SMEG koffiezetapparaat kopen? Beste SMEG koffiemachines 2024

SMEG koffiezetapparaat kopen? Bekijk de beste SMEG koffiemachines van 2024. Dit zijn verschillende soorten apparaten, met verschillende zetmethoden.

Welke SMEG koffiemachine het beste bij jouw situatie past verschilt per persoon. Welke koffie vind jij het lekkerste?

SMEG is een fabrikant van hoogwaardige keukenapparaten. Hier vind je de verschillende soorten koffiemachines van dit merk. De kwaliteit die je gewend bent van de fabrikant komt allemaal samen in een SMEG espressomachine.

Hier vind je alles over de filter koffiezetapparaten, espressomachines en de nieuwste SMEG volautomaat.

Alvast veel plezier met jouw nieuwe SMEG koffiemachine!

Beste SMEG koffiemachine 2023

Beste SMEG koffiemachine: de nieuwste SMEG volautomaat!

Op zoek naar een volautomatische SMEG koffiemachine met bonen? Dan zit je hier goed. Want SMEG heeft in 2022 een nieuw apparaat op de markt gebracht. Dit is een volautomatisch koffiezetapparaat waarbij je koffiebonen gebruikt. Hieronder vind je alles over deze machine én zie je waar deze het goedkoopste is.


BCC01BLMEU (COOLBLUE)


Deze nieuwe SMEG BCCO1BLMEU koffiemachine is de nieuwste van 2024. Dit érg smalle apparaat past werkelijk op ieder aanrecht. Hierdoor is dit ook voor jou een goede keuze qua formaat!

Met dit apparaat pas je zelf de sterkte en hoeveelheid aan. Hierdoor heb je zelf controle over de uiteindelijke smaak van jouw kopje koffie.

Helaas maak je geen melkspecialiteiten met deze koffiemachine. Dus wanneer je op zoek bent naar een SMEG koffiemachine voor latte of cappuccino is dit niet degene die je zoekt. Dan kies je voor de tweede variant, de BCC02BLMEU.

De behuizing is van kunststof. Hierdoor gaat deze wat minder lang mee dan een RVS behuizing. Toch zet je snel een lekkere bak koffie – of thee – en kost deze volautomaat niet heel veel onderhoudswerk.


BCC02BLMEU (COOLBLUE)


Deze nieuwe SMEG BCC02BLMEU is net een stukje uitgebreider dan de eerste versie. Hiermee zet je – zoals je op de foto kunt zien – namelijk wél een cappuccino of latte macchiato!

De melkspecialiteiten zet je met één druk op de knop. Doordat de intensiteit zelf aanpasbaar is kun je jouw koffie naar wens zelf instellen.

Door de retro jaren ’50 uitstraling past deze in het rijtje van het merk. Het design sluit naadloos aan bij andere SMEG apparaten.

Er zit geen dubbel thermoblock in deze koffiemachine. Het duurt dus net wat langer voordat jouw cappuccino of latte macchiato is gezet. Dit komt door de lange opwarmtijd in tegenstelling tot een machine met dubbel thermoblock, waarbij melk en koffie tegelijk opwarmen.


Beste SMEG espressomachine: de EFC01!

Hieronder bekijk je de verschillende kleuren van de SMEG EFC01. Dit is de enige SMEG espressomachine op de markt. Hierbij zit geen integreerde bonenmaler. Koop er dus een losse koffiemolen bij. Dit is een klein, licht apparaat dat in iedere keuken past. Kenmerkend door de retro look is dit een écht typisch SMEG koffiezetapparaat.


BCC01BLEU (BOL.COM)


De SMEG ECF01 is een juweeltje. Niet alleen voor het oog, maar ook in gebruik. Dit mooie retro design staat strak in je woonkamer of keuken. Het is een echte eye-catcher. Als je langs dit SMEG koffiezetapparaat loopt móet je er gewoon even naar kijken.

Ten tweede smaakt de koffie uitstekend. Wanneer we de klantrecensies en reviews bekijken zien we een beoordeling van 4,5 ster uit 42 reviews. Dat is een mooi gemiddelde.

Volgens klanten warmt de espressomachine erg snel op. Daarnaast valt op dat veel klanten het compacte formaat waarderen. Hij staat nooit in de weg!

Je stelt zelf de watertemperatuur in. Hierdoor zet je een espresso die jij lekker vind. Op de warmhoudplaat kun je je kopje voorverwarmen. Zo blijft je koffie langer warm.


In welke kleuren komt dit apparaat?

De Smeg ECF01 komt in veel verschillende kleuren. Hieronder staan alle kleuren inclusief het modelnummer voor je klaar. Klik op de knop eronder om de kleur goed te bekijken. Het verschil tussen deze machines is dus enkel en alleen de kleur. De specificaties zijn hetzelfde!

ECF01BLEU Zwart

Zwart

ECF01CREU Creme

Creme

ECF01RDEU Rood

Rood

ECF01PBEU Pastelblauw

koffiezetapparaat pastelblauw

Wat kunnen we nog vertellen over het design?

Beschikbaar in zwart, crème, babyblauw, en glanzend rood. Er is geen twijfel mogelijk over het geweldige design van de ECF01. Het koffiezetapparaat voelt ook stevig rondom en het slanke profiel betekent dat het op ieder aanrecht past.

Praktisch gesproken heeft deze SMEG alle functies die je nodig hebt om de meeste koffie’s op basis van espresso te maken.

Er is een kopverwarmer bovenop, een stoompijpje dat ook warm water aan de zijkant levert en een filter die wordt geleverd met drie inzetstukken: één voor enkele kopjes, één voor twee shots van espresso en een andere voor ESE koffiepads.

SMEG heeft het aantal knoppen aan de voorkant tot een minimum beperkt. Er zijn drie knoppen aan de voorkant: een voor een enkele espresso, een voor een dubbele en een derde om te schakelen tussen stoom- en heet water afgifte.

Reinigen en vullen is ook eenvoudig. De stoomknop licht oranje op wanneer de machine moet worden ontkalkt en de lekbak schakelt gemakkelijk uit. Je kunt het waterreservoir op zijn plaats vullen door eenvoudig het deksel te verwijderen of het volledig uit de machine te halen. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken.

Je moet wel onthouden dat je telkens wanneer je ‘m gebruikt een beetje stoom door de melkstaaf laat lopen om te voorkomen dat het verstopt raakt.


Beste SMEG filter-koffiezetapparaat: de DCF02!

Het beste SMEG filterkoffiezetapparaat is de DCF02. Ook deze is er in veel verschillende kleuren. Deze manier van koffie zetten is weer net anders dan de manieren hierboven. Filterkoffie is een koffiesoort waarbij er heet water door de gemalen koffie loopt. Bekijk hieronder alles over de SMEG DCF02; het koffiezetapparaat voor jou als je op zoek bent naar een retro koffiemachine.


DCF02BLEU (BOL.COM)


De Smeg DCF02 is een filter koffiezetapparaat waarmee je heel veel koffie in één keer zet. Ideaal voor wanneer je een wat groter huishouden hebt, of wanneer je filter koffie onwijs lekker vind. Je zet namelijk 10 kopjes in één beurt. Genoeg voor de hele familie.

Dit filter koffiezetapparaat van Smeg maakt gebruik van gemalen koffie. Je stopt de gemalen koffie in de bovenkant van de machine. Binnen een paar minuten een glazen kan vol filterkoffie zetten.

De warmhoudplaat zorgt ervoor dat je koffie lekker warm blijft. Het is dus niet erg als je de koffie pas wat later nodig hebt. Dit koffieapparaat schakelt zichzelf uit.

Hierdoor is het niet erg als je de machine een keer vergeet uit te zetten. Ook is dit apparaat uitgerust met een water indicatie. Handig!


In welke kleuren komt dit apparaat?

Ook de Smeg DCF02 komt in veel verschillende varianten van kleur. Hieronder staan weer alle verschillende kleuren inclusief het modelnummer. Ook hier zijn de specificaties van het model helemaal hetzelfde, alleen de kleur is verschillend. Klik om de kleur te bekijken.

DCF02BLEU Zwart

DCF02BLEU Zwart

DCF02PGEU Pastelgroen

Pastelgroen

ECF01RDEU Rood

DCF02RDEU Rood

ECF01PBEU Pastelblauw

DCF02WHEU Wit


Smeg

Over de fabrikant SMEG

Smeg is een Italiaanse fabrikant van kwaliteitsapparaten voor in huis. Het bedrijf startte in 1948 in Italië met de oprichter Vittorio Bertazzoni. De naam Smeg komt van een acroniem: Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla. Weet je dat ook weer!

Smeg staat bekend om mooie producten met vooral koelkasten en ovens. Toch hebben ze ook andere toffe apparaten zoals koffiemachines.


Veelgestelde vragen

Hoeveel koffiezetapparaten heeft Smeg?

Smeg heeft op dit moment 2 koffiezetapparaten. Bekijk ze hier.

Wat is er bijzonder aan Smeg koffiemachines?

Smeg heeft een retro uitstraling en prachtige afwerking. Hierdoor zijn ze niet te verwarren met een ander merk koffiemachine.

Hoe duur is een Smeg koffiezetapparaat?

Bekijk de prijs van een Smeg koffiemachine hier.

Waar kun je een Smeg koffieapparaat kopen?

De Smeg koffieapparaten zijn te koop bij verschillende leveranciers. Wij weten precies waar!