Klein koffiezetapparaat voor op de camping

Op zoek naar een klein koffiezetapparaat voor op de camping?

Een kleine koffiemachine is handig voor wanneer je naar de camping gaat. Of wanneer je weinig plek hebt in de keuken.

Je bespaart een hoop ruimte met een mini koffiezetapparaat!

We delen de verschillende kleine koffiemachines op in verschillende groepen. Zo kies je gemakkelijk de kleinste machine voor jouw soort koffie!

klein koffiezetapparaat

Klein koffiezetapparaat camping top 5

Bij het zoeken van een compacte machine voor op de camping is het belangrijk dat je weet wat voor soort zetsysteem je wilt. Hieronder vind je de top 5 beste kleine koffiemachines.

Allemaal uit verschillende categorieën van zetsystemen. Wil jij bijvoorbeeld liever een Dolce Gusto, een Nespresso apparaat of toch een koffiemachine met bonen?

Bekijk in de tabel de naam van de machine, soort en de afmetingen. Zo kies je gemakkelijk het kleinste koffiezetapparaat! Of het nu voor thuis is of voor in de caravan.

Klein koffiezetapparaatAfmetingen (b x h x d)Soort koffie
1. Nespresso Essenza mini8,4 cm – 20,4 cm – 33 cmNespresso cups
2. Philips Latte Go EP5335/1022,1 cm – 34 cm – 43 cmKoffiebonen
3. Melitta Aromaboy15 cm – 18 cm – 22 cmFilterkoffie
4. Dolce Gusto Piccolo XS14 cm – 27 cm – 28 cmDolce Gusto cups
5. De’Longhi Dedica Style EC 685.BK14,9 cm – 33 cm – 30,3 cmGemalen koffie

camping koffiezetapparaat

1. Nespresso Essenza Mini

De Nespresso Essenza Mini is met een breedte van 8,4 cm de kleinste koffiemachine. Het is verbazingwekkend hoe klein ze dit apparaat hebben gekregen. Met een hoogte van 20,4 cm is het een machine die je gemakkelijk in een klein hoekje of kastje plaatst. Ook is dit een ideaal camping koffiezetapparaat.

Doordat deze Essenza Mini met cups werkt, heb je ook niet veel afval. Denk aan het gebruik van een koffiezetapparaat bonen en dan koffiedrap uit de lekbak halen. Daar wordt menig persoon niet blij van, zeker niet als je net op de camping zit. Let wel op dat je cups niet bij het plastic afval doet. Dat is niet goed voor het milieu.

Deze machine geeft onwijs lekkere koffie, je kunt zelf kiezen welke cups je erin doet. Het zetsysteem is enorm handig, want je zet binnen een minuut lekkere koffie. Ook al is de machine nog niet warm, door het thermoblock hoef je niet eerst op te warmen.

Deze machine is dus super snel én klein. Daarnaast is de koffie lekker en heb je haast geen onderhoud. Behalve dat de lekbak en de opvangbak een keer geleegd moet worden.

Nespresso Essenza Mini

Kleine koffiemachine

2. Philips Latte Go EP5335/10

Deze kleine koffiemachine werkt met koffiebonen. Dit Philips koffiezetapparaat is voor een machine met bonen erg klein. Met een formaat van 22,1 cm breed en 34 cm hoog kun je ‘m vrijwel overal kwijt.

Deze machine is erg klein maar misschien niet heel handig voor in de caravan. Hij heeft namelijk wel wat stroom nodig en het melkreservoir wat erbij zit berg je op in de koelkast. Wanneer je een beperkte koelruimte hebt is dit niet de machine voor jou. Als ruimte in de koelkast geen probleem is en je op zoek bent naar een kleine koffiemachine voor thuis is dit jouw go-to apparaat.

Met de kwaliteit die je van Philips gewend bent zet je snel een heerlijke cappuccino met één druk op de knop. Espresso’s kun je twee tegelijk zetten en schoonmaken gaat niet via het display. Daar heb je de handleiding voor nodig. Ook maakt deze koffiemachine wel wat meer geluid dat je gewend bent, maar daarom is deze ook zo klein!

Philips Latte Go EP5330/10

camping filter koffiezetapparaat

3. Melitta Aromaboy

De Melitta Aromaboy, een ruimtebesparend design is wel te merken. Hij is aan alle kanten klein: 15 cm breed, 18 cm diep en 22 cm hoog. Het is net een klein blokje. Ideaal camping koffiezetapparaat van Melitta. Met een geïntegreerde snoer opbergruimte heb je ook geen last van kabels in de caravan.

Dit filter koffiezetapparaat heeft een kan en filterhouder welke gewoon in de vaatwasser kunnen. Op de camping moet je ‘m waarschijnlijk wel met de hand afwassen. Werkt met Melitta koffiefilters type 100. Het nadeel aan deze Aromaboy is dat je het waterreservoir niet kunt loshalen. Even een kan of flesje vullen zodra je water bij moet vullen dus.

Verder is deze machine wel spotgoedkoop. Op dit moment is deze Aromaboy slechts 33,95 bij Bol.com. Bestel er een melkopschuimer bij voor een lekkere kop koffie met melk!


piccolo xs

4. Dolce Gusto Piccolo XS

De Piccolo XS is het kleinste Dolce Gusto apparaat. Vergeleken met de Mini Me is dit apparaat nog kleiner. De Piccolo heeft een breedte van 14 cm, een hoogte van 27 cm en een diepte van 28 cm.

Deze machine maakt gebruik van cups en hier heb je dus ook weinig onderhoud aan. Je hoeft alleen de buitenkant even schoon te maken wanneer je koffie knoeit. Ook is het handig om de lekbak soms te legen. Cups gaan direct na gebruik in de afvalbak (als je dat niet vergeet) en verder hoeft de machine niet ontkalkt te worden. Ideaal voor op de camping!

Met automatische uitschakeling en direct warme koffie (zonder opwarmen) zet je koffie in een handomdraai. Met een verscheidenheid aan Dolce Gusto smaken heb je de koffie die je lekker vind, gegarandeerd. Is het warm? Dan zet je ook koude dranken zoals een ijskoffie.

NESTLE DOLCE GUSTO Krups Piccolo XS - Capsulemachine - Productvideo

delonghi dedica

5. De’Longhi Dedica Style EC 685.BK

De De’Longhi Dedica Style EC 685.BK is een pistonmachine. Deze machine maakt gebruik van gemalen koffie. De formaten zijn: 14,9 cm breed, 33 cm diep en 30,3 cm hoog. Hiermee is dit één van de kleinste piston koffiemachines.

Ook is dit het best verkochte apparaat van dit moment onder deze halfautomatische espressomachines. Koffie zetten is lastiger met zo’n handmatige machine. Gelukkig kan deze De’Longhi Dedica ook met ESE-servings worden gebruikt. Daarmee kun je gemakkelijk koffie zetten zonder zelf de hoeveelheid gemalen koffie te bepalen of alles in de tamper te doen.

Dit product is de ‘Beste Koop’ volgens de Consumentenbond en daarmee ook direct één van de best verkochte halfautomatische espressomachines. Wanneer je op zoek bent naar barista koffie op de camping is dit het apparaat die je moet hebben!


mini koffiezetapparaat

Beste mini koffiezetapparaat

Met een mini koffiezetapparaat kunnen we heel veel kanten op. De beste mini koffiemachine vind je hieronder. Dit is wel een speciale!

Met deze koffiemachine voor onderweg zet je waar je dan ook bent koffie. Het is ook wel een Minipresso genoemd. De nieuwe versie, de Wacaco Nanopresso, heeft een betere druk!

Deze machine is te gebruiken via USB of met batterijen. Je kunt hiermee ook thee zetten. Eenvoudig schoon te maken en makkelijk in gebruik.

Het lekdichte design zorgt ervoor dat je ‘m overal neer kunt leggen.

De afmetingen van deze mini koffiemachine zijn: 26.5 cm lang, 8.5 cm breed en 8.5 cm diep. Met recht de kleinste van allemaal!

mini koffiemachine

Hiernaast staat de mini afgebeeld. Hij kost op dit moment 42,95 en hij is geschikt voor gemalen koffie, filterkoffie én koffiecups.

Het apparaat is mooier dan de foto weergeeft. Een iets beknopte handleiding, maar je komt er gemakkelijk uit.

Het gebruik

Allereerst kook je water. Dat doe je er vervolgens in.

Ten tweede doe je de cup erin. Je zet ‘m aan en binnen 30 seconden heb je koffie.


Veelgestelde vragen

Wat is het kleinste koffiezetapparaat?

Het kleinste koffiezetapparaat is de Nespresso Essenza mini met de formaten 8,4 cm breed, 20,4 cm hoog en 33 cm diep.

Wat is de kleinste koffiemachine met bonen?

De kleinste machine met bonen is de Philips Latte Go EP5335/10. Met de formaten 22,1 cm breed, 34 cm hoog en 43 cm diep is dit de kleinste machine voor koffiebonen.

Wat is de mini koffiemachine?

De mini koffiemachine is het koffiezetapparaat voor onderweg. Je kunt ‘m gebruiken op batterijen of met USB.