Miele koffiemachine kopen?
Beste Miele koffiemachines

Op zoek naar een Miele koffiemachine? Dan wil je een inbouw koffiemachine of vrijstaand apparaat kopen. Met een vrijstaand Miele koffiezetapparaat koop je een modieus apparaat voor in de keuken. Prachtig om te zien – en de koffie is heerlijk.

Bij Miele gebruiken ze hoogwaardige materialen voor de koffiemachines. Zo weet je zeker dat jouw koffiezetapparaat jarenlang mee gaat.

Alvast veel plezier van jouw nieuwe Miele koffieapparaat!


Top 9 Beste Miele koffiemachines 2024

De beste Miele koffiemachine is de Miele CM 5310. Dit is het best verkochte apparaat en deze het best beoordeeld. Deze machine heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding en past in iedere keuken.

Hieronder vind je de top 9 beste Miele koffiemachines van 2024. We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet en de verschillen uitgelicht. Zo kom jij erachter welke Miele koffiemachine het beste is voor jou.

De Miele koffieapparaten zijn kenmerkend door de instelbare gebruiksprofielen, grote waterreservoirs bij de duurdere modellen en geavanceerde melksystemen over de gehele linie.


1. MIELE CM 5310 – 5315 (EXPERT)


De beste Miele koffiemachine is de Miele CM 5310, deze heb ik zelf getest! Je kunt ‘m kopen in twee kleuren: Obsidiaan zwart en Braambesrood. Het bonen reservoir is 200 gram en het waterreservoir 1,3 liter. Dit is niet héél groot maar de prijskwaliteit verhouding is daardoor heel goed.

Met een extra reservoir voor gemalen koffie zet je ook een simpele decafé. Door de ComfortClean-functie heb je geen zorgen over onderhoud. Je word begeleid door het keuzemenu met reinigingsopties.

Het melksysteem zorgt ervoor dat je veel verschillende soorten koffie zet. Denk bijvoorbeeld aan een latte macchiato, cappuccino of enkel warme melk.

De koffie uitloop is verstelbaar en dus geschikt voor alle espresso kopjes. Het water- en afvalreservoir kunnen gewoon in de vaatwasser.

De Miele 5315 is gelijk aan de Miele CM 5310. Het verschil? De kleur, de CM 5315 versie is in de kleur grafietgrijs.


2. MIELE CM 7550 (EXPERT)


De Miele koffiemachine CM 7550 is van alle gemakken voorzien. Een topmachine met uitgebreide functies, een uitstekende bouwkwaliteit en uiteraard heerlijke koffie.

Met dit Miele koffiezetapparaat zet je gemakkelijk 2 cappuccino’s tegelijkertijd dankzij de OneTouch for Two-functie. Het melk wordt automatisch opgeschuimd in het meegeleverde melkreservoir of je stopt de melkslang direct in het melkpak.

Zet maximaal 8 kopjes koffie in een keer in een kan. Handig als je visite hebt. Dankzij de app is het ook mogelijk koffie op afstand te zetten. Vergeet niet het kopje klaar te zetten.

Ook het onderhoud is eenvoudig met deze Miele koffiemachine. Ontkalken doet de machine namelijk automatisch!


3. MIELE CM 7350 (EXPERT)


De Miele CM 7350 lijkt veel op de versie hierboven, de CM 7550. Het verschil tussen de twee zit hem in het onderhoud. De ontkalking gaat handmatig bij deze Miele koffiemachine. De CM 7550 heeft een automatische ontkalking functie.

Deze Miele koffiemachine is beschikbaar in de kleuren obsidiaanzwart en briljantwit. Ook hier wordt het glazenmelkreservoir standaard meegeleverd.

Miele koffiemachines zijn voorzien van een CupSensor. Deze detecteert je koffiekopje en past de hoogte van de schenktuit aan zodat alle koffie mooi in je kopje valt.

Je bereid maar liefst 20 verschillende drankjes met deze Miele. Daarnaast kan je de specialiteiten aanpassen naar eigen smaak.


4. MIELE CM 5410 – 5510 – 5710 (EXPERT)


De Miele CM 5410, de roségoude CM 5510 en de CM 5710 beschikken over dezelfde functies. Deze machines verschillen enkel in kleur. Het zijn compacte en stille machines met een bonenreservoir van 200 gram en een waterreservoir van 1,3 liter.

Ook met deze Miele koffiemachines zet je gemakkelijk 2 melkspecialiteiten tegelijk. Melk wordt opgeschuimd via een melkslang. Deze stop je in een melkpak of melkkan, deze is niet meegeleverd. Met de heetwaterfunctie zet je ook gemakkelijk een kopje thee.

Het opvangbakje vangt het koffiedik van 7 koffies op voordat deze geleegd moet worden.

De Miele CM 5410 is een koffiemachine in de kleur obsidiaanzwart. De CM 5510 is beschikbaar in de kleur roségoud of zilver en de CM 5710 heeft de kleur brons.


5. MIELE CM 6560 (EXPERT)


Deze Miele CM 6560 is één van de best verkochte en best beoordeelde Miele koffiemachines. De CM 6560 beschikt over een CupSensor, CoffeeSelect en eenvoudige schoonmaak.

Via WiFiConnect kun je ‘m vanaf de WiFi besturen. Hierdoor kun je koffiezetten vanuit jouw luie stoel – of vanuit bed! De OneTouch for Two functie laat je twee kopjes tegelijk zetten. Ook voor latte’s en cappuccino’s.

Of je bedient ‘m eenvoudig via de tiptoetsen op het display. Het waterreservoir is redelijk ruim: namelijk 1,8 liter. Het melksysteem is via melkslang. Dit betekend dat je de melkslang niet alleen in het meegeleverde reservoir kunt doen. Ook in het melkpak!

Je kunt kopjes voorverwarmen op de kopjes warmhoudplaat. Onderhoud is comfortabel en simpel. Dit via de onderhoudsvriendelijke programma’s.


6. MIELE CM 5300 (Bol.com)


De koffiemachine Miele CM 5300 lijkt heel erg op de Miele CM 5310 en de CM 5315. Er zijn kleine verschillen waardoor we hem toch graag apart uitlichten.

Dit Miele koffiezetapparaat heeft de kleur obsidiaanzwart, de 5310 is ook beschikbaar in deze kleur.

Het opvangbakje van het koffiedik is net wat kleiner bij dit model. In plaats van 7, vangt dit bakje het koffiedik van 6 koffies op. Je zal het bakje dus iets vaker moeten legen.

De waterhardheid is bij deze versie niet instelbaar, bij de andere 53 modellen is dat wel mogelijk.


7. MIELE CM 6360 (EXPERT)


Met de Miele CM 6360 heb je geen simpele koffiemachine. Hiermee zet je 2 melkspecialiteiten tegelijk, bedien je ‘m simpel vanaf je smartphone, heb je een heet-water-functie, 2 bonenreservoirs en 8 instelbare gebruiksprofielen. Zo kan het hele gezin zelf koffie zetten zoals hij of zij ‘m het lekkerst vind.

Door de watertemperatuur, maalgraad en koffievolume te bepalen stel je ‘m helemaal naar wens in. Het meegeleverde melkreservoir is optioneel voor gebruik, want via de melkslang kun je simpel cappuccino zetten vanaf een melkpak die je in de koelkast bewaard.

Deze topklasse Miele koffiemachine communiceert met jouw smartphone via WiFiConn@ct. Hierdoor zet je koffie vanuit bed of vanaf de bank. Fijn wanneer je erg vol zit na het eten – of nog erg moe bent ’s ochtends.


8. MIELE CM 6160 (EXPERT)


Koffiezetten gaat met de Miele koffiemachine CM 6160 wel héél eenvoudig. Zo zet je twee cappuccino’s of latte’s tegelijk met één druk op de knop. Het geïntegreerde melksysteem zorgt ervoor dat je altijd een verse koffie met melk zet.

Dankzij WiFi-connect kun je bedienen via je smartphone of tablet. Daarnaast is onderhoud gemakkelijk, want je word via je telefoon of het display begeleid bij het reinigen. Dit gaat vrijwel automatisch. Want er zijn veel voor-geïnstalleerde programma’s om de koffiemachine te reinigen.

Het maal- en filtersysteem zorgt ervoor dat je koffie extra lekker wordt. Via de heet waterfunctie zet je niet alleen koffie, maar ook thee met deze volautomaat.

Wil je jouw koffie sterker zetten? Dat kan! Kies voor de aroma-intensivering-functie. Zo kun je de hoeveelheid koffie verdubbelen en de doorlooptijd verkorten.

Voor gemalen koffie is er een apart vakje. Zo kun je ’s avonds ook een decafé koffie drinken. Sla jouw perfecte bakje koffie op in één van de 4 instelbare gebruiksprofielen.


9. MIELE CM 7750 (EXPERT)


Deze Miele CM 7-serie bevat een ander type melksysteem. De cappuccinatore zorgt ervoor dat je extra romig melkschuim hebt bij het bereiden van een latte of cappuccino.

Het bonenreservoir van deze CM 7750 is een stuk groter dan bij vergelijkbare machines: 540 gram. Dat is bijna drie keer zo groot! Hetzelfde geldt voor het waterreservoir. Hier is het verschil wel wat kleiner: 2,2 liter in plaats van 1,8 of 1,3.

De ingebruikname beveiliging is een kinderbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat kinderen ‘m niet zomaar aan- of uit kunnen zetten. Door AutoDescale heb je geen werk bij het ontkalken.

Natuurlijk zit ook op dit apparaat de WiFiConnect-functie. Daarnaast kun je ook thee zetten én een hele kan koffie voor wel 8 kopjes. Hierdoor is dit ook een goede Miele koffiemachine voor op kantoor – of tijdens een verjaardag.


Welke Miele koffiemachine kopen – en waarom?

Bij de beslissing om te kiezen tussen een Miele koffiemachine en bijvoorbeeld een Siemens koffiezetapparaat spelen verschillende aspecten een rol. Dat begrijpen we maar al te goed! Daarom vind je hieronder verschillende redenen waarom te kiezen voor Miele. Ook laten we je zien welke volautomaat je het beste kunt kopen – en waarom.

Design: materialen, uitstraling en levensduur

Het design van de volautomaten van Miele is erg mooi. In vergelijking met andere koffieapparaten is dit een goed formaat. Hij past in vrijwel iedere keuken. Doordat je keuze hebt uit veel verschillende kleuren kun je er altijd een vinden die bij jou inrichting past.

Door het tijdloze design van de machines zal jouw koffieapparaat niet zomaar ‘oud’ worden. Doordat Miele koffiemachines altijd hoogwaardige materialen gebruiken profiteer je ook van een lange levensduur.

Onderhoud: makkelijk – maar wel prijzig

Het onderhoud aan deze machine is makkelijker naarmate je een meer geavanceerd model koopt. Kies je bijvoorbeeld voor de CM77- of 75 serie? Dan betaal je een stukje meer, maar profiteer je van de AutoDescale-functie. Deze functie ontkalkt de koffiemachine volledig automatisch. Hiervoor moet je een tijdsduur instellen van 2 uur wanneer dit moet gebeuren. De rest doet de machine zelf.

De reiniging wordt – ook bij goedkopere modellen – automatisch gedaan na iedere zetbeurt. Zo worden de melk- en waterleidingen handig schoongespoeld om verstopping te voorkomen. De ComfortClean en EasyClean functies nemen je ook veel werk uit handen. Daarnaast kun je de rest van de onderdelen gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser.

Geluid: stille machines

Het geluid van een Miele koffiemachine valt alles behalve tegen. De machines zijn redelijk geluidsarm en leveren constante resultaten. Hierdoor weet je dat je iedereen gewoon kunt laten slapen in de ochtend wanneer je trek hebt in een bakje koffie.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste Miele koffiemachine?

Het beste Miele koffiezetapparaat is de Miele CM 5310. Deze is het best verkocht en het beste beoordeeld met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Bekijk de beste Miele koffiemachines hier!

Waarom een Miele koffiezetapparaat kopen?

Een Miele is uniek; de uitvoering is bedoeld om te verbazen. Met het touchscreen display en de unieke vormgeving heb je een topklasse koffiezetapparaat dat een eye-catcher is in de keuken.

Wat is de prijs van een Miele koffiemachine?

De prijzen zijn vanaf € 899,- tot wel € 2799,-. Het hangt er vanaf welke koffiemachine je kiest. Ga voor de meest luxe uitvoering of kies voor de minst luxe variant. Er is altijd een apparaat dat bij jou wensen past.