Home / Blog / Reviews / La Pavoni espressomachine kopen?

La Pavoni espressomachine kopen?

La Pavoni espressomachines

Op zoek naar een lever espresso machine van La Pavoni? Op deze pagina laten we zien welke de espressomachines van La Pavoni zijn. We kijken onder andere naar de La Pavoni Europiccola en Milano. Iedereen die overweegt één van deze espressomachines te kopen, moet dit als een levenslange aankoop zien.

Wanneer je deze machine koopt is dat vaak doordat je iemand bent die:

  1. Echt van koffie houdt en de perfecte espresso wil.
  2. Klaar bent met het kopen van dure koffiemachines. Maar ook merkt dat ze een beperkte levensduur hebben voordat er iets misgaat.
  3. Graag gasten vermaakt en koffie van hoge kwaliteit serveert. En soms met een beetje drama en een gevoel van plezier.

De La Pavoni Europiccola lever espressomachine (foto) is een ware een schoonheid. En het mooiste: die snel en gemakkelijk top-kwaliteit espresso en cappuccino’s maakt.

Wanneer je een beetje op de hoogte bent van het La Pavoni-assortiment, weet je dat het geen goedkope aankoop gaat zijn. Deze modellen zijn te koop vanaf € 549,-. De duurste ligt ongeveer rond de € 1000,-.

Deze machines zijn gebouwd als tanks en gaan eeuwig mee. Maar alleen als ze op de juiste manier worden behandeld. Dit type machine wordt geclassificeerd als een drukprofiel pompmachine.

Hoe werkt de La Pavoni Europiccola?

La Pavoni Europiccola

Als je ooit van de term “espresso trekken” gehoord hebt, dan is dit precies wat deze machine doet door middel van een hendel. Vroeger, toen espresso voor het eerst populair werd, werden espresso’s zo in koffiebars getrokken.

Na verloop van tijd wilde de consumentenmarkt dat dit proces geautomatiseerd werd. Dat zorgde ervoor dat fabrikanten opnieuw gingen nadenken. En toen dat eenmaal was gebeurd kwam er een hele reeks geautomatiseerde koffiezetapparaten met bonen op de markt.

Deze machine is een terugkeer naar de traditionele manier van espresso maken.

Video over het gebruik van de machine

Bekijk hieronder de video en kom erachter hoe deze machine wordt gebruikt.

Er zijn een paar pogingen nodig om je espresso te krijgen zoals jij dat wilt. Zeker als je een dergelijke machine nog niet eerder hebt gebruikt. Dat kan in het begin licht frustrerend zijn. En het is gewoon het beste om deze ervaring in het begin als leerproces te gebruiken.

Als de techniek eenmaal onder de knie is, zul je moeite hebben om overal een betere espresso te vinden.

De onderdelen van de Europiccola

Dit type koffiemachine heeft geen waterreservoir. Het water gaat recht in een ketel. Daar verwarmt een verwarmingselement het water en brengt de ketel het water onder druk.

Deze druk wordt dan opgeheven door de hendel langzaam omhoog en omlaag te trekken.

De filterhouder bevat het koffiedik. Wanneer de hefboomwerking wordt opgeheven, komt het water in de ketel in de zogenaamde “zetgroep”. Daar mengt het zich met het koudere water, bevochtigt de koffie en blijft daar tot de juiste temperatuur is bereikt. (92 graden)

Dat proces staat bekend als het ‘pre-infusie’-proces. Dat is een functie die altijd wordt gebruikt in de zeer dure machines.

Wanneer de hendel vervolgens langzaam naar beneden wordt getrokken, wordt het water onder druk door de koffiebonen geperst om de espresso te maken.

Wat kopers zeggen over deze machine

We kennen de beoordelingsscore en die score wordt beschouwd als een zeer goede score, maar zeker niet uitzonderlijk. Hieronder kijken we naar wat kopers niet leuk vonden en ook wat kopers wel leuk vonden.

Wat zijn de nadelen?

Door de hoge prijs zijn er niet veel kopers voor dit type machine. Als gevolg hiervan zijn er niet veel reviews om door te gaan. We vonden ongeveer 6 slechte recensies online op verschillende websites.

De redenen van de wat slechtere reviews is:

  • 10 minuten opwarmtijd
  • Hele proces handmatig en stoom gevaarlijk
  • Begon te lekken

Op basis hiervan raden we aan om deze machine alleen te kopen als je begrijpt wat hij doet. Dit is absoluut geen snelle manier om koffie te zetten en het kost veel tijd en geduld om het hele proces onder de knie te krijgen.

Wat zijn de voordelen?

Bijna elke koper hield van het opvallende uiterlijk van deze machine. De meeste zeiden dat dit een zeer goede bouwkwaliteit was. En dat het als een tank is gebouwd. Na even wat leerwerk is het alleen nog genieten van de perfecte espresso met heerlijke cremalaag.

Technische aspect

Voor degenen die van technische details houden, hebben we die hieronder opgenomen.

Als je het ontwerp en het glanzende chroom terzijde laat, kom je altijd bij de basiscomponenten van deze machine.

In wezen is het een ketel, een thermostaat, een zuiger aan een hendel en een filterhouder.

De ketel verwarmt het water in een gesloten eenheid. En wanneer het water in stoom verandert, ontstaat er druk.

De thermostaat regelt de temperatuur tot de ideale temperatuur. Dit voor het zetten van de perfecte espresso.

De hendel is bevestigd aan een zuiger, die het hete water door fijne koffiebonen duwt en de espresso zet die we allemaal willen.

Conclusie – en waar te koop?

Houd er rekening mee dat dit geen commerciële machine is en nutteloos zou zijn in elk type café of restaurant. Deze is ontworpen voor thuisgebruik en voor iemand die genoeg tijd heeft om van de ervaring te genieten.

Het maakt geweldige espresso als je weet hoe je het moet gebruiken. Het advies is om te ontspannen en gewoon van de ervaring te genieten. Gebruik koffie van hoge kwaliteit en zorg ervoor dat de bonen vers zijn. Gebruik een hoogwaardige maalmolen om de koffie tot een zeer fijne korrel te malen.

Laat de machine 10-15 minuten goed opwarmen.

Behandel elke zetbeurt als een nieuwe – laat hem opnieuw opwarmen, bouw de druk op en maak dan een tweede espresso en herhaal indien nodig.

Zoals in een review de La Pavoni Europiccola terecht werd beschreven, is dit een temperamentvol Italiaans genie.

Je kunt de La Pavoni Europiccola kopen bij Kookpunt.nl en Bol.com.

Over de duurste La Pavoni: Milano

Milano

Deze lijkt erg op de Europiccola. Toch is dit een apparaat dat anders werkt. De La Pavoni Milano is de duurste van het merk. Deze boiler is anders en ook is de pompdruk verschillend. Hierdoor is dit de stilste en beste La Pavoni apparaat.

Wat is het verschil?

Het verschil tussen de Europiccola en de Milano van La Pavoni is pompdruk. Deze MLN-versie is een stuk stiller dan de twee andere versies: ERG en ELQ.

Bij ‘normale’ pistonmachines wordt pompdruk gebruikt voor een espresso. Bij de La Pavoni Milano stoomdruk – net als bij de Europiccola – maar dan stiller.

Daarnaast zit er nog een leuk verschil op. Qua design is de Milano Special Edition voorzien van een prachtig ontwerp. Ook zit er een adelaar op de boilerknop. En het lekbakrooster is van roestvrijstaal.

Waar de boiler bij de Europiccola 0,8 liter was, is deze van de La Pavoni Milano 1,6 liter. Ongeveer goed voor 16 espresso’s.

Waar te koop?

De La Pavoni Milano is te koop bij onder andere Bol.com en Kookpunt.nl. Als je bij Bol.com koopt, koop je in theorie ook bij Kookpunt.nl. Let er op dat je dan geen gratis whiskyset krijgt. Deze is tijdelijk gratis bij aanschaf via Kookpunt.nl

Over La Pavoni

La Pavoni logo

De naam klinkt Italiaans en La Pavoni is inderdaad een Italiaans merk. Gevestigd in Milaan, Italië. La Pavoni loopt voorop in dit elegante type traditionele hefboom-koffiedruk-machines.

In 1905 opgericht, toen ze hun eerste koffiemachine maakten, bekend als de “Ideale”. De merknaam La Pavoni vertaalt in het Engels als “Espresso Worldwide”.

Zoals veel merken komt de naam van de oprichter Desiderio Pavoni die de eerste bar-koffiemachine maakte.

Veelgestelde vragen

Wat is een La Pavoni espressomachine?

De apparaten vallen onder de hefboom-koffiedruk-machines.

Wat kost een La Pavoni koffiemachine?

Deze zijn te koop vanaf ongeveer 500 tot 1000 euro.

Waar kun je La Pavoni kopen?

Bekijk hier waar je deze kunt kopen.

1 gedachte over “La Pavoni espressomachine kopen?”

Plaats een reactie