Beste Delonghi koffiemachines 2024

Op zoek naar een De’Longhi koffiemachine? Een volautomaat met bonen, cupmachine of De’Longhi espressomachine. Voor ieder wat wils. Welke is de beste?

DeLonghi is verreweg de grootste koffiemachine fabrikant. Om een klein idee te geven: ze hebben een marktaandeel van 33% als het gaat om volautomatische koffiemachines. Dat is enorm!

Ik heb meer dan 7 Delonghi koffiemachines getest en leg je uit wat belangrijk is – en wat niet. Want waarom voor duur model kiezen als jouw ideale apparaat een stuk goedkoper is.

Bekijk hier de beste De’Longhi koffiemachines van iedere zetmethode.

Gaat het koffieapparaat kapot? De’Longhi komt bij je thuis, binnen de garantie, om ‘m te repareren. Altijd goede koffie dus.

Veel plezier met heerlijke koffie drinken uit jouw DeLonghi!Beste De’Longhi koffiemachines met bonen 2024

 1. Dinamica 350.55.B
 2. Primadonna Soul
 3. Magnifica ECAM 20.110.B
 4. Magnifica EVO ECAM290.61.SB
 5. Eletta Explore
 6. Eletta Cappuccino ECAM44.660.B
 7. Dinamica Plus ECAM370.95.T
 8. PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS

De beste De’Longhi koffiemachine van 2024 is de De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.B. Dit is een topklasse koffiezetapparaat met bonen van De’Longhi.

Bekijk hier de beste volautomaten van DeLonghi in 2024. Dit zijn de apparaten die het beste zijn verkocht en het beste beoordeeld.

De prijs loopt van een paar honderd tot soms wel duizend euro. De functies van de machines zijn bij duurdere modellen uitgebreider. Denk bijvoorbeeld aan twee cappuccino tegelijkertijd, een touchscreen of slimme functies.

Wil je met één druk op de knop koffie zetten van versgemalen bonen? Dan is een De’Longhi koffiemachine uit deze lijst precies wat je zoekt!


1. DINAMICA ECAM 350.55B


Deze De’Longhi Dinamica 350.55.B is de beste DeLonghi koffiemachine van 2024. Doordat deze het beste is verkocht en gebaseerd op 228 reviews beoordeeld met een 8,9 uit 10.

In deze machine zit een dubbel verwarmingssysteem. Zo zet je snel achter elkaar cappuccino’s of latte’s. Het systeem warmt deze tegelijk op, in plaats van na elkaar.

Kies uit een van de 10 verschillende koffiesoorten en pas deze aan naar jouw smaak door de temperatuur, hoeveelheid en sterkte in te stellen. Vervolgens sla je de instellingen op onder jouw persoonlijke profiel.

Qua geluidsniveau is dit een redelijk stille De’Longhi koffiemachine. Bij het zetten van koffie maakt dit apparaat maximaal 68 dB aan geluid.

Door het grote water- en melkreservoir is er genoeg om veel kopjes achter elkaar te zetten. Hierdoor is dit ook een goede voor op kantoor!


2. Primadonna Soul


De Delonghi Primadonna Soul is een koffiezetapparaat van topklasse. Dat is ook te zien aan de hoge prijs, maar je krijgt er veel voor.

Met de Primadonna Soul maak je niet alleen een cappuccino en latte, maar ook espresso macchiato, flat white en een kan koffie.

Het electronisch verstelbare maalwerk is een uniek punt aan deze machine. Vaak vind je dat pas bij machines boven de 2000 euro, Delonghi heeft het voor elkaar gekregen.

Het melksysteem doet denken aan de Dinamica-serie. Eenvoudig in gebruik en kwalitatief erg goed.

De Bean-Adapt technologie is eigenaardig. De molen past zich aan naar jouw kleur koffieboon. Dit werkt niet helemaal fantastisch, maar het is een goede optie voor de liefhebber van espresso.

Meer weten? Lees mijn Delonghi Primadonna Soul review!


3. MAGNIFICA ECAM 20.110.B


Het instapmodel van De’Longhi is de Magnifica ECAM 20.110.B. Dit is de meest basis versie koffiemachine en het meest verkocht in de afgelopen jaren. Daarom ook véél beoordelingen! Uit 801 reviews een 8,8 uit 10.

Met een lekkere espresso of normale koffie de dag beginnen en de dag afsluiten met een decafé. Allemaal mogelijk! Melk opschuimen met een stoompijpje voor de eventuele cappuccino.

Daarnaast stel je zelf de koffiesterkte en hoeveelheid in. De koffieuitloop is in hoogte verstelbaar. Het waterreservoir is 1,8 liter groot. Je kunt er per keer 250 gram koffiebonen in doen.

De koffie die uit deze koffiemachine komt is erg lekker. Ik heb ‘m zelf meerdere keren getest – verschillende locaties – en dit is nooit een tegenvaller. Je bent ‘m waarschijnlijk zelf ook weleens tegengekomen! Meer weten? Lees mijn Delonghi Magnifica S review.


4. MAGNIFICA EVO


De De’Longhi Magnifica EVO één van de nieuwere modellen van De’Longhi. Deze koffiemachine is ideaal als je graag cappuccino’s drinkt!

Dit model heeft een melkreservoir van 0,22 waardoor je met één druk op de knop een heerlijke cappuccino zet. Er is ook een variant met een stoompijp om de melk op te schuimen. Dit kost at meer werk.

Met deze De’Longhi koffiemachine heb je 4 standaard keuzes: cappuccino, espresso, koffie en heet water. Daarnaast kun je jouw keuze aanpassen qua sterkte, kwantiteit en temperatuur.

Deze machine heeft een waterreservoir van 1,8 liter en een bonenreservoir waar 250 gram bonen in passen.


5. Eletta Explore


Met de Delonghi Eletta Explore zet je niet alleen warme koffie, maar ook een ijskoffie of cold brew.

Dit is een van de nieuwste modellen van Delonghi. Testwinnaar in Duitsland bij de Stiftung Warentest. De Nederlandse Consumentenbond heeft ‘m niet getest, maar wij wel.

Het bedienen gaat overzichtelijk via het touchscreen display. De iconen op de voorkant blijven altijd staan, deze verdwijnen niet.

Het melkreservoir vul je met melk voor cappuccino, latte of ijskoffie. Hiervoor kies je tussen het warme of het koude melkreservoir.

Stel een gebruiksprofiel in per persoon, zodat je geniet van jouw ideale koffie. Je zet ook twee espresso of lungo tegelijk.

De duurste versie van de Eletta Explore is uitgerust met WiFi. Zo zet je via de Delonghi app gemakkelijk een bakje koffie.

Ik raad deze machine aan iedereen aan die wat overheeft voor kwaliteit en in de zomer ook graag een ijskoffie drinkt.


5. ELETTA CAPPUCCINO 44.660.B


Deze De’Longhi Eletta Cappuccino ECAM 44.660.B maakt alle verschillende soorten koffie; van espresso tot flat white. Met een groot water- en bonenreservoir zet je erg veel kopjes achter elkaar.

Beoordeeld met een 9,1 uit 123 reviews is dit apparaat erg goed beoordeeld. Een van de beste van De’Longhi in 2024!

Het dubbele thermoblock zorgt ervoor dat de melk en het water tegelijk wordt opgewarmd. Zo sta je een stuk minder lang te wachten voordat jouw cappuccino uit de machine komt.

Ook hier sla je koffierecepten op waarvan je zelf de temperatuur, sterkte en hoeveelheid instelt.

Qua reiniging en onderhoud doet dit apparaat vooral veel zelf. Met de automatische doorspoeling van het melksysteem is die ook zo weer schoon.


6. DINAMICA PLUS ECAM 370.95.T


Met de De’Longhi Dinamica Plus ECAM 370.95.T koffiemachine kun je niet alleen het touchscreen display gebruiken om de machine te besturen, maar ook met de app! Maak zelf koffierecepten die je opslaat onder jouw persoonlijke profiel.

Dit apparaat is beoordeeld met een 9,0 uit 10 met 71 klantbeoordelingen. Ook dit is dus weer een topklasse apparaat van De’Longhi – kiezen wordt steeds lastiger op deze manier!

Deze machine heeft een ontkalkingsprogramma, wat handig is om gemakkelijk te ontkalken. Hierbij hoef je nog wel handmatige uitvoeringen te doen, maar wordt je begeleid door het keuzemenu.

De recepten kun je aanpassen aan sterkte, volume en temperatuur. Deze sla je gemakkelijk op in jouw profiel.

Je kunt geen twee cappuccino’s of latte’s tegelijk zetten. Deze zet je achter elkaar. Door het dubbele thermoblock gaat dit wel een stuk sneller!


7. PRIMADONNA ELITE ECAM650.75.MS


De De’Longhi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS is een topklasse volautomatische koffiemachine. Via het touchscreen display zet je eenvoudig de lekkerste koffierecepten, waaronder cappuccino’s en latte macchiato’s.

Door het geringe geluidsniveau van 64 decibel maakt dit apparaat een stuk minder geluid dan vergelijkbare machines.

Helaas kun je geen twee melkspecialiteiten tegelijkertijd zetten. Maar wel kun je een warme chocolademelk maken van blokjes chocolade. Deze doe je gewoon in het melkreservoir.

Doordat er een dubbel thermoblock in de machine zit zijn de cappuccino’s en latte’s wel snel achter elkaar gezet. De machine warmt de melk en de koffie tegelijk op.

Met de gratis Coffee Link app kun je ook gemakkelijk koffie zetten op afstand – of jouw koffie aanpassen.

De duurzame materialen zorgen voor een extra lange levensduur. Dit is een machine die jarenlang mee gaat!


Beste piston De’Longhi koffiemachines

De beste De’Longhi espressomachine van 2024 is de De’Longhi Dedica Style EC685.M. Dit is de best verkochte en best beoordeelde De’Longhi espressomachine. Daarnaast is deze ook goedkoop geprijsd, dus toegankelijk voor iedereen die espresso wilt leren zetten met een pistonmachine!

Naast volautomatische koffiemachines maakt De’Longhi ook espressomachines. Een De’Longhi espressomachine is een degelijk apparaat waarmee je veel zelf kunt bepalen.


1. DEDICA STYLE EC685.M


De beste De’Longhi pistonmachine van 2024 is de DeLonghi Dedica Style EC685.M. Dit is een kleine, degelijke koffiemachine. Hiermee zet je ook een cappuccino via het stoompijpje. Dit kost wel even wat werk om te leren.

Op zoek naar een basisklasse pistonmachine van hoge kwaliteit, waarbij je veel handmatig doet? Dan is deze Delonghi Dedica Style EC685.M een goede aankoop. Zorg er wel voor dat je een losse koffiemolen aanschaft, want deze zit er niet lost bijgeleverd.

Je zet tot twee kopjes tegelijk. Dat betekend dat je een tweekops portafilter meegeleverd krijgt om het dubbele aantal gemalen koffie in te doen.

Het waterreservoir is relatief klein, slechts 1 liter. Hierdoor moet je bij intensief gebruik dit apparaat vaak weer bijvullen.

Dit is een goed apparaat als je nog nooit een pistonmachine hebt gebruikt. In het begin kan het even oefenen zijn, maar naar verloop van tijd heb je het direct onder de knie!

Meer weten over de EC 685? Lees mijn Delonghi Dedica review!


2. LA SPECIALISTA PRESTIGIO


De De’Longhi La Specialista Prestigio EC9335.M is pas sinds het einde van 2021 op de markt en is een verbeterde versie van de eerst uitgebrachte La Specialista.

Hiermee heb je een vrijwel volautomatische espresso machine.

Je hoeft er niet zelf mee bonen te malen. De koffiemolen is ingebouwd. Zo ook de automatische tamper en het automatische melksysteem. Het melksysteem warmt super snel op: binnen 8 seconden kun je melk opschuimen.

Met een losse tamper is het lastig te bepalen hoe hard je de koffie aandrukt. Maar deze ingebouwde, automatische tamper doet dit voor je!

Hierdoor lijkt dit apparaat een beetje op de Sage Barista Express Impress. Maar daar moet je handmatig melk opschuimen en duurt het langer voordat de stoompijp klaar is.

De prijs van deze De’Longhi La Specialista ligt niet veel hoger. Maar geeft je wel een hoop gemak! Perfect voor de beginnende barista. Meer weten? Lees mijn Delonghi La Specialista review!


3. ECP35.31


Deze De’Longhi ECP35.31 is een van de meest verkochte De’Longhi espressomachines. Het is een klein apparaat, zonder bonenmaler. Zorg dus dat je deze er nog bij koopt.

Doordat deze espressomachine een basisklasse bouwkwaliteit heeft gaat deze minder lang mee dan pistonmachines van bijvoorbeeld roestvrijstaal.

Met het stoompijpje schuim je de melk op. Dit kan ook gewoon warme melk zijn voor een koffie verkeerd.

Bovenop de DeLonghi espressomachine vind je een warmhoudplaat. Hiermee verwarm je de kopjes voor.

De machine schakelt na 9 minuten automatisch uit. Het waterreservoir is 1,1 liter groot en je kunt zelf de temperatuur instellen. Een ander voordeel is dat dit apparaat erg goedkoop is!


4. ICONA VINTAGE


Met de relatief oude De’Longhi Icona Vintage koop je een pistonmachine zonder ingebouwde bonenmaler. Vergeet ook hierbij dus niet een losse koffiemolen te kopen.

Deze Delonghi koffiemachine is beschikbaar in 5 verschillende kleuren. De naam zegt het al! Ben je op zoek naar een retro koffiezetapparaat? Dan is dit een prachtig exemplaar voor in jouw keuken.

Met een warmhoudplaat bovenop de machine maak je jouw kopje alvast warm. Zet een of twee espresso’s tegelijk.

Via het stoompijpje maak je heerlijk melkschuim voor cappuccino of een latte macchiato.

Kortom is dit een koffiemachine voor een lage prijs en met een mooi, klein design!


Nespresso De’Longhi koffiezetapparaten

Hier vind je alle Nespresso De’Longhi koffiemachines van 2024. Dit zijn uitgebreide Nespresso apparaten. Hiermee zet je in een handomdraai een bakje koffie simpel met een cupje. Hierdoor heb je weinig onderhoud werk en een relatief goedkope machine.

Het drinken van koffie uit een cupmachine is iets waar je van moet houden. Ook zijn de cupjes duurder per bakje koffie dan wanneer je voor koffiebonen kiest. Hieronder vind je de beste Nespresso De’Longhi koffiezetapparaten!


1. LATTISSIMA TOUCH EN560.B


Met de De’Longhi Lattissima Touch koffiemachine krijg je veel koffiemachine voor weinig. Hiermee zet je in een handomdraai de lekkerste – en mooiste – cappuccino’s of latte macchiato’s.

Daarnaast kost het zetten van de koffie weinig tijd. Binnen een minuut is jouw kopje koffie klaar. En je hebt enkel water en een cupje nodig.

Via het handige bedieningspaneel bovenop de machine stel je in welke koffiesoort je wilt. Hiervan zijn er 3 voorgeprogrammeerd in twee varianten; groot en klein.

Het melkreservoir is goed voor 7 cappuccino’s achter elkaar. Wil je er minder zetten? Dan zet je na de bereiding de melk weer in de koelkast.

Met de automatische doorspoel-functie kun je eenvoudig na iedere bereiding het systeem laten doorspoelen. Zo heb je altijd een schoon, bacterievrij De’Longhi koffiezetapparaat!


2. LATTISSIMA ONE EN510.B


De Nespresso DeLonghi koffiemachine Lattissima One was mijn allereerste koffiezetapparaat. Het is een prachtig klein formaat dat overal past. Doordat het melkreservoir redelijk klein is – net als het waterreservoir – is dit een goed DeLonghi koffiezetapparaat voor een klein huishouden.

Met enkel drie knoppen bovenop het apparaat zet je simpel jouw bakje koffie. Doe een cupje in de machine en jouw koffie staat binnen één minuut klaar. Kies uit espresso, lungo, cappuccino of latte macchiato.

De machine gebruikt de melk in het reservoir. Wil je meer dan een melkspecialiteit zetten? Dan moet je deze bijvullen, of tussentijds op stop klikken.

Deze De’Longhi zet een cappuccino als je het melkreservoir half vol doet en een latte macchiato als je ‘m helemaal vol doet.

Qua onderhoud is er weinig werk. Eén keer in de maand ontkalken. Het melksysteem moet je wel zelf afwassen na ieder gebruik. Voor veel cappuccino’s achter elkaar is dit geen goede keuze, maar wel voor een klein gezin van twee.


3. GRAN LATTISSIMA EN650.B


Met de Nespresso Gran Lattissima EN650.B haal je een topklasse cupmachine van De’Longhi in huis. Dit is de uitgebreide versie van de versie hierboven, de Lattissima One.

Met de DeLonghi Gran Lattissima heb je een flink groter melkreservoir en meer keuzeopties. Zo kies je hierbij wel simpel tussen latte of cappuccino. En heb je melk over dat nog in het reservoir zit? Dan zet je deze simpelweg in de koelkast.

Ook het waterreservoir is groter. Hierdoor kun je wanneer je een favoriete koffie een melkspecialiteit is tot wel 10 cappuccino’s achter elkaar zetten!

Dit is dus een perfect koffiezetapparaat voor op kantoor wanneer je echt geen tot weinig moeite wilt doen voor een lekker bakje koffie. Het is één van de meest geavanceerde Nespresso DeLonghi koffiemachines, voor een goede prijs!

Bekijk hiernaast de goedkoopste webwinkel en doe hem in jouw winkelwagen. Of lees de klantreviews!


Waarom een De’Longhi koffiemachine kopen?

Waarom een De'Longhi koffiemachine kopen?

Een De’Longhi koffiemachine is een topklasse apparaat van een bekend koffiemachine merk. De’Longhi werd opgericht in 1902.

Het merk maakt jouw koffie ervaring nog unieker. De volledige lijn aan koffiezetapparaten moeten voldoen aan alle behoeften die een koffiedrinker kan hebben. Dankzij de beste technologie, het mooiste ontwerp en de mogelijkheid om koffiesterkte, volume en temperatuur naar eigen wens aan te passen.

Met De’Longhi kun je ook een bakje gemalen koffie zetten. Ook kun je met één druk op de knop een heerlijke latte macchiato of cappuccino bereiden. Via het vaak geïntegreerde maalsysteem hoef je geen koffiemolen meer te kopen.

Ze hebben de Reddot Award 2018 en 2019 gewonnen. Deze award was weggelegd voor de DeLonghi Lattissima One. Daarnaast hebben ze ook de Good Design Award gewonnen voor de De’Longhi Primadonna Elite.

Weetjes en nieuwheden 2024

 • Wist je dat een Delonghi koffiemachine altijd hetzelfde maalwerk heeft? Het maakt dus niet uit of je de duurste volautomaat of de basisklasse machine koopt. De koffiemolen blijft hetzelfde.
 • Een ander weetje is dat Guiseppe De’Longhi inmiddels boven de 80 jaar is en nog steeds in de Delonghi-fabriek rondloopt.
 • Wist je dat van het duurste model (Delonghi Maestosa) er de helft van de geproduceerde zijplaten worden gebruikt? Dit komt omdat meneer De’Longhi alles perfect wilt, tot in de puntjes!
 • De’Longhi komt in 2024 met twee of drie nieuwe koffiemachines op de markt. Zowel volautomaten als espresso.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste De’Longhi koffiemachine?

De beste De’Longhi koffiemachine van 2024 is de De’Longhi Dinamica ECAM 350.55B

Waarom een De’Longhi koffiezetapparaat kopen?

De’Longhi is één van de beste merken koffieapparaten uit 2024. Ze hebben veel verschillende zetsystemen en een brede lijn aan machines. Bekijk hier het complete overzicht!