Dolce Gusto cuphouder kopen?
Beste capsulehouders

Dolce Gusto cuphouder

Heb je een Dolce Gusto cuphouder nodig? Dolce Gusto apparaten worden geprezen om hun gemak. Maar weet je wat niet handig is? Tientallen capsules voor eenmalig gebruik bewaren!

Om dit probleem op te lossen, hebben bedrijven allerlei verschillende capsulehouders gemaakt. We hebben het internet afgezocht en 6 verschillende types gevonden, die allemaal duidelijke voor- en nadelen hebben.

Bij een Dolce Gusto apparaat hoort natuurlijk een capsulehouder. Zo bewaar jij jouw cups gemakkelijk en overzichtelijk. Geen gegraai meer in een bakje vol verschillende kleurtjes. Leuk op kleur en smaak sorteren. Houdt het overzichtelijk en creëer tegelijkertijd een designobject in je keuken. Want geef nou toe, het ziet er gewoon ook leuk uit.

Op deze pagina vind je een totaaloverzicht van de beschikbare koffiecuphouders. Ze zijn er in verschillende soorten en maten.

Denk aan een cuphouder met lade, staande toren of een rekje. We laten je de voor- en nadelen zien en geven je een samenvatting van klant reviews.

Daarnaast laten we je weten waar cuphouders te koop worden aangeboden. Zo kun je een goede keuze maken in welke capsulehouder bij jou op je keukenblad mag komen te staan.


koffiecuphouder

Dolce Gusto cuphouder

Het woord zegt het al: een cuphouder is een houder voor koffiecups. Precies zoals hier links staat afgebeeld. In dit geval specifiek voor Dolce Gusto cups. Er zijn verschillende mogelijkheden bij de aanschaf van zo’n cuphouder. Hier links zie je bijvoorbeeld een rekje, waar de cups naast elkaar worden plaatst.

Daarnaast zijn er bijvoorbeeld cuphouders met lade. Deze vorm van koffiecuphouder is voor een aantal mensen gebruiksvriendelijker, omdat je zo je voorraad cups kunt opslaan. Anders heb je een rekje, maar moet je alsnog de doos ergens op het aanrechtblad kwijt.

Ook zijn lang niet alle cuphouders even groot. Zo zie je op de afbeelding hier links dat er plek is voor 6 keer 4 cups. Dat zijn er 24 in totaal. D

e meeste koffiecuphouders hebben plaats voor 24 of 36 cups. In sommige kun je er 40 cups, of zelfs 60 koffiecups kwijt.


Verschillende soorten koffiecuphouders

We lopen de verschillende soorten koffiecuphouders voor je na. Klaar voor?


Draaibaar

Een draaibare cuphouder is handig wanneer je veel verschillende soorten en smaken hebt. Je ziet eenvoudig in één oogopslag welke cups je hebt. Wanneer je eraan draait, zoals je ziet in de video, kun je ook gemakkelijk aan de achterkant van de cuphouder komen.

De prijs van een draaibare cuphouder ligt tussen de € 20,- en € 30,-. Een draaibare houder voor cups is geschikt voor 24 tot wel 60 cups.


Dolce Gusto cuphouder met lade

Met lade

Een Dolce Gusto cuphouder met lade is erg handig. Je kunt deze capsulehouder namelijk onder je Dolce Gusto apparaat zetten. Hierdoor neemt deze cuphouder met lade geen ruimte in. Toch profiteer je van een georganiseerd stel cups. Er is ook een variant met een glazen bovenkant. Zo heb je altijd zicht op je koffiecups.

De prijs van een cuphouder met lade is € 25,- tot € 60,-.
Een capsulehouder met lade is geschikt voor 34 tot 60 cups.


cuphouder rekje

Rekje

Een cuphouder in de vorm van een rekje kan ook een uitkomst zijn. Je kunt de verschillende cups mooi naast elkaar op een rij uitstallen. Hierdoor hoef je niet te draaien aan je rekje, maar heb je toch altijd de overzicht die je wilt. Er zijn varianten waarbij je ze kunt monteren aan de muur. Ook zijn er varianten waarbij de rijen allemaal naast elkaar staan.

Dit rekje is makkelijker bij te vullen dan een draaibare cuphouder of met lade. Je schuift de cups er makkelijk in. In tegenstelling tot de lade, waar je de cups één voor één erin moet leggen.

De prijs van een rekje is ongeveer € 23,- tot € 35,-.
Een rekje is geschikt voor 24 tot 50 cups.


Dolce Gusto cuphouder Toren

Toren

Tot slot is er dan ook nog de toren. De meest standaard versie van een cuphouder.
Deze versie is erg vergelijkbaar met een rekje. Het verschil is dat het een toren is in plaats van een rekje, logisch. Het voordeel aan de toren is net als bij het rekje: je kunt ze makkelijk bijvullen.

De prijs van een rekje is ongeveer € 16,- tot € 30,-.
Een rekje is geschikt voor 24 tot 60 cups.


Keuzehulp

[ninja_form id=8]


Beste Dolce Gusto cuphouders

Hieronder vind je een overzicht van de beste Dolce Gusto cuphouders. We kijken naar klant reviews, specificaties (aantal cups), prijs, design en gebruiksgemak. Daar gaan we!

KitchenBrothers Capsulehouder met Lade

1. KitchenBrothers met lade

 • Totaal aantal cups: 36
 • Merk: KitchenBrothers
 • Prijs: € 31,95
 • Kleur: Zwart

Deze capsulehouder met lade is de best verkochte capsulehouder volgens Bol. Je hebt een duidelijk overzicht bij het uittrekken van de lade op de cups. Je deelt ze makkelijk in per kleur per rij. Deze cuphouder zorgt ervoor dat je je koffiemachine op de capsulehouder kunt zetten. Zo verlies je geen kostbare ruimte op het aanrechtblad.


kitchenbrothers capsulehouder draaibaar

2. KitchenBrothers 360º Draaibaar

 • Totaal aantal cups: 35
 • Merk: KitchenBrothers
 • Prijs: € 24,95
 • Kleur: Zwart

Deze draaibare capsulehouder stelt je in staat om een legio aan cups op een klein oppervlakte op je aanrechtblad te zetten. Je kunt 35 cups kwijt met deze KitchenBrothers capsulehouder die 360º Draaibaar is. Met 46 reviews een gemiddelde score van 4,3/5. Een goede houder dus!


Glazen capsulehouder met lade

3. LuxerLiving glazen met lade

 • Totaal aantal cups: 40
 • Merk: LuxerLiving
 • Prijs: € 48,95
 • Kleur: Zwart en glas

Deze LuxerLiving glazen capsulehouder is onze keuze als we kijken naar design. Deze cuphouder is speciaal voor Dolce Gusto cups ontworpen en heeft een mooie plaat waar je je koffiemachine op kunt zetten. Vervolgens kun je door de ‘grond’ van je koffiemachine heen kijken. Zo zie je ook makkelijk of je nog genoeg cups hebt.


Vannons koffiecapsule rekje

4. Vannons rekje

 • Totaal aantal cups: 35
 • Merk: Vannons
 • Prijs: € 23,95
 • Kleur: RVS

Dit rekje van Vannons is overzichtelijk. Je kunt aan twee kanten koffiecups plaatsen en je hebt alles bij elkaar. Het is een klein rekje, toch passen er veel cups in door de dubbele rand. Doe de koffiecups vanaf boven in het rekje. De cups vallen dan mooi op elkaar. Dit rekje is dus makkelijk bij te vullen.


Jay Hill Cuphouder

5. Jay Hill

 • Totaal aantal cups: 24
 • Merk: Jay Hill
 • Prijs: € 21,48
 • Kleur: Zwart

Deze toren cuphouder van Jay Hill is makkelijk in gebruik. Je hebt geen functie om de toren rond te draaien. Er passen 24 cups in en je hebt een gemakkelijk systeem om de cups zowel bij te vullen als weer eruit te halen. Deze capsulehouder is redelijk goedkoop vergeleken met andere cuphouders. Bestel je er meer van? Dan krijg je een forse korting.


Alternatieven

Natuurlijk zijn er ook handige opbergbakjes en systemen, waar ook andere elementen dan Dolce Gusto cups in kunnen. Hieronder hebben we een paar leuke alternatieven voor de Dolce Gusto cuphouder gevonden.


Muur capsulehouder

Aan de muur

 • Totaal aantal cups: 24
 • Merk: Merkloos
 • Prijs: € 34,95
 • Kleur: RVS

De RVS muur capsulehouder is iets anders dan een normale cuphouder. Deze hang je namelijk aan de muur én hij heeft een uniek design. Met een totale reviewscore van 5/5 sterren wordt deze erg goed beoordeeld. Volgens klanten is deze houder makkelijk op te hangen door een simpel maar sterk plaksysteem. De cupjes blijven goed zitten.


Bakje voor cups

In een bakje

 • Totaal aantal cups: 80
 • Merk: Barista & Co
 • Prijs: € 20,99
 • Kleur: Koper, zilver en goud

Dit bakje is net wat anders. Het ziet er stijlvol uit en je kunt wel 80 cups kwijt. Echter ben je het overzicht kwijt. Wellicht leuk als je meerdere bakjes naast elkaar zet met verschillende cups erin.


Veelgestelde vragen

Wat is een Dolce Gusto cuphouder?

Een cuphouder is een houder voor cups. Bekijk hier ons overzicht.

Hoe duur is een capsulehouder?

Dat varieert. We hebben ze al vanaf € 15 tot in de € 40 euro.

Wat voor soorten cuphouders zijn er?

Je hebt draaibare cuphouders, maar ook in de vorm van een rekje, toren of een cuphouder met lade.

Zijn er alternatieven voor Dolce Gusto cuphouders?

Ja, we hebben hier leuke alternatieven.