Home / Blog / Accessoires / Koffiebeker to go? Top 7 koffiebekers. Doe maar duurzaam!

Koffiebeker to go? Top 7 koffiebekers. Doe maar duurzaam!

Koffiebeker to go

Ben jij opzoek naar een koffiebeker to go? Dat is mooi! Want anno 2021 zijn we als het goed is allemaal bewust van de milieucrisis. Met een herbruikbare koffiebeker kan jij je steentje bijdragen. Elk product dat je kan hergebruiken en dus niet hoeft weg te gooien scheelt toch weer wat.

Neem je je koffie mee van huis, dan heb je uiteraard een koffie to go beker nodig. Maar ook als je liever op werk of onderweg koffie haalt kan je een herbruikbare koffiebeker gebruiken! Bij het bestellen geef je gewoon jouw coffee to go beker aan de barista. Misschien een beetje onwennig, maar dat went vanzelf.

Neem jij vanaf nu altijd een koffiebeker mee?!


Top 7 koffiebekers to go

Voor de top 7 hebben we gekozen voor duurzame koffie to go bekers. Deze koffiebekers zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede materialen! Ook is het natuurlijk belangrijk dat de thermosfles de koffie goed warm houdt.

De formaten van de koffiebekers kunnen verschillen. En de ene koffiebeker is beter geschikt dan de ander om bij te laten vullen. Lees de beschrijving van de koffiebekers en bepaal welke het beste is voor jou!


1. Stanley Thermosfles

Stanley thermosfles

Stanley The Legendary Classic Thermosfles is ideaal om koffie voor de hele dag mee te nemen. De RVS Stanley thermosfles is beschikbaar in 5 formaten van 0,47 tot 1,9 liter. Met de grotere varianten kan je de koffie delen!

Met de Stanley thermosfles blijft je drankje minimaal 15 uur warm of koud. Dit is dankzij het gebruik van RVS, dubbele isolatie en de vacuum sluiting. Dat betekent ook dat de fles BPA-vrij is. De Stanley Thermosfles is voor zien van alle gemakken: je kan de fles en dop in de vaatwasser wassen, de fles is lekvrij dus geen zorgen dat de koffie in je tas beland én de koffiebeker heeft levenslange garantie!

Wil je extra genieten op je dagje uit? Verwen jezelf dan met een Pumpkin Spice Latte to go!


2. Circular Cup/ rCUP herbruikbare koffiebeker

rCUP Circular Cup

rCUP heet tegenwoordig Circular Cup. De naam past goed bij deze koffie to go beker. Het is namelijk de eerste koffiebeker gemaakt van gerecyclede koffiebekers! Deze beker is ontworpen om verspilling van wegwerp koffiebekers tegen te gaan.

Let op: dit is niet een volwaardige thermosfles. De koffiebeker houd je drankje maximaal een uur warm!

Dit is dus de koffiebeker die je mee kan nemen naar de barista. Perfect voor als je onderweg koffie haalt die je in de trein op wil drinken. Bij deze beker kan je van elke kant drinken. Ook deze koffiebeker is voorzien van alle gemakken. Hij is vaatwasbestendig, BPA-vrij en lekvrij. De Circular cup is er in veel leuke kleuren.


3. Retulp thermosfles

retulp thermosfles

Met de Retulp Tumbler thermosfles blijft jouw koffie minimaal 6 uur warm. De inhoud van de koffie to go beker is 300 ml. Voor elke verkochte thermo koffiebeker wordt 1000x de inhoud drinkwater gedoneerd aan derdewereldlanden!

Ook is deze reisbeker ideaal voor theedrinkers. Dankzij het uitneembare theefilter voeg je makkelijk thee, kruiden of fruit toe. Doe het water en de gekozen thee/fruit/kruiden in de thermosfles en plaats vervolgens het zeefje. Deze reisbeker is BPA-vrij en gemaakt van gerecycled RVS.

Let op: de Retulp thermosfles is niet vaatwasbestendig, deze was je gemakkelijk met de hand af.


4. Ecoffee bamboe koffiebeker

koffiebeker bamboe

De Ecoffee cup is een koffiebeker gemaakt van bamboevezels. De bamboe koffiebeker is bedoeld om verspilling van wegwerp bekers tegen te gaan. Let dus op, dit is geen thermosfles waarmee je koffie uren warm blijft.

Deze beker is 400 ml qua inhoud en heeft een siliconen deksel. Er zijn ook reisbekers van 340 ml verkrijgbaar. Daarbij is het ook een goedkope koffiebeker. Neem je bamboe koffiebeker mee naar de Starbucks of waar je koffie haalt en laat je koffie in je eigen beker bereiden!


5.Circular NOW Cup / rCUP

rCUP now koffiebeker to go

De Circular NOW Cup is natuurlijk ook een koffiebeker van Circular&Co. Het grote verschil? Deze is bedoeld om meteen op te drinken. Er zit een tuitje op zoals je bij wegwerp to go bekers.

De gerecyclede koffiebeker is vaatwasbestendig en BPA-vrij. De beker heeft een levensduur van 5 jaar, daarna is hij 100% recyclebaar. Let op, de koffiebeker is niet lekvrij, het tuitje kan namelijk niet gesloten worden. Stop hem dus zeker niet in je tas als er koffie in zit. Dan spreekt het wellicht voor zich dat dit geen thermoskan is.


6. Stanley thermos koffiebeker

Stanley thermos koffiebeker to go

Daar hebben we Stanley weer! En niet voor niets, in 1913 ontwierp Stanley de thermos koffiebeker. Sindsdien worden de thermosflessen en thermosbekers steeds uitgebreid. Deze variant is de koffiebeker of travel mug. Makkelijk om mee te nemen en makkelijk om uit te drinken. Ook is de thermos klein in formaat, namelijk 230 ml.

Met de thermosbeker blijft de koffie 3 uur warm en 4 uur koud. Net als de andere thermosflessen van Stanley is de thermosbeker vaatwasbestendig, lekvrij en BPA-vrij. De travel mug is beschikbaar in verschillende kleuren. Hij is geschikt om mee te nemen op een sportief dagje maar ook om mee te nemen naar het kantoor.


7. Retulp travel mug

Retulp koffiebeker to go

De duurzame Retulp travel mug is een relatief goedkope koffiebeker. Ook deze Retulp koffiebeker met deksel is ontworpen om verspilling van wegwerp koffiebekers tegen te gaan. Je koffie blijft dus geen uren warm.

De inhoud van de travel mug is 275 ml, groot genoeg voor een koffie of cappuccino. De koffiebeker to go is anti drup en BPA-vrij. Je kan hem niet in de vaatwasser stoppen, maar zal hem zelf af moeten wassen. Een kleine moeite om de planeet te helpen.


Koffiebeker to go of thermosbeker?

Het verschil is best belangrijk. Als je een koffiebeker besteld en een thermosbeker verwacht zal je ongetwijfeld teleurgesteld zijn. Er zit namelijk een wezenlijk verschil tussen de koffiebeker to go en een koffie thermosbeker of thermosfles!

Koffiebeker to go
Een koffiebeker, travel mug, reisbeker of to go beker is bedoeld om verspilling van wegwerp bekers tegen te gaan. Het is feitelijk je eigen koffiebeker die je van huis meeneemt. Je kan deze vol meenemen en je koffie onderweg opdrinken, of je lege koffiebeker bij een koffietent laten vullen.

Meestal koop je een koffiebeker met deksel. Sommigen zijn volledig afsluitbaar maar dat is niet altijd zo. Koffiebekers to go zijn geïsoleerd. Dit is bedoeld om je koffie voor een korte tijd warm te houden, de tijd dat je hem opdrinkt en dus maximaal een uur. De isolering is ook voor jou comfort. Zo wordt de buitenkant van de beker niet heet en kan je de beker zonder moeite vasthouden.

Koffie thermosbeker of thermosfles
Een koffie thermosbeker of thermosfles houd jouw drankje uren lang warm of koud. Dit is dus ideaal als je koffie meeneemt om gedurende de dag te drinken. Denk aan een intensieve studiesessie of lekker dagje in de bossen. Je bespaart geld door de koffie niet te kopen maar van huis mee te nemen. Bovendien heb je thuis hopelijk de koffie die jij het lekkerst vind.

Een thermosbeker of thermosfles kan ook aangeduid worden als koffiebeker of reisbeker. Dat is het tenslotte ook. Echter zal je het woordje thermos als het goed is ook tegen komen, en daar gaat het om. Let dus goed op bij het kopen wat je wil dat de koffiebeker doet.


1 gedachte over “Koffiebeker to go? Top 7 koffiebekers. Doe maar duurzaam!”

Plaats een reactie