Retro koffiezetapparaat kopen?

Retro koffiezetapparaat

Op zoek naar een uniek retro koffiezetapparaat? Dat is tegenwoordig best lastig.

Doordat het aanbod snel groeit, vind je door de vintage koffiemachines de retro look niet meer terug. Daarom zijn wij er voor je!

Hieronder staan 5 unieke retro koffiezetapparaten. Deze zijn pas net op de markt, dus je bent een van de eerste!

vintage koffiezetapparaat

Een goede retro koffiemachine moet uniek zijn in zijn soort. Daarom zijn er verschillende zetsystemen te bedenken. Hieronder behandelen we de soorten koffiemachines met een vintage uitstraling.

Alvast veel plezier met jouw nieuwe retro koffiezetapparaat!

Beste retro koffiezetapparaat van 2020

Ben je op zoek naar een speelse – maar wetenschappelijke manier om de visite koffie of thee te serveren? Dan is dit apparaat hetgeen wat je zoekt.

Het beste retro koffiezetapparaat van 2020 is er niet zomaar een. Dit is een koffiemachine met een ultieme vintage look, leuk voor jouw koffiehoekje!

In de 19e eeuw is dit koffiezetapparaat met dit type zetsysteem ontwikkeld:

Beste retro koffiezetapparaat

Is dat geen wow-factor als je de koffie aan het zetten bent? Hij is er in verschillende kleuren.

De kleur hierboven spreekt misschien nog niet helemaal aan. Gelukkig is de vintage koffiemachine er dan ook in rosé goud of goud!

vintage koffiemachine

Hoe je hier koffie mee zet: 3 minuten

Omdat het eruit ziet als een vrij lastig te begrijpen vintage koffiemachine, gaan we het niet tekstueel uitleggen.

Gelukkig is er YouTube – daar zijn handige video’s te vinden. Zoals de mevrouw die hieronder uitlegt hoe je koffie zet met precies dit retro koffiezetapparaat:


Om koffie met dit apparaat te zetten heb je nog wel heet water nodig. Natuurlijk uit een waterkoker ketel. Als je in de retro look bezig bent, mag je eigenlijk geen waterkoker hebben.

Het is niet heel charmant om met een waterkoker uit de 21e eeuw aan te komen. Daarom leek het ons verstandig een goede retro ketel aan te raden.

retro ketel

Deze retro ketel is er in twee varianten. De varianten die je hierboven op de foto ziet zijn de formaten 350 en 600 milliliter.

Bovenstaande vintage ketels zijn niet duur: je koopt ze al vanaf € 20,69 bij Amazon.

Wat is de prijs – en waar kun je deze kopen?

De prijs van dit retro koffiezetapparaat is verschillend. Je kun ‘m bestellen in verschillende kleuren. De prijs verschilt dus per kleur.

Daarnaast is dit apparaat te koop via meerdere aanbieders. Bekijk hieronder in de tabel waar je deze kunt kopen en wat de prijs precies is. Lekker overzichtelijk!

KleurPrijsAanbieder
Goud€ 131,88Amazon →
Rosé goud € 131,88Amazon →
Zilver€ 253,11Amazon →

Beste retro filter koffiemachine

De beste retro filter koffiemachine is bijna een koffiezetapparaat met thermoskan. Deze vintage look van de koffiemachine met glazen pot sprankelt in jouw keuken. Een pareltje om naar te kijken!

retro filter koffiemachine

De glazen koffiepot van 1,25 liter heeft genoeg ruimte voor een hoop bakken koffie. Deze zet je ook in een keer. Hierdoor wordt het zetten van koffie op verjaardagen wel heel simpel!

Uit de pot haal je ongeveer 10 grote koppen of 15 kleine koppen. Met een afwasbare filterhouder en een pauzeer- & schenkfunctie heb je alle gemakken die je wilt.

Er is niet alleen een koffiemachine. Je hebt ook een broodrooster en waterkoker in dezelfde stijl. Je ziet ze hieronder op de foto.

combinatie van alle machines

Ook dit koffiezetapparaat koop je bij Amazon. De prijs?

Slechts € 55,99. Voor € 70,- meer heb je ook nog een broodrooster en waterkoker. Helemaal in dezelfde retro look! Deze kun je hier bestellen.

Beste retro koffiezetapparaat met koffiemolen

Een ‘echt’ koffiezetapparaat – voor de (thuis)barista – is een pistonmachine.

Het is een koffiemachine met verse, fijngemalen bonen. Deze maal je zelf net voordat je de koffie gaat maken. Zo blijft de smaak in goede verhouding. Daarnaast heb je met zo’n geavanceerde pistonmachine ook veel invloed op de uiteindelijke smaak van jouw bakje koffie.

Het kost wel even werk om met een koffiezetapparaat met verse bonen via de beste koffiemolen koffie te zetten. Na wat praktijkervaring kom je er wel uit, maar het is wel even doorzetten!

Beste retro koffiezetapparaat met koffiemolen

De beste retro pistonmachine is deze LiVOO. Dit is een apparaat met een druk van 15 bar en een waterreservoir van 1,5 liter. Er is een knop voor het instellen van de stoomsterkte. Daarnaast kun je de lekbak uitnemen en kunnen er twee kopjes onder tegelijk.

Dit apparaat is helemaal in retro design. Met volledig verchroomde knoppen en een mooie kleur. En dankzij het thermoblock systeem is het apparaat binnen een minuut klaar voor gebruik.

De kosten? 144,20 inclusief btw bij Amazon.

Koffiemolen

Maar, ik hoor je denken, hier zit nog geen koffiebonenmaler. Dat klopt!

De reden dat deze er niet standaard bij zit: er zijn erg veel leuke retro koffiemolens beschikbaar. Daarom hebben we hier de beste retro koffiemolen voor je:

beste koffiemolen

Deze molen is hand gepolijst. Het tandwielmechanisme is gemaakt van slijtvast nylon. Zo gaat deze koffiemolen extra lang mee.

De prijs is € 46,83. Ook dit keer weer bij Amazon!

Veelgestelde vragen

Wat is het beste retro koffiezetapparaat?

Dat is deze keuze.

Is er ook een retro koffiemolen?

Ja, dat is er zeker! Bekijk hem hier.

Hoe duur is een vintage koffiemachine?

De prijs verschilt, maar valt mee. Vaak blijf je wel onder de 200 euro.