Home / Blog / Inspiratie / Koffie adventskalender kopen? De leukste adventskalenders met koffie!

Koffie adventskalender kopen? De leukste adventskalenders met koffie!

Koffie Adventskalender

Een koffie adventskalender is het ultieme cadeautje voor iedere koffieliefhebber. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar in 2022. Hier lees je alles over de leukste adventskalenders: met koffiebonen of met koffie cups voor Nespresso of Dolce Gusto.

Hier bekijk je de leukste koffie adventskalenders van 2022, opgedeeld in 2 categorieën:

Alvast veel plezier met geven of uitpakken van jouw adventskalender!

De leukste koffie adventskalenders 2022

Er zijn adventskalenders met gemalen koffie of hele koffiebonen, Dolce Gusto of Nespresso cups. Hieronder bekijk je de leukste voor iedere soort onder elkaar!

Koffiebonen en gemalen koffie

Er zijn verschillende adventskalenders: met hele koffiebonen en met gemalen koffie.

De leukste koffie adventskalender met hele koffiebonen is de C&T XL Koffie Adventskalender bij Amazon.nl met 600 gram koffiebonen. Ieder zakje 25 gram, wat genoeg is voor 2 kopjes koffie.

  • 600 gram hele koffiebonen
  • 3 verschillende soorten koffie
  • Fairtrade koffiebonen

De leukste met gemalen koffie is te koop bij Bol.com: de Merry Coffee Time. Hierin zitten 24 verschillende zakjes voorgemalen koffie. Ieder zakje 15 gram, genoeg voor 1 grote of 2 kleine kopjes koffie.

Leukste koffie adventskalender
  • 360 gram gemalen koffie
  • bereiding simpel met water
  • 24 verschillende koffiesoorten!2

Koffiecups: Nespresso en Dolce Gusto

Ook zijn er speciale koffie adventskalenders met koffie cups: Nespresso en Dolce Gusto.

De leukste adventskalender met Nespresso koffiecups is te verkrijgen bij Nespresso.com en is de Adventkalender Original in samenwerking met Pierre Hermé.

Voor Dolce Gusto is de leukste de Cafféluxe bij Amazon.nl. Deze koffie adventskalender met 24 Dolce Gusto cupjes hebben smaken als Caramel Latte, Espresso, Americano, flat white, Cafe Au Lait en Cappuccino.

Mocht je nou niet perse iets willen bestellen, maar deze gewoon in de winkel willen halen, dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval is Kruidvat een goede optie met verschillende soorten voor Nespresso.

Wat is een adventskalender? 

Wat is een adventskalender

Adventskalenders bestaan al eeuwen en worden traditioneel door christenen gebruikt om de dagen tot Kerstmis af te tellen.

In de moderne tijd hebben mensen dit concept omgevormd tot iets anders – zoals een koffie adventskalender!

Een koffie-aventskalender is in wezen een doos met 24 individueel verpakte pakjes koffiespecialiteiten uit de hele wereld.

Elke dag in de aanloop naar Kerstmis kan iemand een van de pakjes openen en genieten van een nieuwe koffiesoort die op zijn eigen unieke manier is gebrouwen.

Welke koffiesoorten zitten in een adventskalender?

De koffiesoorten in een adventskalender lopen erg uiteen. Meestal een verscheidenheid aan speciale koffiebonen of koffiecups vanuit de hele wereld.

Waarom zou ik er een proberen? 

Als je graag nieuwe koffiesoorten probeert of gewoon een gemakkelijke manier zoekt om unieke smaken te proeven, dan is een koffie adventskalender zeker de moeite waard!

Niet alleen zorgt het voor extra spanning en verwachting terwijl je de dagen tot Kerstmis aftelt.

Ook geeft het je de kans om meer te leren over koffiespecialiteiten uit verschillende landen en regio’s.

En wie houdt er niet van om elke dag in de aanloop naar Kerstmis een cadeautje te krijgen?  

Het leukste cadeau om te geven

Koffie adventskalenders worden steeds populairder bij zowel koffiekenners als gelegenheidsdrinkers.

Ze bieden een spannende manier om verschillende soorten koffiespecialiteiten uit de hele wereld te proeven en tegelijkertijd de dagen tot Kerstmis af te tellen.

Als je op zoek bent naar een interessant cadeau voor jezelf of een andere koffieliefhebber, dan is een adventskalender misschien precies wat je zoekt!

Plaats een reactie