Home / Blog / Kennis en advies / Wat is de beste koffiemachine voor bedrijven of kantoor?

Wat is de beste koffiemachine voor bedrijven of kantoor?

Wat is de beste koffiemachine voor bedrijven 2023?

Heb je een klein tot middelgroot bedrijf en ben je op zoek naar een zakelijke koffiemachine? Is jouw kantoor koffiemachine kapot gegaan? Irritant, want op kantoor is het moment altijd ongelukkig als de bedrijfs koffiemachine kapot gaat. En jouw wensen zijn niet eens zo moeilijk: weinig onderhoud, niet té duur en belangrijk, goede koffie!

Hier vind je de beste koffiemachine voor bedrijven van 2023. Kleine tot middelgrote bedrijven zijn vaak tot ongeveer 10 werknemers. Vanaf 10 werknemers heb je een groot bedrijf: en dan wil je een professionele koffiemachine op kantoor.

Wat is de beste koffiemachine voor bedrijven?

De beste koffiemachine voor bedrijven is een koffiezetapparaat met bonen. Omdat de lekkerste koffie van verse bonen komt, is dit passend voor een kantoor koffiemachine. Iedereen wil goede koffie. Het gebruik van cups is meer milieuvervuilend, duurder en minder efficiënt.

Dan is er nog een espresso machine. Ben je met 2 tot 5 man en wil je écht goede koffie? Kies dan voor een goede pistonmachine. Dit zijn handmatige apparaten, maar de kwaliteit van de koffie gaat er op vooruit. Dit kost dus wat meer werk én ze zijn duurder. Denk er dus wel even over na.

Hieronder kijken we naar de beste koffiemachine voor kleine bedrijven. Dit zijn de best verkopende modellen en de meest betrouwbare, gebruiksvriendelijke machines. En ze hebben één ding gemeen: goede koffie.

De duurdere varianten zijn wat uitgebreider: denk aan automatisch cappuccino zetten of minder schoonmaakwerk. De goedkopere machines zijn wel net zo robuust en vaak prima voor een simpele bak koffie.

Ik hoop dat de bedrijfs koffiemachine snel op kantoor is. En als het moment daar is: geniet ervan!


1. PHILIPS 2200 EP2220/10

beste koffiemachine kantoor philips 2200

Deze Philips koffiemachine is te vinden in menig bedrijf of kantoor. Doordat de prijs meevalt en de zakelijke koffiemachine lekkere koffie geeft is dit een goede keuze.

Het ontkalken en schoonhouden van de machine wordt uitgelegd in de handleiding. Dit kost even wat tijd. Toch kun je er eens per maand wel een half uurtje voor vrijmaken.

Je zet één of twee kopjes tegelijk. Daarnaast schuim je melk op via het stoompijpje. Dit is wat lastig zonder melkkan, dus bestel deze erbij. Dit kost wel wat meer schoonmaakwerk. Voor snelle cappuccino is dit niet de beste zakelijke koffiemachine.

Zoek je een kantoor koffiemachine zonder melk of al te veel poespas? Dan is dit een goede, betrouwbare en goedkope keuze.

Pluspunten

 • Met dit bedrijfs koffiezetapparaat kun je recepten opslaan met één druk op de knop.
 • De zakelijke koffiemachine heeft een verwarm functie voor je kopje.
 • Ook een decafeïne koffie is makkelijk gezet!

Minpunten

 • Melk schuim je handmatig op met het stoompijpje.
 • Na 6 kopjes koffie de opvangbak vol.
 • Reiniging is lastiger dan bij vergelijkbare apparaten.


2. MELITTA CAFFEO SOLO

Melitta Caffeo Solo

De Melitta Caffeo Solo is een mooie koffiemachine met weinig onderhoud. Je kunt ‘m makkelijk bedienen met de knoppen op het bedieningsscherm. Ook is het zetten van koffie op kantoor simpel met deze machine want je zet je kopje eronder, klikt op het knopje en je bent klaar.

Met de Caffeo Solo zet je gemakkelijk en goedkoop koffie op kantoor. Daarnaast ontkalk je ‘m een keer per maand om de koffie lekker te houden.

Ook het oog wil wat! En krijgt wat. Want dit shiny apparaat maakt best een goede indruk in de keuken. Je ziet er niet aan af dat het een goedkope kantoor koffiemachine is – gelukkig.

Dit is een van de best verkochte apparaten van 2021 en 2022. Samen met de nummer 1 hierboven. Dus je weet zeker dat je een goede bedrijf koffiemachine koopt. En ik heb ‘m ook getest. Bekijk de Melitta Caffeo Solo review of bestel hem direct via onderstaande knoppen.3. SIEMENS EQ6 PLUS

Siemens EQ.6 Plus review 2020

In mijn Siemens EQ.6 Plus review lees je precies hoe je gebruik maakt van dit apparaat en hoe je ‘m schoonmaakt. Hieronder geef ik je een korte uitleg over deze fantastische zakelijke koffiemachine- als beste uit de test gekomen in 2020.

Hiermee zet je via het touchscreen gemakkelijk melkspecialiteiten. Deze maak je door de melkslang in een melkpak te hangen of een melkreservoir aan te schaffen. Na iedere kop koffie spoelt de machine zichzelf weer schoon.

Je hebt genoeg plek voor bonen en water voor het hele kantoor. Een bedrijfs koffiemachine moet wel voldoende zijn voor iedereen. Dat is bij deze het geval. Je kiest uit een legio aan koffiesoorten. Hierdoor is er voor iedereen een koffiesoort naar wens.

Kortom: zoek je de kantoor koffiemachine waar iedereen echt blij van gaat worden? Kies dan voor deze Siemens EQ.6 Plus. Je maakt je personeel – en jezelf niet te vergeten – gelukkig!Koffieautomaat zakelijk: de makkelijkste koffie voor bedrijven

Op zoek naar de aller makkelijkste koffie op kantoor? Een grote variëteit aan koffiesoorten van een luxe Siemens koffiemachine, nooit zelf bonen of onderhoudsmiddelen kopen en altijd snelle service als er iets aan de bedrijf koffiemachine mankeert.

Als dit is wat je zoekt dan moet je bij CoffeeBundles zijn!

CoffeeBundles biedt een bedrijfs koffiemachine aan op abonnement basis. Dat wil zeggen dat je maandelijks betaalt voor een koffieautomaat op het werk en de koffie zakelijk bestelt. Er zijn verschillende koffieautomaten voor bedrijven beschikbaar met verschillende prijzen.

Over het algemeen betaal je een bedrag per maand plus een bedrag per bakje koffie. Het bedrag per kopje neemt af naar mate er meer koffie wordt gedronken op kantoor. Bekijk hieronder welke koffieautomaat zakelijk het beste is voor jouw bedrijf!


Luxe professionele koffiemachine kantoor: De’Longhi PrimaDonna Soul

Beste professionele koffiemachine kantoor

Op zoek naar een professionele bedrijfs koffiemachine waar iedereen zijn eigen perfecte bakje koffie kan zetten? Zoek niet verder dan de Delonghi PrimaDonna Soul – een slimme koffiemachine bedrijf vriendelijk met een grote diversiteit aan koffiesoorten!

Wij hebben deze slimme De’Longhi PrimaDonna Soul zelf getest. Deze bedrijf koffiemachine onderscheidt zich van de rest door zijn unieke Bean Adapt Technology.

Op het grote touchscreen display van de PrimaDonna Soul kun je tot 21 voorgeprogrammeerde drankjes maken, waaronder koffiespecialiteiten, melkspecialiteiten, heet water en zelfs hele potten koffie!

En als je behoefte hebt aan iets meer op maat, kun je zelfs tot 6 afzonderlijke drankjes creëren door gewoon de verhouding, het aroma of de volgorde aan te passen via de app of het bedieningspaneel.

Kies voor Delonghi PrimaDonna Soul als topkwaliteit koffie op het werk, gemaakt volgens ieders individuele wensen, een must is voor jouw bedrijf!Beste koffiemachine voor kleine bedrijven: werken jullie al met cups?

De beste koffiemachine voor kleine bedrijven met cups is een heel ander verhaal. Deze apparaten zijn goedkoper, minder onderhoudswerk maar ook een mindere kwaliteit van koffie.

De cups zijn ook wat duurder. Denk aan minimaal € 0,21 per bakje koffie vergeleken met 6 cent bij een koffiemachine met bonen.

Kun je er dan echt niet over uit en wil je toch weer voor een cupmachine gaan? Kies dan nog voor een goede Nespresso machine. Want met een Dolce Gusto betaal je veel voor de cupjes én smaakt de koffie niet meer écht naar koffie (met alle smaakjes – de lungo is mwuaah…).

De beste Nespresso machines zijn de wat duurdere. Hierbij heb je vaak wat meer opties. Maar toch kies ik graag bij een koffiemachine voor op het werk voor een koffiezetapparaat met bonen. Want het gemak is zo veel makkelijker – in iedere denkbare werksituatie.

Lees ook alles over de beste koffiemachine van 2022.


Conclusie

Er is niet één enkele koffiemachine zakelijk geschikt. Met name uit koffiemachines voor kleine bedrijven is er veel keuze. Welke bedrijfs koffiemachine het beste bij jouw bedrijf past hangt af van de voorkeuren wat betreft koffie op kantoor.

Koffiezetapparaat bedrijf: welke koffiemachine voor jouw bedrijf?

Om de beste keuze te maken qua koffie voor bedrijven denk je aan de volgende punten:

 • Hoe duur mag jouw bedrijfs koffiezetapparaat zijn?
  Je kan het zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Heb je niet bepaald een “koffie kantoor”? Dan kan je voor een simpele Nespresso machine kiezen. Wanneer echter de koffiemachine zakelijk van groter belang is, kies je voor een bedrijf koffiemachine met bonen.
 • Moet de koffieautomaat kantoor veel cappuccino’s zetten?
  Als er veel melkspecialiteiten worden gedronken, is het aan te raden een koffiezetapparaat zakelijk te kiezen met een melkreservoir. De melk handmatig opkloppen met een melkkan kost wat extra tijd, niet ideaal als er nog veel te doen is!
 • Geen omkijken naar jouw bedrijfs koffieautomaat?
  Geen onderhoud, fairtrade bonen waar je de deur niet voor uit hoeft. Als dit is wat je zoekt is CoffeeBundles iets voor jouw koffie bedrijf!
 • Koffiezetapparaat kantoor persoonlijk instellen?
  Als je jouw kopje koffie op het werk helemaal wil personaliseren dan raden wij de PrimaDonna Soul van harte aan. Een uitstekende keuze voor een écht koffie kantoor.

We zijn benieuwd welke koffieautomaat jouw bedrijf heeft gekozen of welke koffiezetapparaat al op kantoor staat. Laat het ons weten in een reactie!


Veelgestelde vragen

Wat is de beste koffiemachine voor kleine bedrijven?

Deze Philips is de beste voor kleine bedrijven bij een apparaat met bonen.

Wat is de beste machine met cups voor kleine bedrijven?

Met cups hebben we de De’Longhi voor je uitgezocht. Deze is perfect voor een MKB-bedrijf.

Hoe duur is een koffiemachine voor een klein bedrijf?

Dat hangt er vanaf welke je kiest. Gemiddeld ben je tussen de 269 – 1299 euro kwijt.

Wat is de beste koffiemachine voor bedrijven met veel koffieliefhebbers?

Als goede koffie op kantoor belangrijk is in jouw bedrijf dan zullen alle werknemers héél blij zijn met de PrimaDonna Soul!

Plaats een reactie