Solis koffiemachine kopen?

Met een Solis koffiemachine zet je heerlijke espresso. Dit merk presteert consistent in de topklasse. Een echte espresso machine voor de thuis barista.

Met de nieuwe Solis Grind & Infuse Compact 1018 kun je ook als beginner lekkere koffie zetten door gebruik van ESE-servings.

Welke Solis espresso machine wil jij kopen? Bekijk hier de beste koffiemachines van Solis. Zo weet je welke koffieapparaten goed beoordeeld worden door mede-gebruikers.

Lees hier:

Alvast veel plezier met jouw nieuwe Solis pistonmachine!

Beste Solis koffiemachine

Top 5 beste Solis koffiemachines

Wanneer je op zoek bent naar een Solis koffiemachine zoek je naar Zwitserse kwaliteit. Solis of Switzerland presteert al jaren uitmuntend op de productie van huishoudelijke apparaten: inclusief één van de beste halfautomatische espresso machines.

Er zijn instapmodellen en wat meer geavanceerde apparaten. Schijn bedriegt soms, want bij een completer apparaat hoort vaak meer gebruiksgemak. Een espresso machine zonder ingebouwde koffiemolen heeft bijvoorbeeld een handmatige koffiemolen nodig.

1. Grind & Infuse Compact 1018

Een espresso maken met deze Solis Grind & Infuse Compact 1018 is extra makkelijk voor beginners. Doordat er een geïntegreerde koffiemolen in zit, hoef je deze er niet los bij te kopen. Vaak zijn deze erg prijzig. Dit is voordelig voor beginners. Want je koopt een compleet pakket.

Deze espresso machine heeft een theemaker en melkopschuimer via het stoompijpje in één. In combinatie met de ingebouwde koffiemolen is deze Solis Grind Infuse Compact vergelijkbaar met de Sage Barista Express.

De prijs is in vergelijking net wat lager, waardoor Solis misschien de favoriet kan worden. Wij mochten ‘m zelf nog niet testen, maar de Sage Barista Express wel. Deze is in onze ervaring erg goed. Zeker voor de thuisbarista. Lees onze review om goed aan de slag te kunnen met dit apparaat – en dan komt ’t helemaal goed. Want ze zijn qua design nét wat anders, maar komen verder overeen qua specificaties.

  • Perfect voor de thuis barista die de overstap maakt naar halfautomaat.
  • Een compleet pakket: met ingebouwde koffiemolen, theemaker en stoompijpje.

2. Barista Gran Gusto

De Solis Barista Gran Gusto maak perfecte espresso door de lagedruk voorperculatiefunctie. Hij is vrij goedkoop, maar komt zonder koffiemolen. Je stelt zelf kopjesgrootte in en heeft een professionele 58 mm filterhouder.

De koffie wordt eerst zacht bevochtigd. Hierdoor zet deze uit en is de extractie van de koffie gelijkmatig. Dit zorgt voor een perfect aroma van de koffie en de smaak komt goed vrij. Hierdoor proef je de koffieboon en waardeer je de smaak van koffie nóg meer.

Er zit een doseerlepel bij zodat je de juiste hoeveelheid koffie gebruikt. Met de meegleverde tamper druk je de gemalen koffie aan. Met twee filterhouders zet je ook gemakkelijk een dubbele espresso.

Solis Barista Gran Gusto
  • Deze kleine Solis pistonmachine maakt perfecte espresso en past makkelijk op het aanrecht.
  • Je hebt nog wel een koffiemolen nodig om de koffiebonen te malen.

3. Caffespresso Pro

De Solis Cafespresso Pro maak ook heerlijke espresso. Je hebt zelf de instelling over de temperatuur via de programma knop. Ook kun je ‘m automatisch op de juiste temperatuur laten staan. Kies voor één of twee knopjes tegelijk. Je maakt van jouw espresso een heerlijke americano met de heet water functie.

Met het 360 graden draaibare stoompijpje schuim je melk op. Hiervoor heb je dan nog wel een melkkan nodig. Met de tamper kun je ervoor kiezen om ‘m erin te laten zitten of eruit te halen. Deze zit met een magneet vast in de machine.

Met de heet water functie zet je niet alleen een americano, maar ook een kop thee. Daarnaast kun je zo ook gemakkelijk het stoompijpje schoonmaken. Een super handige machine die lekker compact is. Dit is een goede keuze voor als je een losse koffiemolen hebt!

Solis Caffespresso Pro 117
  • Ideaal voor perfecte espresso. Makkelijk aflezen van druk en aanpassen voor de beginner.
  • Je hebt nog wel een koffiemolen nodig om de koffiebonen te malen.

4. Barista Triple Heat + Caffisima 1611

De Solis Barista Triple Heat is een ware alleskunner. Hiermee zet je gemakkelijk verschillende soorten koffie. Bij Coolblue wordt dit apparaat geleverd met koffiemolen, want anders kun je nog geen koffie zetten. Dat is de Solis Caffisima 1611. Hiermee kun je de maalgraad perfectioneren: kies uit 60 verschillende maalstanden.

Met een groot waterreservoir en handige opbergbak voor accessoires heb je een prachtig apparaat. Deze professionele Solis pistonmachine zet gemakkelijk 2 kopjes tegelijk. Door de manometer zie je met hoeveel druk jouw espresso wordt gezet. Hierdoor pas je gemakkelijk de instellingen aan zodat je sneller een betere espresso zet.

Je kunt deze machine een tijd geven wanneer hij op moet starten. En dan doet ‘ie dat ook vanzelf. Zo scheelt dat weer tijd in de ochtend als je snel weg moet.

Solis koffiemachine Barista Triple Heat
  • Geavanceerde Solis espresso machine met meegeleverde bonenmaler met 60 instellingen voor maalgraad.
  • Handig display en veel opties.

5. Barista Perfetta Plus 1170

Met de Solis Barista Perfette Plus zet je gemakkelijk een heerlijke espresso. Deze koffiemachine van Solis is geschikt voor (vers)gemalen koffiebonen en E.S.E Pads. Hierdoor wordt het zetten van espresso net zo eenvoudig als met koffiepads!

In 40 seconden is deze Barista Perfetta opgewarmd. Doordat ‘ie automatisch wordt schoongemaakt na iedere zetbeurt is er geen zorgen over onderhoud. De portafilters zijn traditioneel of met druk. Hierdoor lees je af wat de druk is en pas je hier de espresso op aan.

Je hebt nog wel een losse koffiemolen nodig. Anders kun je geen koffie zetten van verse koffiebonen. Dit design is om over naar huis te schrijven. Lekker compact en ontzettend modieus. Een lekker tijdloos ontwerp die in iedere keuken past!

Solis Barista Perfetta Plus 1170
  • Een modieus apparaat in 4 verschillende kleuren te koop.
  • Perfecte espresso met handige manometer zodat je makkelijk aanpassingen maakt.

Waarom een Solis espresso machine kopen?

Solis logo

Een Solis pistonmachine kopen doe je als je op zoek bent naar een high-end koffiemachine.

Deze koffieapparaten hebben een luxe uitstraling en mooie afwerking.

Materiaal en onderhoud

Het materiaal is roestvrijstaal met stalen of conisch binnenwerk. Hierdoor is onderhoud ook minimaal. Met een waterfilter zorg je ervoor dat je de pistonmachine niet meer hoef te ontkalken.

Het binnenwerk blijft stevig staan en trillingen zijn er haast niet. Dit is wat je bij een koffiezetapparaat met bonen wel gewend bent. Door gebruik van hoogwaardige materialen hebben Solis espresso machines een lange levensduur. Je krijgt dus echt waar voor het geld dat je besteed.

Functies

De meest geavanceerde Solis Barista koffiemachines zijn voorzien van ingebouwde koffiemolen, tamper, stoompijpje en heet-water functie.

Hierdoor koop je een complete machine, voor een prima prijs. Met geen héle dure machines koop je een barista apparaat voor thuis.

ESE-servings

De ESE-servings zijn net als koffiepads. Deze doe je in het portafilter en koffie zetten is een makkie.

Je krijgt er standaard een paar bij en vervolgens kun je ze los kopen. Ook gewoon in de supermarkt.


Veelgestelde vragen over Solis espresso

Waar zijn Solis koffiemachines te koop?

Bij verschillende webwinkels bekijk hier de beste koffieapparaten.

Wat is de beste Solis espresso machine?

Bekijk de beste van dit moment hier. Zo zie je precies welke je nodig hebt. Als ervaren barista of beginnende thuisbarista. Er is altijd een espresso machine die bij je past .

Waarom kiezen voor Solis espresso?

Kies voor Solis als je op zoek bent naar Zwitserse kwaliteit. Dit betekend lange levensduur en precisie die je niet terugziet bij Nederlandse merken.

Wat kost de Solis Grind & Infuse Compact 1018?

Op dit moment kun je hier de prijs terugvinden. Dit zijn de meest actuele prijzen van alle Nederlandse webwinkels.