Home / Blog / Reviews / HiPresso koffiemachine DP2002 review

HiPresso koffiemachine DP2002 review

HiPresso koffiemachine DP2002 review

Op zoek naar de HiPresso machine? Dit is een relatief nieuwe speler op de koffiemarkt. En Koffiemachine.org mocht dit apparaat testen! Hier lees je alles over dit prachtige apparaat. Want een 7-inch smart HD touchscreen is werkelijk prachtig bij deze HiPresso koffiemachine!

Meer reviews over apparaten lezen? Bekijk alle koffiemachine reviews!

De HiPresso review gaat dieper in op aspecten als design, bediening en schoonmaak en onderhoud. In de HiPresso test vind je de testresultaten als we kijken naar koffie- en melkschuim-kwaliteit, geluidsniveau, doorlooptijd en bouwkwaliteit.

Benieuwd naar reviews van anderen? Bekijk ze op de website!

Alvast veel plezier met koffiedrinken uit jouw nieuwe HiPresso koffiemachine!


HiPresso koffiemachine review: 7 inch display en prachtig design!

De HiPresso review wordt beoordeeld met een 7 uit 10. Door het 7 inch display en het topklasse design is deze HiPresso machine een goede aankoop.

Lees hieronder alles over het design, de bediening en hoe het onderhoud werkt. Vergelijk de prijs bij de verschillende aanbieders hieronder!Design en bediening

HiPresso machine design

Het design van deze HiPresso is een goed startpunt. Ongeveer het eerste wat opvalt aan dit koffieapparaat is het 7 inch display. Dit is dé blikvanger van deze koffiemachine.

Qua design is het apparaat mooi vormgegeven en is het formaat niet te groot en niet te klein. Hij past sowieso op jouw aanrecht met een formaat van 28,3 cm breed, 46,3 cm diep en 36,5 cm hoog.

Formaat vooraanzicht koffiemachine

De koffieuitloop is in hoogte verstelbaar. Dit is handig voor verschillende groottes van kopjes: een latte macchiato glas is groter dan bijvoorbeeld cappuccino kopjes.

Koffie uitloop in hoogte verstelbaar

Het bonenreservoir zit bovenop de machine en het waterreservoir aan de achterkant.

Bonenreservoir waterreservoir achterkant HiPresso

Lekker praktisch, want het waterreservoir van 1,8 liter haal je via de bovenkant uit de koffiemachine. Hiermee loop je dus gemakkelijk naar de kraan. Ook het bonenreservoir van 160 gram is simpel bijgevuld.

Met het 7 inch display bepaal je welke koffie je wilt en stel je alle instellingen in. Kies uit Café Lungo, Cappuccino, Espresso, Heet Water, Latte macchiato, Warme Melk – of zet er twee van alle soorten tegelijk!

Display 7 inch touchscreen met koffiesoorten HiPresso koffiemachine

Via het instellingen menu of tijdens het zetten van jouw bakje koffie pas je de instellingen voor deze koffiesoort aan. Persoonlijke instellingen kun je niet opslaan.

Pas de hoeveelheid koffie aan, stel de temperatuur in of bepaal hoeveel gram koffie er in jouw kopje koffie moet. Alle instellingen zijn aanpasbaar!

Aanpasbare instellingen per koffiesoort

Ook kun je met één druk knop twee latte’s of cappuccino’s tegelijk maken. En deze worden snel voor je gezet, want door het dubbele thermoblock warmt de melk en de koffie tegelijk op.

Kortom, het design is érg mooi en handig. De bediening is intuïtief en hiermee is het een echte eye-catcher in jouw keuken.


Schoonmaken en onderhoud

Qua schoonmaak en onderhoud is bij de HiPresso koffiemachine wel het een en ander te doen. Maar dit is zo bij ieder koffiezetapparaat met bonen. Want met onderdelen als een uitneembare zetgroep, lek- en residubak en melksysteem is er schoonmaakwerk. Alleen de HiPresso is er wel in geslaagd dit tot een minimum te beperken.

De zetgroep is uitneembaar. Dit is handig, want zo kun je ‘m gemakkelijk schoonmaken en smeren.

Reinig de zetgroep zonder afwasmiddel en plaats het niet in de vaatwasser. Maar spoel ‘m af onder de kraan. Zet de koffiemachine eerst uit voordat je de zetgroep eruit haalt.

Uitneembare zetgroep HiPresso onderhoud

Na de schoonmaak laat je de zetgroep aan de lucht drogen. Doe dit dus niet ’s avonds, maar overdag. Wanneer deze droog is smeer je ‘m in en dit doe je een keer per maand.

De lekbak en de residubak leeg je wat vaker – logischerwijs. Hiervoor schuif je de koffieuitloop omhoog en haal je deze eruit.

Lekbak residubak legen HiPresso schoonmaken

Doordat deze HiPresso machine een slimme koffiemachine is, geeft deze een melding zodra dit moet gebeuren. Dit geldt ook voor wanneer het bonen- of waterreservoir bijgevuld moet worden.

Ook na het zetten van een cappuccino of latte macchiato wil je het melksysteem even schoonmaken. Dit kan eenvoudig, want hiervoor krijg je een melding op het display.

Steek de melkslang in de lekbak en klik op spoelen. Vervolgens spoelt de HiPresso koffiemachine zelf het melksysteem door. Dit doe je na iedere melkspecialiteit-bereiding.

Melksysteem spoelen automatisch na iedere zetbeurt

Het ontkalken van dit apparaat gaat ook erg gebruiksvriendelijk. Dit stel je eenvoudig in via het display. Ga naar het menu en selecteer ontkalken. Vervolgens doe je de ontkalker in het waterreservoir en begint het apparaat te ontkalken.

Zodra deze aangeeft dat water bijgevuld moet worden, moet je dit even doen, en dat is dat! De HiPresso machine is ontkalkt. Simpel toch?


HiPresso machine test: Maakt HiPresso goede koffie?

In de HiPresso machine test vind je de testresultaten van onder andere koffiekwaliteit, melkschuim, geluidsniveau en doorlooptijden. Ik heb de HiPresso zelf getest en deel hieronder de testresultaten met je. Klaar voor?


Geluidsniveau

Het geluidsniveau is verschillend bij de verschillende koffiesoorten. Daarnaast is het proces van bonen malen een stuk luidruchtiger dan het zetten van de koffie. Daarom vind je hier per onderdeel van het koffie zetten het geluidsniveau én de gemiddelde geluidsniveaus per koffiebereiding.

Zo kom je er achter of je ’s ochtends stil een cappuccino kunt zetten, of dat je beter even kunt wachten tot iedereen wakker is!

Om het geluidsniveau van de HiPresso te testen heb ik het geluid opgemeten met de dB-meter. Bekijk hieronder in de tabel het geluidsniveau in dB van de HiPresso machine:

Espresso/LungoCappuccino / Latte / Flat White / Espr. Macchiato
57,5 dB58,5 dB

Om het exacte geluidsniveau beter te classificeren hieronder het geluid per onderdeel:

Bonen malenKoffie zettenMelkschuim
75,5 dB53,5 dB58,8 dB

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit van deze HiPresso is erg goed. Met een aluminium-/hard plastic behuizing en RVS afwerking is dit een apparaat met een lange levensduur.

Ook de onderdelen in de machine zijn van goede kwaliteit. Het deksel van het bonenreservoir voelt goed aan en ook het waterreservoir breekt niet zomaar af.

De lekbak heeft een RVS plaat waarop je jouw kopjes zet. Deze is gemakkelijk schoon te houden. De lek- en residubak zelf zijn van hard plastic, wat we veelal zien bij volautomaten.


Koffiekwaliteit

Koffiekwaliteit HiPresso latte cappuccino espresso

De koffiekwaliteit van de HiPresso is per koffiesoort verschillend. Hieronder vind je voor iedere koffiesoort mijn ongezouten mening!

Melkspecialiteiten zetten is een krachtig kenmerk van deze koffiemachine. En de kwaliteit hierbij is ook wat je mag verwachten. Stevig melkschuim op een goede temperatuur.

Daarnaast is de espresso die in jouw cappuccino wordt geschonken erg goed, je proeft dat de juiste HiPresso koffiebonen hierbij een wezenlijk verschil maken.

Ook de flat white en espresso macchiato zijn erg lekker. Net of je naar een koffiebar gaat en er daar een besteld.

De lungo en espresso zijn ook prima. Het enige minpunt hier is dat de cremalaag wat voller en steviger had gemogen. Toch is er een duidelijke cremalaag te vinden op de foto:

Koffie in kopje met cremalaag

Ik heb met alle instellingen (denk aan maalgraad, koffievolume, hoeveelheid en temperatuur) gespeeld en verschillende bonen geprobeerd. Maar de cremalaag blijft aan de dunne kant.

Het lijkt, als we in de residubak kijken, dat de maling van deze bonen net wat te grof is om die écht krachtige cremalaag te krijgen. Hou je van die licht bruine, dikke cremalaag?

Dan is het wellicht meer de moeite voor jou om een pistonmachine zoals de Sage Barista Express te proberen. Hierbij moet wel véél handmatig, waardoor je totale controle over jouw kopje koffie hebt.

Dit is niet zo bij de HiPresso. Want je klikt op een knopje en de koffie staat er. En dat is één van de sterkste punten van deze machine: gebruiksvriendelijkheid!


Conclusie

HiPresso review conclusie

De HiPresso test scoort een 7 uit 10. Hiermee is dit een goede machine voor thuis of op kantoor.

Deze prachtige koffiemachine van Nederlandse bodem heeft een snelle en stille werking. Daarnaast is het onderhoud gemakkelijk en binnen mum van tijd gedaan door automatische onderhoudsprogramma’s.

Dus ben je op zoek naar een koffiemachine met véél koffiesoorten, twee melkspecialiteiten tegelijk, een intuïtief display en misschien wel het belangrijkste: goede koffie?

Dan is deze HiPresso koffiemachine zéker de moeite waard. Bekijk hieronder de prijs bij verschillende aanbieders en kijk zeker ook even bij Expert.nl.


10 gedachten over “HiPresso koffiemachine DP2002 review”

 1. Hallo,

  Mooie website hebben jullie. Onlangs heb ik eindelijk afscheid genomen van mijn Nespresso-apparaat en ben ik op zoek gegaan naar een volautomatische vervanger. Ik heb veel blogs/reviews gelezen o.a. op jullie website en heb een shortlist van 4 apparaten:

  1. DeLonghi Dinamica ECAM 370.95.T
  2. Philips 5400-serie LatteGo EP5447/90
  3. Melitta CI Touch F630-102
  4. Hipresso DP2002

  De prijzen zijn ongeveer gelijk (€699-€739) en overige verschillen ook niet zo groot.
  Waar ik over twijfel, zijn de bouwjaren. De Dinamica Plus en Melitta stammen uit 2018 en zijn daarmee de oudere modellen. Waar de Philips (2020) en Hipreso (2021) duidelijk recentere modellen zijn.

  Ik heb een lichte voorkeur voor het DeLonghi apparaat (goede espresso, goede melkschuim, optie voor decaf poeder, relatief stil). Ik zie op Tweakers dat dit apparaat in november 2021 voor €525 te koop stond en in januari 2022 nog voor €632. Heb ik nog goede value-for-money als ik vandaag een apparaat koop uit 2018 voor €739 en hoe future-proof is deze?

  Ik ben niet per se op zoek naar iemand die de keuze voor me maakt, maar misschien wel naar een gedachtespinsel van een koffiespecialist 🙂

  Alvast dank!

  Beantwoorden
 2. Ik lees dus net op iBood, waar de machine vandaag werd aangeboden voor 399, dat de machine niet van Nederlandse bodem is, maar gewoon een aliexpress product met een ander label.

  Beantwoorden
 3. Goedemiddag Nigel

  Helaas is Hispresso ermee gestopt. Vervelend voor alle klanten die onlangs een vrij prijzig apparaat hebben gekocht.

  Beantwoorden

Plaats een reactie