. Een mooie toevoeging voor jouw koffiecorner!


2. Cosy & Trendy

Cosy & Trendy melkkan

De Quintana Blue Melkkan van Cosy & Trendy is een wat rustiger maar ook mooi, stijlvol melkkannetje. Met prachtige blauw en goudtonen.

Het melkkannetje heeft een inhoud van 300 ml en is gemaakt van porselein. Liever een andere kleur of model van Cosy & Trendy. Bekijk het hier.


3. Broste Copenhagen

Handgemaakte porseleinen melkkan

Als laatste hebben we deze mooie Broste Copenhagen melkkan. Het servies wordt allemaal met de hand gemaakt. Elk stuk is dus uniek.

De melkkan komt uit de Nordic Sea serie en heeft een inhoud van 300 ml. En als kers op de taart, het kannetje is zowel geschikt voor magnetron als voor vaatwasser!


Plaats een reactie