Home / Blog / Inspiratie / Koffieboeken en (koffie)tafelboeken

Koffieboeken en (koffie)tafelboeken

Koffieboeken

Op zoek naar koffieboeken? Of een (koffie) tafelboek? Dan ben je hier aan het goede adres! We kiezen de beste koffieboeken zodat je alles over koffie te weten kan komen. En we kiezen een aantal mooie eyecatchers voor op jouw koffietafel!

Je leest hier over:


De beste koffieboeken

Natuurlijk kan je online veel lezen over koffie, daar zorgen we persoonlijk voor. Maar ‘ouderwets’ uit een boek lezen heeft zijn eigen charme. Koffie is een daadwerkelijke passie van veel mensen. Daarom zijn er ook een oneindigheid aan boeken geschreven.

Er zijn veel boeken over de geschiedenis van koffie. Weet jij waar koffie drinken als eerst is begonnen? Er zijn ook heel veel boeken over het bereiden van koffie, over alle verschillende soorten koffie die er zijn. Koffie recepten ontbreken natuurlijk ook niet.

Wellicht ben je ook bekend met de discussie rondom de koffieboeren. Zij telen de koffie maar zien hier nauwelijks de profijten van. Is dit iets waar je je in wil verdiepen? Dan heb ik een aanrader voor je!

1. De prijs van mijn koffie

‘De prijs van mijn koffie’ is een mooi en informatief boek. Het bied een kijk in de geschiedenis, actualiteit én toekomst van koffie vanuit het oogpunt van de koffieboer. Het biedt stof tot nadenken. Duurzaamheid is ook een thema dat centraal staat in dit koffieboek.

Koffieboek de prijs van mijn koffie

De hoofdstukken zijn opgedeeld in de vorm van vragen. Deze worden gedurende het hoofdstuk beantwoord. Met 184 pagina’s is dit koffieboek goed door te lezen. Het is duidelijk geschreven en bevat mooie foto’s en infographics. Interesse?

2. De man die de wereld koffie leerde drinken

Dit koffieboek vertelt het verhaal van Alfred Peet, een Nederlander uit Alkmaar een passie voor koffie. Hij emigreerde in de 20ste eeuw naar Amerika waar hij zelf voor een koffierevolutie zorgde. Daar werd hij the Godfather of quality coffee genoemd. De oprichters van de bekende keten Starbucks leerden bij onze eigen Alfred Peet.

koffieboek

Een heerlijk boek om op vakantie te lezen of lekker voordat je gaat slapen. Het is een verassend, inspirerend en toegankelijk koffieboek volgens verschillende reviews. Hebben we je interesse kunnen wekken? Helemaal klaar om alles te weten komen over deze Nederlandse koffiepionier?

3. Puur koffie

‘Puur koffie’ is hét boek om te lezen over het koffieproces. Het telen, branden, zetten en drinken van koffie komen ter sprake. Daarbuiten is het een vrij groot boek met mooie foto’s. Hij dient dus ook goed als koffietafelboek!

puur koffie boek

De auteur geeft ook nog eens leuke koffieadresjes in België, Nederland en nog een aantal wereldsteden. Ook is er ruimte voor Barista’s in dit boek. Is dit het boek dat je zoekt?

Andere koffieboeken bekijken? Dat kan natuurlijk ook! Vind hier alle koffieboeken en hopelijk ook degene die het beste bij jou past.


De leukste koffietafelboeken

Bovenstaande koffieboeken kan je ook als tafelboeken gebruiken. Maar wat is nou eigenlijk een (koffie)tafelboek? Dat zijn meestal vrij grote boeken, die veel mooie plaatjes bevatten. Ze zijn dan ook vooral bedoeld om jouw koffiehoekje nog leuker te maken.

koffietafelboeken

Koffietafelboeken hoeven niet over koffie te gaan, al is het natuurlijk wel leuk om er ook een koffieboek tussen te hebben. Koffietafelboeken zijn er over allerlei onderwerpen, van mode tot sport en van architectuur tot kookkunsten. Kijk dus vooral naar boeken met onderwerpen die jou interesseren. Mijn favorieten zijn reis- en fotografie boeken. Al zijn de meeste koffietafelboeken bijna onweerstaanbaar.

Een koffietafelboek is een design element voor jouw salontafel. Het mooiste is natuurlijk als je een aantal verschillende koffietafelboeken op elkaar stapelt. Mocht je dan tijdens je koffiemoment zin hebben om iets te lezen of te bekijken heb je keuze uit verschillende mooie boeken.

Ik heb drie prachtige boeken gekozen om uit te lichten op gebied van fotografie en reizen, modegeheimen en een groen interieur.

1. Homage to Humanity

‘Homage to Humanity’ is een prachtig fotoboek van Jimmy Nelson. Bekend van zijn eerdere fotoboek ‘Before They Pass Away’. In dit koffietafelboek zijn maar liefst 400 foto’s te zien van verschillende stammen wereldwijd. Naast de foto’s kan je ook intieme interviews van de stamhoofden lezen, lezen over de verschillende culturen en meer!

koffieboeken fotografie

Dit pareltje heeft een aardig prijskaartje, maar dan krijg je ook wat! Het boek is ruim 41 cm hoog, 32 cm breed en 7,5 cm diep. Het bestaat uit 525 pagina’s. Bij aanschaf van dit boek krijg je ook exclusieve extra’s zoals beeldmateriaal van achter de schermen en videointerviews met de stamhoofden!

2. Alexander McQueen Unseen

Door naar de mode. Aan de kaft van dit boek zie je al dat het wat moois te bieden heeft. Alexander McQueen is een modeontwerper. In dit koffietafelboek zie je niet eerder uitgegeven foto’s van catwalks, behind the scenes van de modellen, kappers, visagisten en ook foto’s van McQueen zelf.

koffieboeken mode

Je kan ook lezen over de prachtige creaties. De afmetingen van het boek zijn 33,5 cm hoog, 24,5 cm breed en 3,4 cm diep. Dit koffietafelboek bestaat uit 352 pagina’s. Is mode of modefotografie iets wat je interessant vind?

3. Urban Jungle

Staat jouw huis al helemaal vol met planten? Of is het een look die je aantrekt maar nog niet hebt toegepast in huis? Dan is dit een leuk tafelboek voor jou! Je krijgt foto’s te zien van groene woonkamers over de hele wereld. Je krijgt advies en styling tips over hoe jij meer planten in huis kan zetten.

koffieboeken planten

Dit boekje is een slag kleiner dan de boeken hierboven namelijk 26 cm hoog, 20,4 cm breed en 2,3 cm diep en bevat 176 pagina’s. Dus heb je groene vingers of wil je toch een poging wagen om je huis groener te maken?


Meer (koffie)tafelboeken

alle koffietafelboeken

Dit zijn er maar een aantal, er zijn nog zoveel prachtige koffietafelboeken over allerlei onderwerpen met indrukwekkende foto’s. Hier een foto om je nieuwsgierigheid te wekken. Kijk vooral welk boek jij mooi en interessant vind!

Plaats een reactie