Philips koffiemachine kopen? Philips Latte Go Test 2024

Philips koffiemachine kopen? Een Philips Latte Go is een uitstekende keuze voor thuis in 2024. Vind hier de Philips koffiemachine met bonen die als beste is getest én je leest alles over het unieke Philips Latte Go-systeem.

Philips is het bekendste elektronicamerk uit Nederland. Heb je een nieuw koffiezetapparaat nodig? Dan is een Philips koffiemachine een goede keuze.

De Latte Go apparaten zijn koffiemachines met bonen. Niet zoals bijvoorbeeld Senseo apparaten, waarbij je pads gebruikt.

Met Philips Latte Go maak makkelijk heerlijke cappuccino’s of latte’s. Ik vertel je alles over de kwaliteit van een Philips koffiemachine.


Best verkochte Philips koffiemachine: Latte Go 2200

koffiemachines Philips Latte Go 2200

De Philips 2200 Latte Go-serie is de best verkochte Philips koffiemachine in 2024.

Philips 2200 Serie

EP2220
EP2231

De Philips 2200 Lattego is een ouder model in de lijn. Hierdoor maakt hij nét wat meer geluid bij het zetten van een cappuccino dan bijvoorbeeld de nieuwe 2300-serie of al oudere 4300-serie. Toch is dit een prima keuze voor thuis als je veel voor weinig zoekt.


1. 2200 EP2220


Philips koffiemachine 2200

Deze Philips 2200 EP2220 is het beste verkochte Philips koffiezetapparaat bonen. Deze koffiemachine heeft een simplistisch design en is volledig in de zwarte kleur. Met handige functies een een redelijk smal design is dit de ‘go-to’ wanneer je een nieuwe koffiemachine wilt kopen.

Het verschil tussen de 3 versies van de 2200-serie is de kleur en het design. Je ziet hier zwart, maar je kunt ook kiezen tussen pianolak zwart of kasjmiergrijs.

Met behulp van het stoompijpje wordt een cappuccino gemaakt. Je kunt ook genieten van een lungo of espresso. Niet van Americano, kies dan voor de LatteGo 3200-serie.

Dankzij het Aquaclean filter hoef je pas na 5000 kopjes te ontkalken. Dat is genoeg voor ongeveer 3 maanden. Onderhoud is weinig werk.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Prima koffie
 • Verstelbare uitloop
 • Instelbare koffiesterkte

Nadelen

 • Weinig maalgraden
 • Veel onderhoud

2. 2200 EP2231


De Philips 2200 EP2231/10 is een van de best verkochte apparaten in Nederland. Deze heeft het bekende Latte Go melksysteem, waarmee je ook met één druk op de knop cappuccino zet.

Je spoelt het melkreservoir na gebruik af onder de kraan. Nog melk in de beker? Met de deksel hou je de melk vers (bewaar je het reservoir in de koelkast).

Ontkalken gaat bij de Philips 2200 EP2231/40 makkelijk. Dankzij het Aquaclean waterfilter zal de machine niet vaak ontkalkt hoeven worden. Is het toch een keer tijd voor een onderhoudsbeurt? Dan geeft de Philips koffiemachine dit zelf aan én word je hierbij begeleid.

Zorg ervoor dat je een keer per twee weken de uitneembare zetgroep schoonmaakt onder de kraan voor een langere levensduur.

Voordelen

 • Latte Go melksysteem
 • Koffie met druk op de knop

Nadelen

 • Geen Latte Macchiato
 • Bij cappuccino eerst melk, dan koffie (hoort andersom)


Nieuwe Philips Latte Go 2300

De nieuwe Philips 2300 LatteGo heeft een overzichtelijk display met kleurenplaatjes van de soort koffie. Het melkreservoir wordt geleverd met deksel, zodat je ‘m gemakkelijk in de koelkast bewaard.

Andere voordelen zijn een stiller maalwerk en koffie inspiratie via de Philips koffie app. Het maalwerk is stiller door een geluidsdamming om de maalschijven. Zo hoor je ‘m minder – deze is stiller dan de 2200 Latte Go.

Qua prijs ligt deze wel hoger in het middensegment, in plaats van het lage 2200-segment. Een upgrade van je bestaande 2200-serie naar de 2300-serie is overbodig. Zóveel is er niet veranderd. Maar door de stillere werking en app-bediening raad ik je deze wel aan als je nog geen Philips volautomaat thuis hebt.


Philips koffiemachines Latte Go 3200

Philips koffiemachines LatteGo 3200

De Philips 3200-koffiemachine heeft extra koffiesoorten tegenover de 2200-serie, namelijk americano en latte macchiato.

Philips LatteGo 3200 Series

EP3221
EP3241

1. EP3321


De Philips 3200 EP3321/10 koffiemachine heeft een extra koffiesoort, namelijk americano.

Zo zet je een Americano, espresso of lungo. Hiervan pas je zelf de sterkte en hoeveelheid aan naar jouw smaak.

De AquaClean waterfilter zorgt ervoor dat je maar één keer per anderhalf jaar hoeft te ontkalken.

Het melk opschuimen doe je handmatig via het stoompijpje.

De zetgroep moet je schoonmaken en na verloop van tijd invetten. Hier zit al smeermiddel voor bij!

2. EP3241


De Philips 3200 EP3246/70 heeft een handige functie voor het zetten van een lekkere cappuccino of latte macchiato.

Het melkreservoir kun je eenvoudig reinigen door hem af te spoelen onder de kraan. Dit melkreservoir is wel klein, dus je vult ‘m wat vaker bij.

Via het display bedien je de Philips 3200 EP3246/70 erg simpel.

De machine geeft ook aan wanneer je ‘m moet ontkalken. Wel zo makkelijk.

Wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt sleept het menu je hier gemakkelijk doorheen.

Het waterfilter voorkomt voor het grootste deel de kalkaanslag. Zo hoef je de machine dus niet vaak te onderhouden.


Nieuwe Philips 3300 Latte Go

De Philips 3300 Latte Go is de opvolger van de 3200-serie. Met nieuwe functies als ijskoffie (ook in dubbel) is dit een uitgebreid apparaat met veel keuzes.

De 3300-versie heeft ook de Coffee+-app waarmee je inspiratie en handleidingen van de machines bekijkt.

Met de stoompijp schuim je automatisch melk op. Er zijn twee versies: een met Latte Go melksysteem en een met stoompijp.


Philips koffiemachine 4300

Op zoek naar een Philips 4300 serie koffiemachine? Hieronder staan de twee verschillende typen. Nogmaals, er zijn verschillende versies van een model. Dit omvat de kleur of andere zaken. Deze twee modellen hebben veel meer features dan de series hierboven.

De Philips LatteGo 4300 heeft een touchscreen display. Dit maakt de bediening van dit model nog eenvoudiger.

Dit helpt ook bij het onderhouden van de 4300. Bij het ontkalken leidt het display je door de volgende opties en stappen.

Philips koffiemachines 4300-serie

Philips LatteGo 4300 Series

EP4349

1. EP4349


Met de Philips 4300 EP4349/70 zet je gemakkelijk een lekker kopje koffie. Je kunt tot 8 verschillende koffievariaties maken. Ook zet je een ristretto of café au lait naast jouw gebruikelijke cappuccino of latte.

Het LatteGo-systeem kun je gemakkelijk onder de kraan afspoelen. Je kiest tussen 4 verschillende temperatuurstanden en 12 verschillende instellingen voor de maalgraad. Deze sla je gemakkelijk op in één van de 2 gebruiksprofielen.

De koffiemolens zijn keramisch en hebben een lange levensduur. De onderdelen van de machine zoals de lekbak kunnen in de vaatwasser. Via het display stel je zelf jouw ideale koffie smaken. Door het AquaClean-filter hoef je ‘m niet vaak schoon te maken.


Beste Philips koffiezetapparaat: LatteGo 5400

Deze Philips LatteGo 5400 EP5447/90 is het beste koffiezetapparaat die 12 verschillende koffie zet. Hierdoor heb je voor iedereen iets lekkers in huis. Zo zet je naast cappuccino’s en latte’s ook een flat white of koffie verkeerd.

Door het 2-delige LatteGo-systeem kun je ‘m gemakkelijk schoonmaken. Deze spoel je simpel af onder de kraan.

Doordat je met één kopje tegelijk melkspecialiteiten kan zetten moet je langer wachten wanneer je meerdere melkspecialiteiten achter elkaar zet.

Met 4 verschillende gebruikersprofielen kun je voor iedereen – ook jouw beste vrienden – een persoonlijk profiel instellen. De molen heeft 12 verschillende standen waardoor je heel nauwkeurig de maalgraad kan bepalen.

 • 12 verschillende soorten koffie om uit te kiezen.
 • 4 verschillende gebruiksprofielen om koffierecepten op te slaan.
 • Maakt ook een flat white en koffie verkeerd.

Oude Philips koffiezetapparaten

De Philips 5000 koffiemachine is al heel lang op de markt. In 2017 werd de Philips 5000 als beste getest. Tegenwoordig zijn er geavanceerdere apparaten te koop, maar dit is een degelijke machine met veel keuze koffie.

Tegenwoordig hebben Philips volautomatische machines een lange weg afgelegd. Met de nieuwe LatteGo-versie kun je de melk veel gemakkelijker terug in de koelkast zetten. De oudere EP5360-versie heeft bijvoorbeeld een standaard melkreservoir – niet de LatteGo.

Bekijk hieronder de verschillende Philips 5000-serie koffiemachines. Gebruik de Philips LatteGo-prijsvergelijking en vind de beste volautomatische machine voor jou.

Philips LatteGo 5000 Series

EP5360
EP5330

1. EP5360


De Philips 5000 EP5365/10 heeft een stevige, roestvrijstalen plaat aan de voorkant van de Philips koffiemachine. Of het nu een espresso, cappuccino of lungo is deze machine zet het voor je met één druk op de knop. Je zet geen 2 melkspecialiteiten tegelijk.

Je kunt zelf de sterkte van de koffie, hoeveelheid én temperatuur aanpassen naar jouw wensen. Sla deze instellingen op door de gebruikersprofielen. Helaas is er daar wel maar 1 van, dus je moet even uitzoeken wat het standaard koffieprofiel wordt.

Dankzij Philips AquaClean heb je weinig onderhoud aan de koffiemachine. Ontkalking hoeft pas na 5000 kopjes. Dat is een gemiddelde wat is gebaseerd op 8 filtervervangingen. Het daadwerkelijke aantal kopjes hangt af van welke koffie je drinkt en van het afspoelen en schoonmaken.

Koffiemachine Philips 5000 EP5365/10

2. EP5330


Deze Philips 5000 EP5330 heeft een Philips LatteGo melksysteem. Hiermee maak je eenvoudig cappuccino’s en lattes. En niet alleen deze koffies. Een espresso, koffie, café au lait en Americano behoren ook tot de mogelijkheden.

Het verlies van de melkcontainer is kleiner dan bij de EP5360. Namelijk 0,26 l vs 0,5 liter. Dit is genoeg voor een kopje koffie met melkschuim. Wil je er twee, dan moet je het melkreservoir direct na het zetten weer vullen.

Deze koffiemachine maakt redelijk wat geluid bij het bereiden van een cappuccino. Wil je zo rustig mogelijk een cappuccino zetten? Kies dan voor de Philips LatteGo 5300.

Philips 5000 EP5330

Philips Logo

Alles over Philips koffiemachines

Het in 1891 opgerichte Philips is het bekendste elektronicamerk van Nederland. Ze staan natuurlijk in eerste instantie bekend om hun lampen. Intussen is Philips uitgebreid naar tv’s, maar ook zeer succesvolle koffiemachines.

In 2009 neemt Philips Italiaanse koffiemachinefabrikant Saeco over. Vandaag de dag is Saeco nog steeds een koffiemachine merk, maar worden ze verkocht onder de naam van Philips.

De koffiezetapparaten van Philips zijn in Nederland ontworpen en geproduceerd. De handleiding zit bij het apparaat en is natuurlijk volledig in het Nederlands. Zo weet je zeker dat je aan de slag kunt bij het kopen van je nieuwe Philips koffiezetapparaat!

Veelgestelde vragen

Wat is de beste Philips koffiemachine?

Het best verkochte Philips koffiezetapparaat is de 2200 EP2220/10. De best beoordeelde koffiemachine is de 5400 EP5447/90.

Wat kost een koffiezetapparaat van Philips?

Dat verschilt per type automaat. De goedkoopste is rond de 300,-. Dit loopt op tot rond de 700,-.

Welk Philips koffieapparaat kopen?

Dat ligt aan jouw voorkeuren. Bekijk hier de beste Philips espressomachines van 2021.

Welke Philips LatteGo kopen?

De beste Philips LatteGo is de 5400-serie. Daarna is de 4300-serie het beste uit de test.