JURA koffiemachine kopen? De beste JURA voor jou! (2022)

JURA koffiemachine kopen? Een koffieapparaat van JURA is van hoge kwaliteit. Hier vind je alles over de beste JURA’s van 2022. Waarom een koffiemachine van dit merk? Ik leg het je graag uit, want JURA koffie smaakt anders dan de rest.

Hieronder vind je eerst de top 6 beste JURA koffiemachines van 2022. Vervolgens vind je een overzicht van de rest van de modellen. Weet je al welk JURA koffiezetapparaat bij je past? Bekijk dan onze prijsvergelijking. Zo weet je waar je ‘m het beste kunt kopen.

Alvast veel plezier met jouw nieuwe JURA!


Top 5 beste Jura koffiemachines 2022

Met een nieuwe JURA koffiemachine haal je een stevige, duurzame én energie-efficiënt apparaat in huis! Jura staat bekend om haar uitstekende kwaliteit en heerlijke koffie. Benieuwd naar de nieuwste en beste modellen van 2022? Hieronder vind je top 5 Jura koffiemachines!

Scrol gerust door alle prachtige Jura koffiemachines. Buiten deze top 5 zal je er nog 10 vinden! Weet je al precies wat je zoekt? Klik hiernaast om de koffiemachine te bekijken of ga vast naar de volgende top 10.

Heel veel plezier van je nieuwe Jura koffiemachine!


1. Z10 (EA)


Met de Jura Z10 haal je pure luxe in huis! Dit Jura volautomaat kent maarliefst 38 koffiesoorten en bereid ook cold brew’s. De vernieuwde bonenmaler past de maalgraad van de bonen aan voor elk type koffie. Zo smaakt de koffie nog lekkerder!

Wat heeft deze Jura koffiemachine eigenlijk niet? Alles zit erop en eraan. Om te beginnen kan je hem bedienen met de App of via het touchscreen display. De koffiesterkte, volume, melk- en watertemperatuur zijn instelbaar. Melkspecialiteiten maak je met een druk op de knop via de melkslang.

Al het schoonmaakwerk gaat automatisch of met perfecte begeleiding van de machine zelf. Het koffiedikbakje en de lekbak kan je ook in de vaatwasser stoppen.

De Jura Z10 heeft een grootwaterreservoir van 2,4 liter en een bonenreservoir van 280 gram. De garantie van Jura is ook een pluspunt. Bij problemen komen zij bij jou langs!


2. Z6 (EA)


De Jura Z6 is weer een prachtige koffiemachine van Jura. Met 13 vooringestelde koffiesoorten is er voor ieder wat wils! Je kan de koffie ook nog zelf aanpassen. Je bedient de Jura koffiemachine via de App of via het mooie kleurendisplay (niet touch).

Met een bonenreservoir van 280 gram en waterreservoir van2,4 liter zet je een hoop koffie voordat je het bij moet vullen. Melkspecialiteiten zet je gemakkelijk met de melkslang.

Veel van het schoonmaakwerk gaat automatisch en ontkalken is niet nodig! De Jura garantie maakt dat je niet heel veel moeite hoeft te doen als hij kapot gaat. Toch fijn!


3. GIGA 6


Deze extra grote Jura GIGA 6 is een plaatje om te zien! Een serieuze koffiemachine voor de échte koffieliefhebber of de perfecte koffiemachine voor op kantoor. Met 2 bonenreservoirs bovenop kan je ruim een halve kilo bonen kwijt. En het ziet er ook echt indrukwekkend uit!

Ook heeft de Jura 2 verwarmingssystemen, 2 elektronisch verstelbare keramische molens, 2 pompen zodat melk en koffie tegelijk geschonken kunnen worden. Twee cappuccino’s tegelijk zetten? Met de Jura GIGA 6, geen probleem!

Een uniek element van deze koffiemachine is, niet schrikken, de kunstmatige intelligentie! De koffiemachine leert met de tijd jouw voorkeuren en past het touchscreen display daarop aan. Ook bedien je de Jura GIGA 6 met je smartphone of Apple watch.

Het waterreservoir is extra groot met 2,6 liter en de extra grote Jura koffiemachine kent 28 specialiteiten. Daarnaast kan je er zelf meer creëren!

De machine is gemaakt van hoogwaardige materialen en heeft nog veel meer mooie functie. Bekijk alle indrukwekkende functies hier of koop hem meteen via deze link!


4. E4 (EA)


De Jura EA is een instapmodel koffiemachine van Jura. Hiermee zet je een heerlijke espresso of lungo. Ben je een cappuccino liefhebber? Dan is dit misschien niet de beste Jura voor jou.

Je bedient de Jura E4 via de knoppen voorop of via de App. Ook kan je de koffie sterkte, volume en temperatuur geheel personaliseren. Met de heetwaterfunctie zet je ook gemakkelijk een kopje thee.

Het Jura E4 koffiezetapparaat heeft een ruim waterreservoir van 1,9 liter en het bonenreservoir is 228 gram.

Het onderhoud is minimaal. Het koffiedikbakje en de lekbak kunnen in de vaatwasser.


5. ENA 4 (EA)


De Jura ENA 4 (EA) is een instapmodel koffiemachine van Jura zonder melkfunctie. Wel zet je er een heerlijk – op maat gemaakte – espresso of lungo mee!

De ENA 4 koffiemachine heeft een 1,1 liter waterreservoir en een bonenreservoir van 125 gram. Je bedient de Jura met de App of via de knoppen voorop.

Zoals je van Jura mag verwachten heeft de machine een uitstekende bouwkwaliteit. De luxe machine komt ook met een luxe garantie. Gaat er iets mis? Je hoeft de koffiemachine niet op te sturen maar Jura komt naar jou toe!


JURA koffiemachine kopen? Top 10 Jura koffiemachines 2021!

Om je te helpen bij het kiezen van een goede JURA hebben we de best verkochte koffiemachines van 2020 en 2021 voor je op een rij gezet. Deze JURA’s zijn door consumenten het best beoordeeld, het meest verkocht en het minste teruggestuurd.

Kies hiernaast jouw ideale machine uit. Weet je nog niet precies welke je zoekt? Bekijk dan de verschillende modellen onder elkaar. Zo zie je precies waarom je een model wel – of niet ziet zitten.


1. WE6 (EA)


Deze Jura WE6 (EA) heeft een extra groot bonen- en waterreservoir (500 gram en 3 liter) vergeleken met andere modellen. Je zet een grote variatie aan koffie met één druk op de knop. De nieuwe Professional Aroma Grinder zorgt ervoor dat de koffiearoma optimaal naar voren komt.

Dit apparaat kan snel koffie zetten en twee tegelijk. Daarnaast is het een onderhoudsvriendelijk maakt, wat perfect is voor op kantoor. Want de bediening is ook simpel. Kies jouw bakje koffie via het display.

Je zet tot 30 bakken koffie voordat je de koffieresidubak leeg moet maken. Daarnaast hoef je door het waterfilter van Jura niet meer te ontkalken. De melding geeft aan wanneer er een nieuw waterfilter in moet. Wanneer je ‘m schoon wilt maken selecteer je simpel het onderhoudsprogramma. De machine doet de rest.

Ben je op zoek naar een volautomatische Jura koffiemachine voor op kantoor? Dit is een perfecte keuze. Of wanneer je met veel thuiswerkers bent die van koffie houden!

 • Groot water- en bonenreservoir
 • Weinig tot geen onderhoud
 • Kan geen melkspecialiteiten zetten
 • 25 maanden garantie

2. WE8 (EA)


Met de Jura WE8 (EA) koop je een luxe Jura koffiemachine met melkopschuimer. Je zet gemakkelijk een cappuccino, ristretto, espresso doppio, koffie speciaal of latte macchiato. Ook op deze Jura zit de Professional Aroma Grinder waardoor jouw espresso (en cappuccino) lekkerder smaakt.

Met de Microschuim G2 melkuitloop wordt jouw melkschuim extra romig. Het microschuim in jouw cappuccino smaakt hierdoor nog lekkerder.

Deze volautomaat heeft een topklasse bouwkwaliteit en is – natuurlijk – onderhoudsvriendelijk. Want met het waterfilter hoef je ‘m niet te ontkalken en met het automatische onderhoudsprogramma hou je de JURA WE8 schoon.

Een perfecte keuze voor een plaatsje thuis of op kantoor waar intensief koffie wordt gedronken. Deze Jura koffiemachine met melkfunctie is perfect voor de liefhebber.

 • Zet ook een cappuccino of latte
 • Topklasse bouwkwaliteit
 • Weinig onderhoud
 • 25 maanden garantie

3. E6 (EB)


De JURA E6 is de goedkoopste Jura koffiemachine van 2021. Deze nieuwe serie heeft relatief dure apparaten. Maar in vergelijking met andere koffiezetapparaten wint Jura.

Waarom? Jura heeft een extreem goed apparaat met lange levensduur. Deze JURA E6 is goed voor 11 specialiteiten waarvan je zelf de sterkte, temperatuur en hoeveelheid instelt.

Zet je ook melkspecialiteiten? Zeker! Deze JURA E6 kan cappuccino, dubbele espresso, espresso, espresso macchiato, grote koffie, latte macchiato, lungo, ristretto en warme melk zetten.

Er is wel een apart knopje voor melkschuim en voor koffie. Hierdoor is het zetten van een cappuccino net wat meer werk dan bij andere modellen. Ook kun je geen koffierecepten opslaan. Wel zit er de nieuwe Professional Aroma Grinder op én P.E.P zetmethode. Hierdoor smaakt jouw koffie onweerstaanbaar. Een perfecte machine voor de intensieve thuisgebruiker.

 • Zet ook een cappuccino of latte met twee drukken op twee knoppen
 • Heeft een lange levensduur
 • Weinig onderhoud door waterfilter
 • 25 maanden garantie

4. E8 (EB)


De Jura E8 (EB) zet nog meer koffiespecialiteiten dan de JURA E6. Want met dit apparaat kun je ten eerste melkspecialiteiten zetten met één druk op de knop. Dit kan niet met twee tegelijk.

Deze JURA E8 is vergelijkbaar met de JURA E80.

Wel heb je 17 verschillende koffie om uit te kiezen. Naast de koffiesoorten van de JURA E6 kan deze JURA E8 ook americano, cafe latte, cortado, doppio, en flat white zetten.

Ook aan dit Jura koffieapparaat heb je weinig onderhoudswerk. De JURA E8 bedien je met de 6 verschillende tiptoetsen. Je kunt jouw cappuccino of latte een extra shot espresso geven. Voor als je jouw koffie extra sterk wilt.

Door de melkslang waar JURA gebruik van maakt in deze serie koffiemachines zet je jouw melkpak simpel weer terug in de koelkast. Wil je dan een cappuccino zetten? Hang dan de melkslang in het melkpak (eerst uit de koelkast!) en druk op de knop.

 • Kan ook americano, cafe latte, cortado, doppio, en flat white zetten.
 • Makkelijk in gebruik en weinig onderhoud door waterfilter
 • 25 maanden garantie

5. S8 (EB)


De slimme JURA S8 zet koffie via jouw mobieltje. Klik één van de 15 koffiespecialiteiten aan en druk op de knop. Jouw apparaat begint met koffie zetten. Ideaal. Zeker wanneer je ’s ochtends in bed ligt en beneden wilt genieten van jouw kopje koffie.

Naast de mogelijkheid om deze JURA S8 met de app te bedienen, gebruik je ook het overzichtelijke display. Dit apparaat zet ook koffie met melk via de melkslang. Wil je jouw koffie zelf instellen? Dat kan! Zo maak je jouw lungo een stuk warmer of zet je een sterkere cappuccino.

Door topklasse bouwkwaliteit van de Jura koffiemachine is dit één van de betere merken koffiezetapparaten van 2021. Ook deze S8 gaat lang mee en je krijgt 25 maanden garantie.

 • Kan ook americano, cafe latte, cortado, doppio, en flat white zetten.
 • Makkelijk in gebruik en weinig onderhoud door waterfilter en reinigingsprogramma.
 • 25 maanden garantie

6. D4


Deze Jura koffiemachine is nummer 1 in de lijst van best verkochte Jura koffiemachines van 2019. Dat is niet zonder reden! Dit Jura koffiezetapparaat met een authentieke uitstraling staat als een juweel in je huiskamer.

Deze Jura D4 Piano is van alle gemakken voorzien. De espresso smaakt bij deze machine voller, omdat er een speciale P.E.P. zetmethode wordt gebruikt. Het water komt lager in contact met de koffie. Hierdoor wordt de smaak beter.

Het onderhoud van deze machine is maar weinig werk. Doordat er een goed waterfilter in zit is ontkalken niet meer nodig. Op z’n tijd moet het waterfilter wel vervangen worden. Alleen de zetgroep moet één keer in de week worden gereinigd. Dit is geen probleem, omdat het automatische reinigingsprogramma je hier gemakkelijk bij helpt.

Deze machine heeft geen optie voor het zetten van een lekkere cappuccino of latte macchiato. Daardoor is dit een koffieapparaat voor de echte espresso liefhebber! Ook een doppio, americano, lungo of ristretto is mogelijk.


7. ENA 8


De JURA ENA 8 schuimt melk zeer fijn op. Zet espresso bijzonder snel, maar het eerste kopje kan heter zijn. Er zijn 8 koffierecepten beschikbaar, maar er zijn geen 2 espresso’s tegelijk mogelijk.

Goed display, mooie watertank. De sterkte en hoeveelheid koffie kan tijdens de bereiding worden gewijzigd. Volgens Jura moet de melkslang elke drie maanden worden vervangen, waarvan er vier 18 euro kosten.

De lekbak met veel losse onderdelen is moeilijk schoon te maken. Vaste zetgroep. Het wordt betrouwbaar gereinigd door het reinigingsprogramma. Cappuccino in de barista-check: ‘Het schuim heeft aan de bovenkant grote bellen, maar onderaan is het heel fijn en romig. De cappuccino is middelmatig zonder speciale kenmerken. Een goed apparaat voor thuis of kantoor.’


8. A1


De Jura A1 Piano is een lust om naar te kijken. Deze Jura koffiemachine is een elegante uitvoering van de Zwitserse fabrikant. Het ‘standaard’ Jura design is niet af te lezen aan deze koffiemachine. Voor een zachte prijs vergeleken met andere koffiemachines zit je hiermee goed. Deze Jura A1 Piano gaat voor tussen de 600 en 700 euro.

Niet alleen voor het oog kun je rekenen op deze Jura A1 Piano. Door de PEP zetmethode zet je een espresso met voller aroma. Doordat het water langer in contact is met de koffie krijg je een verbeterde smaakervaring.

Je kiest met deze machine uit 3 formaten kopjes en uit 2 aromaniveaus. Zo heb je de totale controle over jouw espresso. Een decafé zetten is ook mogelijk door het vakje voor gemalen koffie. Alleen is het bij deze machine niet mogelijk om 2 kopjes tegelijk te zetten. Met deze koffiemachine maak je ook geen melkspecialiteiten.


9. E8


Met deze Jura E8 zet je niet enkel een cappuccino of latte macchiato, maar ook een flat white. Deze E8 komt in drie verschillende kleuren: Platina, Dark Inox en Chroom.

Deze Jura koffiemachine bedien je ook eenvoudig via een app. Dankzij het kleurendisplay zie je snel welke koffiespecialiteiten je allemaal kunt zetten. En dat zijn er een hoop! Dit koffiezetapparaat heeft 12 verschillende soorten koffiespecialiteiten. Waarvan je los ook nog eens de sterkte, hoeveelheid en temperatuur aanpast.

Het is niet mogelijk om 2 melkspecialiteiten tegelijk te zetten. Wat wél kan is thee zetten, waar je zelf nog de temperatuur kunt instellen van het hete water. De koffie uitloop met ingebouwde verlichting zorgt voor een prachtig resultaat bij het zetten van een espresso. De hazelnoot kleurige cremalaag krijg je extra goed te zien door deze verlichting.

Wil je tijdens de bereiding toch nog een wat sterker bakje koffie zetten? Dat kan! Je past dit ook gemakkelijk aan via het display. Onderhoud is ook bij deze machine weinig werk, omdat je wordt begeleid via het display. Het waterfilter zorgt er weer voor dat je niet meer hoeft te ontkalken.


10. E6


De Jura E6 is een professionele espressomachine. Dit Jura koffiezetapparaat met bonen heeft een handig menu waarbij je uit 7 verschillende koffiesoorten kunt kiezen. Hiervan kun je ook weer zelf de sterkte, hoeveelheid en de temperatuur aanpassen. Volgens gebruikers is de smaak van de koffie van de Jura E6 uitstekend. De bouwkwaliteit van Jura koffiemachines is al erg goed, maar deze Jura E6 Dark Inox (foto) heeft een topklasse bouwkwaliteit.

Vergeleken met andere espressomachines is dit koffiezetapparaat uitstekend voor diegene die minder werk wilt besteden aan het uitvoeren van onderhoud.

Deze koffiemachine gebruikt het Jura Claris Smart waterfilter. De zetgroep kun je makkelijk reinigen door het automatische programma. Het melksysteem spoelt na iedere beurt schoon. Dit kun je extra schoonmaken met een Jura melksysteemreiniger. Het menu loopt je gemakkelijk door het programma heen. Voor de bouw van deze machine zijn duurzame materialen gebruikt. Hierdoor gaat je Jura E6 een stuk langer mee.

De Jura E6 werkt met een melkslang voor het zetten van cappuccino’s. Hiervoor kun je een los melkreservoir aanschaffen of een melkpak gebruiken. Wél kun je 2 melkspecialiteiten tegelijk zetten met dit apparaat.


Verschillende Jura koffiezetapparaat reviews 2019

jura koffiezetapparaat zwart voorkant

Bekijk hieronder de reviews die we schreven over de Jura koffiezetapparaten. Het zijn er 3. De 3 top modellen van Jura 2019. Bekijk hieronder in de tabel welk apparaat je een review over wilt lezen en klik op de naam. Je scrollt dan door naar het koffiezetapparaat!

E60 Piano Black review

e60 zijkant

De Jura E60 Piano Black is een geavanceerde koffiemachine. Deze machine is één van de best verkochte Jura volautomaten van 2019. Een stijlvolle machine, voor een goede prijs. Bij deze machine krijg je waar voor je geld.

Niet alleen kan dit koffie apparaat een hoop: ook het design is erg mooi. Met een handig display is deze machine enorm gebruiksvriendelijk. Melk opschuimen is ook geen probleem voor deze machine. Er zit alleen geen melkreservoir bij, maar een melkslang.

Onderhoud

Het onderhouden van deze machine is erg eenvoudig. Daarnaast hoeft het niet vaak te gebeuren. Deze Jura E60 heeft een Intelligent Water System. Hierdoor hoef je ‘m niet meer te ontkalken. Het waterfilter in de machine zorgt ervoor dat het apparaat geen kalkaanslag krijgt. Dit waterfilter moet wel worden vervangen. Toch is dit niet vaak: slechts één keer per 2 of 3 maanden.

Dit apparaat is een onderhoudsvriendelijke machine, welke ideaal is wanneer je niet van schoonmaken houdt. De zetgroep hoeft niet uit de machine gehaald te worden. Deze reinigt zichzelf automatisch via het onderhoudsprogramma. De machine geeft zelf aan wanneer het tijd is voor een nieuwe onderhoudsbeurt.

Er zit in deze Jura ook een melksysteem. Ook deze vergt niet veel onderhoud. Door het automatische reinigingsprogramma spoelt de machine zich na iedere zetbeurt weer schoon. Hierdoor heb je écht weinig omkijken naar het schoonhouden van deze machine.

Om het reiningingsprogramma uit te voeren volg je eenvoudig de aangegeven stappen op het display. De handleiding heb je dus niet meer nodig.

Display en design

Doordat deze Jura E60 een overzichtelijk display heeft, is het gemakkelijk om jouw favoriete koffie te zetten. Je kiest gemakkelijk uit één van de 7 koffiesoorten. Hiervan pas je zelf de maling, sterkte en hoeveelheid aan. Daarnaast is ook de temperatuur zelf in te stellen. Zoals hierboven vermeld gaat het reinigen van het systeem ook makkelijk via het display.

Een cappuccino maken is met deze bediening wel iets lastiger. De draaiknop rechtsboven moet worden gedraaid om melk in het kopje te krijgen. De espresso gaat vervolgens wel automatisch.

Bluetooth: dat heeft deze machine ook. Je kunt dus verbinden met je telefoon. Hiervoor gebruik je de app. Je kunt geen melkspecialiteit zetten via de app.

Het design van deze machine is volledig zwart. Dat geeft een stoere en strakke uitstraling. Het waterreservoir is helemaal ingebouwd en deze Jura is helemaal symmetrisch, op de ronde knop rechtsboven na.

Jura E60 display

Koffie zetten met melk

Koffie zetten met melk is lastig. Je moet zelf de knop bedienen het de Jura E60 heeft geen melkreservoir, maar een melkslang. Met de melkslang kun je melk uit een pak melk opschuimen. Deze machine kan geen warme melk geven. Je zit dus vastgebonden aan een cappuccino. Ideaal voor wanneer visite langskomt, maar niet wanneer je een echte liefhebber bent van melkspecialiteiten.

Eventueel kun je de Jura Cool Control kopen. Hiermee kun je melk opschuimen en koelen tegelijk. Je hoeft dus geen los pak melk meer naast de koffiemachine te hebben staan. Een handige uitbreiding, maar warme melk blijft geen optie.

Conclusie

Deze Jura E60 is een perfect koffiezetapparaat met stijl. De handige functies van deze machine maakt het voor iedereen mogelijk om hem te bedienen. Verder is het een erg onderhoudsvriendelijke machine. Wanneer je dus op zoek bent naar een topklasse machine met weinig onderhoud kun je de Jura E60 kopen!


D4 Piano Black review

zijkant d4
Beste uit de test

Deze Jura D4 piano is beoordeeld als beste uit de test door de Consumentenbond (inloggen vereist).

Het was daarnaast ook de nummer 1 in de lijst van best verkochte koffie apparaten van 2019. Een mooi apparaat dus en niet alleen technisch gezien. Het oog wil ook wat, daar heeft Jura zijn best gedaan!

P.E.P. zetmethode

De P.E.P. (Pulse Extraction Proces) zetmethode zorgt ervoor dat het water langer in contact is met de koffie. Dit resulteert in een betere smaak van je favoriete espresso.

De pomp van de machine wordt aangestuurd om het water slomer door de machine heen te laten gaan. Er wordt minder water door de koffie geperst, waardoor er langer contact is met de koffie. Zo neemt de machine de smaak van de koffie veel beter op. Daarnaast wordt de temperatuur ook een stuk beter en zo krijg je een mooie crèmelaag. Een hele mooie functie!

Onderhoud

Er is niet veel onderhoud aan deze machine. Je hoeft hem namelijk niet meer te ontkalken. Doordat je met waterfilters werkt hoeft deze maar een keer per 2 of 3 maanden worden vervangen. De waterfilter in deze machine is de Jura Claris Smart waterfilter.

De zetgroep moet wel iedere week eventjes worden schoongemaakt. Dat is op zich geen enkel probleem, want het automatische reinigingsprogramma helpt je hier gemakkelijk bij.

bedieningspaneel jura d4

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel van de Jura D4 Piano Black is erg overzichtelijk. Hierboven op de foto is het bedieningspaneel goed te zien. Zoals je ziet is er geen display aanwezig. Wel heeft deze machine een overzichtelijk knoppensysteem. Hiermee pas je eenvoudig te temperatuur naar smaak aan. Ook stel je eenvoudig de hoeveelheid en koffiesterkte in. Zo heb je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke espresso, ristretto, lungo of americano.

Samenvatting van klantbeoordelingen

Ook gebruikers van deze Jura D4 zijn lovend over dit apparaat. Zo wordt omschreven dat dit apparaat van de echte Jura kwaliteit is en dat de sterkte, hoeveelheid water en maling erg gemakkelijk aan te passen zijn. Doordat er geen melkfunctie is hoef je ook weinig schoon te maken. Dat is een goed gevonden voordeel van een gebruiker.

De lekbak van deze machine kan in de vaatwasser. Zo blijft deze altijd goed schoon. Ook maakt deze Jura niet veel lawaai: minder dan dat er verwacht wordt.

Zijn er dan ook nadelen? We hebben er eentje gevonden: de machine blijft snel aan te geven dat de lekbak vol is. Tja, dan moet je deze toch echt eerst even legen. Een tweede nadeel was de grootte van het apparaat: bijna 35 cm hoog en 42 cm diep. De breedte is 28 cm, dat valt nog mee.

Door de hoogglans van deze machine (hij lijkt mat zwart, maar hij is eigenlijk in hoogglans zwart) is de kleur erg mooi en valt de machine lekker op. Het nadeel hieraan is dat hij redelijk veel stof vangt. Een doekje eroverheen is dus geen overbodige luxe als je hem op het aanrecht in een hoekje zet.

Conclusie

De Jura D4 Piano Black komt goed uit de test. Bij de Consumentenbond zelfs als beste (mei 2019). Veel gebruikers zijn lovend over dit instapmodel van Jura. Je krijgt waar voor je geld, dat is zeker. Geniet van een heerlijke espresso, precies naar jouw smaak. Een betere machine voor dit geld kun je simpelweg niet vinden als je genoegen neemt met het drinken van een heerlijke, zwarte espresso.


E8 review

e8 zijkant

De Jura E8 is een koffiezetapparaat voor thuisgebruik, maar wel van topkwaliteit. Geen andere machine van Jura is zo professioneel als deze én ook nog een ‘beetje’ betaalbaar.

Het mooie van de E8 is het verbazingwekkende en authentieke pulsextractieproces waardoor Jura bekend is geworden. Zonder het PEP-proces te vermelden, zou deze review niet compleet zijn. Dit proces zorgt ervoor dat het water langer in contact komt met de koffie. Dit optimaliseert de extractie en de smaak en het aroma worden volledig ontwikkeld in dit proces.

Bovendien, zelfs als een espresso zetten snel is, wil je niet dat het te snel wordt gedaan. Dit heeft namelijk een negatief effect op de smaak en het aroma van de kop koffie. Met deze volautomatische machine zet je koffie, hetzelfde als een professionele barista. Vanaf het eerste kopje koffie merk je dat er een authentieke diepe smaak is met crema en een perfecte temperatuur.

Onderhoud

Onderhoud aan de Jura E8? Dat lijkt me sterkt. Je kunt ook hier weer profiteren van het Jura waterfilter. Zo hoef je de machine niet te ontkalken. Het waterfilter zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag in de machine terecht kan komen. Ideaal voor wanneer je op zoek bent naar een koffiemachine zonder veel schoonmaakwerk.

De Vacuüm Clean technologie van Jura zorgt ervoor dat de machine mooi schoon blijft. Nadat je een bakje koffie hebt gezet, komt er vaak wat water in de zetgroep. Dit kan hierin blijven zitten, maar de Vacuüm Clean technologie zorgt ervoor dat dit eruit wordt gezogen. De zetgroep is dus altijd droog en schoon. Hierdoor hoef je de zetgroep niet uit de machine te halen en ook niet af te spoelen. Dat scheelt een hoop werk en is erg goed voor het makkelijke gebruik!

Display en design

Het display van deze machine zorgt voor een eenvoudige bediening. Je bedient deze machine via het relatief grote bedieningspaneel. Hier zie je een aantal koffiesoorten staan. Wil je een andere koffie? Dan kun je dit eenvoudig instellen met behulp van de knoppen op het display. Natuurlijk is ook de hoeveelheid water, koffiesterkte én temperatuur makkelijk aanpasbaar via het eenvoudige menu.

display

Ook met deze automaat kun je vanuit je luie stoel koffie zetten. Hiervoor is eenvoudig de app te gebruiken. Een melkspecialiteit zetten is met deze machine ook geen probleem, doordat het een geïntegreerd melkreservoir heeft. Wanneer je wakker wordt kun je dus direct een lekkere cappuccino zetten, vanuit je bed!

Het design van deze machine is magistraal: als we dat zo mogen noemen. De randen aan de zijkant van de machine geeft het een mooie afwerking. Natuurlijk op de Jura manier zoals we gewend zijn.

Kenmerken

Het beste van de Jura E8 is het feit dat hij een grote verscheidenheid aan koffie en andere warme dranken kan maken. Er is veel om over te praten in deze sectie, want deze machine kan letterlijk alles maken, van cappuccino tot lattes en macchiatos – deze heeft het allemaal. Wanneer je deze machine koopt, hoef je alleen maar de knop aan te raken. Het apparaat is bovendien zeer eenvoudig programmeerbaar.

Een leuke functie aan deze E8 is dat de koffie uitloop licht geeft bij het zetten van koffie. Hierdoor heb je een complete ervaring bij het koffie zetten: zelfs het maken van jouw bakje koffie is een genot om naar te kijken.

Je kunt het koffievolume instellen, de koffiesterkte is ook instelbaar in 8 niveaus en je kiest uit een normale of hoge temperatuur. Aan de molen is het bonenreservoir van bovenaf bevestigd. Deze espressomachine heeft een waterreservoir van 1,9 liter.

Als je een goedkopere Jura wilt, kan de Jura D4 een goede optie zijn. Deze kan geen melk opschuimen, maar slechts espresso’s en lungo’s zetten.

Kleuren

De Jura E8 is een machine die komt in verschillende kleuren: Platina, Dark Inox en Chroom. Later is er van dit apparaat ook nog een extra versie op de markt gekomen, namelijk de Jura E8 Platin Touch.

Conclusie

De Jura E8 kopen? Dat is een goed idee. Je koopt dan de beste Jura machine als we kijken naar prijs-kwaliteit verhouding. Voor thuis is dit de beste Jura machine, of je nu een groot of klein gezin hebt. Als je een automatisch koffiezetapparaat met een geweldige PEP-zettechnologie wilt kopen, is de E8 de beste keuze.


Jura

Jura

Jura is een Zwitserse producent van koffiemachines. Dit merk werd opgericht in 1931 door Leo Henzirohs. Jura staat voor innovatie, precisie, betrouwbaarheid en service. Als het enige koffiezetapparaten merk ter wereld is Jura gespecialiseerd in premium koffiezetapparaten. Jura staat gelijk aan een top koffiemachine waarbij je een optimaal koffieresultaat zal ervaren.

Een eenvoudige bediening en een subliem design kenmerkt dit koffiemerk. Jura richt zich enkel op espressomachines, omdat het de mileubewuste keuze voor een koffiemachine is. Door een voorbeeldige energie-efficiëntie en het voorkomen van onnodig verpakkingsafval.


Veelgestelde Vragen

Richt Jura zich alleen op volautomatische koffiemachines?

Ja, Jura heeft alleen de koffiemachines uit het hoog geprijsde segment.

Is een Jura koffiemachine betrouwbaar?

Jura is de Ferrari onder de volautomaten. De koffiezetapparaten hebben een eenvoudige bediening en een subliem design. Het zijn de beste koffiemachines!

Hoe duur is een Jura koffiezetapparaat?

Jura koffiezetapparaten zijn niet goedkoop. De prijs van een Jura machine ligt tussen de 679 en 3299 euro.

Kan je met een Jura machine ook decafé koffie zetten?

Zeker! Er zijn verschillende Jura automaten waarmee je een voorgemalen bakje koffie zonder cafeïne zet.