Inbouw koffiemachine kopen? Beste inbouw koffiemachines 2024

Op zoek naar een inbouw koffiemachine? Wanneer je van plan bent om een inbouw koffiezetapparaat te kopen is het belangrijk om goed te weten wat je koopt.

Bij de aanschaf van een inbouw koffieapparaat zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Vind hier de beste voor jou, gegarandeerd!

Op deze pagina lees je alles over het kopen van een inbouw koffiemachine. Kom erachter hoe je de nismaten op moet meten en welke functies je belangrijk vind.

Daarom staat er onder iedere inbouw koffiemachine een duidelijke beschrijving. Zo kun je goed voorgelicht aan de slag bij het aanschaffen van een inbouw koffieapparaat!

Beste Inbouw Koffiemachine 2023

Let op!

Bij de aanschaf van een inbouw koffiemachine moet je goed letten op de nismaten. Deze moeten (ongeveer) gelijk zijn aan de maten van het gat of de kast in je inbouwkeuken. Het kan zijn dat de maten een paar millimeter afwijken, dat is niet erg. Let er wel op dat een aantal centimeter verschil voor problemen kan zorgen. Ons advies: minder dan 4 millimeter verschil? Dan past ‘ie sowieso!


Beste inbouw koffiemachines 2024

Hieronder staan de beste inbouw koffiemachines op een rij. We geven een korte beschrijving per inbouw koffiemachine. Daarnaast sommen we de plus- en minpunten voor je op. Heb je een prijsklasse in gedachten? De meeste inbouw koffieapparaten zijn aan de hoge kant. Maar dan kun je ook jaren vooruit met een apparaat in jouw keuken ingebouwd.


1. SIEMENS CT636LES6 (BOL.com)


Deze Siemens CT636LES6 inbouw koffiemachine is een prachtig exemplaar. Met een simpel touchscreen display kies je gemakkelijk de koffiespecialiteit uit die het apparaat voor je moet zetten. Dit is een hele mooie Siemens inbouw koffiemachine met WiFi.

Je kunt zelf bepalen wat de sterkte wordt van jouw kopje koffie. Verder heb je zelf invloed op hoeveel melk je in je cappuccino wilt. Natuurlijk heeft deze machine een ingebouwd melkreservoir. Met één druk op de knop kun je jouw koffierecept opslaan. Dit kan tot 8 persoonlijke koffieprofielen.

Met deze inbouw koffiemachine kun je twee kopjes tegelijk zetten. Deze Siemens CT636LES6 maakt zichzelf schoon! Onderhoud is dus niet veel nodig. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een app om je koffierecepten op te slaan.

De koffie is heerlijk en snel gezet. Melk blijft lang koud in het melkreservoir. Daarnaast bedien je ‘m gemakkelijk via de app.

Siemens CT636LES6 Inbouw koffiezetapparaat

Nisdiepte: 35,6 cm – Nisbreedte: 55,8 cm – Nishoogte: 44,9 cm2. BOSCH CTL636ES6 (AMAZON)


De Bosch CTL636ES6 is een inbouw koffiezetapparaat met klasse. Je zet 2 melkspecialiteiten tegelijkertijd. Je kunt tot wel 10 persoonlijke koffierecepten instellen. Daarnaast sla je jouw recepten op via de koffiemachine app.

Met deze Bosch inbouw koffiemachine kun je ook gemakkelijk een kopje dècafe zetten. De gemalen koffie kun je in het hiervoor bestemde bakje doen. Met een simpel touchscreen display is de koffiemachine gemakkelijk te bedienen.

Onderhoud is bij dit inbouw koffiezetapparaat wel nodig. Het duurt ongeveer 20 minuutjes om hem te ontkalken. De app begeleid je hierbij. Dit hoeft gelukkig maar 1 keer per kwartaal. De machine reinigt zichzelf na iedere zetbeurt!

Met de heet water functie verwarm je jouw kopje voor of zet je ook een kopje thee. Zet je vaak cappuccino? Dan blijft de melk redelijk koud in het meegeleverde melkreservoir. Handig!

Bosch CTL636ES6 koffie apparaat inbouw

Nisdiepte: 40 cm – Nisbreedte: 56 cm – Nishoogte: 45 cm3. ATAG CM4574M (EXPERT)


Deze ATAG inbouw koffiemachine is een prachtig apparaat, voorzien van 13 voor ingestelde koffiesoorten. Kies uit een espresso, cappuccino, doppio of latte macchiato. Zin in een Café latte of gewone koffie? Ook die keuzes heb je!

Met de heet water functie verwarm je jouw kopje voor. Of zet je gemakkelijk een kopje thee. Door de grote inhoud van het waterreservoir heb je genoeg voor zeker 8 kopjes koffie!

Je kunt natuurlijk twee kopjes koffie tegelijk zetten met deze inbouw koffiezetapparaat van ATAG. Maar helaas geen twee melkspecialiteiten tegelijkertijd.

Via het display bedien je via het touchscreen gemakkelijk de machine. Kies uit een van de voor ingestelde soorten of pas er een aan en sla deze op. Je kunt de hoeveelheid en sterkte eenvoudig instellen via het menu.

Via de indicatie weet je precies wanneer er ontkalkt of schoongemaakt moet worden. Ook is er een lampje voor het water- en bonenreservoir.

ATAG inbouw koffiemachine CM4574M

Nisdiepte: 55 cm – Nisbreedte: 56 cm – Nishoogte: 45 cm4. WHIRLPOOL ACE 010/IX (BOL.com)


De Whirlpool ACE 010/IX is een goedkope inbouw koffiemachine. Dit inbouw koffieapparaat vereist zelf melkopschuimen via een stoompijpje.

Er kunnen ESE-servings en gemalen koffie in dit apparaat. Wat ons doet denken aan een halfautomatische pistonmachine.

Je kunt zelf bepalen wat de sterkte wordt van jouw kopje koffie. Ook heb je zelf invloed op de watertemperatuur en het koffievolume. Dit maak dit inbouw koffiezetapparaat er eentje voor de thuis barista met behoefte aan wat gemak.

Met deze inbouw koffiemachine kun je twee kopjes tegelijk zetten. Onderhoud is wel wat lastiger, omdat je hier geen begeleiding bij krijgt.

Een ingebouwd melkreservoir heeft handige voordelen. Sterkte, hoeveelheid en temperatuur zelf instellen. Gebruik de heet water functie voor een lekker bakje thee of om je kopje mee voor te verwarmen.

Whirlpool ACE 010/IX

Nisdiepte: 28,5 cm – Nisbreedte: 59,5 cm – Nishoogte: 38,2 cm5. AEG KKE884500B (BOL.com)


Deze AEG KKE884500B inbouw koffiemachine is perfect voor thuis. Met een stille 58 dB aan geluidsniveau bij het zetten van een cappuccino zet je ’s ochtends ook makkelijk een kopje koffie zonder dat iedereen wakker wordt van het gepruttel.

Met de heet water functie kun je gemakkelijk een kopje thee zetten. Daarnaast is deze functie ook handig voor wanneer je een kopje wilt voorverwarmen.

Pas zelf de koffiesterkte aan en ook de manier van melk opschuimen. Daarnaast kun je de koffiehoeveelheid en temperatuur aanpassen. Door het automatische stoompijpje is jouw melkschuim altijd perfect!

Met 10 verschillende koffiesoorten is deze AEG inbouw koffiemachine een hele uitgebreide. Je zet twee kopjes van iedere soort tegelijk. Behalve bij melkspecialiteiten.

Door het dubbele verwarmingssysteem is een cappuccino snel gezet. Melkschuim en de koffie warmen tegelijkertijd op.

Nisdiepte: 36,1 cm – Nisbreedte: 56 cm – Nishoogte: 45,5 cmWat is een inbouw koffiemachine?

Wat is een inbouw koffiemachine?

Een inbouw koffiemachine is een koffiezetapparaat bonen waarmee met 1 druk op de knop koffie wordt gezet. Een inbouw koffiemachine wordt geplaatst in een nis, vaak in de keuken. Eventueel kan er ook een andere plaats worden gevonden om de machine in te bouwen.

Wanneer je een inbouw koffieapparaat gaat kopen zijn er een aantal dingen waarop je moet letten, zoals welke nismaten en welk apparaat het beste bij je past. Daarom volgt hieronder een korte introductie over wat je met een inbouw koffiemachine allemaal kan.

Verschillende soorten koffiespecialiteiten

Met een inbouw koffiezetapparaat kun je veel verschillende soorten koffiespecialiteiten zetten. Hier vind je een kort overzicht van alle mogelijke koffiespecialiteiten.

Verschillende soorten koffiespecialiteiten

Met een inbouw koffiezetapparaat kun je veel verschillende soorten koffiespecialiteiten zetten. Hier vind je een kort overzicht van alle mogelijke koffiespecialiteiten. Deze soorten koffiespecialiteiten zijn bij inbouw koffiemachines mogelijk:

 • Ristretto
 • Americano
 • Cafe latte
 • Chocolademelk
 • Cortado

Melkopschuimmethode

Er zijn slechts 2 mogelijkheden van de melkopschuimmethode van een inbouw koffiemachine:

Melkreservoir

Via een melkreservoir zet je eenvoudig een latte macchiato of cappuccino. Je vult het melkreservoir met melk en de koffiemachine doet de rest!

Stoompijpje

Met een stoompijpje doe je de melk in een los kannetje. Deze zet je onder het stoompijpje en de koffiemachine verwarmt de melk en schuimt deze op!

Het verwarmingssysteem

Het type verwarmingssysteem is belangrijk. Dit bepaalt onder andere hoe snel het inbouw koffiezetapparaat is opgewarmd.

Sense Flow

Dit is een verwarmingsysteem van Siemens. Het water wordt tijdens de gehele bereiding van koffie op dezelfde temperatuur gehouden.

(Dubbele) boiler

Een boiler doet er gemiddeld wat langer over. Een dubbele boiler is wat sneller. Dit is een tank met verwarmingselement eromheen.


Nismaten opmeten? Volg dit stappenplan!

Nismaten opmeten

Wanneer je overgaat tot de aanschaf van een inbouw koffiemachine wil je allereerst weten wat je nismaten zijn. Dit zijn de bepalende maten of het koffiezetapparaat in jouw keuken past.

Voordat je gaat meten is het slim om de oude machine uit de nis te halen. Hierdoor krijg je een gemakkelijk overzicht van wat de maten precies zijn. Doordat je de oude machine eruit haalt, kom je precies uit met meten en weet je zeker dat de inbouw koffiemachine in jouw nis past.

Lukt dat echt niet? Dan kun je eventueel de kast zelf opmeten, of het apparaat. Beter is dan het opmeten van de kast zelf. De koffiemachine zelf opmeten is soms niet slim, omdat deze af kunnen wijken van de maten van je (keuken)kast.

Stappenplan nismaten opmeten

Benodigde tijd: 5 minuten

Volg deze stappen voor het opmeten van de nismaten voor jouw nieuwe koffiemachine:

 1. Nishoogte opmeten

  Meet vanaf de onderkant tot de bovenkant van de nis op in centimeters. Zit de koffiemachine of een ander apparaat er nog in? Meet dan de machine op of het kastje ernaast. De nishoogte van een inbouw koffiemachine ligt meestal rond de 35 – 45 centimeter.

 2. Nisbreedte opmeten

  Meet vanaf de rechterkant tot de linkerkant van de nis op in centimeters. Nu weet je ook de breedte van de nis. De nisbreedte van een inbouw koffiemachine ligt meestal rond de 50 – 60 centimeter.

 3. Nisdiepte opmeten

  Meet vanaf de voorkant tot de achterkant van de nis op in centimeters. Nu heb je ook de diepte van de nis opgemeten. Staat jouw machine er nog in? Gebruik dan de bovenkant van het kastje om de nisdiepte op te meten. De nisdiepte verschilt per koffiemachine.

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij een inbouw koffiemachine?

Let er goed op dat de nismaat aansluit bij de maat van je keukenkastje.

Wat is de beste inbouw koffiemachine?

Dat hangt af van je persoonlijke wensen. Bekijk hier de top 4.

Hoe duur is een inbouw koffieapparaat?

Dat verschilt, de prijs ligt gemiddeld tussen de 500 en 1500 euro.