Welke latte macchiato machine kopen? (2020)

latte macchiato machine

Op zoek naar een nieuwe latte macchiato machine? Dan zoek je een koffiezetapparaat met melkopschuimer. Ook kun je een machine kiezen met ingebouwd melkreservoir, een melkslang of een losse melkopschuimer.

Daarnaast heb je nog de keuze voor het type zetsysteem. Ben je op zoek naar een volautomatische koffiemachine of ben je juist op zoek naar een pistonmachine?

We helpen je de keuze maken tussen de verschillende zetsystemen. Ook laten we je zien welke beste latte macchiato machine er is per zetsysteem.

Alvast heel veel plezier met jouw nieuwe koffiemachine, waarmee je heerlijke latte macchiato’s kunt maken!

Beste latte macchiato machine: Nespresso Lattissima One

De beste latte macchiato machine van 2020 is de Nespresso De’Longhi Lattissima One. De prijs van dit apparaat ligt rond de 200 euro.

Deze cupmachine is perfect voor het zetten van een latte macchiato. Wij hebben hem getest en het resultaat mag er wezen! Zie hieronder de eerste kijk op dit latte macchiato apparaat.

beste latte macchiato apparaat
De doos van de beste latte macchiato machine

Bekijk hieronder het pakket wat in de doos zit. Je krijgt de cups er gewoon bij! Dat is een leuke extra, omdat je zo direct kunt beginnen met het zetten van jouw latte macchiato!

Nespresso Lattissima One inhoud
Standaard meegeleverd

Je ziet het hier nog uit elkaar. Zie hieronder het resultaat wanneer je net een verse latte macchiato hebt gezet met de Nespresso Gran Lattissima One.

Nespresso Gran Lattissima One review
latte macchiato

Review: wat vinden we van het zetten en de smaak?

lattissima one review

Hey zetsysteem is geweldig. Het enige wat een nadeel is: je moet het melk bakje telkens na gebruik afspoelen. Zo heb je dus een klein beetje werk na het zetten van de latte.

Dit duurt enkel maar 1 minuut. Het is kort afspoelen onder de kraan, dat is voldoende.

Een ander bijkomend aspect is dat je het melksysteem goed, los van elkaar, moet laten drogen. Zodra alles droog is zet je het dan weer in elkaar en kun je ‘m in de latte macchiato machine terug doen. Zelf laten we ‘m er altijd naast staan, net zo makkelijk.

We dachten eerst dat de machine stuk was. Toen kwamen we erachter dat het melksysteem niet goed gedroogd was.

De smaak: bepalend door melk en cups

Natuurlijk wil je een latte macchiato zetten met de juiste melk. Koop daarom geen cappuccino melk, maar volle melk. Ook wil je opletten bij het gebruik van de cups.

Om eerlijk te zijn gebruiken we zelf gewoon de cups van de Albert Heijn. Natuurlijk kun je zelf ook kiezen om Nespresso cups te gaan gebruiken. Nu met de nieuwe Barista Creations is dit wel te overwegen, omdat deze speciaal zijn voor het maken van melkspecialiteiten.


Soorten latte macchiato machines

Soorten latte macchiato machines

Kies hieronder uit jouw favoriete zetsysteem en scroll door naar de beste latte macchiato machine van die categorie. Zo koop je altijd de juiste machine voor jou!

Nespresso machine

latte macchiato nespresso machine

Met een Nespresso machine kun je met Nespresso cups koffie zetten. Je hebt dan een (semi-)automatisch melksysteem zoals een melkreservoir of losse melkopschuimer.

Dolce Gusto

cupmachine

Dolce Gusto is een andere soort cupmachine. Met dit systeem zet je een latte macchiato door vaak twee Dolce Gusto cups te gebruiken. Eén voor melk en voor koffie.

Koffiezetapparaat bonen

automatische latte macchiato machine

Met een koffiezetapparaat bonen zet je gemakkelijk een latte macchiato. Deze machines hebben een melkreservoir, melkslang of stoompijpje.

Pistonmachine

barista machine

Een pistonmachine is er voor de echte barista. Hierbij zet je een latte macchiato met een stoompijpje. Deze machines zijn vaak duurder.

Plaats een reactie