Philips koffiemachine kopen? Philips Latte Go Test 2022

Philips koffiemachine kopen? Een Philips Latte Go is een uitstekende keuze voor in huis. Vind hier de Philips koffiemachine met bonen die als beste is getest én je leest alles over de Philips Latte Go in 2022.

Philips is het bekendste elektronicamerk uit Nederland. Heb je een nieuw koffiezetapparaat nodig? Dan is een Philips koffiemachine een goede keuze.

De koffiemachines van Philips zijn koffiemachines met bonen. Niet zoals bijvoorbeeld Senseo, waar je koffiepads gebruikt.

Met de Philips Latte Go maak je nog makkelijker heerlijke cappuccino’s of latte’s. Veel plezier met jouw nieuwe LatteGo!

Philips koffiemachine op tafel

Best verkochte koffiemachine: Philips Latte Go 2200

De Philips Latte Go 2200-serie is als beste Philips koffiemachine verkocht in 2021 én 2022. Dit zijn de basisversies. Zo beschik je over een goedkope en betrouwbare volautomaat met optie voor melkspecialiteiten.

De Philips 2200 Lattego is een ouder model in de lijn. Hierdoor maakt hij nét wat meer geluid bij het zetten van een cappuccino dan bijvoorbeeld de 4300-serie. Toch is dit een prima keuze voor thuis als je veel voor weinig zoekt.

Bekijk de omschrijving en kijk of de volautomaat bij jou past. Vergelijk prijzen en doe ‘m in jouw winkelmandje bij je favoriete webshop.

koffiemachines Philips Latte Go 2200

Philips 2200 Serie

EP2220
EP2224
EP2231


1. EP2220 (AMAZON.nl)


Deze Philips 2200 EP2220 is het beste verkochte Philips koffiezetapparaat bonen. Deze koffiemachine heeft een simplistisch design en is volledig in de zwarte kleur. Met handige functies een een redelijk smal design is dit de ‘go-to’ wanneer je een nieuwe koffiemachine wilt kopen.

Het verschil tussen deze 3 versies van de 2200-serie is de kleur en het design. Je ziet hier zwart, maar je kunt ook kiezen tussen pianolak zwart of kasjmiergrijs.

Met behulp van het stoompijpje wordt een cappuccino gemaakt. Je kunt ook genieten van een lungo of espresso. Niet van Americano, kies dan voor de LatteGo 3200-serie.

Dankzij het Aquaclean filter hoef je pas na 5000 kopjes te ontkalken. Dat is genoeg voor ongeveer 3 maanden. Onderhoud is weinig werk.

2. EP2224 (COOLBLUE)


Deze Philips 2200 EP2224 lijkt qua uiterlijk enorm op de best verkochte Philips koffiemachine: 2200 EP2220. En in prijs verschillen ze ook niet veel. Maar waarom is deze Philips koffiemachine duurder?

Bij het vergelijken van deze twee zien we dat dit apparaat een stand-by functie heeft. Dat heeft de EP2220 niet. Wanneer je ‘m niet gebruikt blijft de machine in energiebesparende modus staan. Dit scheelt je een hoop wachttijd bij het opwarmen.

Ook is het materiaal van de waterleidingen anders. Bij dit apparaat worden siliconen leidingen gebruikt, tegenover RVS bij de EP2220/10.

Verder zijn deze apparaten éxact hetzelfde. Wil je dus een Philips koffiezetapparaat die je niet telkens hoeft op te warmen? Kies dan voor deze 2200 EP2224/19.

Philips koffiezetapparaat 2200 EP2224/19

3. EP2231 (AMAZON)


De Philips 2200 EP2231 komt vrijwel overeen met de beste Philips koffiemachine. Je zet niet alleen een espresso of gewone koffie met één druk op de knop. Bij dit koffiezetapparaat kun je ook met één druk op de knop een cappuccino zetten. Wanneer het best verkochte Philips koffiezetapparaat je aansprak, maar je ook van cappuccino’s houdt is dit degene die je moet hebben.

Door het Latte & Go melksysteem maak je eenvoudig jouw cappuccino. Je spoelt het melkreservoir na gebruik gewoon af onder de kraan.

Ontkalken gaat bij de Philips 2200 EP2231/40 makkelijk. Dankzij het Aquaclean waterfilter zal de machine niet vaak ontkalkt hoeven worden. Is het toch een keer tijd voor een onderhoudsbeurt? Dan geeft de Philips koffiemachine dit zelf aan én word je hierbij begeleid.


Philips koffiemachines LatteGo 3200

De Philips 3200-koffiemachine is het beste getest in 2020. Hierboven zagen we de Philips LatteGo 3200 met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Je weet dus zeker dat je met Philips een goede koffiemachine koopt.

Hieronder bekijken we elke volautomatische machine uit de 3200-serie van dichtbij. Zo koop je altijd degene die het beste bij jouw situatie past.

Check de omschrijving en kijk of het koffiezetapparaat bij je past. Veel plezier met uw nieuwe Philips LatteGo 3200!

Philips koffiemachines LatteGo 3200

Philips LatteGo 3200 Series

EP3221
EP3241

1. EP3321 (COOLBLUE)


Een Philips koffiemachine die overeenkomt met de beste en de nummer 3 uit de lijst. Met dit apparaat koop je de opvolger van de Philips 2200 serie: de 3200.

Met dit apparaat heb je het meest nieuwe basismodel met de uitbreiding van de extra koffiesoort Americano. Zo zet je een Americano, espresso of lungo. Hiervan pas je zelf de sterkte en hoeveelheid aan naar jouw smaak.

De AquaClean waterfilter zorgt ervoor dat je maar één keer per anderhalf jaar hoeft te ontkalken. Het melk opschuimen doe je handmatig via het stoompijpje. De zetgroep moet je wel na verloop van tijd invetten. Hier zit al smeermiddel voor bij!

2. EP3241 (MEDIAMARKT)


De Philips 3200 EP3246/70 heeft een handige functie voor het zetten van een lekkere cappuccino of latte macchiato. Het melkreservoir kun je eenvoudig reinigen door hem af te spoelen onder de kraan. Dit melkreservoir is wel klein, dus je vult ‘m wat vaker bij.

Ook dit Philips koffiezetapparaat heeft dus een Latte Go melksysteem. Om je melkreservoir beter schoon te houden, kun je gebruik maken van een Philips Saeco melkreiniger.

Via het display bedien je de Philips 3200 EP3246/70 erg simpel. De machine geeft ook aan wanneer je ‘m moet ontkalken. Wel zo makkelijk! Wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt sleept het menu je hier gemakkelijk doorheen. Zo hoef je nooit meer de handleiding erbij te pakken! Het waterfilter voorkomt voor het grootste deel de kalkaanslag. Zo hoef je de machine dus niet vaak te onderhouden.


Philips koffiemachine 4300

Op zoek naar een Philips 4300 serie koffiemachine? Hieronder staan de twee verschillende typen. Nogmaals, er zijn verschillende versies van een model. Dit omvat de kleur of andere zaken. Deze twee modellen hebben veel meer features dan de series hierboven.

De Philips LatteGo 4300 heeft een touchscreen display. Dit maakt de bediening van dit model nog eenvoudiger.

Dit helpt ook bij het onderhouden van de 4300. Bij het ontkalken leidt het display je door de volgende opties en stappen.

Philips koffiemachines 4300-serie

Philips LatteGo 4300 Series

EP4349

1. EP4349 (COOLBLUE)


Met de Philips 4300 EP4349/70 zet je gemakkelijk een lekker kopje koffie. Je kunt tot 8 verschillende koffievariaties maken. Ook zet je een ristretto of café au lait naast jouw gebruikelijke cappuccino of latte.

Het LatteGo-systeem kun je gemakkelijk onder de kraan afspoelen. Je kiest tussen 4 verschillende temperatuurstanden en 12 verschillende instellingen voor de maalgraad. Deze sla je gemakkelijk op in één van de 2 gebruiksprofielen.

De koffiemolens zijn keramisch en hebben een lange levensduur. De onderdelen van de machine zoals de lekbak kunnen in de vaatwasser. Via het display stel je zelf jouw ideale koffie smaken. Door het AquaClean-filter hoef je ‘m niet vaak schoon te maken.


Philips 5000 koffiezetapparaten

De Philips 5000 koffiemachine is al heel lang op de markt. In 2017 werd de Philips 5000 als beste getest. Tegenwoordig zijn er geavanceerdere apparaten te koop, maar dit is een degelijke machine met veel keuze koffie.

Tegenwoordig hebben Philips volautomatische machines een lange weg afgelegd. Met de nieuwe LatteGo-versie kun je de melk veel gemakkelijker terug in de koelkast zetten. De oudere EP5360-versie heeft bijvoorbeeld een standaard melkreservoir – niet de LatteGo.

Bekijk hieronder de verschillende Philips 5000-serie koffiemachines. Gebruik de Philips LatteGo-prijsvergelijking en vind de beste volautomatische machine voor jou.

Philips LatteGo 5000 Series

EP5360
EP5330

1. EP5360 (AMAZON)


De Philips 5000 EP5365/10 heeft een stevige, roestvrijstalen plaat aan de voorkant van de Philips koffiemachine. Of het nu een espresso, cappuccino of lungo is deze machine zet het voor je met één druk op de knop. Je zet geen 2 melkspecialiteiten tegelijk.

Je kunt zelf de sterkte van de koffie, hoeveelheid én temperatuur aanpassen naar jouw wensen. Sla deze instellingen op door de gebruikersprofielen. Helaas is er daar wel maar 1 van, dus je moet even uitzoeken wat het standaard koffieprofiel wordt.

Dankzij Philips AquaClean heb je weinig onderhoud aan de koffiemachine. Ontkalking hoeft pas na 5000 kopjes. Dat is een gemiddelde wat is gebaseerd op 8 filtervervangingen. Het daadwerkelijke aantal kopjes hangt af van welke koffie je drinkt en van het afspoelen en schoonmaken.

2. EP5330 (WEHKAMP)


Deze Philips 5000 EP5330 heeft een Philips LatteGo melksysteem. Hiermee maak je eenvoudig cappuccino’s en lattes. En niet alleen deze koffies. Een espresso, koffie, café au lait en Americano behoren ook tot de mogelijkheden.

Het verlies van de melkcontainer is kleiner dan bij de EP5360. Namelijk 0,26 l vs 0,5 liter. Dit is genoeg voor een kopje koffie met melkschuim. Wil je er twee, dan moet je het melkreservoir direct na het zetten weer vullen.

Deze koffiemachine maakt redelijk wat geluid bij het bereiden van een cappuccino. Wil je zo rustig mogelijk een cappuccino zetten? Kies dan voor de Philips LatteGo 5300.

Philips 5000 EP5330


Beste Philips koffiezetapparaat: LatteGo 5400

Deze Philips LatteGo 5400 EP5447/90 is het beste koffiezetapparaat die 12 verschillende koffie zet. Hierdoor heb je voor iedereen iets lekkers in huis. Zo zet je naast cappuccino’s en latte’s ook een flat white of koffie verkeerd.

Door het 2-delige LatteGo-systeem kun je ‘m gemakkelijk schoonmaken. Deze spoel je simpel af onder de kraan.

Doordat je met één kopje tegelijk melkspecialiteiten kan zetten moet je langer wachten wanneer je meerdere melkspecialiteiten achter elkaar zet.

Met 4 verschillende gebruikersprofielen kun je voor iedereen – ook jouw beste vrienden – een persoonlijk profiel instellen. De molen heeft 12 verschillende standen waardoor je heel nauwkeurig de maalgraad kan bepalen.

  • 12 verschillende soorten koffie om uit te kiezen.
  • 4 verschillende gebruiksprofielen om koffierecepten op te slaan.
  • Maakt ook een flat white en koffie verkeerd.

Philips Logo

Alles over Philips koffiemachines

Het in 1891 opgerichte Philips is het bekendste elektronicamerk van Nederland. Ze staan natuurlijk in eerste instantie bekend om hun lampen. Intussen is Philips uitgebreid naar tv’s, maar ook zeer succesvolle koffiemachines.

In 2009 neemt Philips Italiaanse koffiemachinefabrikant Saeco over. Vandaag de dag is Saeco nog steeds een koffiemachine merk, maar worden ze verkocht onder de naam van Philips.

De koffiezetapparaten van Philips zijn in Nederland ontworpen en geproduceerd. De handleiding zit bij het apparaat en is natuurlijk volledig in het Nederlands. Zo weet je zeker dat je aan de slag kunt bij het kopen van je nieuwe Philips koffiezetapparaat!

Veelgestelde vragen

Wat is de beste Philips koffiemachine?

Het best verkochte Philips koffiezetapparaat is de 2200 EP2220/10. De best beoordeelde koffiemachine is de 5400 EP5447/90.

Wat kost een koffiezetapparaat van Philips?

Dat verschilt per type automaat. De goedkoopste is rond de 300,-. Dit loopt op tot rond de 700,-.

Welk Philips koffieapparaat kopen?

Dat ligt aan jouw voorkeuren. Bekijk hier de beste Philips espressomachines van 2021.

Welke Philips LatteGo kopen?

De beste Philips LatteGo is de 5400-serie. Daarna is de 4300-serie het beste uit de test.