Home / Blog / Kennis en advies / Beste Latte Macchiato machine 2024

Beste Latte Macchiato machine 2024

Beste Latte Macchiato machines op tafel naast elkaar

Latte macchiato machine kopen? Dan wil je een latte macchiato maken met één druk op de knop!

Een heerlijk bereidde latte macchiato, zonder zelf veel moeite te hoeven doen.

Je koopt een complete machine voor de meest simpele gebruikservaring.

Een latte macchiato machine kan op verschillende manieren werken: vaak gebruik je een koffiezetapparaat met melkopschuimer.

Ook kun je een machine kiezen met ingebouwd melkreservoir, een melkslang of wellicht een losse melkopschuimer.

Daarnaast is er nog de keuze voor het type zetsysteem.

Ben je op zoek naar een volautomatische koffiemachine of ben je op zoek naar een pistonmachine?

Met een pistonmachine doe je meer handmatig en heb je meer controle over de uiteindelijke smaak van de koffie. Waarbij een volautomatisch apparaat alles voor je doet en je de koffie met letterlijk één druk op de knop voor je klaar staat.

Laten we beginnen. Hieronder vind je de beste latte macchiato machines.


3 beste Latte Macchiato Machines 2024

  1. De’Longhi Primadonna Soul
  2. De’Longhi Eletta Explore
  3. Siemens EQ.300

De 5 beste latte macchiato machines zijn beoordeeld op prijs, kwaliteit, gebruiksgemak en natuurlijk de koffiekwaliteit. Hieronder vind je de door mij geteste machines met het beste latte macchiato resultaat!


1. Delonghi Primadonna Soul

De De’Longhi Primadonna Soul is een ware alleskunner: van latte tot cappuccino en cortado. Hiermee zet je alle verschillende soorten koffie op top niveau!

Hierboven zie je ‘m op de foto en daarbij ook mijn geluidsmeter. Deze koffiemachine is relatief stil vergeleken met andere modellen: 53,5 dB bij het zetten van een melkspecialiteit.

Via de app kun je ‘m instellen precies zoals je wilt. Ook bedien je hiermee de machine. Via het kleurendisplay op de machine kun je gemakkelijk door alle opties heen scrollen.

Je stelt zelf alles in: maalgraad, koffiesterkte, hoeveelheid en temperatuur. Door de automatische reiniging na iedere zetbeurt hoef je ook niet telkens het melkreservoir te reinigen.

Het melkreservoir – dat je gemakkelijk via de bovenkant bijvult of uitneemt en in de koelkast zet – is aardig groot. Hierdoor zet je tot wel 5 of 6 latte macchiato’s in één tank!

Meer weten over deze Delonghi koffiemachine? Lees de volledige De’Longhi Primadonna Soul review of bekijk direct de actuele prijs:


2. De’Longhi Eletta Explore

De Delonghi Eletta Explore heeft twee melkreservoirs: een voor koud en een voor warm melkschuim. Zo maak je ook makkelijk een Cold-Brew.

De Eletta Explore heeft een overzichtelijk touchscreen-display. Hiermee klik je op de knop latte-macchiato en hij wordt voor je gezet. Ook in Cold-Brew dus!

De Consumentenbond heeft deze Latte Macchiato koffiemachine in 2023 als beste getest beoordeeld. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland en Frankrijk komt dit apparaat naar voren als beste getest.

Meer weten? Bekijk hieronder de actuele prijzen van de Eletta Explore:


3. Siemens EQ.300

De Siemens EQ.300 is een ware latte macchiato machine. Hiermee zet je ook een cappuccino, espresso of normale koffie. Hiervan zet je er wel maar één tegelijk. De melkspecialiteiten worden bereid met de automatische cappuccinatore van Siemens. Dit is een hele unieke koffiemachine met een opschuim-systeem dat ik nog niet eerder had gezien. Maar het werkt goed!

De prijs van deze machine is een stuk voordeliger dan degene hierboven. Op moment van schrijven is dit apparaat ‘slechts’ €399,-. Dit tegenover de Primadonna hierboven van €1200,-.

Qua koffiekwaliteit is deze Siemens een goede keuze, maar je moet de instellingen wel even aanpassen. De standaard instellingen van deze machine zijn niet goed ingesteld voor lekkere koffie. Zelf spelen met de maalgraad, hoeveelheid en temperatuur doet wonderen.

Wil je weten hoe ik deze latte macchiato machine heb ingesteld? Lees er alles over in de complete Siemens EQ.300 review!


Soorten latte macchiato machines

Soorten latte macchiato machines

Hieronder bekijk je de verschillende zetsystemen. Hiermee kun je allemaal gemakkelijk een latte macchiato bereiden. Vaak met één druk op de knop. Hierboven hebben we enkel de volautomatische koffiezetapparaten met bonen laten zien. Dit omdat deze de beste kwaliteit koffie geven en het meest gebruiksvriendelijk zijn. Lees hieronder alles over de verschillende zetsystemen en bekijk daar wat de beste machines voor een latte zijn.

Nespresso machine

Met een Nespresso machine kun je met Nespresso cups koffie zetten. Je hebt dan een (semi-)automatisch melksysteem zoals een melkreservoir of een losse melkopschuimer. Tegenwoordig zijn er ook machines met een ingebouwd melksysteem bij Nespresso. Je geniet hier dus sowieso van écht verse melk. En dan kies je zelf welke melk je erin doet natuurlijk!

Dolce Gusto

Dolce Gusto is een andere soort cupmachine. Met dit systeem zet je een latte macchiato door vaak twee Dolce Gusto cups te gebruiken. Eén voor melk en voor koffie. De melk in de cup is natuurlijk niet vloeibaar. Denk dus voordat je een Dolce Gusto apparaat koopt goed na en test ‘m een keer bij iemand anders thuis. Want vind jij melkpoeder uit de Dolce Gusto cups wel net zo lekker als normale melk?

Pistonmachine

Een espresso pistonmachine is er voor de echte barista. Hierbij zet je een latte macchiato met een stoompijpje. Deze machines zijn vaak duurder en vergen meer onderhoud en aandacht bij het koffie zetten. Ga je voor kwaliteit in plaats van gebruiksgemak? Dan kies je voor zo’n espresso machine. Hierbij gebruik je gemalen koffie. Koop dus een pistonmachine met bonenmaler of vergeet deze er niet bij te bestellen.

Koffiezetapparaat bonen

Met een koffiezetapparaat bonen zet je gemakkelijk een latte macchiato. Deze machines hebben een melkreservoir, melkslang of stoompijpje. Je bedient ze gemakkelijk via het display of met de knoppen bovenop het apparaat. Qua koffie gebruik je hele koffiebonen. Deze stop je in het bonenreservoir en zodra jij op het knopje drukt worden de bonen vers voor je gemalen.


Veelgestelde vragen

Wat is het beste latte macchiato apparaat?

Het beste latte macchiato apparaat volgens de test is de Delonghi Primadonna Soul.

Plaats een reactie