Hervulbare Nespresso cups: goed voor milieu én je portemonnee!

Hervulbare Nespresso cups

Op zoek naar hervulbare Nespresso cups? Hiermee ben je goedkoper uit dan normale cups én het is beter dan aluminium cups bij plastic afval.

Ik kan je met zekerheid zeggen: hervulbare koffiecups bestaan. En er zijn veel verschillende soorten.

Maar hoe gebruik je ze, waarom kies je ze en waar koop je hervulbare koffiecups?

Het antwoord op al deze vragen vind je in dit artikel. Hier lees je:

Alvast veel plezier met de groenere manier van koffie zetten met jouw Nespresso machine.

Waar koop je hervulbare Nespresso cups

Hervulbare Nespresso cups zijn niet te koop bij een lokale electronica winkel. De meeste soorten te vinden bij verschillende webwinkels.

Deze webwinkels zijn o.a. Amazon en Bol.com. Maar welk soort cupje kies je?

Welk materiaal kies je?

Grofweg zijn er twee verschillende materialen van hervulbare koffiecups: plastic en roestvrijstaal. Hieronder zie je op de foto’s de twee meest bekende:

Deze koffiecups zijn niet zomaar verschillend. Je moet de cup na gebruik laten afkoelen voordat je nog een kopje koffie zet.

Hiervoor is een trucje: namelijk afspoelen onder de koude kraan. Maar plastic cups worden hierdoor niet snel koud. Roestvrijstalen cups wel.

Het voordeel aan roestvrijstalen cups: ze koelen af na afspoelen onder de koude kraan. Hierdoor gebruik je deze sneller achter elkaar dan plastic hervulbare cups.

Welke soorten zijn er?

Er zijn een hoop verschillende soorten hervulbare koffiecups. Zo kies je ze niet alleen bij een Nespresso, maar ook bij Dolce Gusto. Hieronder een kort overzicht.

Dolce Gusto

Er zijn ook hervulbare Dolce Gusto cups zijn te koop. Je koopt ze het goedkoopste via Amazon.nl. Kies ook hier uit plastic of rvs.

Nespresso

Voor Nespresso zijn er twee verschillende cups: roestvrijstalen en plastic. Koop ze bij Amazon.nl!

Nespresso Vertuo

hervulbare Nespresso Vertuo cups

Ook voor Nespresso Vertuo zijn er herbruikbare koffiecups. Dit is een goedkope manier om de duurdere Nespresso cups te omzeilen. Je bekijkt ze hier.

Hoe hervulbare koffiecups gebruiken?

Benodigde tijd: 1 minuut.

Om een hervulbare koffiecup te gebruiken volg onderstaande stappen:

 1. Open de plastic of roestvrijstalen koffiecup.

  Zorg dat de cup niet heet is.

 2. Doe gemalen koffie in de cup en stamp aan.

  Zorg ervoor dat je de koffie in de cup goed aanstampt.

 3. Doe extra gemalen koffie in de cup.

  Stamp vervolgens weer aan – zorg dat de koffiecup goed is gevuld.

 4. Zet het dopje terug op de koffiecup.

  Je kunt het dopje gemakkelijk op de koffiecup doen.

 5. Doe de cup in de machine en geniet van eigen Nespresso koffie.

  Bespaar een hoop door zelf je gemalen koffie in de cups te doen.

Waarom hervulbare Nespresso cups?

Waarom kies je voor een hervulbare Nespresso cup? Het is groener? Ja! En dat niet alleen. Want je betaald ook een hoop minder. Eerst gaan we het kort hebben over:

Afval

Want een normale koffiecup gaat vaak bij het plastic- of restafval. Dit zorgt voor een héle hoop aluminium waar we niets meer van kunnen maken. Slecht!

En ja, je kunt ze wel recyclen door ze bij Nespresso te dumpen, maar dan moet je eerst een ‘recycle-zak’ hebben. Deze kun je ‘gratis’ mee bestellen bij een minimale orderwaarde van 200 cups x gemiddeld 35 cent.

Via de originele weg is dus een beetje omslachtig. Je moet ze namelijk ook nog opsturen. En ze zijn enkel te gebruiken voor originele Nespresso cups.

Dus wil je jouw aluminium cups van Douwe Egberts recyclen? Dat kan niet met een Nespresso recycle-zak. Dan maar weer bij het plastic- of restafval (want de fout wordt veel gemaakt).

Goedkoper

Jep, het is niet alleen groener, maar ook goedkoper. Want 35 cent voor een originele Nespresso cup, dat is redelijk aan de prijs. Zeker in vergelijking tot huismerk cups.

Wanneer je de prijstabel bekijkt op de pagina over L’Or koffiecups bekijkt zie je dat een gemiddelde prijs van een cupje zo’n 18 cent is.

Wanneer je zelf koffiebonen besluit te kopen (én te malen) betaal je zo’n 4 cent per cupje.

In vergelijking tot originele cups bespaar je dan +/- 30 cent per kopje koffie. Reken je rijk!

Nadeel?

Ja, er zit wel een nadeel aan dit geheel. Koffie wordt namelijk snel oud. Daardoor moet je veel cupjes vullen (met een paar gram) om tot een kilo koffie te komen.

Koop dus kleinere zakjes koffie – afhankelijk van je dagelijkse hoeveelheid – en sluit de bonen goed af. Maal ook niet alles in één keer, want dat is zonde.

Nog een nadeel?

Ja, want wanneer jouw Nespresso machine grote bakken koffie zet wordt je koffie een stuk slapper. Let erop dat je dus de juiste hoeveelheid water gebruikt.

Heb je zelf hervulbare Nespresso cups? Deel jouw ervaring hieronder!

Plaats een reactie

Top