Beste Siemens koffiemachines 2024

Op zoek naar een nieuwe Siemens koffiemachine? Dan zoek je een koffiezetapparaat van hoge kwaliteit. Want met een Siemens espressomachine maak je met één druk op de knop de beste koffie.

Maar waar moet je op letten bij het kopen van een Siemens koffiezetapparaat – en welke kies je; de Siemens EQ.9 Plus, EQ.6, EQ.500 Integral, EQ700, EQ900 of de EQ.300?

Wat ze goed maakt is dat ze fluisterstil zijn in vergelijking met andere merken als Delonghi of Philips. Ook het gebruiksgemak is erg goed.

De bedieningspanelen lijken steeds groter te worden bij ieder model, zo heeft de nieuwste EQ900 heeft een enorm kleurendisplay.

Hier vind je mijn ervaringen met Siemens koffieapparaten. Alvast veel plezier met heerlijke koffie drinken!


Beste Siemens koffiemachines 2024

De beste Siemens koffiemachine van 2024 is de Siemens EQ.6 Plus. Deze is qua prijs kwaliteit de beste Siemens koffiemachine van 2024.

Maar past dit koffiezetapparaat bij jou? Bekijk hieronder de verschillende modellen. Veel plezier alvast met jouw nieuwe Siemens koffieapparaat.


1. Siemens EQ.9 Plus serie

De Siemens EQ.9 Plus is de meest luxe serie van Siemens. De EQ.900 is de nieuwste, maar de EQ.9 Plus heeft een betere prijs-kwaliteit verhouding.

S700 Home Connect

Met de Siemens EQ9 Plus S700 TI9573X9RW Home Connect heb je direct de beste en meest volledige Siemens koffiemachine. Hiermee heb je een zogenaamde ‘Barista Mode’, je kunt ‘m verbinden met je telefoon en beschikt over een extra bonenreservoir.

Doordat er een Barista Mode op zit, stel je héél nauwkeurig in hoe de koffiesterkte, -grootte, en -temperatuur is. Heb je verstand van koffiesterkte, maalgraad en koffietemperatuur? Dan is deze volautomatische koffiemachine van Siemens de keuze voor jou.

De Home Connect-functie zorgt ervoor dat je ‘m vanuit jouw bed kunt bedienen. Word je wakker en heb je zin een cappuccino als je beneden komt? Dat kan met dit apparaat!

Met het dubbele bonenreservoir heb je de mogelijkheid om verschillende soorten koffiebonen te gebruiken. Decafé voor ’s avonds bijvoorbeeld – of een mix in Arabica en Robustabonen.

Klik op één van de aanbieders om de koffiemachine van dichtbij te bekijken.

Siemens EQ9+ S700 TI9573X9RW Home Connect

S500 Home Connect

De Siemens EQ9 Plus S500 TI9553X1RW Home Connect heeft geen extra bonenreservoir. Wel kun je deze koffieautomaat bedienen met de app. Ook heeft deze Siemens EQ9+ S500 de Barista Mode, waarmee je heel specifiek de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van de koffie bepaald.

Deze Siemens koffiemachine is een stille. Met 62,5 dB maakt dit koffiezetapparaat een stuk minder lawaai dan vergelijkbare apparaten.

Kies uit 10 verschillende koffiespecialiteiten. Deze kies je gemakkelijk via het display met touchscreen. Daarnaast zijn er duurzame onderdelen voor het bouwen van de machine gebruikt.

Met de Home Connect app kies je uit verschillende – exclusieve – koffierecepten. Het onderhoud van deze machine is vergelijkbaar aan de S700.

S500

Dit apparaat verschilt haast niets van degene hierboven. Met de Siemens EQ9 Plus S500 TI955209RW kun je hetzelfde als met de S500, maar dan zonder Home Connect.

Bij dit apparaat heb je dus geen functies om jouw koffie vanuit je luie stoel te zetten.

Siemens EQ9+ S500 TI955209RW

S400

Dit Siemens koffiezetapparaat heeft een melkslang meegeleverd. Zo zet je simpel twee melkspecialiteiten tegelijk. Het enige wat je nodig hebt is een melkpak. Hierin doe je de melkslang en klaar ben je!

De Siemens EQ9 Plus S400 TI924301RW is de perfecte keuze voor een Siemens koffieautomaat met grote variatie aan koffie- en melkspecialiteiten.

Op dit apparaat zit geen Barista Mode. Hierdoor kun je de watertemperatuur, -hoeveelheid en koffiesterkte wat minder nauwkeurig instellen. Toch kun je dit afhankelijk van je smaak nog wel zelf aanpassen.

Hierop zit ook geen Home Connect bediening. Deze versie is iets simpeler, maar dat zie je ook terug in de prijs.

Siemens EQ9+ S400 TI924301RW

S300

Met de Siemens EQ9 Plus S300 TI923309RW profiteer je niet meer van de voordelen van een melkslang. Want met dit Siemens koffiezetapparaat beschik je over een roestvrijstalen melkreservoir.

Hier kun je het melk in doen, maar deze koelt zelf niet. Na het gebruik moet je ‘m dus terugzetten in de koelkast. Ook kun je er net genoeg melk indoen voor jouw cappuccino.

Nog steeds is dit model gebouwd van topkwaliteit. Daarnaast is dit een stiller model: 62,2 decibel. Je zet alleen geen flat white of espresso macchiato. Wel kun je dit Siemens koffiezetapparaat ook leasen.

Met de automatische reiniging spoelt het systeem zich na iedere zetbeurt weer schoon. Wil je een topklassie Siemens koffiemachine met lange levensduur? Dan is de EQ9+ serie een sterke aanrader!

Siemens EQ9+ S300 TI923309RW

S100

Het instapmodel van de Siemens EQ9 Plus serie is de S100 TI921309RW. Hiermee heb je nogsteeds een klein beetje onderhoud. Ook heb je het kleurendisplay en kun je twee melkspecialiteiten tegelijk zetten.

Wat je niet kunt met deze machine, is hem via de app bedienen. Wel is er een optie om de soort, volume, sterkte en temperatuur van de koffie via het display aan te passen.

Ook zit er geen Barista Mode op dit apparaat. Het verschil met de S300? Deze Siemens koffiemachine heeft geen roestvrijstalen, maar een plastic melkreservoir. Zodra het melk-, water- of bonenreservoir leeg is, krijg je een melding. Thee kun je ook zetten, dankzij de heetwaterfunctie. Een flat white zetten kan helaas niet met deze Siemens.

S100 TI921309RW

2. EQ.700

Siemens heeft met de EQ.700 een nieuwe koffiemachine op de markt gebracht die de lat hoog legt. De EQ.700 volgt in de voetsporen van eerdere succesmodellen als de EQ.6 en EQ.9, maar brengt belangrijke vernieuwingen op het gebied van design, bedieningsgemak en koffiekwaliteit.

Het meest opvallende kenmerk is het grote 5 inch aanraakscherm, dat zorgt voor een hypermodern uiterlijk. Het scherm werkt intuïtief en maakt de bediening een stuk eenvoudiger dan bij oudere Siemens modellen. Ook handig zijn functies als 30 op te slaan gebruikersprofielen, voorkeuren voor koffiesterkte en aromaprofielen.

Verder is de EQ.700 uitgerust met een stille keramische koffiemolen en een geavanceerd melksysteem. Dit zorgt voor romige melkschuimtextuur en espresso en koffie met een vol aroma en smaak, zeker bij gebruik van donkere specialty bonen. De machine is makkelijk schoon te houden dankzij automatische reinigingsprogramma’s.

Concluderend biedt de Siemens EQ.700 een geslaagde mix tussen de bekroonde kwaliteit van bestaande modellen en enkele welkome technologische verbeteringen. Met name het scherm, de personaliseerbare instellingen en stille werking maken de EQ.700 tot een moderne en slimme keuze. Voor rond de €1300 is dit een goede investering in jarenlang koffieplezier.


3. EQ.6 plus

Met de Siemens EQ6 plus ga je één niveautje lager. Hiermee heb je een goedkoper Siemens koffiezetapparaat, met alsnog hele mooi functies. Deze Siemens EQ.6 Plus heeft 3 verschillende uitvoeringen. Hieronder leggen we je uit welke je moet kopen!

S800

Met de Siemens EQ6 plus S800 vind je een goed koffiezetapparaat dat twee melkspecialiteiten tegelijk kan zetten. Ook is dit een erg stil koffiezetapparaat. Het geluidsniveau van een cappuccino zetten is slechts 59 dB, tegenover 65 dB voor een espresso.

Het ontkalken hoeft niet vaak door het waterfilter wat hierin zit. Ook kun je bij dit apparaat (niet bij de S300 of S100) de koffiedikbak, lekbak en het melkreservoir in de vaatwasser doen. Hierdoor is het reinigen van deze Siemens koffiemachine weinig werk.

Dit apparaat is van topklasse bouwkwaliteit. Door de keramische maalschijven slijten deze niet snel. Het uiterlijk is van roestvrijstaal waardoor het apparaat een lange levensduur heeft.

Deze Siemens EQ6 Plus S800 heeft veel koffievariatie. Meer dan de andere twee versies van de EQ6 Plus.

S300

Het verschil met de Siemens EQ6 Plus S300 en de S800 is dat dit apparaat geen twee melkspecialiteiten tegelijk kan zetten. Je zet dus éérst de ene cappuccino voordat je begint aan de ander.

Daarnaast is deze Siemens EQ.6 Plus S300 niet voorzien van een roestvrijstalen behuizing, waardoor de levensduur van de Siemens wat korter is. Wel zijn de maalschijven keramisch, waardoor er minder slijtage ontstaat.

Het geluidsniveau is hetzelfde en ook kun je voor 2 personen koffierecepten opslaan, net als bij de S800. Door de automatische melkreinigingsfunctie wordt deze na iedere zetbeurt schoongespoeld.

S100

De Siemens EQ.6+ S100 is een instapmodel Siemens koffiezetapparaat. Hiermee haal je een relatief goedkope koffiemachine in huis met veel opties en functies.

Het verschil met de S300 is – natuurlijk dat het geen functies heeft die de S800 wel heeft en de S300 niet – dat je geen twee melkspecialiteiten tegelijk zet. Ook kun je maar 1 gebruikersprofiel opslaan en maakt dit apparaat wat meer geluid bij het maken van een cappuccino.

Er zit geen smart waterfilter bij. Wel een ‘normale’ – en beschik je ook over een indicator die aangeeft waneer deze aan vervaning toe is. Het waterreservoir kan niet in de vaatwasser, net als het melkreservoir. Het materiaal van de waterleiding is van kunststof in plaats van RVS (S300) of Silicone (S800).

Dit apparaat heeft geen instelbaar gebruikersprofiel. Hierdoor moet je telkens jouw ideale koffie opnieuw samenstellen.


4. EQ.900

Met de EQ.900 brengt Siemens een hypermoderne volautomaat op de markt die de lat hoog legt. Het meest opvallende kenmerk is de hightech elektronische molen, die zorgt voor een fluisterstille werking. Ook het design oogt modern met het grote 6,8 inch kleuren-aanraakscherm.

De EQ.900 biedt twee bedieningsmodi: een comfortmodus met simpele bediening en een baristamodus met uitgebreide instelmogelijkheden voor espresso en melkdrankjes.

In beide modi weet de machine indrukwekkende koffiespecialiteiten met complex aroma te serveren. Het melkschuim is van topniveau.

Naast de hightech molen beschikt de EQ.900 over intelligente functies als automatische bonen- en brandingsdetectie.

Verder is de machine eenvoudig in het dagelijks gebruik en schoon te houden dankzij het intuïtieve display en de automatische reinigingsprogramma’s.

Met een vanafprijs rond de 1800 euro is de Siemens EQ.900 zeker een forse investering. Maar wie op zoek is naar het neusje van de zalm op het gebied van volautomaten, krijgt hier modern design, slimme technologie en vooral fantastische koffiespecialiteiten voor terug. De EQ.900 zet de nieuwe standaard.


5. EQ.500

Met de Siemens EQ.500 kun je minder dan met de EQ6 en EQ9. Toch is dit een veelzijdig apparaat met een goede prijs. Hieronder bekijk je de beschrijving en zie je de actuele prijs- en voorraadstatus van de Siemens EQ 500.

Integral

Met de Siemens EQ 500 Integral zet je een heerlijke espresso, lungo of melkspecialiteit. Dankzij het extreem lage geluidsniveau hoor je dit apparaat haast niet. Nog minder dan bij de series die hierboven genoemd zijn.

Met dit apparaat heb je een melkslang; handig, want die steek je gewoon in een melkpak. Zo hoef je geen melkreservoir meer af te spoelen of in de koelkast te zetten. Wil je toch een melkreservoir? Dan kun je deze er zonder problemen los bij aanschaffen.

De sterkte, hoeveelheid en temperatuur van je bakje koffie stel je zelf gemakkelijk in. Het onderhoud is bij deze serie wat lastiger, omdat je hiervoor de handleiding erbij moet pakken.

Er zijn drie versies van de Siemens EQ 500. Deze zijn vrijwel indentiek. Eén instapmodel, één met opties voor flat white en espresso macchiato en één met een kopwarmer erbij. Hier zie je de prijzen van het instapmodel.


6. EQ.300

De Siemens EQ300 is een basisklasse koffiemachine. Hiermee kun je ook melkspecialiteiten zetten, maar dan moet dit met het stoompijpje. Hierdoor heb je wat meer ervaring nodig om een lekkere melkspecialiteit te zetten.

TI351209RW en TI353201RW

Met de Siemens EQ 300 TI353201RW (met display) of TI351209RW (zonder display) heb je een goed Siemens koffiezetapparaat. Wel kost het wat meer moeite om koffie te zetten door het stoompijpje.

Kies uit 5 verschillende koffiespecialiteiten. Deze kun je vervolgens zelf aanpassen naar jouw wens. Dit doe je door de sterkte, temperatuur en hoeveelheid te selecteren. Eerst kies je uit een cappuccino, espresso, lungo, koffie verkeerd of latte macchiato.

Het waterreservoir is redelijk klein vergeleken met andere Siemens espresso machines. Met 1,4 liter moet je redelijk vaak naar de kraan lopen. Wel kun je gemakkelijk 2 espresso’s tegelijkertijd zetten.

Hier bekijk je de actuele prijs- en voorraadstatus van de Siemens EQ 300 zonder display. Dit is de goedkope variant.


Alle 15 Siemens koffiemachines: welke kies jij?

Alle 15 Siemens koffiezetapparaten vind je hieronder. Bekijk hieronder de lijst en klik door naar die koffiemachine als je weet wat je nodig hebt. Weet je het verschil tussen de EQ.9 Plus, EQ.6 Plus, EQ 500 Integral en EQ 300 nog niet? Geen zorgen. We vertellen we je hieronder eerst wat de verschillen zijn, zodat je een juiste keuze maakt.


EQ.9 Plus

Siemens EQ9+

De Siemens EQ9+ is er voor de échte barista. Met een hoop verschillende modellen en functies zit er altijd wat voor je bij. Dit koffiezetapparaat is duurder dan andere apparaten.

EQ.6 Plus

Siemens EQ6+

Met de Siemens EQ6 zet je automatisch koffie met één druk op de knop. Een ideale espressomachine voor thuis door een goede prijs, lekkere koffie en groot gebruiksgemak.


Siemens EQ.900 vs EQ700

De EQ900 heeft een elektronische keramische molen, terwijl de EQ700 het moet doen met een conventionele molen met keramische schijven.

De elektronische molen van de EQ900 maalt nog nauwkeuriger en gelijkmatiger. Dit zorgt voor een optimale extractie van alle aroma’s uit de bonen.

Een ander groot verschil is het display. De EQ900 heeft een groter full color touchscreen van 6,8 inch. Dit maakt de bediening intuïtiever. De EQ700 moet het met een kleiner 5 inch display stellen.

Qua mogelijkheden om de koffie naar wens in te stellen is de EQ900 uitgebreid. Zo heeft het model twee bmodi: comfort voor eenvoudig gebruik en barista voor totale controle als een echte koffiespecialist.

Ook op het vlak van connectiviteit gaat de EQ900 verder met ondersteuning voor Home Connect. Hiermee kun je de machine op afstand bedienen. Deze optie zit niet op de EQ700 om ‘m te verbinden met de Siemens app.

Tot slot is de EQ900 nog iets stiller in gebruik en heeft het model enkele handige extra functies zoals een in hoogte verstelbare koffie-uitloop. Uiteraard betaal je voor al deze extra’s een stevige meerprijs ten opzichte van de EQ700. Maar koffieliefhebbers met hoge eisen komen heel wat tekort met de EQ700.


EQ.500

Siemens EQ.500

De Siemens EQ.500 zet écht betere koffie dan de EQ.300 door de AormaPlus functionaliteit. Ze zijn goedkoper dan de EQ6+. Een kwalitatief goed tussenmodel voor thuis.

EQ.300

Siemens EQ.300

De goedkoopste Siemens koffie machines zijn de EQ.300’s. Hiermee zet je melkspecialiteiten, maar met een klein water- en melkreservoir. Het stoompijpje schuimt automatisch melk op.


Belangrijkste eigenschappen van een Siemens koffiezetapparaat

De belangrijkste eigenschappen van een Siemens koffiezetapparaat leggen we je hieronder in één lijst uit. Zo weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe machine. Want het zijn – zoals je wellicht hebt gemerkt – redelijk dure apparaten.

Hierdoor is het belangrijk dat je de eigenschappen en functies kent en begrijpt; eigenlijk al voordat je ‘m koopt. Daarom lees je hier de verschillende belangrijkste eigenschappen.

Wanneer je de belangrijkste kent en zeker weet dat die goed zijn, dan kun je zonder zorgen een nieuw Siemens koffiezetapparaat kopen. Alvast veel plezier met jouw nieuwe professionele espresso machine van Siemens!

De belangrijkste begrippen en specificaties

Bij een Siemens koffiemachine kopen zijn de belangrijkste begrippen:

  • Barista Mode: hiermee stel je de temperatuur, sterke en hoeveelheid van de koffie zeer nauwkeurig in.
  • Home Connect: de bluetooth functie waarmee je gemakkelijk via de app koffie zet.
  • Senso Flow: is het unieke systeem van Siemens koffiezetapparaten. Hierbij wordt water tijdens de bereiding van jouw bakje koffie op gelijke temperatuur gehouden. Dit geeft een stabiele smaak en voorkomt verbranding van de koffie.
  • Gebruikersprofielen: hiermee stel je zelf de smaak in en sla je deze gemakkelijk op.
  • Melkslang: een slangetje waarmee het apparaat melk uit het melkpak haalt.
  • Extractieprocess espresso: dit bepaalt de smaakintensiteit van de koffie gedeeltelijk. Gelijke druk geeft één tempo, ongelijke druk zorgt voor korte pauzes tussen het zetten. Hierdoor neemt de smaak beter op.
  • Waterfilterindicatie: hiermee lees je af wanneer het tijd is om jouw waterfilter te vervangen.
  • Zetgroep onderhoud: een belangrijk onderdeel van het koffiezetapparaat. Vaak is dit bij Siemens zo dat je het handmatig moet afspoelen onder de kraan.

Productvideo

De Siemens EQ9+ S700 TI9573X9RW Home Connect heeft een dubbel bonenreservoir, zodat je afwisselt tussen 2 koffiesmaken.

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de meest gestelde vragen over een Siemens koffiemachine.

Wat is de beste Siemens koffiemachine?

Op dit moment is de beste Siemens koffieautomaat de EQ.9 Plus S700 Home Connect.

Hoe lang heeft een Siemens koffiezetapparaat garantie?

De garantie verschilt met on-site service of opsturen (carry-in-garantie). Verder hebben de Siemens koffieapparaten 2 jaar fabrieksgarantie en heb je 30 dagen om ‘m uit te proberen.

Wat kost een Siemens koffieautomaat?

De prijzen verschillen van een paar honderd tot een paar duizend euro. Bekijk hier de verschillende soorten machines.

Welke Siemens koffiemachine kopen?

Het is verstandig om degene te kopen die aansluit bij jouw koffie favorieten. Op deze pagina ontdek je welk je precies nodig gaat hebben. En lees je alles over de verschillende soorten. Zo koop je altijd de beste voor jou!