Home / Blog / Inspiratie / Koffiehoekje in huis? Jouw koffie corner in 9 stappen!

Koffiehoekje in huis? Jouw koffie corner in 9 stappen!

koffie-corner

Koffie corner thuis? Dat is een trendy koffiehoekje, meestal in of nabij de keuken. Leuk als je koffie- of zelfs theeliefhebber bent. Maar hoe creëer je het perfecte koffiehoekje bij jouw thuis? Met deze 9 simpele stappen maak jij een koffie hoekje helemaal op maat voor jou!

Wij vertellen je waar je aan moet denken voor jouw koffie corner. Want een koffiemachine in een hoekje zetten kan, maar je wil wel wat meer sfeer dan dat. Met onze tips komt dat helemaal goed.

Veel plezier met lezen en maak wat leuks van jouw koffiehoekje!


Koffiehoekje maken

Klaar om aan de slag te gaan met jouw koffiehoekje? Mooi! Er zijn verschillende aspecten waar je aan kan denken om jouw hoekje gezellig te maken. En het mooie is dat het niet veel tijd of geld hoeft te kosten. Je kan het zo gek of simpel maken als je zelf wil!

Misschien heb je alles al in huis voor jouw koffiehoekje en is het enkel een kwestie van verzamelen en verplaatsen. Het kan natuurlijk ook dat je een gloed nieuw huis hebt en je hét perfecte koffiehoekje wil maken. Dan wil je wellicht wat meer investeren.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan een tweedehands winkel voor unieke accessoires!


Stap 1. Bepaal waar

Allereerst is het handig om uit te kiezen waar je jouw koffie corner wil plaatsen. Vaak is het in of nabij de keuken, maar het kan ook in de woonkamer zijn.

Je wil natuurlijk weten hoeveel ruimte je ongeveer hebt voor het koffiehoekje, zo kan je bepalen hoe je hem wil inrichten.

Wellicht heb je een hoek in huis die je niet gebruikt. Die plek zou je perfect kunnen benutten voor een sfeervolle coffee corner.


Stap 2. Bepaal jouw stijl

Een koffiehoekje kan er op veel verschillende manieren uitzien. Bedenk dus allereerst wat jij mooi vind. Wil je een moderne, strakke koffiehoek of heb je liever een retro look? Hou je het simpel en kies je één kleur als thema of heb je liever een kleurrijk koffiehoekje?

De landelijke stijl doet het ook vaak goed. Met de herkenbare teksten als “Live, love, laugh”. Leuk natuurlijk, maar dat kan origineler! Bij stap 7 geven we je hier een leuk alternatief op. Lees dus vooral verder!


Stap 3. De koffiemachine

Welke koffiemachine zet je neer? Nou, degene die je in huis hebt natuurlijk! Maar mocht je een nieuwe nodig hebben, denk dan ook aan wat je mooi vind staan in jouw koffiehoekje.

Retro koffiehoekje

Ga je voor een mooie pistonmachine? Die zien er professioneel uit én zetten heerlijke koffie! Maar je kan ook kiezen voor een koffiemachine die er qua design of kleur uitspringt. Bekijk bijvoorbeeld deze retro koffiezetapparaten!


Stap 4. Maak de koffie zichtbaar

Gebruik je cups, bonen of pads? Dan kan het best heel leuk zijn om deze mooi neer te zetten in jouw koffiecorner. In glazen potten bijvoorbeeld of in de speciale cuphouders. Ga je voor een retro sfeer? Dan zijn originele blikken ook heel leuk!

Voor cups zijn de Nespresso cuphouders een echte aanrader. Er zijn heel veel verschillende houders dus voor ieder wat wils. Van chique lades tot hip cactus rekjes!

cuphouders koffiecorner

Gebruik je bonen, dan raad ik glazen potten aan. Wanneer je verschillende soorten hebt kan je een etiketje of kaartje om de deksel heen doen. Zo haal je de koffie goed uit elkaar en heb je weer een extra originele en persoonlijke touch.


Stap 5. Het servies

Kopjes, bekers, glazen, schotels, lepels, noem het maar op. Het kan een leuke toevoeging zijn aan jouw koffiehoekje. Kies bijvoorbeeld om een paar cappuccino kopjes neer te zetten zodat ze altijd paraat staan.

Heb je veel servies dat een plekje nodig heeft? Hang dan een leuk rekje of plankje op achter jouw koffiehoekje. Zet alleen de kopjes neer of arrangeer ook schoteltjes en lepeltjes.


Stap 6. Boeken en magazines

Dit is een absolute tip voor jouw koffie corner: Koffieboeken, tafelboeken en magazines! Tijdens jouw koffiemoment wil je natuurlijk even tot rust komen. Leg dus een aantal boeken of magazines neer zodat je altijd wat te bladeren hebt.

Bovendien ziet het er leuk uit én geeft een tafelboek weer een persoonlijke touch aan jouw koffiehoekje. Kies boeken of magazines die jou aanspreken. Zo kan je ook nog wat bijleren of inspiratie opdoen tijdens jouw koffiemoment!


Stap 7. Poster of krijtbord

Afhankelijk van jouw stijl kan je kiezen om een leuke poster op te hangen. Heb je nog een leuke liggen? Hang maar op dan! Je kan er ook één kopen of zelfs laten maken. In plaats van een poster kan je ook kiezen voor een schilderij of krijtbord.

krijtbord koffie corner

Een krijtbord hoef je niet per se op te hangen, deze kan je ook neerzetten. Geef dit een persoonlijke draai met een leuke koffie quote! Dan heb je weer eens wat anders dan de standaard teksten die we inmiddels allemaal kennen.

Wil je jouw coffee corner afmaken met een koffieposter? Bekijk hier een aantal leuke opties.


Stap 8. Leuke plant of bloemen

Wie houdt er niet van een beetje kleur? Of het nou een groen plantje is of een kleurrijke bos bloemen. Ook dit kan je helemaal zelf invullen aan de hand van jouw smaak.

Heb je veel ruimte nabij jouw koffiehoekje? Dan is het misschien leuk om een grote plant op de grond neer te zetten. Is je ruimte beperkt? Dan kan je ook kiezen voor kleine vetplantjes, een pannekoekenplant of zelfs een koffieplant!

plant koffiehoekje

Wil je meer kleur? Ga dan voor bloemen, vers of kunstbloemen. Maak er een mooi boeket van en steek je eigen stijl en kleuren erin. Zo kan je bijvoorbeeld ook (pauwen)veren in je boeket doen.


Stap 9. Barista tools

De laatste stap voor jouw koffiecorner zijn de barista tools. Deze kan je neerzetten als decoratie, maar kan je ook gebruiken om jouw koffiemoment nog specialer te maken.

Zet bijvoorbeeld je melkopschuimer neer met leuke draaistokjes en lepeltjes erin. Zet de cacaostrooier naast de koffiemachine en geef ook de uitklopbak een mooie plek.

Wil je oefenen als barista? Kies er dan voor om een barista boek neer te leggen. Zo kan je altijd bijleren en oefenen tijdens jouw koffiemoment. Win win!


Koffie corner keuken

Een koffie hoekje in de keuken is niet per se anders dan een koffie corner op een andere plek in huis. Het enige verschil is vaak dat er minder plek is. Maar ook met minder plek kan jouw coffie corner een persoonlijke draai geven.

Wees kritisch en kijk naar de ruimte die je hebt. Wat wil jij in jouw koffiehoekje? Lees bovenstaande stappen nog eens goed door en maak een keuze.

Waarschijnlijk heb je geen ruimte voor een boek, maar misschien wel voor een klein krijtbord of een klein plantje.

Ook de koffie kan je wellicht een mooi plekje geven en wellicht kan je zelfs je barista tools neerzetten. Dit zorgt ook meteen voor extra kast ruimte.

In principe heb je niet veel ruimte nodig dus maak er wat leuks van!


Hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen. We zijn heel benieuwd naar jouw koffiecorner, deel een foto van jouw koffiehoekje in de comments!

Plaats een reactie