Home / Blog / Reviews / Krups Dolce Gusto Infinissima Touch review 2024

Krups Dolce Gusto Infinissima Touch review 2024

Krups Dolce Gusto Infinissima Touch review 2024

Van plan om de nieuwe Krups Dolce Gusto Infinissima Touch te kopen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met de nieuwe Infinissima Touch bepaal je razend snel hoeveel koffie je wilt zetten. Ook kies je gemakkelijk tussen een cold brew of een cappuccino. Wat is er speciaal aan deze nieuwe Dolce Gusto machine? Lees het hier!

In deze Krups Dolce Gusto Infinissima Touch test leg ik je precies uit hoe dit apparaat werkt. Daarnaast vertel ik je mijn ervaringen over deze machine. Natuurlijk vergeet ik niet om je te vertellen over schoonmaak, aanbod en verschillen tussen de vorige versies.

Alvast heel veel plezier met koffie zetten uit jouw nieuwe Dolce Gusto apparaat!


Krups Dolce Gusto Infinissima Touch review

De Krups Dolce Gusto Infinissima Touch review scoort een 8 uit 10. Beoordeeld met een hoge score door automatische waterdosering, intuïtieve touch bediening en snelle koffie bereidingen.

Lees hieronder alles over de nieuwe Dolce Gusto Infinissima Touch KP2708! Ik heb dit apparaat getest en vertel je precies wat de plus- en minpunten aan deze machine zijn.Design en bediening

Krups Dolce Gusto Infinissima Touch design

Qua design scoort dit apparaat erg hoog. De watertank staat recht achter de machine, waardoor deze van vooraf aanzicht haast niet te zien is.

Hierdoor blijft het apparaat mooi slank en past ‘ie bij iedereen op het aanrecht of in de keuken. Met recht een van de mooist ontworpen Dolce Gusto machines.

Het apparaat komt in twee verschillende kleuren: taupe (lichtbruin achtig) en zwart.

Hierdoor kies je gemakkelijk een kleur die matcht met jouw interieur. Hierboven op de foto zie je de twee apparaten naast elkaar.

Qua bediening is deze lekker simpel. En natuurlijk is dit ook het unieke punt aan deze Infinissima. De touch-bediening vind je bovenop de machine.

Infinissima Touch Bediening

Met het touchscreen kun je simpel bepalen hoeveel koffie je wilt. Hier zijn richtlijnen voor van Dolce Gusto – voor iedere koffiesoort een andere hoeveelheid.

Om het koffie zetproces te starten schuif je de hendel naar warm of koud. Afhankelijk van welke koffiesoort je wilt zetten.

warm koud hendel bediening aan en uitzetten apparaat

Zodra het ingestelde koffievolume is gezet zit stopt deze Dolce Gusto Infinissima Touch automatisch. Hierbij schuift de hendel zelf terug naar het midden.

De koffieuitloop is niet in hoogte verstelbaar, maar je kunt wel het plaatje waar je jouw kopje op zet naar boven uitschuiven. Deze is instelbaar voor 2 verschillende hoogtes. Hierdoor zet je een espresso in jouw espresso kopje zonder te spetteren.

verschillende kopgroottes van de Dolce Gusto Infinissima Touch

Schoonmaken en onderhoud

Aangezien deze cupmachine geen zetgroep bevat – en ook geen keramische koffiemolen of een stoompijpje – is het gemakkelijk schoonmaken.

Om de Dolce Gusto Infinissima Touch goed schoon te maken is het belangrijk om het volgende niet te vergeten.

Voor het schoonmaken van de leidingen gebruik je gewoon kraanwater. Vul het waterreservoir en spoel de machine door met koud en vervolgens warm water.

Om de losse onderdelen schoon te maken is het verstandig goed op te letten wat wel en wat niet in de vaatwasser mag. Let erop dat de uitloopbak niet in de vaatwasser mag. Deze moet je handmatig schoonmaken. Hetzelfde geldt voor het waterreservoir.

Schoonmaken en onderhoud Dolce Gusto Infinissima Touch

Het bakje waar je de cups in doet mag wel schoongemaakt worden in de vaatwasser.

De behuizing van de machine – en het touchscreen venster bovenop – maak je schoon met een vochtige doek.

Er zit een automatisch ontkalk signaal op. Zodra de machine ontkalkt moet worden, gaat de aan-uitknop oranje branden.

Komt er geen water meer uit de Dolce Gusto Infinissima Touch? Ook in dit geval is het tijd om te ontkalken.

Het ontkalken van de Infinissima Touch doe je met de speciale ontkalker voor Dolce Gusto. Dit is de Durgol op Bol.com.

Wil je stap-voor-stap weten hoe je deze Dolce Gusto ontkalkt? Bekijk dan de handleiding of bezoek de website van Coolblue.Krups Dolce Gusto Infinissima Touch Test 2024

In de Krups Dolce Gusto Infinissima Touch test 2024 vind je alles over wat de Dolce Gusto machine wel – en niet kan! Hieronder vind je onder meer informatie over geluidsniveau, doorlooptijd, koffiesmaak en bouwkwaliteit.


Geluidsniveau

Dolce Gusto Infinissima Touch Test geluidsniveau dB meter

Het geluidsniveau van deze Dolce Gusto Infinissima Touch heb ik getest. Hieronder vind je de testresultaten in de tabel. Het geluidsniveau staat genoteerd in decibellen (afgerond op een tiende).

Tijdens het zetten vanGeluidsniveau
Gewone koffie (lungo)62,5 – 65,3 dB
Cappuccino (melk)64 – 65 dB
Cappuccino (koffie)62,5 – 65,3 dB

Zoals in de tabel te zien is is het geluidsniveau tijdens het zetten van een gewone koffie tussen de 62,5 en 65,3 dB. Dit is variabel, aangezien tijdens het zetten het geluidsniveau telkens verandert tijdens het zetproces.

Na het zetten van een gewone koffie is het geluidsniveau maximaal 72 decibel. Dit komt doordat er aan het einde een luide klik te horen is als de hendel terug schiet. Tijdens het zetten van een lungo varieert de decibelmeter tussen de 62,5 en 65,3 dB.

Voor het zetten van een cappuccino heb je twee cups nodig. Eén voor melk en één voor koffie. Let hier goed op de streepjes op het cupje voor het volume.

Het geluidsniveau is bij het zetten van melk uit het cupje is XX dB en bij het zetten van de koffie voor de cappuccino is dit XX dB.


Doorlooptijd

Doorlooptijd getest

De doorlooptijd van de koffiesoorten is verschillend, aangezien er telkens een ander koffievolume geadviseerd wordt bij ieder cupje.

Daarom heb ik hieronder alle verschillende streepjes op de machine getest, plus de XL-functie. Zo weet je precies hoe lang ieder streepje duurt én hoeveel koffie je hierbij krijgt.

De doorlooptijd van de Krups Dolce Gusto Infinissima Touch in seconden:

Aantal streepjesTijd in seconden
18,82
211,39
315,50
421,88
524,64
629,36
739,60
XL51,13

Zoals je ziet heb je altijd jouw kopje koffie binnen een minuut. Ongeacht hoe groot jouw kopje is. Wil je een hele grote bak koffie? Ook dan ben je met de XL-functie na zo’n 50 seconden klaar!


Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van de Dolce Gusto Infinissima Touch is redelijk goed. Vergelijkbaar met andere Dolce Gusto apparaten is deze van hard plastic behuizing. Verder is de lekbak van hard plastic en zitten er geen roestvrijstalen of metalen onderdelen in het apparaat.

Doordat de behuizing volledig van plastic is is de levensduur korter dan een koffiemachine van roestvrijstaal of metaal. Toch heeft Dolce Gusto niet dergelijke apparaten en moet je hiervoor kijken naar een duurder koffiezetapparaat bonen.Welke koffiesoorten voor de Infinissima Touch?

Dolce Gusto Infinissima Touch

Bij de Dolce Gusto apparaten horen ook cups van dit merk. Het zijn grotere cups als bijvoorbeeld cups van Nespresso machines. Let erop dat je de juiste koopt! Welke cups zijn lekker – en welke werken goed met de Infinissima Touch?

Er zijn veel verschillende koffiesoorten die je met de Infinissima Touch kunt zetten. Denk aan gewone koffie, maar ook bijvoorbeeld een Cold Brew!

De koffiesoorten die je met de Dolce Gusto Infinissima Touch kunt zetten op een rij:

 • Ristretto
 • Espresso
 • Lungo
 • Grande
 • Americano
 • Flat White
 • Café Au Lait
 • Cappuccino
 • Latte Macchiato
 • Chococino
 • Marrakesh Style Tea
 • Cold Brew

Er zijn nog meer verschillende soorten en smaken. Voor het totale overzicht bekijk je de verzamelpagina met Dolce Gusto cups!Veelgestelde vragen

Wat is de doorlooptijd van Dolce Gusto?

Een XL-bak koffie zet je nog onder de 60 seconden! Benieuwd hoe lang het precies duurt? Bekijk hier de doorlooptijd per streepje.

Hoeveel geluid maakt de Dolce Gusto Infinissima Touch?

Tijdens het zetten van een gewone koffie maakt dit apparaat tussen de 62,5 – 65,3 dB aan geluid. Wil je precies weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees hier de test!

Wat is het verschil met de Infinissima en de Touch-versie?

Met de eerste versie van de Infinissima was er geen touch bediening. Ook was er geen automatische stop. Hierbij moest je tijdens iedere zetbeurt zelf bepalen wanneer er genoeg koffie in jouw kopje zat – en vervolgens op de uitknop drukken.

Plaats een reactie