Home / Blog / Accessoires / Melkkan voor koffiemachine kopen? Beste melkopschuimkannetjes

Melkkan voor koffiemachine kopen? Beste melkopschuimkannetjes

Melkkan kopen

Melkkan voor jouw koffiemachine nodig? Een melkkan gebruik je om een scheutje melk in je koffie te doen of om bijvoorbeeld latte art te maken. Wanneer je een piston koffiemachine hebt of een volautomaat met stoompijpje komt een melkopschuimkannetje ook goed van pas. Want een cappuccino af en toe is wel op zijn plaats.

Melkkannen zijn er in verschillende maten en materialen zoals porselein, RVS en plastic.

Drinken veel mensen in huis koffie met melk? Dan is het misschien handig om een grotere melkkan te kiezen. Zo kan je in één keer meerdere cappuccino’s of latte macchiato’s zetten.

Alvast heel veel plezier van je nieuwe melkkan!


Top beste 7 melkkannen voor koffiemachine

In deze top 7 vind je de beste melkkannen. We hebben grote melkkannen en kleinere melkkannetjes geselecteerd op basis van het materiaal, duurzaamheid, functies en beoordelingen.

Deze melkkannen wil elke barista wel in huis hebben. Nu nog kiezen, welke is dé melkkan voor jou. Kies het juiste formaat en ga na wat voor jou essentieel is voor je barista melkkan.


1. Sage Temp Control

Op nummer 1 staat de Sage melkkan met temperatuursensor. Dit is één van de weinige melkkannen met deze functie. De inhoud van het melkkannetje is 480 ml.

Door de thermometer houd je de temperatuur onder controle tijdens het stomen. Zo zorg je niet alleen voor optimale schuim consistentie maar ook voor de ideale temperatuur. Dat ligt tussen de 55 en 65 graden.

Het melkopschuimkannetje is gemaakt van geborsteld roestvrijstaal en kan gewoon in de vaatwasser. De perfecte melkkan voor barista’s.

Deze luxe melkkan wordt bij verschillende Sage koffiemachines standaard meegeleverd.

Op zoek naar een nieuwe pistonmachine? Bekijk dan zeker de Sage Barista Express en de Sage Oracle Touch!


2. De’Longhi 350 ml

De DeLonghi melkkan heeft een inhoud van 350 ml. Hiermee kan je, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, 1 of 2 cappunccino’s mee zetten.

De melkopschuimkan van De’Longhi is gemaakt van  gepolijst roestvrijstaal. Op de zijkant staat het logo van DeLonghi gegrafeerd. Een mooi detail, leuk om bij je DeLonghi koffiemachine te gebruiken!

Overgebleven melk kan gewoon terug de koelkast in. Een over afwassen hoef je je ook niet druk te maken. Je doet de melkkan gewoon in de vaatwasser.


3. Motta 500 ml

De Motta melkkan staat op nummer 2. Dit kannetje is beschikbaar in verschillende grootten. Van 150 ml tot 1000 ml. Liever een kleiner of groter model kopen? Klik dan hier.

De Motta melkkan is gemaakt van RVS. Dit is een hygiënisch materiaal waar je overgebleven melk e.v.t. in kan bewaren. In de koelkast natuurlijk! Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur maak je ongeveer 2 a 3 cappuccino’s met de Motta melkkan.

In een latte macchiato gaat meer melk. Voor meerdere latte macchiato’s kan je beter kiezen voor een grotere melkkan van 1000 ml. Leuk aan de Motta melkkannen is dat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Bekijk hier alle kleuren!


4. Barista & Co

Voor de echte barista’s hebben we deze mooie barista melkkan. Verkrijgbaar in de elegante kleuren roségoud en glimmend zwart.

De schuine rand is speciaal zo ontworpen om nog makkelijker te schenken. Ook zorgt het voor extra zicht tijdens het opschuimen. De barista melkkannen zijn gemaakt van roestvrijstaal met titanium coating.

De melkopschuimkan heeft een inhoud van 600 ml. Aan de binnenkant vind je de maataanduiding. Zo meet je precies hoeveel melk je nodig hebt.


5. Qualitá

Bij de Qualitá melkkan krijg je ook een art pen! Dit is een extra barista tool waarmee je nog meer mooie creaties kan maken. Bekijk hier een voorbeeldfilmpje.

De melkopschuimkan heeft een inhoud van 350 ml en is gemaakt van roestvrijstaal. Aan de binnenkant van het melkkannetje vind je de maataanduiding in ml en oz.

Het kannetje is lichtgewicht en vaatwasbestendig.


Top 3 porseleinen melkkannetjes

Had je heel iets anders in gedachte toen je zocht naar een melkkan? Misschien drink je helemaal geen cappuccino’s maar gewoon ‘ouderwetse’ koffie met een scheut melk en eventueel wat suiker.

Dan is het natuurlijk leuker om een gezellig porseleinen kannetje neer te zetten, misschien met bijpassende suikerpot. Hieronder vind je ook voor deze situatie een aantal leuke melkkannen!


1. Frida Kahlo

Artistieke porseleinen melkkan

Op nummer 1 zetten we deze artistieke melkkan van Frida Kahlo. De 100% porseleinen melkkan heeft kleurrijke afbeeldingen van de kunstenares op beide kanten.

Op het handvat rust een witte kaketoe met goudkleurige hanenkam. De inhoud van het melkkannetje is 80 ml. Een mooie toevoeging voor jouw koffiecorner!


2. Cosy & Trendy

Cosy & Trendy melkkan

De Quintana Blue Melkkan van Cosy & Trendy is een wat rustiger maar ook mooi, stijlvol melkkannetje. Met prachtige blauw en goudtonen.

Het melkkannetje heeft een inhoud van 300 ml en is gemaakt van porselein. Liever een andere kleur of model van Cosy & Trendy. Bekijk het hier.


3. Broste Copenhagen

Handgemaakte porseleinen melkkan

Als laatste hebben we deze mooie Broste Copenhagen melkkan. Het servies wordt allemaal met de hand gemaakt. Elk stuk is dus uniek.

De melkkan komt uit de Nordic Sea serie en heeft een inhoud van 300 ml. En als kers op de taart, het kannetje is zowel geschikt voor magnetron als voor vaatwasser!


Onderhoud en Reiniging

Het kiezen van de juiste melkkan voor je koffiemachine is meer dan alleen een esthetische beslissing.

Het gaat om de kwaliteit.

Met de juiste melkkan die is gemaakt van materiaal zoals roestvrijstaal, zorg je voor een ongeëvenaarde smaakervaring.

Bovendien maakt de eenvoud van reiniging het gebruik ervan zowel plezierig als praktisch.

Door aandacht te besteden aan het onderhoud en de reiniging van je melkkan, waarborg je niet alleen de levensduur van het accessoire maar ook de verse smaak van elke koffie die je zet.

Dus investeer in een goede melkkan en geniet elke dag van de perfecte kop koffie.

Dagelijks

Er zit niet veel onderhoud aan een melkkan. Na gebruik was je ‘m af onder de kraan en klaar.

Sommige melkkannen kunnen in de vaatwasser. Let er op dat melkopschuimkannen met opdruk de opdruk waarschijnlijk zullen verliezen in de vaatwasser.

Plaats een reactie