Home / Blog / Inspiratie / Koffiewekker: waar kun je ‘m kopen?

Koffiewekker: waar kun je ‘m kopen?

Koffiewekker kopen

De koffiewekker is een nieuwe uitvinding. In het afgelopen decennia is werelds eerste koffiewekker op de markt gekomen. Hij zet koffie, terwijl je wakker word.

Stel je voor dat je wakker wordt vanuit een diepe slaap, met het zachte geluid van kokend water druipend in je koffiebeker. De lucht om je heen vult zich met het rijke aroma van de koffie.

Voor koffieliefhebbers lijkt dit misschien een droom. Maar het is realiteit!

Het doet denken aan de scheikundige opzet die Gale gebruikt om koffie te zetten in de Netflix serie Breaking Bad.

De Barisieur is een pareltje om naar te kijken. Hierbij staat de schoonheid van het wetenschappelijk ogende glaswerk in evenwicht met de natuurlijke aantrekkingskracht van gebeitst walnoot hout.

Ideaal voor wie een bakje koffie echt nodig heeft in de ochtend. Met een lade aan de voorkant. Hierin doe je gemalen koffie en hier zit ook een schepje in. En er is zelfs een klein kopje voor koude melk in de kast. De infraroodsensor regelt de temperatuur om de elk rond de 3 graden te houden.

De Barisier heeft geen Alexa, Bluetooth, Google Assistant of Wi-Fi. Nadat je wekker gaat, begint de koffiewekker met het brouwen van de koffie. Je word wakker van de heerlijke geur van een vers gebrouwen bakje koffie. En zo ziet de wekker eruit:

Koffiewekker

De uitvinder en werking van de koffiewekker

Barisieur koffiewekker uitvinder

Wie is de uitvinder van de koffie wekker? Hoe werkt dat ding precies? Dat én een beetje meer leggen we je hieronder kort uit:

Uitvinder

Deze wekker is van een Britse ontwerper. Joshua Renouf (LinkedIn) is een bekend interieur designer. Hij heeft verschillende uitvindingen, waar deze koffiewekker er één van is.

Het idee is om de Barisieur voordat je gaat slapen klaar te maken. Dit doe je door de koffie in een metalen filter te verdelen en de glazen kolf met water te vullen. Je kunt er ook losse thee in doen als je dat wilt.

Het zetproces begint wanneer het alarm afgaat. Of wanneer je op de knop drukt. De Barisieur mist elk type touchscreen. Maar je kiest voor koffie door fysieke knoppen en wijzerplaten. Perfect voor op ieder industrieel of historische nachtkastje.

Ook niet te vergeten: je kunt instellen dat het alarm afgaat zonder koffie te zetten. Net als een gewone wekker.

Hoe werkt het: de Hario V60?

De koffie heeft een zachtheid die doet denken aan koffie gemaakt van een Hario V60 druppelaar:

How to Brew Hario V60 Coffee

Het kopje was super snel klaar. Het is niet zo snel als een Nespresso machine, maar wel een betere kop koffie.

Het verfijnde ontwerp en de eenvoudige bediening van de Barisieur maakt het voor veel koffieliefhebbers thuis een geweldige toevoeging op het nachtkastje. Ook leuk voor Airbnb-verhuur!

Je kunt wel maar één kopje per keer zetten. Dat is dan weer wat minder. Zo moet je er twee kopen als je twee koffieliefhebbers hebt. Of zelfs meer. Toch zou je ook kunnen delen!

Waar is de koffiewekker te koop?

waar te koop

Een koffiewekker koop je niet zomaar. De prijs van het apparaat is € 395,00.

De koffiewekker is te koop via de website van de uitvinder.

Joshua is CEO van het bedrijf JoyResolve. Na lang zoeken heeft Joshua een investeerder gevonden voor zijn uitvindingen. Naar alle waarschijnlijkheid is hij vervolgens aan de slag gegaan bij JoyResolve als zijnde CEO.

Waar is de koffiewekker te koop?

Bekijk hier waar deze wekker te koop is.

Wat kost een koffiewekker?

Hij kost € 395,-.

Hoe werkt het?

Je koffie word gezet zodra de wekker gaat. Zo word je wakker van de verse geur van koffie.

Plaats een reactie