Jura koffiemachine kopen?
Complete aankoopgids

jura koffiemachine

Jura koffiemachine kopen? De beste Jura koffiemachines vind je hier. We laten je de allerbeste machines zien op deze pagina. Jura is de Ferrari onder de koffiezetapparaten. Waarom precies?

Jura is het beste merk voor een koffiezetapparaat met bonen. Verwacht ook geen koopjes van Jura, want je betaald een paar centen voor deze koffiemachines, maar dan krijg je ook wat! Gelukkig is het ook mogelijk nu een Jura koffiemachine abonnement te nemen. Zo betaal je minder, voor meer!

Het Jura koffiezetapparaat heeft een mooi design en veel gebruiksgemakken. Hierdoor wordt het zetten van een lekkere bak koffie een echt feestje. Jura hecht veel waarde aan de smaak van koffie en is zonder twijfel marktleider in de beste koffiemachines.

Met een Jura koffieapparaat haal je een stevige, duurzame én energie-efficiënte machine in huis. De verschillende machines verschillen op het type display, de grootte van het apparaat en in het aantal koffiesoorten dat je kan zetten.


Verschillende Jura koffiezetapparaat reviews

jura koffiezetapparaat zwart voorkant

Bekijk hieronder de reviews die we schreven over de Jura koffiezetapparaten. Het zijn er 3. De 3 top modellen van Jura. Bekijk hieronder in de tabel welk apparaat je een review over wilt lezen en klik op de naam. Je scrollt dan door naar het koffiezetapparaat!

Of bekijk direct de top 10 beste jura koffiezetapparaten.


E60 Piano Black review

e60 zijkant

De Jura E60 Piano Black is een geavanceerde koffiemachine. Deze machine is één van de best verkochte Jura volautomaten van 2019. Een stijlvolle machine, voor een goede prijs. Bij deze machine krijg je waar voor je geld.

Niet alleen kan dit koffie apparaat een hoop: ook het design is erg mooi. Met een handig display is deze machine enorm gebruiksvriendelijk. Melk opschuimen is ook geen probleem voor deze machine. Er zit alleen geen melkreservoir bij, maar een melkslang.

Onderhoud

Het onderhouden van deze machine is erg eenvoudig. Daarnaast hoeft het niet vaak te gebeuren. Deze Jura E60 heeft een Intelligent Water System. Hierdoor hoef je ‘m niet meer te ontkalken. Het waterfilter in de machine zorgt ervoor dat het apparaat geen kalkaanslag krijgt. Dit waterfilter moet wel worden vervangen. Toch is dit niet vaak: slechts één keer per 2 of 3 maanden.

Dit apparaat is een onderhoudsvriendelijke machine, welke ideaal is wanneer je niet van schoonmaken houdt. De zetgroep hoeft niet uit de machine gehaald te worden. Deze reinigt zichzelf automatisch via het onderhoudsprogramma. De machine geeft zelf aan wanneer het tijd is voor een nieuwe onderhoudsbeurt.

Er zit in deze Jura ook een melksysteem. Ook deze vergt niet veel onderhoud. Door het automatische reinigingsprogramma spoelt de machine zich na iedere zetbeurt weer schoon. Hierdoor heb je écht weinig omkijken naar het schoonhouden van deze machine.

Om het reiningingsprogramma uit te voeren volg je eenvoudig de aangegeven stappen op het display. De handleiding heb je dus niet meer nodig.

Display en design

Doordat deze Jura E60 een overzichtelijk display heeft, is het gemakkelijk om jouw favoriete koffie te zetten. Je kiest gemakkelijk uit één van de 7 koffiesoorten. Hiervan pas je zelf de maling, sterkte en hoeveelheid aan. Daarnaast is ook de temperatuur zelf in te stellen. Zoals hierboven vermeld gaat het reinigen van het systeem ook makkelijk via het display.

Een cappuccino maken is met deze bediening wel iets lastiger. De draaiknop rechtsboven moet worden gedraaid om melk in het kopje te krijgen. De espresso gaat vervolgens wel automatisch.

Bluetooth: dat heeft deze machine ook. Je kunt dus verbinden met je telefoon. Hiervoor gebruik je de app. Je kunt geen melkspecialiteit zetten via de app.

Het design van deze machine is volledig zwart. Dat geeft een stoere en strakke uitstraling. Het waterreservoir is helemaal ingebouwd en deze Jura is helemaal symmetrisch, op de ronde knop rechtsboven na.

Jura E60 display

Koffie zetten met melk

Koffie zetten met melk is lastig. Je moet zelf de knop bedienen het de Jura E60 heeft geen melkreservoir, maar een melkslang. Met de melkslang kun je melk uit een pak melk opschuimen. Deze machine kan geen warme melk geven. Je zit dus vastgebonden aan een cappuccino. Ideaal voor wanneer visite langskomt, maar niet wanneer je een echte liefhebber bent van melkspecialiteiten.

Eventueel kun je de Jura Cool Control kopen. Hiermee kun je melk opschuimen en koelen tegelijk. Je hoeft dus geen los pak melk meer naast de koffiemachine te hebben staan. Een handige uitbreiding, maar warme melk blijft geen optie.

Conclusie

Deze Jura E60 is een perfect koffiezetapparaat met stijl. De handige functies van deze machine maakt het voor iedereen mogelijk om hem te bedienen. Verder is het een erg onderhoudsvriendelijke machine. Wanneer je dus op zoek bent naar een topklasse machine met weinig onderhoud kun je de Jura E60 kopen!


D4 Piano Black review

zijkant d4
Beste uit de test

Deze Jura D4 piano is beoordeeld als beste uit de test door de Consumentenbond (inloggen vereist).

Het was daarnaast ook de nummer 1 in de lijst van best verkochte koffie apparaten van 2019. Een mooi apparaat dus en niet alleen technisch gezien. Het oog wil ook wat, daar heeft Jura zijn best gedaan!

P.E.P. zetmethode

De P.E.P. (Pulse Extraction Proces) zetmethode zorgt ervoor dat het water langer in contact is met de koffie. Dit resulteert in een betere smaak van je favoriete espresso.

De pomp van de machine wordt aangestuurd om het water slomer door de machine heen te laten gaan. Er wordt minder water door de koffie geperst, waardoor er langer contact is met de koffie. Zo neemt de machine de smaak van de koffie veel beter op. Daarnaast wordt de temperatuur ook een stuk beter en zo krijg je een mooie crèmelaag. Een hele mooie functie!

Onderhoud

Er is niet veel onderhoud aan deze machine. Je hoeft hem namelijk niet meer te ontkalken. Doordat je met waterfilters werkt hoeft deze maar een keer per 2 of 3 maanden worden vervangen. De waterfilter in deze machine is de Jura Claris Smart waterfilter.

De zetgroep moet wel iedere week eventjes worden schoongemaakt. Dat is op zich geen enkel probleem, want het automatische reinigingsprogramma helpt je hier gemakkelijk bij.

bedieningspaneel jura d4

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel van de Jura D4 Piano Black is erg overzichtelijk. Hierboven op de foto is het bedieningspaneel goed te zien. Zoals je ziet is er geen display aanwezig. Wel heeft deze machine een overzichtelijk knoppensysteem. Hiermee pas je eenvoudig te temperatuur naar smaak aan. Ook stel je eenvoudig de hoeveelheid en koffiesterkte in. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke espresso, ristretto, lungo of americano.

Samenvatting van klantbeoordelingen

Ook gebruikers van deze Jura D4 zijn lovend over dit apparaat. Zo wordt omschreven dat dit apparaat van de echte Jura kwaliteit is en dat de sterkte, hoeveelheid water en maling erg gemakkelijk aan te passen zijn. Doordat er geen melkfunctie is hoef je ook weinig schoon te maken. Dat is een goed gevonden voordeel van een gebruiker.

De lekbak van deze machine kan in de vaatwasser. Zo blijft deze altijd goed schoon. Ook maakt deze Jura niet veel lawaai: minder dan dat er verwacht wordt.

Zijn er dan ook nadelen? We hebben er eentje gevonden: de machine blijft snel aan te geven dat de lekbak vol is. Tja, dan moet je deze toch echt eerst even legen. Een tweede nadeel was de grootte van het apparaat: bijna 35 cm hoog en 42 cm diep. De breedte is 28 cm, dat valt nog mee.

Door de hoogglans van deze machine (hij lijkt mat zwart, maar hij is eigenlijk in hoogglans zwart) is de kleur erg mooi en valt de machine lekker op. Het nadeel hieraan is dat hij redelijk veel stof vangt. Een doekje eroverheen is dus geen overbodige luxe als je hem op het aanrecht in een hoekje zet.

Conclusie

De Jura D4 Piano Black komt goed uit de test. Bij de Consumentenbond zelfs als beste (mei 2019). Veel gebruikers zijn lovend over dit instapmodel van Jura. Je krijgt waar voor je geld, dat is zeker. Geniet van een heerlijke espresso, precies naar jouw smaak. Een betere machine voor dit geld kun je simpelweg niet vinden als je genoegen neemt met het drinken van een heerlijke, zwarte espresso.


E8 review

e8 zijkant

De Jura E8 is een koffiezetapparaat voor thuisgebruik, maar wel van topkwaliteit. Geen andere machine van Jura is zo professioneel als deze én ook nog een ‘beetje’ betaalbaar.

Het mooie van de E8 is het verbazingwekkende en authentieke pulsextractieproces waardoor Jura bekend is geworden. Zonder het PEP-proces te vermelden, zou deze review niet compleet zijn. Dit proces zorgt ervoor dat het water langer in contact komt met de koffie. Dit optimaliseert de extractie en de smaak en het aroma worden volledig ontwikkeld in dit proces.

Bovendien, zelfs als een espresso zetten snel is, wil je niet dat het te snel wordt gedaan. Dit heeft namelijk een negatief effect op de smaak en het aroma van de kop koffie. Met deze volautomatische machine zet je koffie, hetzelfde als een professionele barista. Vanaf het eerste kopje koffie merk je dat er een authentieke diepe smaak is met crema en een perfecte temperatuur.

Onderhoud

Onderhoud aan de Jura E8? Dat lijkt me sterkt. Je kunt ook hier weer profiteren van het Jura waterfilter. Zo hoef je de machine niet te ontkalken. Het waterfilter zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag in de machine terecht kan komen. Ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine zonder veel schoonmaakwerk.

De Vacuüm Clean technologie van Jura zorgt ervoor dat de machine mooi schoon blijft. Nadat je een bakje koffie hebt gezet, komt er vaak wat water in de zetgroep. Dit kan hierin blijven zitten, maar de Vacuüm Clean technologie zorgt ervoor dat dit eruit wordt gezogen. De zetgroep is dus altijd droog en schoon. Hierdoor hoef je de zetgroep niet uit de machine te halen en ook niet af te spoelen. Dat scheelt een hoop werk en is erg goed voor het makkelijke gebruik!

Display en design

Het display van deze machine zorgt voor een eenvoudige bediening. Je bedient deze machine via het relatief grote bedieningspaneel. Hier zie je een aantal koffiesoorten staan. Wil je een andere koffie? Dan kun je dit eenvoudig instellen met behulp van de knoppen op het display. Natuurlijk is ook de hoeveelheid water, koffiesterkte én temperatuur makkelijk aanpasbaar via het eenvoudige menu.

display

Ook met deze automaat kun je vanuit je luie stoel koffie zetten. Hiervoor is eenvoudig de app te gebruiken. Een melkspecialiteit zetten is met deze machine ook geen probleem, doordat het een geïntegreerd melkreservoir heeft. Wanneer je wakker wordt kun je dus direct een lekkere cappuccino zetten, vanuit je bed!

Het design van deze machine is magistraal: als we dat zo mogen noemen. De randen aan de zijkant van de machine geeft het een mooie afwerking. Natuurlijk op de Jura manier zoals we gewend zijn.

Kenmerken

Het beste van de Jura E8 is het feit dat hij een grote verscheidenheid aan koffie en andere warme dranken kan maken. Er is veel om over te praten in deze sectie, want deze machine kan letterlijk alles maken, van cappuccino tot lattes en macchiatos – deze heeft het allemaal. Wanneer je deze machine koopt, hoef je alleen maar de knop aan te raken. Het apparaat is bovendien zeer eenvoudig programmeerbaar.

Een leuke functie aan deze E8 is dat de koffie uitloop licht geeft bij het zetten van koffie. Hierdoor heb je een complete ervaring bij het koffie zetten: zelfs het maken van jouw bakje koffie is een genot om naar te kijken.

Je kunt het koffievolume instellen, de koffiesterkte is ook instelbaar in 8 niveaus en je kiest uit een normale of hoge temperatuur. Aan de molen is het bonenreservoir van bovenaf bevestigd. Deze espressomachine heeft een waterreservoir van 1,9 liter.

Als je een goedkopere Jura wilt, kan de Jura D4 een goede optie zijn. Deze kan geen melk opschuimen, maar slechts espresso’s en lungo’s zetten.

Kleuren

De Jura E8 is een machine die komt in verschillende kleuren: Platina, Dark Inox en Chroom. Later is er van dit apparaat ook nog een extra versie op de markt gekomen, namelijk de Jura E8 Platin Touch.

Conclusie

De Jura E8 kopen? Dat is een goed idee. Je koopt dan de beste Jura machine als we kijken naar prijs-kwaliteit verhouding. Voor thuis is dit de beste Jura machine, of je nu een groot of klein gezin hebt. Als je een automatisch koffiezetapparaat met een geweldige PEP-zettechnologie wilt kopen, is de E8 de beste keuze.


Beste Jura koffiemachines

Om je te helpen bij het kiezen van een goede Jura koffiemachine, hebben we de 10 best verkochte Jura koffiemachines voor je op een rij gezet. Deze koffiemachines zijn door consumenten het best beoordeeld, het meest verkocht en het minste teruggestuurd. Een mooie lijst dus! Ben je er klaar voor?

Jura koffiemachinePrijsklasse
1. Jura D4 Piano€ 800,00 – € 1000,00
2. Jura E60 Piano€ 850,00 – € 950,00
3. Jura E8€ 1.200,00 – € 1.300,00
4. Jura A1 Piano€ 600,00 – € 700,00
5. Jura E6€ 899,00 – € 929,00
6. Jura D6 Piano€ 779,00 – € 799,00

Jura koffiezetapparaat D4 Piano

1. D4 Piano

Deze Jura koffiemachine is nummer 1 in de lijst van best verkochte Jura koffiemachines van 2019. Dat is niet zonder reden! Dit Jura koffiezetapparaat met een authentieke uitstraling staat als een juweel in je huiskamer.

Deze Jura D4 Piano is van alle gemakken voorzien. De espresso smaakt bij deze machine voller, omdat er een speciale P.E.P. zetmethode wordt gebruikt. Het water komt lager in contact met de koffie. Hierdoor wordt de smaak beter.

Het onderhoud van deze machine is maar weinig werk. Doordat er een goed waterfilter in zit is ontkalken niet meer nodig. Op z’n tijd moet het waterfilter wel vervangen worden. Alleen de zetgroep moet één keer in de week worden gereinigd. Dit is geen probleem, omdat het automatische reinigingsprogramma je hier gemakkelijk bij helpt.

Deze machine heeft geen optie voor het zetten van een lekkere cappuccino of latte macchiato. Daardoor is dit een koffieapparaat voor de echte espresso liefhebber! Ook een doppio, americano, lungo of ristretto is mogelijk.

Kenmerken

 • Hoeveelheid onderhoud: Weinig
 • Bouwkwaliteit: Middenklasse
 • Melkopschuimmethode: Geen
 • Gemalen koffie: Ja
 • Heet water functie: Ja

Pluspunten

 • Weinig onderhoud door het goede waterfilter. Reinig makkelijk via het automatische onderhoudsprogramma.
 • Met de heet water functie verwarm je jouw espresso kopje voor. Hiermee koelt je kopje minder snel af.
 • Een bakje decafeïne koffie is makkelijk gezet vanwege het aparte vakje voor gemalen koffie.

Minpunten

 • Het is bij deze machine niet mogelijk om gebruik te maken van melk.
 • Deze machine heeft geen display en dus ook geen keuzemenu met opties.
 • Geen warmhoudplaat om je kopje voor te verwarmen.
JURA | D4 Piano Black | Kaffeevollautomat - fully automatic coffee machine

E60 Piano

2. E60 Piano

Deze Jura E60 Piano heeft in tegenstelling tot het best verkochte Jura koffiezetapparaat wél een handig display. Je hebt een uitgebreid keuzemenu met veel verschillende opties. Je kunt namelijk uit wel 7 soorten koffie kiezen. Hiervan kun je vervolgens ook nog de koffiesterkte, de temperatuur en de hoeveelheid instellen.

Gebruik de aparte knop voor melkschuim. Zo zet je eenvoudig een lekkere cappuccino of latte macchiato. Deze machine maakt gebruik van een melkslang voor het zetten van een melkspecialiteit. Zo heb je het minste werk aan het schoonhouden. Je stopt de melkslang in een melkpak of andere melkhouder. Vervolgens hoef je alleen nog maar de slang door te spoelen na gebruik! Het melkpak bewaar je dan eenvoudig weer in de koelkast.

Het Intelligent Water System zorgt ervoor dat ontkalken niet meer nodig is. Door het goede waterfilter blijft de machine kalkvrij. Natuurlijk krijg je een melding wanneer je het waterfilter moet vervangen.

Deze Jura volautomatische espressomachine heeft een waterreservoir van 1,9 liter en een bonenreservoir van 280 gram. Hierdoor hoef je deze niet vaak bij te vullen.

Met behulp van de Jura Cool Control heb je een handig melkreservoir waarbij de melk gekoeld blijft én je weinig schoonmaak werk hebt.

Kenmerken

 • Hoeveelheid onderhoud: Weinig
 • Bouwkwaliteit: Topklasse
 • Melkopschuimmethode: Melkslang
 • Gemalen koffie: Nee
 • Heet water functie: Ja

Pluspunten

 • Weinig onderhoud door het goede waterfilter en het Intelligent Water System. Reinig makkelijk via het onderhoudsprogramma.
 • Kies makkelijk één van de 7 koffiesoorten via het display.
 • Je maakt makkelijk een latte macchiato of cappuccino met de melkslang.

Minpunten

 • Er zit een aparte knop op voor melkschuim. Je moet dus twee knopjes gebruiken wilt je een melkspecialiteit zetten.
 • Je kunt geen koffierecepten opslaan of een gebruikersprofiel aanpassen.
 • Geen warmhoudplaat om je kopje voor te verwarmen.
Jura koffiezetapparaat

Jura e8

3. E8

Met deze Jura E8 zet je niet enkel een cappuccino of latte macchiato, maar ook een flat white. Deze E8 komt in drie verschillende kleuren: Platina, Dark Inox en Chroom.

Deze Jura koffiemachine bedien je ook eenvoudig via een app. Dankzij het kleurendisplay zie je snel welke koffiespecialiteiten je allemaal kunt zetten. En dat zijn er een hoop! Dit koffiezetapparaat heeft 12 verschillende soorten koffiespecialiteiten. Waarvan je los ook nog eens de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aanpast.

Het is niet mogelijk om 2 melkspecialiteiten tegelijk te zetten. Wat wél kan is thee zetten, waar je zelf nog de temperatuur kunt instellen van het hete water. De koffie uitloop met ingebouwde verlichting zorgt voor een prachtig resultaat bij het zetten van een espresso. De hazelnoot kleurige cremalaag krijg je extra goed te zien door deze verlichting.

Wil je tijdens de bereiding toch nog een wat sterker bakje koffie zetten? Dat kan! Je past dit ook gemakkelijk aan via het display. Onderhoud is ook bij deze machine weinig werk, omdat je wordt begeleid via het display. Het waterfilter zorgt er weer voor dat je niet meer hoeft te ontkalken.

In het echt ziet deze machine er heel strak uit. Het design is naadloos afgewerkt en de grootte van de machine valt best mee. Dit Jura koffiezetapparaat neemt zeker niet je hele aanrecht in beslag. Wat het wel doet, is lekkere koffie zetten.

Kenmerken

 • Hoeveelheid onderhoud: Weinig
 • Bouwkwaliteit: Topklasse
 • Melkopschuimmethode: Melkslang
 • Gemalen koffie: Ja
 • Heet water functie: Ja

Pluspunten

 • Weinig onderhoud door het goede waterfilter en het Intelligent Water System. Reinig makkelijk via het onderhoudsprogramma.
 • Tot wel 12 verschillende koffiespecialiteiten zetten.
 • Je kunt ook de app gebruiken die je begeleid bij het reinigen van de zetgroep.

Minpunten

 • Je kunt geen twee melkspecialiteiten tegelijk zetten met de Jura E8.
 • Het duurt wat langer om een melkspecialiteit te zetten, omdat deze volautomatische koffiemachine een enkel thermoblock heeft.

A1 Piano

4. A1 Piano

De Jura A1 Piano is een lust om naar te kijken. Deze Jura koffiemachine is een elegante uitvoering van de Zwitserse fabrikant. Het ‘standaard’ Jura design is niet af te lezen aan deze koffiemachine. Voor een zachte prijs vergeleken met andere koffiemachines zit je hiermee goed. Deze Jura A1 Piano gaat voor tussen de 600 en 700 euro.

Niet alleen voor het oog kun je rekenen op deze Jura A1 Piano. Door de PEP zetmethode zet je een espresso met voller aroma. Doordat het water langer in contact is met de koffie krijg je een verbeterde smaakervaring.

Je kiest met deze machine uit 3 formaten kopjes en uit 2 aromaniveaus. Zo heb je de totale controle over jouw espresso. Een decafé zetten is ook mogelijk door het vakje voor gemalen koffie. Alleen is het bij deze machine niet mogelijk om 2 kopjes tegelijk te zetten. Met deze koffiemachine maak je ook geen melkspecialiteiten.

Kenmerken

 • Hoeveelheid onderhoud: Weinig
 • Bouwkwaliteit: Topklasse
 • Melkopschuimmethode: geen
 • Gemalen koffie: Ja
 • Heet water functie: Nee

Pluspunten

 • Weinig onderhoud door het goede waterfilter en het Intelligent Water System. Reinig makkelijk via het onderhoudsprogramma.
 • Erg mooie uitstraling

Minpunten

 • Je kunt geen twee kopjes tegelijk zetten.
 • Het waterreservoir is slechts 1,1 liter, waardoor een kraan in de buurt wel handig is.
JURA | A1 | Kaffeevollautomat - fully automatic coffee machine

Jura E6

5. E6

De Jura E6 is een professionele espressomachine. Dit Jura koffiezetapparaat met bonen heeft een handig menu waarbij je uit 7 verschillende koffiesoorten kunt kiezen. Hiervan kun je ook weer zelf de sterkte, hoeveelheid en de temperatuur aanpassen. Volgens gebruikers is de smaak van de koffie van de Jura E6 uitstekend. De bouwkwaliteit van Jura koffiemachines is al erg goed, maar deze Jura E6 Dark Inox (foto) heeft een topklasse bouwkwaliteit.

Vergeleken met andere espressomachines is dit koffiezetapparaat uitstekend voor diegene die minder werk wilt besteden aan het uitvoeren van onderhoud.

Deze koffiemachine gebruikt het Jura Claris Smart waterfilter. De zetgroep kun je makkelijk reinigen door het automatische programma. Het melksysteem spoelt na iedere beurt schoon. Dit kun je extra schoonmaken met een Jura melksysteemreiniger. Het menu loopt je gemakkelijk door het programma heen. Voor de bouw van deze machine zijn duurzame materialen gebruikt. Hierdoor gaat je Jura E6 een stuk langer mee.

De Jura E6 werkt met een melkslang voor het zetten van cappuccino’s. Hiervoor kun je een los melkreservoir aanschaffen of een melkpak gebruiken. Wél kun je 2 melkspecialiteiten tegelijk zetten met dit apparaat.

Kenmerken

 • Hoeveelheid onderhoud: Weinig
 • Bouwkwaliteit: Topklasse
 • Melkopschuimmethode: Melkslang
 • Gemalen koffie: Nee, koffiebonen
 • Warmhoudplaat: Nee

Pluspunten

 • Weinig onderhoud door het goede waterfilter en het Intelligent Water System. Reinig makkelijk via het onderhoudsprogramma.
 • Kies uit 7 verschillende soorten koffie.
 • Je bedient de Jura E6 gemakkelijk door het handige menu.

Minpunten

 • Je kunt geen koffierecepten opslaan.
 • Er is een aparte knop voor koffie én voor melkschuim. Hierdoor is een cappuccino zetten niet met 1 knop gedaan.
JURA | E6 | Kaffeevollautomat - fully automatic coffee machine

D6 Piano Black

6. D6 Piano

Deze stoere Jura D6 Piano Black (foto) is ook een topklasse Jura koffiemachine. Ook deze machine werkt met een melkslang en onderhoud gaat simpel via het keuzemenu. Door het Jura waterfilter wat erin zit hoef je de koffiemachine niet te ontkalken. De machine geeft zelf aan wanneer deze aan vervanging toe is.

Helaas kun je hier ook geen koffierecepten mee opslaan. Deze Jura D6 heeft wel de functies om de sterkte, hoeveelheid en temperatuur van je bakje koffie handmatig in te stellen.

Met deze Jura D6 kun je geen 2 melkspecialiteiten tegelijk zetten. Wél heeft deze machine een speciale zetmethode. Met deze zetmethode is de smaak je van espresso een stuk voller. Dit komt doordat het water langer in contact komt met de koffie.

Ook de Jura D6 werkt dus met een melkslang. Hier kun je een melkpak gebruiken of een los melkreservoir aanschaffen. Volgens klanten is dit Jura koffiezetapparaat erg goed beoordeeld, met 4/5 sterren. De positieve opmerkingen zijn veelal: goede temperatuur, mooi design en eenvoudig onderhoud. Precies hoe deze koffiemachine beschreven kan worden.

Kenmerken

 • Hoeveelheid onderhoud: Weinig
 • Bouwkwaliteit: Topklasse
 • Melkopschuimmethode: Melkslang
 • Gemalen koffie: Nee, koffiebonen
 • Warmhoudplaat: Nee
 • Heet water functie: Ja

Pluspunten

 • Weinig onderhoud door het goede waterfilter en het Intelligent Water System. Reinig makkelijk via het onderhoudsprogramma.
 • Kies uit 7 verschillende soorten koffie.
 • Vollere smaak door speciaal zetsysteem.

Minpunten

 • Je kunt geen koffierecepten opslaan.
 • Geen 2 melkspecialiteiten tegelijk zetten.

Jura

Jura

Jura is een Zwitserse producent van koffiemachines. Dit merk werd opgericht in 1931 door Leo Henzirohs. Jura staat voor innovatie, precisie, betrouwbaarheid en service. Als het enige koffiezetapparaten merk ter wereld is Jura gespecialiseerd in premium koffiezetapparaten. Jura staat gelijk aan een top koffiemachine waarbij je een optimaal koffieresultaat zal ervaren.

Een eenvoudige bediening en een subliem design kenmerkt dit koffiemerk. Jura richt zich enkel op espressomachines, omdat het de mileubewuste keuze voor een koffiemachine is. Door een voorbeeldige energie-efficiëntie en het voorkomen van onnodig verpakkingsafval.


Veelgestelde Vragen

Richt Jura zich alleen op volautomatische koffiemachines?

Ja, Jura heeft alleen de koffiemachines uit het hoog geprijsde segment.

Is een Jura koffiemachine betrouwbaar?

Jura is de Ferrari onder de volautomaten. De koffiezetapparaten hebben een eenvoudige bediening en een subliem design. Het zijn de beste koffiemachines!

Hoe duur is een Jura koffiezetapparaat?

Jura koffiezetapparaten zijn niet goedkoop. De prijs van een Jura machine ligt tussen de 679 en 3299 euro.

Kan je met een Jura machine ook decafé koffie zetten?

Zeker! Er zijn verschillende Jura automaten waarmee je een voorgemalen bakje koffie zonder cafeïne zet.

Top