Koffiezetapparaat kopen?
Beste koffieapparaten 2020

Een goed koffiezetapparaat kopen is belangrijk. Je gaat er iedere dag plezier van hebben. Het beste koffiezetapparaat van 2020 met de beste prijs-kwaliteit verhouding is de DeLonghi Magnifica 20.110.B.

Het aanbod is in 2020 aardig gegroeid en veranderd. We hebben veel ingenieuze apparaten voorbij zien komen zoals de De’Longhi Maestosa. Of de Melitta Caffeo Solo en de nieuwste LatteGo series, de Philips 4300.

Hierdoor wordt kiezen lastiger en lastiger. De weg naar het beste koffiezetapparaat voor jou is makkelijker met gebundelde informatie.

Daarom lees je hieronder alles over de verschillende merken én soorten. Zo weet je zeker dat je de juiste voor jouw situatie koopt – en ben je niet te duur uit.

Vergeet niet te denken aan de lekkerste koffiebonen voor in jouw koffiezetapparaat. Een koffiezetapparaat is niet alles: lekkere koffiebonen zijn belangrijk!

Alvast veel plezier met jouw nieuwe koffiezetapparaat!

Koffiezetapparaat kopen?
Beste koffieapparaten 2020

Snel navigeren:

KoffieTheePlaza

Beste koffiezetapparaten 2020: de énige echte top 3

DeLonghi ECAM 22.110Melitta Solo CISiemens EQ.9
Beste prijs/kwaliteitBeste in de middenklasseTopklasse model
Beste koffiezetapparaat < €300Lange levensduurVeel functies en zeer stil

Goedkoopste en beste prijs-kwaliteit: DeLonghi Magnifica

Het beste koffiezetapparaat van 2020 is de DeLonghi Magnifica. Dit koffiezetapparaat heeft de beste prijs/kwaliteit verhouding. Voor de instapklasse gaat er niets boven een DeLonghi koffieapparaat. Niet de mooiste functies, wel lage prijs rond de 300 euro.


Beste in de middenklasse: Melitta Solo CI

De Melitta Caffeo Solo CI heeft het bijna allemaal. Je koopt een klein apparaat voor in de keuken met dubbel bonenreservoir en heerlijk melkschuim. Ook is dit apparaat lekker stil en zet snel goede koffie. Wat wil je nog meer? Je geeft wel het dubbele uit, maar dan heb je een volautomatisch koffie apparaat waarmee je heerlijke koffie zet. Bekijk het korte filmpje hieronder.

Melitta Caffeo CI Zilver met melkkan

Topklasse model: Siemens EQ.9 Connect

De Siemens koffiemachine EQ.9 S500 Connect is een fantastisch koffiezetapparaat. Hiermee doe je enorm veel automatisch. Je bedient ‘m gemakkelijk via het touchscreen display of met de mobiele app. Onderhoud hoeft haast nooit en melkspecialiteiten zet je er twee tegelijk met behulp van een melkslang. Een dubbel bonenreservoir zorgt voor een makkelijke switch tussen decafé en normaal.

Siemens EQ.9 Home Connect

Goedkoopste koffiezetapparaten met de beste prijs/kwaliteit

 1. Philips 2200
 2. Philips EP2220
 3. Philips 3200
 4. De’Longhi Magnifica S
 5. Krups EA8150

Hier bekijk je de 5 beste goedkope koffiezetapparaten van 2020. Deze zijn het best verkocht en het beste beoordeeld door gebruikers – daarnaast vaak onder de 300 euro.

We letten bij de koffiezetapparaat test op reviews, prijs/kwaliteit verhouding en technische specificaties.

We laten zien welke het beste zijn en waarom én geven je de huidige voorraad- en prijsstatus. Zo kies je gemakkelijk de goedkoopste!


1. PHILIPS 2200 (Bekijk bij Bol.com)


Het beste koffiezetapparaat van 2020 is deze Philips 2200. Deze is het meest beoordeeld én het hoogste. Daarnaast het vaakste verkocht. Zo weet je met dit koffieapparaat zeker dat je een goede koopt.

De Philips 2200 is een koffiezetapparaat waarmee je gemakkelijk cappuccino zet met één druk op de knop. Met cappuccino-reservoir kun je eenvoudig onder de kraan afspoelen.

Onderhoud is gemakkelijk, want het fijne display met keuze opties begeleid je hierbij. Doordat er een waterfilter in het koffiezetapparaat zit, zal er haast geen kalkaanslag ontstaan. Hierdoor is ontkalken niet vaak nodig!

Het melkreservoir is bij het enthousiast zetten van cappuccino wel snel leeg. Hiervoor moet je ‘m dus regelmatig bijvullen. Dit koffiezetapparaat is perfect voor thuis, wanneer je een klein huishouden hebt en lekkere cappuccino wilt drinken.

2. PHILIPS EP2220 (Naar Bol.com)


Zoek je helemaal geen cappuccino? Dan heb je met de Philips EP2220 een beter bijpassend model. Hiermee zet je alleen espresso en gewone koffie. Hierdoor is de prijs wat lager, maar de functies dus ook. Want een lekkere cappuccino kun je hiermee niet bereiden.

Wel zet je twee espresso’s tegelijkertijd. Wanneer je visite hebt ben je dus snel klaar met het zetten van koffie. Er past ook decafeïne koffie in. Dit speciaal in het daarvoor bestemde vakje.

Met de heet water functie kun je ook thee zetten of jouw kopje voorverwarmen. En het is ook mogelijk om koffierecepten op te slaan. Dit doe je door de koffiesterkte en -hoeveelheid aan te passen naar jouw smaak.

Dit is een van de best verkochte koffiezetapparaten van 2020. Hierdoor weet je zeker dat je er een koopt die jaren meegaat.

3. PHILIPS 3200 (Naar Amazon)


Ben je naast cappuccino-fan ook fan van een heerlijke latte macchiato? Dan is dit Philips koffiezetapparaat zeker wat je zoekt. Want dit is het enige koffieapparaat van bovenstaande drie best verkochte apparaten die ook een latte kan maken.

Natuurlijk stel je ook met dit apparaat de koffiesterkte, het koffievolume en de watertemperatuur zelf in. De smaak is volgens klanten uitstekend! Het melkreservoir is zonder leidingen en dus enkel het bakje aan de voorkant. Deze vul je na iedere latte macchiato bij.

Je kunt geen 2 melkspecialiteiten tegelijk zetten. Dit kan wel met normale koffie. Met het waterfilter ontkalk je ‘m maar 1 keer per anderhalf jaar. De lekbak, het melkreservoir en het opvangrooster kunnen in de vaatwasser. Hierdoor is het schoonmaken van dit apparaat redelijk gemakkelijk.

4. DELONGHI S ECAM (Naar BCC)


Dit volautomatische koffiezetapparaat De’Longhi Magnifica S ECAM is bij Coolblue nu ook te bestellen in abonnementsvorm. Dan krijg je deze koffiemachine niet voor de huidige prijs, maar voor 13,99 per maand. Het mooie aan dit apparaat is – ook zonder abonnement – DeLonghi geeft service aan huis met eigen monteurs zodra er een defect is. Zo is jouw machine nooit stuk!

Hiermee zet je een cappuccino of latte macchiato met het stoompijpje. Je kunt 2 koffiespecialiteiten zetten zoals een espresso of lungo. Daarnaast kun je de watertemperatuur, koffiesterkte en volume zelf aanpassen. Net als de maalgraad van de bonen. En dan is er ook nog een vakje voor decafé koffie.

Het ontkalken en reinigen van deze Delonghi Magnifica S is niet heel simpel. Hiervoor word je niet begeleid, maar moet je de handleiding erbij pakken. Dit duurt ongeveer een half uur.

5. KRUPS EA8150 (Naar Bol.com)


Met de Krups EA8150 heb je een basisklasse volautomaat in huis. Je wordt via een tekstdisplay begeleid door het keuzemenu. Hierin staan verschillende opties die je kunt gebruiken om jouw koffie te kiezen – of aan te passen.

Met het stoompijpje kun je ook lekkere melkspecialiteiten zetten. Hierdoor is het wel wat lastiger om een cappuccino of latte macchiato te zetten. Daarnaast maakt dit apparaat met 70,5 decibel redelijk wat geluid. Dus wanneer je ‘m in de woonkamer hebt staan is dit misschien niet de beste keuze.

Doordat dit apparaat gebruik maakt van een thermoblock is deze zo opgewarmd. Normaal zit er een boiler in, maar dat kan even duren. Met een thermoblock stroomt het koude water langs het hete thermoblock. Hierdoor is de koffie altijd op de juiste temperatuur.


Complete overzicht: koffiezetapparaten per merk

Hieronder bekijken we de verschillende merken koffiezetapparaten. Er zijn verschillende bekende merken en wellicht vind je een bepaald merk veel interessanter dan de ander. Daarom staat hieronder een totaaloverzicht van koffiemachines verdeeld per merk.

Jura koffiezetapparaat

Jura

Jura is een bekend merk koffiezetapparaat. De topklasse Jura koffiemachines zijn vaak redelijk aan de prijs. Maar dan heb je ook wat!

Dit is ook wel de Ferrari onder de koffieapparaten genoemd. Deze espressomachines met bonen hebben wel wat onderhoud nodig, maar voor intensief gebruik van een koffiezetapparaat is Jura het merk wat je zoekt.

Op de volgende pagina vind je reviews en de top 10 beste koffiezetapparaten van Jura. Daarnaast bekijken en vergelijken we alle modellen met elkaar.

Siemens

Siemens

Op zoek naar een Siemens koffiezetapparaat? Dan zoek je een topklasse koffiemachine. Want Siemens zit in de hoge prijsklasse volautomaten.

Bij Siemens staat gebruiksgemak op nummer één. Hierdoor zet je simpel en gemakkelijk de lekkerste koffie. Want je kunt bijvoorbeeld ook via de app koffie zetten.

Op de volgende pagina vind je alle Siemens apparaten van 2020. Zo weet je zeker dat je de juiste volautomaat voor jou koopt!

Smeg koffiezetapparaat

Smeg

Smeg is een wat minder bekend merk in de sector. Vaak denk je aan koelkasten bij het merk Smeg. Toch heeft Smeg een serie mooie koffiezetapparaten waar je versteld van zult staan.

Het design wat je van Smeg gewend bent, maar dan in een pistonmachine en filter koffiezetapparaat verwerkt. Voor wie een design object van zijn machine wilt maken: de koffiemachines van Smeg zijn uitermate geschikt.

Op de volgende pagina vind je alles met betrekking tot Smeg en koffie. We laten zien welke apparaten ze te koop hebben en vergelijken deze met elkaar. Bekijk alle Smeg koffiezetapparaten.

Philips koffiezetapparaat

Philips

Philips kent iedereen in Nederland en België. Het merk heeft zijn bekendheid natuurlijk van de lampen, maar ook koffiemachines zijn geen onbekend onderwerp wanneer je Philips hoort.

Ook Philips heeft volautomatische koffiezetapparaten in het assortiment, en niet zomaar een aantal. Deze koffiezetapparaten hebben een goede kwaliteit en zijn het beste verkocht in Nederland. Een goede reden om zeker eens een kijkje te gaan nemen!

Ben je benieuwd naar wat Philips je allemaal te bieden heeft? Bekijk het beste Philips koffiezetapparaat en de top 10 op de volgende pagina.

Miele Immer Besser LOGO

Miele

Miele is een van de bekendste elektronicamerken van Nederland. Met goede kwaliteit en lange levensduur koop je geen goedkope Miele koffiemachine. Maar je krijgt wel de kwaliteit die je gewend bent. En die.. die is ongelofelijk goed!

De vrijstaande koffiemachines van Miele kun je op de volgende pagina vinden. We sommen de top 5 beste voor je op. Vervolgens vertellen we je waarom je een Miele wilt gaan kopen én leggen we uit wat de belangrijkste aspecten van een Miele volautomaat zijn.

Krups

Krups

Krups is misschien niet het eerste merk waar je aan denkt bij een nieuw koffiezetapparaat. Toch heb je deze koffiezetapparaten ongetwijfeld al vaak gezien.

Deze apparaten zijn onder andere te vinden bij Nespresso machines, Dolce Gusto, filter koffiezetapparaten én volautomaten. Met een Krups koffiezetapparaat zit je altijd goed en de keuze is reuze!

Een overzicht van de beste koffiezetapparaten van Krups bekijk je op de volgende pagina. Zo weet je alles over het merk en precies waar je deze apparaten kunt kopen. Bekijk alle Krups koffiemachines.

Nespresso

Nespresso

Nespresso is een erg bekend koffiemerk. De slogan: “Nespresso, what else?” is wereldwijd bekend en George Clooney is het gezicht van Nespresso.

De Nespresso apparaten zijn bekend om hun cups, welke je tegenwoordig gewoon in de supermarkt koopt. Het koffieapparaat is makkelijk te onderhouden en simpel in gebruik. Ideaal als je van weinig moeite en veel gemak houdt. Daarnaast is de koffie gewoon erg lekker!

We hebben de meest uitgebreide Nespresso vergelijkingspagina van de Benelux voor je klaar staan. Ben je benieuwd waar je de apparaten het goedkoopste kunt kopen? Wij laten het je zien op de volgende pagina over alle Nespresso machines.


Complete overzicht: koffiezetapparaten per soort

Hieronder vind je het complete overzicht van de soorten koffiezetapparaten. Hierdoor kies je snel tussen een bepaald zetsysteem of een design. Onder ieder kopje leggen we kort uit waarom je voor deze soort koffiezetapparaat zou moeten kiezen. Vervolgens kun je op de volgende pagina een top 10 overzicht bekijken van de beste koffiezetapparaten van die soort.

retro koffiezetapparaat

Retro & Vintage

Heb je een huiskamer of keuken met een retro of vintage look? Daar zijn speciale koffiezetapparaten voor. Een eigenaardige stijl. En het kan zomaar zijn dat jouw huidige apparaat de look verpest. Daarom wil je een bijpassend koffiezetapparaat.

Deze machines hebben een eigenaardige manier van koffie zetten. Welke dat precies zijn, lees je op de volgende pagina. Natuurlijk leggen we je uit hoe je de apparaten kunt gebruiken.

Er zijn 3 verschillende soorten. En ze zijn écht prachtig. Neem snel een kijkje bij de retro & vintage-modellen!

koffiezetapparaat met bonen

Met verse koffiebonen

Het bekendste koffiezetapparaat is een apparaat met verse koffiebonen. Daarom hebben we een flinke lijst met de beste koffiezetapparaten met bonen. We laten de goedkoopste zien, maar ook de allerbeste. En ja, daar zit een flink prijskaartje aan.

Heb je nog geen idee welke functies jij wilt? Dan leggen we dat op de volgende pagina voor je uit. Daarnaast bekijk je de top 10 beste. Alvast veel plezier met jouw nieuwe koffiezetapparaat bonen!

koffiezetapparaat met thermoskan

Met thermoskan

Op zoek naar een filter koffiezetapparaat? Dan zoek je misschien een koffiezetapparaat met thermoskan. Hierdoor blijft jouw koffie langer warm. Zo kun je gerust even weglopen wanneer de koffie klaar is.

Vaak zit er een handige timer op het apparaat. Zo kun je instellen voor wanneer jouw koffie klaar moet zijn. Stel hem in de avond in en wordt ’s ochtends wakker van de heerlijke geur van een vers bakje koffie!

Op de volgende pagina bekijk je de top 10 beste van deze soort en leggen we je uitgebreid uit waarom een koffiezetapparaat met thermoskan handig kan zijn. Alvast veel plezier ervan!

Kleine koffiemachine

Klein of camping

Op zoek naar een kleiner koffiezetapparaat? Bijvoorbeeld voor op de camping in de caravan? Dan wil je niet veel ruimte innemen, maar wel lekkere koffie. Want koffie op vakantie is best belangrijk – zeker als je de avond ervoor een leuk feestje hebt gehad.

Daarom is het slim om een kijkje te nemen in deze top 5 kleinste koffiezetapparaten. Dit zijn onder andere cupmachines, maar ook apparaten met koffiebonen. Zo kies je de juiste kleine machine voor iedere caravan!

Bekijk op de volgende pagina de beste kleine koffiezetapparaten.


Koffiezetapparaat kopen? Zo doe je dat!

koffiezetapparaat kopen

Er zijn heel veel verschillende types koffiezetapparaten met allemaal verschillende specificaties. Een cappuccino maken kan bijvoorbeeld op 5 verschillende manieren: via een cup, pad, met melkopschuimer, stoompijpje of melkreservoir.

Wanneer je van plan bent om een nieuw koffiezetapparaat te kopen wil je dat je meteen de juiste koopt. Terugsturen vanwege een verkeerde keuze is écht zonde! Daarom staat hieronder een aankoopgids over hoe je het perfécte koffiezetapparaat koopt.

Stappenplan

Benodigde tijd: 30 minuten.

Een koffiezetapparaat kopen doe je door onderstaand stappenplan te volgen:

 1. Beslis via de keuzehulp welk koffiezetapparaat soort je nodig hebt.

  Beantwoord de vragen en kom erachter welke koffiemachine je precies nodig hebt.

 2. Ga naar de pagina van jouw type koffiezetapparaat.

  Je vind op de pagina een lijst van de best verkochte koffiezetapparaten per soort koffiemachine. Ook vind je er de beste koop, reviews en de beste per budget.

 3. Lees de reviews en ervaringen, bekijk welke specificaties je het belangrijkst vind.

  Bepaal voor jezelf wat je belangrijk vind aan een nieuw koffiezetapparaat. Dit verschilt per type of merk, dus lees de pagina goed door om erachter te komen wat belangrijk is.

 4. Maak een top 3 koffiezetapparaat die het beste bij je past.

  Maak voor jezelf een top 3 van verschillende apparaten. Hierdoor krijg je een goed idee van wat de mogelijkheden voor jezelf zijn.

 5. Bekijk de prijzen bij verschillende aanbieders.

  Vergelijk altijd de prijzen bij de verschillende aanbieders. Het kan zomaar zijn dat je een goedkopere prijs tegenkomt. Houdt wel rekening met garantie, levertijd en het soort bedrijf waar je jouw koffiezetapparaat gaat bestellen.

 6. Koop het beste koffiezetapparaat voor jou.

  Wanneer je jouw top 3 hebt gemaakt, bekijk welke jij het beste vind. Vergelijk de prijzen en neem een beslissing! Koop het beste koffiezetapparaat die aansluit bij jouw wensen!

Veelgestelde vragen waar Koffiemachine.org je bij helpt

Heb je een brandende vraag over koffiezetapparaten en hoe ze werken? Dan kun je op onze Facebook pagina de vraag insturen. Of het nu via een reactie op ons blog is, via de Facebook-groep of ergens anders. Ik beantwoord de vragen graag!

Kan ik een tweedehands koffiezetapparaat kopen?

Je weet niet hoe goed een koffieapparaat is onderhouden. Dit is erg belangrijk voor zowel hygiene en levensduur. Je hebt bij aanschaf van een tweedehands koffiezetapparaat geen idee van bacteriën of schimmels in het binnenwerk van de machine. Daarom: koop beter geen tweedehands koffiezetapparaat.

Hoelang gebruik je een koffiezetapparaat?

Je kunt een koffiezetapparaat tot wel 10 of 15 jaar gebruiken. Zorg dat het koffieapparaat de benodigde aandacht krijgt die deze nodig heeft. Ook een apparaat uit 2020 kan met goede verzorging tot zeker 10 jaar mee.

Moet je een los waterfilter kopen als deze er niet bij zit?

Dat hangt er vanaf! Ben je bereid om met veel zorg voor je koffiezetapparaat te gaan zorgen? Dan is het niet persé nodig. Want met een goede ontkalkingsbeurt ben je zo weer op de rit. Wil je ‘m liever niet te veel schoonmaken? Kies dan voor extra waterfilters. Deze vervang je één keer in de drie maanden. Zo is ontkalken eens per kwartaal een makkie.

Welk koffiezetapparaat maakt een goede flat white?

Een perfecte flat white met één druk op de knop is erg moeilijk. Doordat het melkschuim ‘microschuim’ moet zijn, is dit haast niet door een stoompijpje of melksysteem op een volautomaat te maken. Ben je een echte fan? Kies dan voor een espresso machine.