Home / Blog / Kaffee / Koffie drinken in Rotterdam: 7 leukste koffie plekjes om vandaag nog koffie te gaan drinken

Koffie drinken in Rotterdam: 7 leukste koffie plekjes om vandaag nog koffie te gaan drinken

koffie rotterdam

Woon je in Rotterdam of omgeving? Dan wil je er vast eens op uit om koffie te gaan drinken.

Het kan soms ERG moeilijk zijn om een leuke koffiebar te vinden.

We vergelijken de meest uiteenlopende, originele plekken in Rotterdam waar je lekkere koffie kunt drinken. Hier is hier de top 7 van de allerleukste koffiebars:

Leukste koffie plekken in Rotterdam
Hopper
Urban Espresso Bar (UEB)
Harvest Coffee Brewers
Aloha
CROOS
Man met Bril Koffie
Lebkov & Sons

Het leukste koffie drinken in Rotterdam bij Hopper

Leukste koffie plek Rotterdam Hopper

Op zoek naar een plekje voor een lekkere soy-latte, flat white of cappuccino? Hopper in Rotterdam heeft het allemaal. Geniet van goede bediening en een ontspannen sfeer.

Midden in het centrum vind je Hopper. Binnen is er voldoende plek en buiten is er een terras aanwezig. Er zijn ook diverse koeken en brownies aanwezig. Hiervoor kun je het beste even naar binnen lopen als je op het terras zit: zo kun je ze goed bekijken.

Hier kun je heerlijk lunchen of gewoon koffie drinken. Met een mooie pistonmachine maakt het vriendelijke personeel graag jouw bakkie klaar.

KenmerkenWaardering
1. Eten4 / 5
2. Bediening4 / 5
3. Prijs-kwaliteit4 / 5
4. Sfeer4,5 / 5

Urban Espresso Bar (UEB) op de Nieuwe Binnenweg

Urban Espresso Bar Nieuwe Binnenweg

De Urban Espresso Bar is een leuke (werk)plek om koffie te gaan drinken. Zeker als de zon schijnt is het aangenaam buiten op het terras zitten. Binnen vind ik de UEB nog wel een beetje kaal overkomen: maar dat is wel de stijl die de Urban Espresso Bar uit wilt stralen.

‘S ochtends is het hier vaak druk met ZZP’ers die een bakkie komen doen. Je kunt een lekkere bak koffie bestellen van versgemalen bonen. Er is échte Rotterdam koffie: Giraffe is een merk dat uit de stad komt. Zoals je op de foto (net niet) kunt zien, staan er een hoop zakken van Giraffe klaar. De koffie smaakt erg goed! Het zijn de mooiste koffiebonen uit Midden en Zuid-Amerika, Afrika en Indonesië.

KenmerkenWaardering
1. Eten4 / 5
2. Bediening5 / 5
3. Prijs-kwaliteit4,5 / 5
4. Sfeer3 / 5

Harvest Coffee Brewers: koffie drinken bij de Oude Haven

Oude Haven Harvest Coffee Brewers

Harvest Coffee Brewers is één van de beste koffie plekken in Rotterdam. Gelegen in de Oude Haven in Rotterdam kijk je uit over de oude schepen onder het genot van een lekkere kop koffie. Bereid met liefde door een goede barista.

Drink hier een heerlijke espresso van Colombiaanse origine.  Harvest Coffee serveert 4 verschillende koffies per dag. 2 filterkoffie en 2 espresso koffie. Vraag de bediening naar de actuele koffie.

Bestel je een Batch Brew? Dan heb je een gratis refill! De koffie is hier echt heerlijk: ben je op zoek naar een koffie plek in Rotterdam centrum? Dan is Harvest Coffee Brewers in de Oude Haven de plek om naartoe te gaan!

KenmerkenWaardering
1. Eten5 / 5
2. Bediening4,5 / 5
3. Prijs-kwaliteit5 / 5
4. Sfeer4 / 5

Koffie drinken bij het oude Tropicana: Aloha!

Rotterdam koffie uitzicht Erasmusbrug

Kom’ie uit Rotterdam? Dan ken je Tropicana en weet je dat het iconische zwembad is gesloten. Tegenwoordig zit hier BlueCity: de nieuwe circulaire voorbeeldstad.

Bij Aloha Rotterdam kun je genieten van een lunch, borrel of diner. Daarnaast kun je er ook terecht voor bar food en shared dining. 

Aloha is zó ontzettend veel meer dan de oude plek Tropicana. Aloha werkt lokaal, zero waste rondom het product koffie. Samen met Manhattan selecteert Aloha eigen bonen die Manhattan voor hen brandt.

Aloha kookt zelfs met koffie. Het zit in bepaalde gerechten en cocktails verwerkt, op een manier zoals nergens anders gebeurt in Rotterdam. 

Deze culinaire food bar aan de Maas is prachtige plek om uit te waaien of te genieten van de zon. Met het prachtige uitzicht op de Erasmusbrug kun je lokaal genieten. Aloha is zeker eens de moeite waard om een bezoek te brengen!

KenmerkenWaardering
1. Eten4 / 5
2. Bediening4,5 / 5
3. Prijs-kwaliteit4,5 / 5
4. Sfeer4,5 / 5

CROOS: de gezelligste plek voor koffie in Crooswijk

CROOS in Crooswijk

CROOS is de gezelligste plek in Crooswijk. Het hippe uiterlijk van deze jonge koffietent heeft CROOS op de kaart gezet. De vernieuwende Rotterdamse wijk Crooswijk bloeit weer, hier heeft deze plek om koffie te drinken goed aan meegeholpen.

Je bestelt gemakkelijk en kunt hier heerlijk vertoeven. Er zijn ruimtes om de kinderen even te laten spelen en zelf binnen of buiten op het terras te genieten van heerlijke ManMetBril koffie.

CROOS heeft een goed apparaat klaarstaan om de lekkerste koffie’s mee te bereiden. Daarnaast kun je er ook terecht voor een goede lunch of een lekker stukje gebak naast jouw cappuccino.

KenmerkenWaardering
1. Eten4 / 5
2. Bediening4 / 5
3. Prijs-kwaliteit4 / 5
4. Sfeer4 / 5

Man Met Bril koffie: lekker en origineel!

Wanneer je uit Rotterdam komt ken je deze koffie: Man Met Bril is een bekend koffiemerk in de stad. Onder de oude Hofpleinlijn zit deze lunchroom of koffie plek. Je kunt er rustig zitten, zeker ook om nog de laatste dingen af te ronden voor het werken.

Het is hier vaak gezellig druk. De koffie is in één woord onwijs lekker. Maar dat mag natuurlijk ook wel, het is de eigen koffie van deze zaak. Je kunt ook leuk meekijken bij het hele proces van koffie branden. Bij CROOS (hierboven) vind je bijvoorbeeld ook de koffie van Man Met Bril.

Wanneer je langs wilt gaan bij één van de meest bekende koffie plekken van Rotterdam is Man Met Bril koffie er zeker géén om over te slaan.

KenmerkenWaardering
1. Eten4,5 / 5
2. Bediening4,5 / 5
3. Prijs-kwaliteit4 / 5
4. Sfeer4 / 5

Koffie Rotterdam Centraal: Lebkov & Sons

Koffie Rotterdam Centraal

Kom je ’s ochtends voordat je werk gaat langs Rotterdam Centraal? Dan lust je vast wel een bakje koffie. Lebkov & Sons is een gezellige (werk)plek. Je kunt hier in alle rust een heerlijke bak koffie drinken, vlak naast Centraal Station.

Deze plek is geschikt om zowel binnen als buiten te zitten. Binnen is er ook een bovenverdieping. Vaak zitten hier mensen te werken met een koptelefoon op en een lekkere bak koffie naast de laptop. De koffie is hier erg goed! Vandaar dat het een populair koffie plekje is op Rotterdam Centraal. Lebkov & Sons is een must-go als je zin hebt in koffie op Rotterdam Centraal.

KenmerkenWaardering
1. Eten4,5 / 5
2. Bediening4,5 / 5
3. Prijs-kwaliteit4 / 5
4. Sfeer4 / 5

Conclusie: in Rotterdam is het goed vertoeven

Rotterdam heeft bewezen veel leuke plekken te hebben om koffie te drinken. Nu zijn wij benieuwd waar jij vandaag nog een bakje koffie gaat drinken!

Laat een reactie achter als je in één van de koffiebars bent geweest. We zijn benieuwd naar jouw ervaring! Zo help je ook anderen om te bepalen waar ze hun bakkie gaan doen. Natuurlijk mag je ook een suggestie doen die niet in de lijst staat. Alvast veel plezier!

Veelgestelde vragen

Waar kun je koffie drinken in Rotterdam?

Wij hebben de 7 beste plekken om koffie te drinken in Rotterdam voor je klaarstaan! Bekijk ze vanaf hier.

Hoe duur is koffie in Rotterdam?

Gemiddeld is de prijs van een bakje koffie (americano of lungo) tussen de € 2,50 en € 3,50.

Welke koffie plek is het leukste?

Wij vinden ze eigenlijk allemaal leuk. Bekijk hier de leukste plekken van Rotterdam.

1 gedachte over “Koffie drinken in Rotterdam: 7 leukste koffie plekjes om vandaag nog koffie te gaan drinken”

  1. goedendag, nieuw geopend: DIDI,S KOFFIE-STROOPWAFELBOUTQUE, oude binnenweg 95, rotterdam. voor heerlijke koffie met een vers gebakken versierde stroopwafel. verkrijgbaar in 3 maten: met chocolade, chocolade/noten, chocolade MM,s, chocolade spekkies en andere decoraties. versierde stroopwafels ook om gelijk op te eten. gevestigd in een historisch pand op de oude binnenweg 95 rotterdam, een lux historisch interieur! een aanwinst op oude binnenweg dit is een weg die niet gebombardeerd is in de oorlog. koffiedrinken binnen en buiten op het terras. KOM KIJKEN! 0630147556.

    Beantwoorden

Plaats een reactie