Koffiebonen kopen?
Overzicht van alle koffiebonen

Koffiebonen

Op zoek naar koffiebonen voor in je espresso machine? Op deze pagina vind je een totaaloverzicht van alle soorten en smaken koffiebonen. Zo kun je gemakkelijk de juiste koffiebonen kiezen die jij het lekkerst vind!

Tegenwoordig zijn er een hoop soorten en merken koffiebonen. Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Wat is nu lekker en waar let je op bij koffie kopen online? Dat en meer vind je op deze pagina. Een overzicht van de verschillende merken koffiebonen met de beknopte specificaties. Vervolgens kun je doorklikken naar het merk koffiebonen die jou het meeste aanspreekt.

Ga je bijvoorbeeld voor luxe kwaliteitsbonen, een B-merk of vind je het belangrijk dat de bonen op een groene en eerlijke manier worden geproduceerd? Dat is een voorbeeld van slechts één vraag die je aan jezelf kunt stellen wanneer je koffiebonen wilt gaan inkopen. Wil je weten waar je precies op moet letten? Lees dan onze aankoopgids.

Koffiebonen overzicht

Hieronder vind je het overzicht van koffiebonen verdeeld per merk. Er zijn veel verschillende soorten koffiebonen, wat vind jij het belangrijkst? Lees de beschrijving en klik op de knop onder het merk om alle koffiebonen van dat merk te bekijken.

Moyee

Moyee koffiebonen

Moyee is een bedrijf dat zich richt op FairChain koffiebonen. 98% van de toegevoegde waarde van jouw kopje koffie gaat vaak in het merk van de koffieboon. Moyee koffiebonen zijn gericht op de lokale boeren. Zij krijgen meer geld voor het werk wat ze doen. In Moyee’s geval in: Ethiopië!

Douwe Egberts

Douwe Egberts koffiebonen

Douwe Egberts kent iedereen. Het bedrijf uit 1753 focust zich op de productie van koffie, thee en andere levensmiddelen. De kwalitatieve Douwe Egberts koffiebonen zijn van hoge standaard met een perfect gebalanceerde smaak. Douwe Egberts doet waar ze goed in zijn: koffiebonen maken!

Illy

Illy koffiebonen

Illy is het bedrijf met patent op de digitale sorteermachine die kleur en vorm van koffiebonen herkent om perfectie te garanderen. Daarom proef je de kwaliteit van Illy in iedere koffieboon in elke zak. In 2013 stond Illy voor het eerst op de lijst: ‘World’s Most Ethical Companies‘!

Aankoopgids voor koffiebonen

Het is natuurlijk helemaal jouw persoonlijke smaak wat jij de beste koffiebonen vind. Toch kunnen we je een goed advies geven waar je zoal op moet letten bij de aanschaf van bonen. Daarom hebben we deze aankoopgids voor je opgesteld, zodat je nooit meer een zak terug hoeft te sturen!


aankoopgids

Waar let je op?

Bij de aankoop is het noodzakelijk om de volgende aspecten van koffiebonen in je achterhoofd te houden. Zo weet je zeker dat je geen totaal verkeerde keus maakt, maar juist een hele goede.

Er zijn verschillen tussen koffiebonen. De branding van de boon bepaalt bijvoorbeeld een deel van de smaak van jouw kopje koffie. Verder zijn er verschillende soorten bonen, met een verschillende smaak. Verder in deze gids lees je wat precies de verschillen zijn. Daarna weet je welke bonen je wilt kopen!


Branding

Branding

Een boon kan op verschillende manieren worden gebrand. Deze manier van het branden heeft veel invloed op de uiteindelijke smaak van jouw bak koffie.

Hoe lichter de branding van de boon, hoe milder jouw koffie zal smaken. Er zal dan ook geen bittere nasmaak zijn.

In een boon die licht is gebrand vind je vaak fruittonen terug. Deze fruittonen geven jouw bakje koffie een frisse afdronk.

Hoe donkerder de branding van de boon, hoe bitterder en intenser de smaak van jouw koffie wordt.

Wil je dus een hele sterke bak koffie? Ga dan voor een hele donkere branding. Hou je meer van een licht bakje? Dan is een lichte branding de keuze voor jou.