Wat is de beste koffiemachine voor bedrijven of kantoor?

Wat is de beste koffiemachine voor bedrijven?

Heb je een klein tot middelgroot bedrijf en ben je op zoek naar een zakelijke koffiemachine? Is jouw kantoor koffieautomaat kapot gegaan? Irritant, want op kantoor is het moment altijd ongelukkig als de bedrijfs koffiemachine kapot gaat. En jouw wensen zijn helemaal niet zo moeilijk: weinig onderhoud, niet té duur en belangrijk: goede koffie.

Hier vind je de beste koffiemachine voor bedrijven. Kleine tot middelgrote bedrijven zijn vaak tot ongeveer 10 werknemers. Vanaf 10 werknemers heb je een groot bedrijf: en dan wil je een professionele koffieautomaat nemen.

Wat is de beste koffiemachine voor bedrijven?

De beste koffiemachine voor bedrijven is een koffiezetapparaat met bonen. Omdat de lekkerste koffie van verse bonen komt, is dit passend voor een bedrijf. Iedereen wilt goede koffie. Het gebruik van cups is meer milieuvervuilend, duurder en minder efficiënt.

Dan is er nog een espresso machine. Ben je met 2 tot 5 man en wil je écht goede koffie? Kies dan voor een goede pistonmachine. Dit zijn handmatige apparaten, maar de kwaliteit van de koffie gaat er op vooruit. Dit kost dus wat meer werk én ze zijn duurder. Denk er dus wel even over na.

Hieronder kijken we naar de beste koffiemachine voor kleine bedrijven. Dit zijn de best verkopende modellen en de meest betrouwbare, gebruiksvriendelijke machines. En ze hebben één ding gemeen: goede koffie.

De duurdere varianten zijn wat uitgebreider: denk aan automatisch cappuccino zetten of minder schoonmaakwerk. De goedkopere machines zijn wel net zo robuust en vaak prima voor een simpele bak koffie.

Ik hoop dat de koffiemachine snel op kantoor is. En als het moment daar is: geniet ervan!


1. PHILIPS 2200 EP2220/10

beste koffiemachine kantoor philips 2200

Deze Philips koffiemachine is te vinden in menig bedrijf of kantoor. Doordat de prijs meevalt en de machine lekkere koffie geeft is dit een goede keuze.

Het ontkalken en schoonhouden van de machine gaat via de handleiding. Dit kost wel even wat tijd. Toch kun je er eens per maand wel een half uurtje voor vrijmaken.

Je zet één of twee kopjes tegelijk. Daarnaast schuim je melk op via het stoompijpje. Dit is wat lastig zonder melkkan, dus bestel deze erbij. Daarnaast kost het wat meer schoonmaakwerk. Voor snelle cappuccino is dit niet de beste.

Zoek je een kantoor koffiemachine zonder melk of al te veel poespas? Dan is dit een goede, betrouwbare en goedkope keuze.

Pluspunten

  • Met deze koffiezetmachine kun je recepten opslaan met één druk op de knop.
  • Dit koffiezetappraat heeft een verwarm functie voor je kopje.
  • Ook een decafeïne koffie is makkelijk gezet!

Minpunten

  • Melk schuim je handmatig op met het stoompijpje.
  • Na 6 kopjes koffie de opvangbak vol.
  • Reiniging is lastiger dan bij vergelijkbare apparaten.


2. MELITTA CAFFEO SOLO

Melitta Caffeo Solo

De Melitta Caffeo Solo is een mooie koffiemachine met weinig onderhoud. Je kunt ‘m simpel gebruiken door de paar knoppen op het bedieningsscherm. Ook is het zetten van koffie simpel, want je zet je kopje eronder, klikt op het knopje en je bent klaar.

Met de Caffeo Solo zet je gemakkelijk en goedkoop koffie. Daarnaast ontkalk je ‘m een keer per maand om de koffie lekker te houden.

Ook het oog wil wat! En krijgt wat. Want dit shiny apparaat maakt best een goede indruk in de keuken. Je ziet er niet aan af dat het een goedkope kantoor koffiemachine is – gelukkig.

Dit is een van de best verkochte apparaten van 2019 en 2020. Samen met de nummer 1 hierboven. Dus je weet zeker dat je een goede koopt. En ik heb ‘m ook getest. Bekijk de Melitta Caffeo Solo review of bestel hem direct via onderstaande knoppen.3. SIEMENS EQ6 PLUS

Siemens EQ.6 Plus review 2020

In mijn Siemens EQ.6 Plus review lees je precies hoe je gebruik maakt van dit apparaat en hoe je ‘m schoonmaakt. Hieronder geef ik je een korte uitleg over dit fantastische apparaat – als beste uit de test gekomen in 2020.

Hiermee zet je via het touchscreen gemakkelijk melkspecialiteiten. Deze maak je door de melkslang in een melkpak te hangen of een melkreservoir aan te schaffen. Na iedere kop koffie spoelt de machine zichzelf weer schoon.

Je hebt genoeg plek voor bonen en water voor het hele kantoor. Een bedrijfs koffiemachine moet wel voldoende zijn voor iedereen. Dat is bij deze het geval. Je kiest uit een legio aan koffiesoorten. Hierdoor is er voor iedereen een koffiesoort die je lekker vind.

Kortom: zoek je de kantoor koffiemachine waar iedereen echt blij van gaat worden? Kies dan voor deze Siemens EQ.6 Plus. Je maakt je personeel – en jezelf niet te vergeten – gelukkig!Beste koffiemachine voor klein bedrijf: werken jullie al met cups?

De beste koffiemachine voor kleine bedrijven met cups is een heel ander verhaal. Deze apparaten zijn goedkoper, minder onderhoudswerk en mindere koffie. De cups zijn ook wat duurder. Denk aan minimaal € 0,21 per bakje koffie vergeleken met 6 cent bij een koffiemachine met bonen.

Kun je er dan echt niet over uit en wil je toch weer voor een cupmachine gaan? Kies dan nog voor een goede Nespresso machine. Want met Dolce Gusto betaal je veel voor de cupjes én smaakt de koffie niet meer écht naar koffie (met alle smaakjes – de lungo is mwuaah…).

De beste Nespresso machines zijn de wat duurdere. Hierbij heb je vaak wat meer opties. Maar toch kies ik graag bij een koffiemachine voor kantoor voor een koffiezetapparaat met bonen. Want het gemak is zo veel makkelijker – in iedere denkbare werksituatie.

Lees ook alles over de beste koffiemachine van 2021.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste koffiemachine voor kleine bedrijven?

Deze Philips is de beste voor kleine bedrijven bij een apparaat met bonen.

Wat is de beste machine met cups voor kleine bedrijven?

Met cups hebben we de De’Longhi voor je uitgezocht. Deze is perfect voor een MKB-bedrijf.

Hoe duur is een koffiemachine voor een klein bedrijf?

Dat hangt er vanaf welke je kiest. Gemiddeld ben je rond de 199 – 299 euro kwijt.

Plaats een reactie