Klein koffiezetapparaat kopen? Beste kleine koffiemachines 2021

Op zoek naar een klein koffiezetapparaat voor op de camping? Dan zoek je een kleine koffiemachine – en misschien wel de kleinste. Handig voor wanneer je naar de camping gaat of weinig plek hebt in de keuken.

Een ding is zeker: je bespaart een hoop ruimte met een mini koffiezetapparaat! We delen de verschillende kleine koffiemachines op in verschillende groepen. Zo kies je gemakkelijk de beste, kleinste koffiemachine voor jou.

Zoek je een Dolce Gusto, Nespresso of volautomaat? Hieronder zetten we de verschillende mogelijkheden onder elkaar. Zo weet je precies welke het best bij je past.

Hier lees je alles over:

Alvast veel plezier met jouw kleine koffiezetapparaat!

Klein Koffiezetapparaat

Welk klein koffiezetapparaat kopen?

Op zoek naar een klein koffiezetapparaat voor op de camping? Dan zoek je een zo klein mogelijke koffiemachine met lekkere koffie. Want hij moet wel in de keuken van jouw caravan of tent passen, maar de koffie moet ook goed zijn!

Bekijk hieronder de top 5 beste kleine koffiezetapparaten voor op de camping. Dit zijn allemaal érg kleine koffiemachines. Ze verschillen in zetmethode, dus let op dat je de juiste kiest. Weet je nog niet zeker welke je wilt? Lees dan goed wat de verschillende apparaten doen. Weet je het al wel? Kies dan hierboven tussen de verschillende zetmethode en scroll direct door naar de beste kleine koffiezetapparaten van jouw favoriete zetmethode.


1. NESPRESSO ESSENZA MINI


De Nespresso Essenza Mini is met een breedte van 8,4 cm de kleinste koffiemachine van 2021. Het is verbazingwekkend hoe klein ze dit apparaat hebben gemaakt. Met een hoogte van 20,4 cm is het een Nespresso apparaat die je gemakkelijk in een klein hoekje of kastje plaatst. Kortom, een ideaal camping koffiezetapparaat.

Deze Essenza Mini werkt met koffiecups. Hierdoor is dit een handig apparaatje, want je hebt weinig ruimte nodig en haast geen afval. Daarnaast zijn er ook B-merk cups dus je hoeft ze niet persé bij Nespresso zelf te bestellen.

Deze machine geeft onwijs lekkere koffie, je kunt zelf kiezen welke soort cups je erin doet; espresso, lungo, ristretto of decafinato. Het zetsysteem is enorm handig, want je zet binnen een minuut lekkere koffie. Ook al is de machine nog niet warm, door het thermoblock hoef je niet eerst op te warmen.

Deze machine is super snel én klein. Daarnaast is de koffie lekker en heb je haast geen onderhoud. Behalve dat de lekbak en de opvangbak een keer geleegd moet worden.


2. MELITTA AROMABOY


De Melitta Aromaboy met een ruimtebesparend design is wel te merken. Hij is aan alle zijden klein: 15 cm breed, 18 cm diep en 22 cm hoog. Het is net een klein blokje. Ideaal camping koffiezetapparaat van Melitta. Met een geïntegreerde snoer opbergruimte heb je ook geen last van kabels in de caravan.

Dit filter koffiezetapparaat heeft een kan en filterhouder welke gewoon in de vaatwasser kunnen. Op de camping moet je ‘m waarschijnlijk wel met de hand afwassen. Werkt met Melitta koffiefilters type 100.

Het nadeel aan deze Aromaboy is dat je het waterreservoir niet kunt loshalen. Even een kan of flesje vullen zodra het water bijgevuld moet worden dus.

Een voordeel is dat dit filter koffieapparaat erg goedkoop is! Bekijk de prijzen bij de verschillende webwinkels en doe ‘m in je winkelmandje. Vaak heb je ‘m dan morgen al in huis!


3. DOLCE GUSTO PICCOLO XS


De Piccolo XS is het kleinste Dolce Gusto apparaat. Vergeleken met de Mini Me is dit apparaat nog kleiner. De Piccolo heeft een breedte van 14 cm, een hoogte van 27 cm en een diepte van 28 cm.

Deze machine maakt gebruik van cups en hier heb je dus ook weinig onderhoud aan. Je hoeft alleen de buitenkant even schoon te maken wanneer je koffie knoeit. Ook is het handig om de lekbak soms te legen. Cups gaan direct na gebruik in de afvalbak (als je dat niet vergeet) en verder hoeft de machine niet ontkalkt te worden. Ideaal voor op de camping!

Met automatische uitschakeling en direct warme koffie (zonder opwarmen) zet je koffie in een handomdraai. Met een verscheidenheid aan Dolce Gusto smaken heb je de koffie die je lekker vind, gegarandeerd. Is het warm? Dan zet je ook koude dranken zoals een ijskoffie.


4. DE’LONGHI EC685.M Dedica


De De’Longhi Dedica Style EC 685.BK is een pistonmachine. Deze machine maakt gebruik van gemalen koffie. De formaten zijn: 14,9 cm breed, 33 cm diep en 30,3 cm hoog. Hiermee is dit één van de kleinste piston koffiemachines.

Ook is dit het best verkochte apparaat van dit moment onder deze halfautomatische espressomachines. Koffie zetten is lastiger met zo’n handmatige machine. Gelukkig kan deze De’Longhi Dedica ook met ESE-servings worden gebruikt. Daarmee kun je gemakkelijk koffie zetten zonder zelf de hoeveelheid gemalen koffie te bepalen of alles in de tamper te doen.

Dit product is de ‘Beste Koop’ volgens de Consumentenbond en daarmee ook direct één van de best verkochte halfautomatische espressomachines. Wanneer je op zoek bent naar barista koffie op de camping is dit het apparaat die je moet hebben!


5. SMEG BCCO2BLMEU


Met dit nieuwe SMEG koffiezetapparaat houd je genoeg ruimte over in de keuken. Dit is het smalste koffiezetapparaat van 2021! Daarnaast is het de nieuwste SMEG, net gelanceerd.

Met de heet water functie verwarm je niet alleen jouw kopje voor. Maar zet je ook een bakje thee.

Hetgeen wat ideaal is aan deze SMEGBCCO2BLMEU is dat er met één druk op de knop een cappuccino of latte macchiato kan worden gezet. Je hoeft niet handmatig melk op te schuimen via het stoompijpje.

Dit apparaat heeft een zelf instelbare koffiesterkte en volume. De watertemperatuur kun je niet zelf aanpassen.

Qua prijs is deze SMEG wat hoger dan de apparaten hierboven, maar dan geniet je wel van koffie met één druk op de knop. En ook nog met versgemalen koffiebonen. Dat smaakt toch het lekkerste!

Klein koffiezetapparaat met bonen

Afmetingen (b x h x d): 18 cm – 33,6 cm – 43,3 cmBeste mini koffiezetapparaat 2021

Op zoek naar een mini koffiezetapparaat? Met een mini koffiemachine kun je onderweg heerlijke espresso zetten. Waar je ook bent. Eerst was er enkel de Wacaco Minipresso, maar deze heeft inmiddels een nieuwere versie. De Wacaco Nanopresso! Lees hieronder alles over deze mini koffiemachine voor onderweg.


WACACO NANOPRESSO


Met een mini koffiezetapparaat kunnen we heel veel kanten op. De beste mini koffiemachine vind je hieronder. Dit is wel een speciale! Met deze koffiemachine voor onderweg zet je waar je dan ook bent koffie. Het is ook wel een Minipresso genoemd.

De nieuwe versie: Wacaco Nanopresso, heeft een betere druk!

Deze machine is te gebruiken via USB of met batterijen. Je kunt hiermee ook thee zetten.

Eenvoudig schoon te maken en makkelijk in gebruik. Het lekdichte design zorgt ervoor dat je ‘m overal neer kunt leggen.

De afmetingen van deze mini koffiemachine zijn: 26.5 cm lang, 8.5 cm breed en 8.5 cm diep. Met recht de kleinste van allemaal!


Veelgestelde vragen

Wat is het kleinste koffiezetapparaat?

Het kleinste koffiezetapparaat is de Nespresso Essenza mini met de formaten 8,4 cm breed, 20,4 cm hoog en 33 cm diep.

Wat is de kleinste koffiemachine met bonen?

De kleinste machine met bonen is de nieuwe SMEG. Met de formaten 18 cm breed, 33,6 cm hoog en 43,3 cm diep is dit de kleinste koffiemachine voor koffiebonen.

Wat is de beste mini koffiemachine?

De beste mini koffiemachine is de Wacaco Nanopresso. Je kunt ‘m gebruiken op batterijen of met USB.