Home / Blog / Kennis en advies / Welk koffiezetapparaat met melkopschuimer kopen?

Welk koffiezetapparaat met melkopschuimer kopen?

koffiezetapparaat met melkopschuimer

Op zoek naar een koffiemachine met bonen en melk? Er zijn enorm veel verschillende koffiemachines met melkopschuimer te koop. Maar welke moet je kiezen? Je ziet door de koffiezetapparaten het bos niet meer. Daarom helpen we je bij het kiezen van de beste koffiemachine met bonen en melkopschuimer.

Lees hier alles over de beste koffiemachines met melkopschuimer. Daarnaast leggen we je de verschillende methoden van koffie zetten met melk uit. Zo weet je precies tussen welke je moet kiezen – en welke het beste bij jou past.

We scheppen graag meer duidelijkheid voor je. In dit artikel hebben we het over een koffiebonen machine met melkopschuimer. Geen Nespresso machine of Dolce Gusto apparaat!


Koffiemachine met melkopschuimer kopen? Kies tussen deze 3 verschillende manieren

koffiemachine met melkopschuimer

Er zijn verschillende soorten melksystemen, met verschillende methoden. Een espresso machine met melkopschuimer is een pistonmachine. Hierbij gebruik je een stoompijp. Dit is de meest gebruikelijke manier voor barista’s. Maar voor thuis is dit niet de makkelijkste optie.

Vergis je hier niet in. De ene methode is veel lastiger om te gebruiken dan de ander.

Er zijn grofweg 3 manieren om koffie te zetten met melk met een koffiezetapparaat bonen:

  1. Via het stoompijpje
  2. Met ingebouwd melkreservoir
  3. Gebruik van de melkslang

Van deze drie verschillende manieren is er één het gemakkelijkste. Dat is door gebruik te maken van een melkslang. Ook een ingebouwd melkreservoir kan een goede optie zijn.

Melk opschuimen met een stoompijpje is lastig. Zeker voor beginners.

Daarom raden we aan te kiezen voor een koffiezetapparaat met ingebouwd melkreservoir of via de melkslang.

Hieronder lees je kort de werking van een koffiemachine met zo’n melksysteem. Je kunt ook de video bekijken van Coolblue. Hierin worden alle drie de manieren kort uitgelegd.


Verschillende manieren van melk opschuimen

Alle manieren van melkopschuimen met een koffiezetapparaat

Ingebouwd melkreservoir

Met een koffiemachine met ingebouwd melkreservoir druk je op de knop en je hebt een lekkere cappuccino. Hierdoor heb je haast geen moeite bij het zetten van een kopje koffie.

Daarnaast zijn er ook apparaten met een los reservoir. Hiermee moet je het melkreservoir vaak na ieder gebruik af spoelen onder de kraan. Hierdoor kost het wel wat werk, zo’n los melkreservoir.

De ingebouwde melkreservoirs kosten minder moeite. Ze reinigen vaak zichzelf. Hierdoor heb je geen last van veel schoonmaakwerk.


Gebruik maken van de melkslang

Met een melkslang zet je nog simpeler een lekkere latte macchiato. Je kunt dit ook weer met één druk op de knop doen. De melk wordt uit het melkpak of de melkkan gehaald.

Bij de Jura koffiemachine is er bijvoorbeeld een Jura Cool Control. Hiermee heb je altijd gekoelde melk. Daarnaast hoef je deze niet tussentijds te reinigen.

Je hoeft vaak alleen de melkkan af te spoelen nadat je de machine hebt gebruikt. Het slangetje wordt automatisch schoongemaakt met heet water.


Beste koffiezetapparaat met melkopschuimer

Het beste koffiezetapparaat met melkopschuimer is de Philips LatteGo. Deze koffiemachine is handzaam voor thuis en past op ieder aanrecht. Met veel verschillende functies is er altijd een LatteGo die bij je past. Kies voor melkreservoir of stoompijpje.

Of ga je toch voor het koffiezetapparaat met melkslang?

Hieronder hebben we het beste koffiezetapparaat met melkopschuimer voor je klaarstaan. Deze hebben we verdeeld over 3 categorieën. Zo kies je de beste voor jouw situatie uit!

Philips LatteGo 2200

koffiezetapparaat met los melkreservoir

De Philips koffiemachine LatteGo 2200 is de beste koffiemachine met melkreservoir.

Je haalt een koffiemachine in huis voor een eerlijke prijs. Super makkelijk koffie zetten met een los melkreservoir zonder leidingen.

Je zet gewoon koffie zoals je gewend bent. Heb je trek in een cappuccino? Dan vul je het losse melkreservoir met een beetje melk.

Na gebruik maak je het melkreservoir weer schoon en plaats je deze terug op de machine. Dit betreft een melkreservoir zonder leidingen. Hierdoor maak je hem gemakkelijker schoon.

Met een beoordeling van 4,5 / 5 sterren uit 70 reviews is dit een perfecte koffiemachine. Zeker wanneer je op zoek bent naar gemakkelijk melkspecialiteiten zetten.


Saeco Xelsis

Saeco Xelsis SM7580/00 Pianozwart

Met de Saeco Xelsis zet je twee cappuccino’s of latte macchiato’s tegelijk. Hierdoor kun je voor jou en de visite koffie zetten. Je kiest uit 12 verschillende koffie soorten en past deze simpel aan. Precies hoe je zelf wilt. Sla vervolgens het recept op in één van de 6 persoonlijke profielen.

Dankzij de Aquaclean functie heb je haast geen omkijken naar het schoonmaken van de machine. Je kunt tot 5000 kopjes koffie zetten zonder te ontkalken.

De melkslang kan in een reservoir maar niet los in het melkpak. Let erop dat dit extra ruimte in beslag neemt op het aanrecht.


Siemens EQ.6 Plus

beste koffiezetapparaat met melkopschuimer

De het beste koffiezetapparaat met melkslang is zonder twijfel de Siemens EQ.6 Plus. Hierbij wordt het melkreservoir ook meegeleverd. Je hebt dus een automatisch koelende kan voor de melk. Hierdoor hoef je deze niet na iedere beurt schoon te maken.

Je zet, zoals op de foto, twee melkspecialiteiten in één keer met deze machine.

Wellicht een klein nadeel is de prijs van deze Siemens koffiemachine. Je betaalt meer dan 700 euro voor de Siemens EQ.6 Plus. Hierdoor kan het zijn dat je hiervoor geen budget hebt.

Daarvoor is een oplossing! Tegenwoordig kun je ook deze koffiemachine leasen. Zo betaal je per maand een vast bedrag. De koffiebonen krijg je er gratis bij.


Veelgestelde vragen

Wat is het beste koffiezetapparaat met melkopschuimer?

Dat is deze Siemens.

Wat voor soorten melkopschuimer methodes zijn er?

Er zijn 3 verschillende manieren om melk op te schuimen met een koffiebonen machine.

Hoe zet je koffie met een melkopschuimer?

Dat doe je eenvoudig met één druk op de knop.

Welke koffiemachine met melkreservoir kopen?

Het beste koffiezetapparaat met reservoir is deze Philips.

Plaats een reactie