Koffiemachine bonen kopen?
Complete gids beste koffiezetapparaten met bonen

Beste koffiezetapparaat bonen

Je bent van plan een koffiezetapparaat met bonen te kopen? Het is bijna Black Friday! De eerste aanbiedingen zijn er al. Bekijk alle Black Friday koffiemachine aanbiedingen.

Afhankelijk van jouw wensen zet jouw perfecte koffiezetapparaat ook cappuccino, latte’s of een flat white.

Er zijn veel verschillende keuzes die je kunt maken bij een bonen koffiemachine. Hierdoor kan het lastig zijn de beste voor jou te vinden.

Een nieuw koffiezetapparaat kopen is best moeilijk. Het moet de beste bonen machine voor jou zijn. Ik kan je helpen om binnen een kwartier de beste voor jou te vinden.

Weet je nog niet precies wat je zoekt? Geen zorgen!

Kies hiernaast één van de beste keuzes van 2020 of scroll door naar één van de secties.

Alvast veel plezier met jouw nieuwe koffiemachine met bonen!

bannerBolbannerBol

Top 10 volautomaat koffiezetapparaat met bonen test

Om je te helpen bij het kiezen van een goed koffiezetapparaat, hebben we de top 10 beste koffieapparaten met bonen voor je op een rij gezet.

Deze zijn door consumenten het best beoordeeld, het meest verkocht en het minste teruggestuurd. Een mooie lijst dus! Ben je er klaar voor?

1. Philips 2200 EP2220/10 (Bekijk bij Coolblue)

Met deze Philips 2200 EP2220/10, de nummer 1 uit de lijst met best verkochte koffiezetapparaat bonen van 2020, zet je een espresso of gewone koffie met één druk op de knop. Ook kun je twee kopjes koffie tegelijk zetten. Ideaal voor als je met meerdere personen bent.

Deze volautomatische koffiemachine met bonen geeft aan wanneer die schoongemaakt moet worden. Ook begeleid deze machine je daarbij. Je ziet op het display die stappen die je moet nemen om de volautomatische koffiemachine te reinigen. Dit zal niet vaak hoeven door het waterfilter dat erin zit.

Ook een cappuccino zetten is met dit koffiezetapparaat geen probleem. Doe koude melk in een kannetje en zet het onder het stoompijpje. De Philips 2200 EP2220/10 zorgt ervoor dat je melk er goed uitziet. Suiker valt niet door de melk heen!

Philips 2200 EP2220/10
 • Koffierecepten opslaan, stel zelf de hoeveelheid water en bonen in en sla dit op!
 • Met de heet water functie verwarm je jouw espresso kopje voor.
 • Een bakje decafeïne koffie is makkelijk gezet.

2. De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B (Bekijk bij Coolblue)

Met de De’Longhi Magnifica ECAM 20.110.B is een espresso zo gezet. Ook kun je twee espressos tegelijk zetten voor wanneer de bezorger langskomt. Deze machine uit de De’Longhi Magnifica S serie is een stevig, robuust koffiezetapparaat met bonen.

Met de knoppen stel je de koffie in naar jouw smaak. In het midden van het bedieningspaneel zit een grote knop. Daarmee stel je de sterkte in. Een cappuccino of latte macchiato maak je via het stoompijpje. Je schuimt hiermee zelf de melk op. Het kost even wat oefenwerk om te leren.

Bovenop de machine is een plaat om kopjes neer te zetten. Zo worden je kopjes alvast warm. Het reinigen van deze machine gaat via de handleiding.

koffiezetapparaat bonen De'Longhi Magnifica ECAM 20.110.B
 • Je kunt simpel een decafeïne koffie zetten dankzij het apartje vakje.
 • Kies uit cappuccino, espresso, koffie of latte macchiato en pas de sterkte, temperatuur en hoeveelheid aan.

3. Philips 3200 EP3246/70 (Bekijk bij Bol.com)

Met deze Philips 3200 EP3246/70 kun je eenvoudig cappuccinos zetten. Het melkreservoir zonder leidingen zorgt voor een cappuccino met één druk op de knop. Het verschil met een normaal melkreservoir is dat deze gemakkelijk is schoon te maken.

Deze Philips 3200 scoort met 242 reviews een 8,1 uit 10.

Via het display kun je de machine heel simpel bedienen. De machine geeft aan wanneer die ontkalkt moet worden en ook begeleiding zit erin. Deze volautomatische koffiemachine heeft een waterfilter, waardoor schoonmaken niet zo vaak hoeft.

Er zit op dit apparaat een heet water functie en ook schakelt de 3200 EP3246/70 automatisch uit. Het melkreservoir heeft 2 aparte delen. Deze maak je eenvoudig schoon door het af te spoelen onder de kraan.

Philips 3200 EP3246/70
 • Met één druk op de knop zet je een espresso, latte macchiato en cappuccino.
 • Met de heet water functie verwarm je jouw espresso kopje voor.

4. De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B (Bekijk bij Amazon)

De Delonghi Magnifica S ECAM 21.117.B is gemaakt voor een goede espresso. Je kunt zelf de sterkte instellen met de draaiknop in het midden.

Het koffieapparaat met bonen heeft een apart vakje voor gemalen koffie. Een cappuccino of latte macchiato kun je maken via het stoompijpje.

Onderhoud is wat lastiger bij deze bonen koffiemachine van Delonghi. Raadpleeg de handleiding voor het ontkalken van dit koffiezetapparaat. Dit moet ongeveer 1 keer per kwartaal.

De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B
 • Je hebt keuze uit 2 koffiespecialiteiten waarvan je zelf de sterkte, temperatuur en hoeveelheid water aanpast.
 • Een bakje decafeïne koffie is makkelijk gezet. Dit doe je via het aparte vakje voor gemalen koffie.

5. Melitta Caffeo Solo (Bekijk bij Bol.com)

De Melitta Caffeo Solo neemt weinig ruimte in op het keukenblad door zijn kleine formaat. Je zet twee kopjes koffie in één beurt, ideaal wanneer er bezoek is of wanneer je met z’n tweeën bent.

Dit koffie apparaat heeft de functie waarbij je zelf temperatuur, smaak en sterkte kunt regelen. Dit stel je in via de draaiknop en het LCD-display. Je kunt de koffieuitloop zelf verstellen, een groot kopje is dus geen probleem.

Met deze Melitta Caffeo heeft je koffie een vollere smaak. De koffie wordt voorbesprenkelt; hierdoor komen aroma’s van de koffiebonen beter vrij.

Het is bij deze machine niet mogelijk om gebruik te maken van melk. Door het compacte formaat is na 1,2 liter het waterreservoir weer leeg. Er is geen voorgemaakt vakje voor gemalen koffie.

Melitta Caffeo Solo Silver Stripes
 • Klein formaat. Ideaal voor in de wat kleinere keuken.
 • Pas zelf de sterkte en hoeveelheid aan voor een persoonlijke smaakervaring.

6. Philips 2200 EP2231/40 (Bekijk bij Bol.com)

Met deze Philips koffiemachine, de 2200 EP2231/40, zet je een cappuccino of espresso met één druk op de knop. Twee lekkere kopjes koffie zet je met dit koffiezetapparaat met bonen tegelijk.

Deze EP2231/40 scoort nummer 10 uit de lijst.

Het melkreservoir is erg onderhoudsvriendelijk! Je kunt de losse onderdelen afspoelen onder de kraan. Via het display is deze machine gemakkelijk te bedienen. Wanneer het apparaat ontkalkt moet worden, daar hoef je je niet druk om te maken. Deze koffiezetapparaat met bonen laat weten wanneer het tijd is voor onderhoud én het begeleid je hierbij.

Dankzij het Aquaclean filter hoef je de koffiemachine met bonen niet vaak schoon te maken. Kalkaanslag krijgt weinig kans met dit filter van Philips!

Philips koffiemachine met bonen 2200 EP2231/40
 • Met één druk op de knop zet je een heerlijke cappuccino.
 • Het melkreservoir spoel je handig af onder de kraan.

7. Philips 5000 EP5360/10 (Bekijk bij Blokker)

Met deze Philips 5000 EP5360/10 haal je een topklasse volautomatische koffiemachine met bonen in huis. Met deze bonen koffiemachine zet je gemakkelijk een cappuccino of latte macchiato met één druk op de knop. Het melkreservoir zet je na gebruik makkelijk in de koelkast. Zo blijft de melk lekker vers. Je hebt keuze uit 6 verschillende koffiespecialiteiten.

Ook kun je zelf koffierecepten opslaan. Er is 1 gebruikersprofiel die je kunt aanmaken. Met dit opgeslagen koffierecept kun je ook de temperatuur, volume en koffiesterkte regelen. Ook is een bakje decafé koffie zo gezet, via het aparte vakje voor gemalen koffie.

Het onderhoud van dit koffiezetapparaat met bonen kost meer werk dan je gewend bent. Doordat je de handleiding erbij moet pakken bij het ontkalken duurt het wat langer. Wel zit er een notificatie functie op. De EP5360/10 geeft aan wanneer het waterfilter aan vervanging toe is. 1 keer per anderhalf jaar moet deze bonen koffiemachine worden ontkalkt met waterfilter.

Philips 5000 EP5360/10
 • Koffierecepten opslaan, stel zelf de hoeveelheid water en bonen in en sla dit op.
 • Een cappuccino of latte macchiato zet je met één druk op de knop.
 • Een bakje decafeïne koffie is simpel gezet door het vakje voor gemalen koffie.

8. Jura ENA 8 (Bekijk bij MediaMarkt)

Met de JURA ENA 8 kies je uit verschillende kleuren. Hiernaast zien we de Sunset Red. Hiermee heb je een melkfunctie en kleurendisplay. Hierdoor kies je gemakkelijk de juiste koffie.

Ook is het schoonmaken simpel. Je wordt via het display door het ontkalkingsporces gelootst. Verder maak je gebruik van een melkslang. Hiermee zet je gemakkelijk een latte of cappuccino.

Door de P.E.P. zetmethode heeft jouw espresso een voller aroma. Je zet 1 kopje tegelijk en het waterreservoir is 1,1 liter. Dit is een topklasse koffiemachine wanneer je met twee of drie personen bent.

Je kiest uit 10 verschillende koffie. Ook is er een apart vakje voor andere koffiebonen. Zo mix je jouw koffie met verschillende bonen.

JURA ENA 8 Sunset Red
 • Koffierecepten opslaan, stel zelf de hoeveelheid water en bonen in en sla dit op.
 • Gemakkelijk de lekkerste koffie door de P.E.P. zettechnologie.
 • Je hebt een touchscreen display waarmee je veel verschillende keuzes koffie hebt.

9. Saeco Xelsis SM7580/00 (Bekijk bij Bol.com)

De Saeco Xelsis komt van de fabrikant Philips. Je kunt hiermee twee melkspecialiteiten tegelijk zetten. Kies uit 12 verschillende soorten koffie en sla voor 6 mensen koffierecepten op.

Je stelt niet alleen de temperatuur in, maar ook de hoeveelheid melkschuim, aromasterkte en de maalstand van de bonen.

Er is geen touchscreen display. Wel zit er Aquaclean op de machine. Hierdoor zet je wel 5000 kopjes koffie zonder dat je ‘m hoeft te ontkalken.

Met de melkslang heb je een los reservoir waarin je deze doet. Hierdoor neemt dit wat meer ruimte op het aanrecht in beslag.

Saeco Xelsis SM7580/00 Pianozwart
 • Zet twee cappuccino’s of latte macchiato’s tegelijk.
 • Geniet van een handig keuzemenu met 12 verschillende koffie.
 • 5000 kopjes koffie: daarna pas ontkalken. Dat zijn veel kopjes!

10. Jura J6 (Bekijk bij MediaMarkt)

Deze Jura koffiemachine is van topkwaliteit. Je bedient deze Jura J6 eenvoudig via de app. Hij heeft 13 verschillende programma’s om koffie mee te zetten. Daarnaast maalt de molen twee keer zo snel. Dit terwijl het de volledige smaak van de koffie behoudt. Door het P.E.P. extractieproces geeft de volautomaat met bonen extra smaak aan de koffie.

Eenvoudig melkspecialiteiten zetten met deze Jura. De technologie voor het bekende microschuim is perfect. Het design van deze machine liegt er ook niet om! Je haalt een juweeltje voor in de keuken in huis. Niet alleen om naar te kijken, maar ook om van te proeven!

Melk opschuimen gaat automatisch via het melkslangetje. Je stelt natuurlijk de maalgraad en het niveau los van elkaar in. Daarnaast heb je ook het verstelbare watervolume. Je hebt maar 1 bonenreservoir. Dat is het enige nadeel dat wij konden vinden.

Jura J6 bonen
 • Perfecte koffie? Dan kies je deze volautomaat met 13 verschillende programmas.
 • Ook eenvoudig bedienbaar met een app voor smartphone.

Top 3 volautomatisch koffieautomaat bonen onder € 350,-

Welk koffieautomaat bonen is het beste getest onder 350 euro? Hieronder bekijk je de top 3 beste koffiemachines met bonen onder de 350 euro. Zo weet je zeker dat je een goede koffiemachine koopt, voor een prima prijs.

Deze apparaten zijn getest op kwaliteit, reviews, specificaties, levensduur, functies en gebruikerservaringen. Hierdoor is deze top 3 betrouwbaar voor een goedkope volautomaat met bonen.

1. Krups EA8110 (Bekijk bij Coolblue)

Met de Krups EA8110 geniet je van een geweldige kop koffie. Eenvoudig te bedienen en een compact design. Dat is waar deze koffieautomaat voor staat. Deze machine zorgt ervoor dat je 20% sneller de bonen maalt.

Er zit een instelbare maalgraad op. Daarnaast heb je natuurlijk ook het instelbare volume. Het nadeel aan deze machine: slechts 1 kopje per keer.

Je bewaart de koffierecepten gemakkelijk. Dit kun je doen voor 2 gebruikers. Daarnaast zit er een stoompijpje op de koffieautomaat. Zo geniet van je van een cappuccino van versgemalen bonen.

Het waterreservoir is 1,7 liter groot. Nog best redelijk voor een klein apparaat: 24 cm hoog en 38 cm breed. Er zit een waterniveau indicator op. Hiermee zie je gemakkelijk of je het waterreservoir bij moet vullen.

Krups EA8110
 • Gemiddeld werk aan onderhoud door gebruik van de handleiding.
 • Kan ook cappuccino zetten met behulp van het stoompijpje.

2. Philips 2200 EP2224/19 (Bekijk bij Coolblue)

De Philips 2200 EP2224/19 is volgens de Consumentenbond als beste koop beoordeeld. Dat betekend dat deze volautomatische koffiemachine de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft binnen de productklasse. Met deze machine ben je dus gegarandeerd van een goede aankoop!

De beste koop van 2020 is niet voor niks. Deze volautomaat heeft een handige functie waarbij je koffierecepten op kunt slaan. Je stelt dus in wat de sterkte en hoeveelheid van jouw kopje koffie is. Vervolgens sla je dit gemakkelijk op in een recept. Zo heb je altijd jouw perfecte bakje binnen 1 druk op de knop.

Met deze machine kun je ook gemakkelijk een kopje koffie zetten met gemalen bonen. Hierdoor zet je simpel een bakje koffie zonder cafeïne. Ook de heet water functie ontbreekt niet. Zo verwarm je jouw kopje voor of zet je een bakje thee.

Melk opschuimen kan ook met deze beste koop. Zo zet je een cappuccino of latte macchiato. Je moet het wel via een stoompijpje doen, dus het kost wat werk vergeleken met een koffiezetapparaat bonen met melkreservoir.

koffiezetapparaat bonen onder 350 euro Philips 2200 EP2224/19

3. Krups Arabica Picto EA8110 (Bekijk bij Amazon)

Met de Krups Arabica Picto EA8110 heb je een compacte en vooral goedkope volautomatische bonen koffiemachine met instelbare maalgraad, koffiesterkte en watertemperatuur. Doordat er automatische ontkalking en reiniging op zit, is deze volautomaat sterk aanbevolen voor degene die niet van onderhoud houdt!

De metalen maalschijven zijn duurzamer dan die van vergelijkbare apparaten. Hierdoor profiteer je van een langere levensduur. Doordat er een stoompijpje op zit, moet je wel wat extra moeite doen voor een cappuccino of latte macchiato.

Met de Active Speed koffiemolen maal je de koffiebonen tot wel 20% sneller. Hierdoor duurt een espresso zetten minder lang. Ook hoef je de zetgroep er niet uit halen om schoon te maken. Dat gebeurt vanzelf.

Krups Arabica Picto EA8110
 • Makkelijk snel lekkere koffie zetten.
 • Weinig onderhoud, hierdoor een betere gebruikerservaring.
 • Goede prijs en veel mogelijkheden.

Beste luxe koffieapparaten met bonen

De beste koffieapparaten met bonen in luxe uitvoering bekijk je hieronder. Deze zijn redelijk duur, maar bieden je ook een hoop extra functies en gemak.

Deze koffiezetapparaten met bonen zijn het beste getest en het meest verkocht. Hierdoor is dit de top 3 beste luxe koffieautomaten met bonen.

1. Siemens EQ.6 Plus S800 (Bekijk bij MediaMarkt)

Dit Siemens koffiezetapparaat is van hoge kwaliteit. Dit is de best verkochte luxe koffieapparaat met bonen van 2020. Dit is de beste omdat deze het best is beoordeeld en verkocht. Daarnaast heeft deze EQ.6 Plus S800 ook een gunstige prijs.

Zeker vergeleken met de nieuwe EQ.9 Plus versie. Hiermee heb je een melkreservoir van RVS. Door het keuzemenu vind je gemakkelijk jouw perfecte soort koffie. Je zet gemakkelijk 2 cappuccino’s tegelijk en je hebt veel koffievariatie.

Zelf kun je de sterkte, watertemperatuur en -hoeveelheid aanpassen. Vervolgens sla je jouw koffierecept op in jouw persoonlijke profiel. Zo hoef je ‘m niet telkens opnieuw in te stellen.

Onderhoud is gemakkelijk via het display. Zodra je moet ontkalken laat deze machine dat aan je zien. Dit is een stille koffiemachine met bonen, hierdoor kun je in de ochtend zachtjes koffie zetten.

Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW
 • Makkelijk jouw recept voor koffie zetten via touchscreen kleurendisplay.
 • Weinig schoonmaakwerk door hoge kwaliteit machine.
 • Dit is een erg stil koffieapparaat met bonen.

2. DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM (Bekijk bij Coolblue)

De DeLonghi Maestosa is één van de meest complete volautomaten tot nu toe. Je kunt ook ijskoffie maken, koud melkschuim en chocolademelk met stukjes chocolade. Er zit een dubbel bonenreservoir in. Hierdoor wissel je gemakkelijk af tussen 2 verschillende smaken koffie.

Je zet van iedere koffiesoort 2 tegelijk. Wil je twee latte macchiato’s? Dat is geen probleem voor dit apparaat. Daarnaast bedien je ‘m gemakkelijk via een app. Hierdoor is het nog gemakkelijker om voor je naar werk gaat nog even koffie te drinken.

Daarbovenop zit nog 4 jaar garantie van DeLonghi. Zo laten ze zelf ook zien dat je met dit apparaat altijd goed zit. Want dat is twee keer zo lang garantie als bij vergelijkbare machines. Dat is zelf achter je product staan.

Door het waterfilter hoef je zelf haast nooit te ontkalken. Meer weten over deze koffieautomaat met bonen? Lees dan de DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM review.

DeLonghi Maestosa EPAM 960.75.GLM
 • Veel verschillende soorten koffie en zelfs chocolademelk.
 • Gemakkelijk koffiezetten via de app.
 • Makkelijk te onderhouden door waterfilter.

3. Jura E8 (Bekijk bij BCC)

Met de Jura E8 kun je werkelijk alles. Dit is een volautomaat voor 3 tot 4 personen. Je zet er een hoop verschillende soorten koffie mee. Denk aan flat white’s en latte’s. Er zijn er 12 verschillende in totaal! Hiervan pas je allemaal handmatig temperatuur, sterkte en hoeveelheid aan.

Kies via het display gemakkelijk uit de koffiesoort die je wilt. Daarnaast kun je ook koffie zetten via de app. Zo kun je vanuit jouw bed koffie zetten.

Het enige nadeel dat wij konden vinden: geen 2 cappuccino’s tegelijk.

Een groot voordeel is: onderhoud! Dit is van groot gemak, want door het waterfilter is ontkalken niet meer nodig. Daarnaast hoef je de zetgroep niet schoon te maken of in te vetten. Het reinigingsprogramma selecteer je en de machine doet de rest.

Doordat er veel duurzame materialen zijn gebruikt heeft deze Jura E8 een lange levensduur. Ben je op zoek naar gemak, luxe, maar ook heerlijke koffie? Kies dan voor deze E8!

Jura E8 Dark Inox
 • 12 verschillende soorten koffie zetten (naar wens, zelf aanpasbaar)
 • Gemakkelijk te bedienen via smartphone.
 • Makkelijk te onderhouden door Jura Claris waterfilter en onderhoudsprogramma.

Wat is een volautomaat koffiezetapparaat bonen?

Een espresso machine is een apparaat waarbij bonen worden gebruikt om koffie te zetten. Je ziet deze erg vaak in de huiskamer staan en de koffie is onwijs lekker.

Er zijn heel veel verschillende types espresso machines met allemaal verschillende specificaties. Bijvoorbeeld bij het maken van een cappuccino zijn er al 5 verschillende manieren om melk op te schuimen.

Ze zijn veelzijdig en kunnen een cappuccino, latte of espresso maken. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en te bedienen en, het allerbelangrijkste, ze kunnen heerlijke verse koffie zetten.

Waar let ik op?

Met iedere volautomatische koffiemachine zet je met één druk op de knop een kop koffie, van versgemalen bonen. Maar er zijn ook een aantal verschillen tussen de modellen.

Hoe werken ze?

In tegenstelling tot andere koffiezetapparaten hebben ze een ingebouwde molen, wat betekent dat je alleen de bonen hoeft bij te vullen. De machine zal deze malen, het water verwarmen en de verse koffie zetten. Dit allemaal met een druk op de knop. Met de meeste machines kan je simpel de hoeveelheid en sterkte van de koffie aanpassen.

Waarom zou je er een kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​koffiezetapparaat met bonen een perfecte keuze is.

De bonen worden seconden voordat ze worden gebruikt gemalen, dus de koffie is vers en vol van smaak. Gemalen koffie begint zijn smaak onmiddellijk na het malen te verliezen, dus hoe eerder het wordt gebruikt, hoe lekkerder de koffie is.

Met slechts één druk op de knop zet je in slechts enkele minuten een bakje koffie in professionele stijl. Door de ingebouwde koffiemolen is het geen zware taak om zelf de bonen te hoeven malen. Dat scheelt een hoop moeite in vergelijking met een pistonmachine.

Er zijn verschillende soorten koffiebonen beschikbaar, wat betekent dat er voor elk wat wils is. De laatste jaren is de koffiemarkt snel gegroeid en zijn er een groot aantal verschillende bonen van over de hele wereld beschikbaar.

Zijn er negatieve punten?

De machines kunnen lawaai maken terwijl de molen in gebruik is en ze moeten regelmatig worden ontkalkt en gereinigd.

Hoeveel kosten ze?

Er zijn veel verschillende merken en modellen beschikbaar en de prijzen kunnen enorm variëren. Verwacht voor een basismachine ongeveer € 300,- uit te moeten geven. Topmodellen kunnen tot wel € 2500,- kosten.

Welke extra’s profiteer je van?

Er zijn ook extra’s toegevoegd, je wilt misschien een melkthermometer om ervoor te zorgen dat de opgeschuimde melk niet te heet wordt en verbrandt of een roestvrijstalen kan om de melk in op te schuimen.

Je kunt melk opschuimen met een stoompijpje, via een melkreservoir, met een melkopschuimer of via pads of cups.

Conclusie

De boodschap die je hieraan hebt is: een koffiezetapparaat bonen of espresso machine in huis halen, dat doe je niet zomaar.

Let op de belangrijkste specificaties die voor jou het belangrijkste zijn. Niet alle type machines voor een espresso hebben dezelfde specificaties. Ook zijn er veel verschillende specificaties per apparaat. Zorg dat je de belangrijkste kent, zodat je jouw nieuwe koffiemachine met bonen niet terug hoeft te sturen!

Het is logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet, door het grote aanbod.

We helpen je op deze pagina verder. Aan het einde van deze pagina weet je wat alles precies is en waar je op moet letten.

Eén ding hebben alle volautomatische espresso machines in ieder geval gemeen: het is een koffiezetapparaat met bonen.


Aankoopgids

Voordat je een koffiemachine met bonen gaat aanschaffen, moet je weten waar je op kunt letten. Niet alle specificaties zijn even belangrijk voor persoon A, maar voor jou misschien wel!

Welke espresso machine het beste bij je gaat passen is helemaal afhankelijk van welke specificaties jij het belangrijkst vind. Daarom leggen we hieronder kort de belangrijkste specificaties voor je uit.


Onderhoud

Een volautomatische koffiemachine met bonen heeft redelijk veel onderhoud nodig. Dit in vergelijking met andere soorten koffiemachines, zoals een Nespresso apparaat.

Bij de ene volautomatische koffiemachine is het onderhouden wat makkelijker dan bij de ander. Bijvoorbeeld een machine met een display en verschillende onderhoudsprogramma’s.

Deze machines leggen je stap voor stap uit wat je moet doen bij het reinigen van je machine. Dit wordt stap voor stap weergegeven op het display. Zo heb je de handleiding niet meer nodig!

Het is handig om van zulke functies de ‘ins en outs’ te weten. Zo kun je een goede beslissing maken. Daarom staat hieronder een aankoopgids over hoe je de beste koffiemachine met bonen kunt vinden.

Bediening

Bediening via app

Er zijn ook volautomatische koffiemachines die bedienbaar zijn met een app. Een slimme koffiemachine dus!

Met de app kun je eigen recepten samenstellen en opslaan. Daarnaast kun je ook vanaf afstand koffie zetten. Precies volgens jouw recept! Niet alleen jij, maar ook je vrienden en familie kunnen via de app een persoonlijk koffieprofiel aanmaken.

Ook zijn er verschillende machines met touchscreen of bijvoorbeeld met een display. Een espresso apparaat met display is vaak makkelijker te onderhouden dan zonder.


Geluidsniveau

Het geluidsniveau kan een bepalende factor zijn bij de aankoop van een nieuwe volautomatische koffiemachine. Het geluidsniveau wordt bepaald door het gemiddelde te nemen van 2 soorten geluid:

 • Malen van de bonen
 • Zetten van een espresso

De categorieën zijn als volgt ingedeeld:

 • Relatief stil: geluidsniveau is tot 65 dB (normaal gesprek).
 • Gemiddeld: geluidsniveau is 66 tot 70 dB (hard geluid van tv).
 • Luid: geluidsniveau is 70,1 tot 74 dB (waterkoker).

Inhoud van het bonenreservoir

Het bonenreservoir wil je natuurlijk het liefst zo min mogelijk bijvullen. Daarom denk je misschien dat een groot bonenreservoir altijd goed is. Toch kan dit dan tegenvallen. Je koffiezetapparaat bonen neemt zomaar erg veel ruimte in op je keukenblad.

Daarom zijn er de volgende categorieën opgesteld:

 • Kleiner dan 100 gram – geschikt voor 1 persoon
 • 100 – 200 gram – geschikt voor 1-2 personen
 • 201 – 300 gram – geschikt voor 2-3 personen
 • 301 – 400 gram – geschikt voor 3-4 personen
 • 401 – 500 gram – geschikt voor 4-5 personen

Melkspecialiteiten zetten met melkfunctie

Een melkspecialiteit zetten kan met een espresso apparaat op 3 verschillende manieren. Om er zeker van te zijn dat je ze kent leggen we de drie manieren hieronder uit.

koffiemachine bonen melkreservoir
Melkreservoir

Een melkspecialiteit is met een melkreservoir zo gezet. Met één druk op de knop staat er een verse cappuccino voor je klaar. Het nadeel van een melkreservoir is dat je ‘m vaak en goed schoon moet houden, om bacteriën te voorkomen.

koffieapparaat bonen Melkslang
Melkslang

Met een melkslang is een melkspecialiteit helemaal eenvoudig gezet. Je kunt een los melkreservoir zoals de Jura Cool Control halen of de melkslang in een los pak melk hangen. Schoonmaken is wat makkelijker. Spoel de slang af onder de kraan. Spoel 1x per week de machine door.

volautomatische espressomachine stoompijpje
Stoompijpje

Melk opschuimen via een stoompijpje is wat lastiger. Hier zit geen onderhoud aan, behalve dat je het stoompijpje even door moet laten stomen. Dat kan met één druk op de knop. We schreven een stappenplan voor het gebruik van het stoompijpje.

Veelgestelde vragen

Wat is een volautomaat bonen koffiemachine?

Er zijn veel benamingen voor een volautomatisch koffiezetapparaat. Een koffiezetapparaat met bonen is hetzelfde als een volautomatische koffiemachine.

Hoe duur is een koffiezetapparaat met bonen?

Dat verschilt in wat voor functionaliteiten je wilt. Bekijk onze aankoopgids voor de belangrijkste kenmerken.

Wat is het best verkochte koffiezetapparaat bonen?

Dat is deze koffiemachine van Philips.

Kun je ook gemalen bonen in een koffiemachine doen?

Ja, als je koffiemachine een extra vakje heeft voor gemalen koffie.

kalebet - mersin eskort - asyabahis giriş -
1xbet
- Meritroyalbet