Dolce Gusto kopen?
De beste apparaten van 2020

Dolce Gusto apparaat kopen

Op zoek naar een nieuw Dolce Gusto apparaat? Dan ben je op zoek naar een goed apparaat met cups. Er zijn veel verschillende soorten. 14 om precies te zijn. Deze laten we je allemaal zien op deze pagina.

Er zijn hele kleine apparaten zoals de Piccolo XS en de meest modieuze zoals de Movenza. Ook zijn er hele goedkope machines zoals de Infinissima.

Bij ons onderzoek naar de verschillende Dolce Gusto apparaten zijn er een aantal beoordelingspunten. Hierbij letten we op functionaliteiten, prijs, specificaties én klant reviews.

Een Dolce Gusto apparaat is er in veel verschillende vormen. Wil je bijvoorbeeld een Dolce Gusto Krups kopen? Dan scroll je hieronder gemakkelijk door naar de sectie van enkel het merk Krups.

Met deze cupmachine zet je gemakkelijk een cappuccino of lungo. Let op, dit is geen Nespresso machine. Er zijn een aantal belangrijke verschillen. De afmeting van Dolce Gusto cups is anders dan die van Nespresso.

Ook het concept is anders. Voor koffie met melk gebruik je bij Dolce Gusto 2 soorten cups. Bij Nespresso gebruik je melk uit de koelkast. Dolce Gusto apparaten zijn een stuk voordeliger! Kortom, je weet dalijk alles over een nieuwe Dolce Gusto kopen. Alvast veel plezier met koffie drinken!

Beste Dolce Gusto apparaat

Beste Dolce Gusto

Het beste Dolce Gusto apparaat van 2020 is de Krups Dolce Gusto Genio 2. Deze is het beste uit de test en ook het best verkochte apparaat. De meest gunstige prijs, beste specificaties én beste reviews: dat is de Krups Dolce Gusto Genio 2, de beste Dolce Gusto machine.

Dit is niet alleen de beste, het is ook het best verkochte apparaat. Dus door consumenten het meeste gekocht en de beste reviews over geschreven! Hieronder hebben we de productvideo voor je klaarstaan. Zo krijg je een inkijk in deze machine en weet je na het bekijken precies wat deze machine precies kan. Deze machine is beschikbaar in 3 verschillende kleuren: zwart, titanium/zilver en rood.

Uit de reviews van zowel Bol als Coolblue is af te lezen dat dit een machine is die het goed doet. Met bij beide bedrijven honderden reviews is de gemiddelde scoren 4,6 van de 5 sterren.

Productvideo

De beste Dolce Gusto: Genio 2 door De’Longhi®.


Beste Dolce Gusto apparaten van 2020

Hier staan alle beste Dolce Gusto machines. Deze gids is compleet: dit zijn alle beschikbare machines op de Nederlandse én Belgische markt.

We beginnen met nummer 1: goed beoordeeld en weinig teruggestuurd. Bij het beoordelen van de beste Dolce Gusto is er rekening gehouden met prijs/kwaliteit verhouding, mogelijkheden en design. En natuurlijk kijken we ook naar reviews.

Alvast veel plezier van jouw nieuwe cupmachine!

1. Genio 2

De Genio 2 KP1608 is een cupmachine waarmee je net zoals bij de andere apparaten uit veel verschillende specialiteiten kunt kiezen. Van ijsthee tot caramel macchiato.

Hoeveel water je in je kopje koffie wilt bepaal je zelf. Geef dit bovenop de machine aan. Met 1 druk op de knop staat daarna jouw koffie klaar.

De Dolce Gusto Genio 2 KP1608 is energiezuinig. Wanneer je dit koffiezetapparaat Dolce Gusto 5 minuten niet gebruikt, gaat hij vanzelf uit. Dat heeft een positieve invloed op de levensduur van het apparaat. Deze koffiemachine is verkrijgbaar in 2 kleuren: zwart en grijs.

 • Je kunt uit 7 verschillende groottes kiezen voor je kopje koffie. Van een kleine sterke espresso tot een grote milde bak koffie.
 • Het maken van ijsthee of ijskoffie is geen probleem. Schakel met de hendel om van warm naar koud water.

2. Mini Me

Deze Dolce Gusto Mini Me KP1208 is ideaal voor in de kleinere keuken. Door het compacte formaat van deze koffiemachine past deze in iedere keuken.

De maten van deze Mini Me zijn als volgt: 24 cm diep, 16 cm breed en 31 cm hoog. Dat zijn formaten die in een camper passen. Ideaal voor een kleinere ruimte of in een kastje.

De Mini Me KP1208 is ook energiezuinig. Ook deze koffiemachine gaat na 5 minuten niet gebruiken uit. Goed voor de levensduur van het apparaat. Ook deze cupmachine is verkrijgbaar in de kleuren grijs en zwart.

 • Er zijn 6 verschillende groottes voor je kopje koffie. Klein en sterk of mild en groot.
 • Ook met deze machine kun je ijskoffie of ijsthee maken.
 • Een waterreservoir van 0,8 liter is wat kleiner dan normaal.

3. Genio

De Dolce Gusto Genio KP160T is het best beoordeeld door klanten. In augustus 2019 heeft deze machine de beste beoordeeld badge gekregen van Kieskeurig. Uit 471 reviews kreeg deze machine een gemiddelde score van 8.8. Een mooi rapportcijfer!

De Genio heeft een opvolger: de Genio 2. Dit model lijkt vrij veel op de Piccolo. Het verschil is dat bij deze Genio 2 je de watertoevoer niet zelf hoeft te stoppen. Deze stel je zelf in van tevoren, bovenop het apparaat.

Deze ‘Best Reviewed’ koffiemachine door Kieskeurig is energiezuinig. Na 5 minuten gaat ook dit apparaat automatisch uit. Dat was nieuw bij dit model. Deze koffiemachine is verkrijgbaar in 2 kleuren: zwart en grijs.

 • Er zijn 6 verschillende groottes voor je kopje koffie. Klein en sterk of mild en groot.
 • Ook met deze machine kun je ijskoffie of ijsthee maken.
 • Een waterreservoir van 0,8 liter is wat kleiner dan normaal.

4. Drop

De Dolce Gusto Drop is met recht een design koffiemachine. Deze machine is ontworpen als een druppel koffie die in een koffiekopje valt. Dat is goed gelukt, want zo ziet het er ook uit! Verder is het design erg naadloos, waardoor je minder werk hebt met schoonmaken.

De Drop is een koffiemachine met touchscreen. Door met je vinger over de bovenkant van de machine te glijden stel je gemakkelijk de koffiehoeveelheid in.

Ook deze Drop is energiezuinig en schakelt automatisch uit. Daarnaast is het deel waar je jouw kopje op zet verstelbaar. Hierdoor kun je gebruik maken van zowel grote mokken, als kleine kopjes. De Drop is helaas niet meer verkrijgbaar.

 • Keuze uit 5 verschillende groottes voor je bakje koffie.
 • Eenvoudig te besturen via het touchscreen display.
 • Heb je het warm? Dan zet je snel een lekkere ijskoffie of ijsthee.
 • Een prachtig design zorgt voor een eye-catcher in de keuken.
Dolce Gusto Drop
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Controleer prijs
Laatste prijs-update was: 27 november 2020 07:16

5. Infinissima

De Infinissima KP1708 is volgens de Consumentenbond als Dolce Gusto beste koop beoordeeld. De Consumentenbond heeft verschillende koffiemachines zware tests laten doen. Daaruit kwam de Infinissima KP1708 het beste!

Deze machine heeft een mooi design dat strak staat in ieder soort keuken. De kopjeshouder kan versteld worden in 3 verschillende standen. Zo heb je altijd het juiste formaat kopje en krijg je geen spetters bij het zetten van een kopje koffie.Je zet een cappuccino of andere melkspecialiteit via een cup. Niet met verse melk.

Ook deze Infinissima KP1708 is eneriezuinig en gaat na 5 minuten niet gebruiken zelf uit. Dit apparaat is binnen 40 seconden opgewarmd, wat erg snel is. Zo heb je binnen 2 minuten een lekker bakje koffie. Deze is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, wit en rood.

 • Door het grote waterreservoir kun je vergeleken met andere machines veel bakjes koffie halen uit 1 waterreservoir.
 • Ook met deze machine kun je ijskoffie zetten. Ideaal wanneer het warm weer is.
 • Je kunt veel verschillende smaken koffie zetten, door de grote variatie aan cups.

6. Lumio

De Dolce Gusto Lumio KP1308 is een compacte koffiemachine. Met een mooi design staat de machine goed in iedere keuken.

De Play & Select functie zorgt voor een super snelle werking. Stel van te voren de grootte in van het kopje koffie dat je wilt zetten. Hierbij heb je 7 verschillende keuze opties.

De Dolce Gusto Lumio KP1308 is ook energiezuinig. Hij schakelt zichzelf na een aantal minuten niet gebruiken automatisch uit. Dat is goed voor de levensduur van het apparaat en je energierekening. Deze is verkrijgbaar in 2 kleuren: zwart en wit.

 • Je kunt uit 7 verschillende groottes kiezen voor je kopje koffie. Van een kleine sterke espresso tot een grote milde bak koffie.
 • Het apparaat heeft een elegant design, daardoor staat deze koffiemachine goed in ieder soort keuken.

7. Piccolo XS

De Piccolo XS KP1A08 is een heel erg klein Dolce gusto apparaat. Je zet een kopje koffie naar eigen smaak doordat je de waterhoeveelheid per kopje in kunt stellen. Ook kun je een lekkere ijskoffie of ijsthee zetten met hulp van de koud water functie.

Dit kleinste Dolce Gusto apparaat heeft de afmetingen: 27 cm diep, 14 cm breed en 28 cm hoog. Met een gewicht van 2,1 kilo til je ‘m ook gemakkelijk op.

Deze machine heeft geen automatische stop, je moet dus handmatig de bereiding stoppen. Verder heeft het waterreservoir een inhoud van 0,8 liter, wat relatief weinig is.

Deze koffiemachine is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, wit en rood.

 • Deze machine is het kleinste van alle apparaten. Zo bespaar je een hoop ruimte in jouw keuken.
 • Het apparaat heeft een elegant design, daardoor staat deze koffiemachine goed in ieder soort keuken.

8. Oblo

De KP1108 Oblo is een modieus apparaat. Niet alleen is deze Oblo erg modieus, dit is ook een goedkope Dolce Gusto. Uit dit apparaat komt lekkere koffie en voor de goedkope prijs is dit een topklasse koffiemachine.

Ook deze machine is geschikt voor koude én warme dranken. Je stelt de koffiesterkte in door minder of meer water toe te voegen en binnen 30 seconden is deze machine opgewarmd. Je moet de koffiebereiding zelf stoppen, dus blijf in de buurt bij het zetten van je bakje koffie.

De Dolce Gusto Oblo is een cupmachine waarbij er geen opvangbak aanwezig is. Je moet de Dolce Gusto cups dus handmatig in de prullenbak doen. Verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, wit, rood en titanium.

 • Dit is een goedkope Dolce Gusto.
 • Beschikbaar in 4 kleuren en past dus goed bij iedere soort keuken.
 • Origineel en compact design.
Dolce Gusto Oblo

9. Piccolo

De Dolce Gusto Piccolo KP100B is een klein koffiezetapparaat. Deze machine is erg klein. De Piccolo’s zijn de kleinste Dolce Gusto machines. Ze worden handmatig bediend en je moet dus zelf in de buurt blijven bij het zetten van een kop koffie.

Deze cupmachine heeft geen melkopschuimer en ook geen opvangbakje voor de cups. Na 5 minuten schakelt ook dit apparaat zichzelf uit.

De koffie uitloop van deze machine is verstelbaar. Dat betekend dat je ieder soort kopje onder de uitloop kwijt kunt. Wel zo makkelijk wanneer je een latte zet. De machine is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, rood en grijs.

 • Deze machine is erg goedkoop.
 • Origineel en compact design.
 • Dit is een klein apparaat, waardoor je ‘m gemakkelijk op je nachtkastje zet.

10. Movenza

Deze modieuze Nescafé Dolce Gusto Movenza KP6008 is een lust voor het oog. Deze machine is een kunstwerk wanneer gesloten en een koffieapparaat wanneer geopend. Een design dat is geïnspireerd door de moderne kunst.

De Dolce Gusto Movenza is een echt kunstwerk. Hiernaast zie je ‘m geopend en hieronder zie je de machine gesloten. Wanneer je de bovenkant van het apparaat aanraakt, gaat de machine automatisch open.

De koffie stopt automatisch met zetten. Afhankelijk van welke grootte je kiest wordt jouw perfecte bakje koffie bereid. De inhoud van het kopje kan individueel ingesteld worden tot en met XL-formaat. De machine is verkrijgbaar in 2 kleuren: zwart en wit.

 • Je hoeft niet bij de Movenza blijven staan, omdat de machine zelf stopt met bereiden.
 • Deze machine is de eerste machine die een kunstwerk is wanneer die niet wordt gebruikt. Hij gaat automatisch open bij aanraking!

11. Eclipse

Ook de De’Longhi Nescafé Dolce Gusto Eclipse is een lust om naar te kijken én een kunstwerk wanneer niet gebruikt. Ook deze machine gaat namelijk dicht na het zetten van een bakje koffie.

Hiernaast zie je de Eclipse geopend en hieronder hebben we de machine weer ongeopend afgebeeld. Zoals je ziet is dit apparaat een ronde, wat totaal geen indruk van een koffieapparaat wekt!

Ook de Dolce Gusto Eclipse stopt automatisch bij het zetten van een bakje koffie. Zorg ervoor dat je vooraf de grootte van jouw kopje bepaald en de machine doet de rest. Opvallen aan deze machine is dat de Eclipse hele goede reviews heeft. 32 stuks en 28 daarvan geeft 5 sterren. De machine is verkrijgbaar in 2 kleuren: zwart en rood.

 • De machine stopt zelf met bereiden.
 • Deze machine is de eerste machine die een kunstwerk is wanneer die niet wordt gebruikt. Hij gaat automatisch open bij aanraking!

12. De’Longhi EDG 636 S Stelia

Deze Stelia van De’Longhi heeft een uniek ontwerp. Net als voorgaande twee apparaten. Deze machine heeft een waterreservoir van 1 liter en een automatisch ontkalkingssysteem. Hiermee heb je dus ook nog een groot gemak bij deze machine. Met tien beoordelingen en een gemiddelde van 5 sterren kunnen we zeggen dat dit een erg goed apparaat is.

De bediening is simpel. Door de sensor in deze machine kun je hem met je hand bedienen, zonder een knopje in te hoeven drukken. De machine stopt automatisch na de bereiding van jouw kopje koffie. Hij schakelt na 5 minuten automatisch uit. Wel zo energiezuinig.

De lekbak kun je in hoogte verstellen en is vaatwasmachine bestendig. Door het aluminium thermoblok heeft deze machine geen opwarmtijd en is deze direct klaar voor gebruik. De prijs: die is ook prima. Voor nog geen honderd euro heb je deze modieuze machine in huis.

 • De machine schakelt na 5 minuten automatisch uit.
 • De Stelia heeft een unieke vorm. Hiermee haal je een echt kunstwerk in je keuken!

13. Esperta KP310510

Ook de Dolce Gusto Esperta is uniek in zijn soort. Er zijn een hoop modieuze modellen van deze cupmachines. Deze is uniek door het bolle waterreservoir aan de achterkant.

Het indicatielampje kleurt oranje als het tijd is om het apparaat te ontkalken. De Esperta heeft een extra groot waterreservoir van 1,4 liter. Uitgerust met een nieuw, verstelbaar lekbakje welke zich aan 4 verschillende formaten kopjes kan aanpassen. Waaronder de hele grote koffiebekers.

Met je smartphone kun je zelf de instellingen van deze machine aanpassen. Dit kan dankzij de app. Kies het formaat en de temperatuur, sla voorkeuren op en plan zelfs de bereiding van je bakje koffie. Dit werkt allemaal via bluetooth.

 • Je bedient deze machine makkelijk via de app.
 • Door het unieke design is dit een van de mooiste Dolce Gusto.
Dolce Gusto Esperta
amazon.nl Amazon.nl €103,27
1 nieuw vanaf €103,27
Controleer prijs
Laatste prijs-update was: 27 november 2020 07:16

14. De’Longhi EDG 250 B Jovia

De Jovia is een unieke versie van deze machines. Je zal ‘m niet snel tegenkomen bij iemand thuis. Wellicht is de reden hiervan dat deze Jovia vrij moeilijk te bemachtigen is in Nederland. Toch hebben we ‘m voor je gevonden via een partner bij Bol.com.

Dit apparaat is volgens klanten veel stiller dan andere apparaten. Enkel heeft deze machine wel een rood netsnoer, wat tegen kan vallen als je dit niet verwacht. Het waterreservoir is wat aan de kleine kant: 0,8 liter.

Zoals je inmiddels bent gewend van de Dolce Gusto is deze machine ook energiezuinig. Na 5 minuten schakelt deze machine zichzelf automatisch uit. Ook is de houder voor jouw kopje verstelbaar in hoogte en kan de lekbak gewoon in de vaatwasser. Wel zo handig.

Wanneer je op zoek bent naar een super goedkoop, maar toch modieus apparaat is dit de machine voor jou.

 • Je bedient deze machine makkelijk via de app.
 • Door het unieke design is dit een van de mooiste Dolce Gusto.
jovia machine

Nescafé Dolce Gusto Krups


Nescafé Dolce Gusto Krups

Een Nescafé Dolce Gusto apparaat is een moderne koffiemachine. De Nescafé koffiemachine is vergelijkbaar met een Nespresso machine. De machine perst met 15 bar de koffie in het kopje. Het water gaat langs een cup met gemalen en gebrande koffie.

Er zijn veel verschillende soorten machines op de markt en dit wordt telkens maar uitgebreid. Eén ding hebben ze allemaal in gemeen: het is een cupmachine van Krups.

Cupmachines maken gebruik van cups en deze maakt gebruik van de originele Dolce Gusto. Helaas wordt een B-merk niet aangeraden in verband met de prestaties van de machines. Op dit moment zijn er zo’n 11 soorten Nescafé Dolce Gusto op de markt, welke je net hierboven hebt gezien.

Hieronder vind je de beste en bekendste Krups Dolce Gusto. Zo heb je een goed idee van welke machines de beste zijn. Weet je nog niet goed waar je op moet letten? Dan is het beste apparaat waarschijnlijk wat voor jou!

Om je een geheim te vertellen: bijna alle Dolce Gusto apparaten zijn op dit moment van de fabrikant Krups. Alle machines op de De’Longhi Nescafé Dolce Gusto Eclipse na.

Daarom staan hieronder de 3 beste Krups Dolce Gusto. Alvast veel plezier met je nieuwe Krups Dolce Gusto!

Krups Dolce Gusto Mini Me

1. Mini Me

Met deze Krups Dolce Gusto Mini Me ben je altijd goed uit. Een geweldig apparaat, onder andere door zijn formaat. Door het compacte formaat is de machine geschikt voor kleine keukens en wordt daarom als tip aangeraden door Bol.com.

Goed om te weten: deze Krups Dolce Gusto Mini Me heeft geen geïntegreerd opvangbakje voor de cups. Dit hebben lang niet alle machines. Je moet dus na iedere bak koffie de cup weggooien. Daarnaast heeft deze Krups Mini Me ook geen melkopschuimer. Melk opschuimen gaat met behulp van cups zoals bijvoorbeeld de Dolce Gusto cappuccino cups.

Het waterreservoir is goed voor 0,8 liter water. Zo loop je na 4 of 5 bakjes koffie een keer richting de kraan. Door automatische waterdosering kun je van tevoren instellen hoeveel water er in jouw bakje koffie moet. Zo kun je tijdens het zetten van het bakje koffie rustig weglopen bij de machine.

Deze machine is beschikbaar in de kleuren: rood, Artic grey (zie foto), Black-Cherry, zwart en wit. De goedkoopste versie is de Krups Mini Me Artic grey versie welke je ook op de foto hiernaast ziet.

Deze Krups Mini Me warmt goed op. Binnen 30 seconden is de machine opgewarmd. Zo heb je vanaf een koude machine na ongeveer 1 minuut een bakje koffie klaar staan. Het voordeel is, je hebt ook een koude functie op een Krups Mini Me. Hiermee kun je gemakkelijk een ijskoffie of ijsthee bereiden. Dit doe je met de bijbehorende ijskoffie cups.

Kenmerken

 • Instelbaar koffievolume: Ja
 • Schoonmaakindicator: Nee
 • Inhoud waterreservoir: 0,8 l

Pluspunten

 • Een erg kleine cupmachine, hierdoor past deze Krups op je nachtkastje.
 • Je kunt ook ijskoffie of ijsthee zetten met deze machine.
 • Er zijn veel verschillende soorten cups beschikbaar, dus smaken genoeg!
 • Dit is een goedkope machine.

Minpunten

 • Melk gaat via poeder uit een cupje.
 • Er zit geen opvangbak in deze machine.
 • Na 5 of 6 normale koffies moet je het waterreservoir weer bijvullen.
Eerste Gebruik - Dolce Gusto® Mini Me Koffiemachine

Krups Dolce Gusto Piccolo

2. Piccolo

Met deze Krups Dolce Gusto Piccolo heb je het allerkleinste apparaat van Krups te pakken. Dit apparaat is ook een tip van Bol.com. Alhoewel het niet helemaal juist is wat ze vermelden, is dit wel een top product. Bol geeft aan dat dit dankzij de melkopschuimer en instelbare sterktes een goede keuze is voor een luxe Krups Dolce Gusto. Natuurlijk heeft deze machine geen meegeleverde melkopschuimer. Dat komt uit de melkcups.

Ook deze Krups Piccolo heeft geen opvangbak voor cups. Daarnaast is het zo dat je de koffiesterkte of hoeveelheid niet zelf kunt aanpassen. Als je goed kijkt zie je op de bovenkant van de machine hiernaast geen instelbare koffievolume functie zitten. Dat zag je bij de Mini Me hierboven wel. Je kunt door de niet instelbare hoeveelheid koffie dus niet tussendoor weglopen bij de machine. Dan wordt het een puinhoop!

Het waterreservoir is goed voor 0,6 liter water. Een beetje kleiner dan de beste Krups cupmachine. Zo loop je na 3 of 4 bakjes koffie al naar de kraan toe. Als deze in de buurt is is dat natuurlijk geen probleem.

Deze machine is beschikbaar in de kleuren: rood, grijs en zwart (zie foto). De goedkoopste versie is de Krups Piccolo KP100B zwart welke je hiernaast op de foto ziet.

Ook warmt de Piccolo goed op. Binnen dezelfde 30 seconden is de machine opgewarmd. Een chocolademelk of ijskoffie is ook voor deze machine geen probleem.

Kenmerken

 • Instelbaar koffievolume: Nee
 • Schoonmaakindicator: Nee
 • Inhoud waterreservoir: 0,6 l

Pluspunten

 • De allerkleinste cupmachine.
 • Je kunt ook ijskoffie of chocolademelk met deze machine maken.
 • Dit is een goedkope cupmachine.

Minpunten

 • Melk gaat via poeder uit een cupje.
 • Er zit geen opvangbak in deze machine.
 • Na 4 of 5 normale koffies moet je het waterreservoir weer bijvullen.
Eerste Gebruik - Dolce Gusto® Piccolo Koffiemachine

Krups Dolce Gusto Genio 2

3. Genio 2

De Krups Dolce Gusto Genio 2 is dit keer geen tip van Bol, maar een Coolblue’s Keuze. Deze Genio 2 is een Coolblue’s Keuze omdat hij veel verschillende koffiespecialiteiten kan zetten. Daarnaast omdat je zelf 7 verschillende standen hebt voor het zetten van een kopje koffie. Dit is het koffievolume, dat betekend dus dat je 7 verschillende standen voor het waterniveau hebt.

Deze Krups Genio 2 heeft ook geen opvangbak voor cups. Wél kun je bij deze machine weglopen bij het zetten van een bakje koffie. Je stelt van tevoren namelijk 1 van de 7 gewenste koffiesterktes in door het watervolume aan te passen. Dit is makkelijk in te stellen via de deksel van de Genio 2. Net zoals bij de Mini Me.

Het waterreservoir heeft een inhoud van 1 liter. Een stuk groter dan bovenstaande apparaten. Zo hoef je na 7 of 8 kopjes koffie (afhankelijk van de grootte) pas naar de kraan te lopen. Scheelt weer wat tijd!

Deze machine is beschikbaar in de kleuren: rood, titanium en zwart (zie foto). De goedkoopste versie is de Krups Dolce Gusto Genio 2 KP1608 zwart welke je hiernaast weer terugziet op de foto.

Ook de Genio 2 is een snelle opwarmer. Binnen 30 seconden is de machine opgewarmd. Na 5 minuten schakelt de machine zichzelf uit. Dit scheelt weer op je energierekening!

Kenmerken

 • Instelbaar koffievolume: Ja
 • Schoonmaakindicator: Nee
 • Inhoud waterreservoir: 0,6 l

Pluspunten

 • Met 7 verschillende standen pas je jouw bakje koffie aan naar jouw wensen.
 • Je kunt ook ijskoffie of chocolademelk met deze machine maken.

Minpunten

 • Melk gaat via poeder uit een cupje.
 • Er zit geen opvangbak in deze machine.
Eerste Gebruik - Dolce Gusto® Genio Koffiemachine.


Hoe werkt een Dolce Gusto machine?


Hoe werkt het

Een Dolce Gusto machine is makkelijk in gebruik. Je doet een cup in de houder. Vervolgens doe je de houder in de machine. Je gebruikt het display om de hoeveelheid water dat in je kopje moet in te stellen. Na ieder kopje koffie gooi je de cup weg in de afvalbak. Elk Dolce Gusto apparaat heeft een hendel. Daarmee schakel je van koud naar warm water. Zo kun je dus ook een ijskoffie of zelfs ijsthee zetten!

Kenmerken

 • De cups gooi je na iedere beurt weg. Er is geen opvangbak.
 • Er is een hendel, waarmee ijskoffie of ijsthee gezet kan worden.
 • Je kunt de hoeveelheid water instellen per kopje.
 • De bereiding van een kopje koffie gaat met een druk van 16 bar.

Cappuccino zetten

Je gebruikt speciale melkcups om een cappuccino te zetten. De melkcup heeft melkpoeder. Wanneer de melkpoeder in aanraking komt met heet water, verandert het in schuim. Vervolgens doe je koffie bij het melkschuim. Om de koffie te zetten gebruik je een koffiecup. Ook kun je op deze manier een caramel macchiato of latte macchiato maken!


Waterreservoir

Het is verstandig om een apparaat te kopen met een groot waterreservoir wanneer je een grootverbruiker bent. Klinkt logisch, maar welk formaat waterreservoir moet je nu nemen? Daar helpen we je graag bij. Bekijk onderstaande tabel om jouw waterreservoir grootte uit te kiezen! Dit kunnen we ongeveer berekenen, want een lungo is namelijk zo’n 110 milliliter water.

Aantal personenTotaal aantal kopjes per dagWaterreservoir minimaal
240,5 liter
360,7 liter
480,8 liter
5101 liter

Instelbaar koffievolume

Of je behoefte hebt aan een instelbaar koffievolume is niet perse aan te tonen via een handige tabel. Iedereen heeft namelijk zijn of haar eigen voorkeuren. Daarom hebben we hieronder een vragenlijst voor je. Beantwoord je alle vragen met nee? Dan heb je geen instelbaar koffievolume functie nodig. Beantwoord je 1 of meer vragen met ja? Dan is het aan te raden een Krups cupmachine te kopen mét instelbaar koffievolume.

Instelbaar koffievolume
 • Hecht je waarde aan altijd het perfécte bakje koffie?
 • Is het belangrijk voor je dat je een bepaald volume aan koffie drinkt?
 • Ben je alle dagen druk en is er kans op weglopen tijdens het koffiezetten?

Prijs

De prijs van een cupmachine is over het algemeen niet hoog. Je hebt al een Krups apparaat voor slechts € 40,- tot € 50,-. Dat is niet veel! Waarom? De cups van Dolce Gusto zijn wat duurder. Je betaald met originele cups gemiddeld € 0,27 per kopje koffie. Vergeleken met Nespresso (€ 0,15) of een koffiezetapparaat bonen (€ 0,10) is dit aan de hoge prijs.

Vergeleken met een Senseo apparaat (€ 0,12) komt de prijs van de machine in de buurt, maar de koffie van Senseo is goedkoper. Natuurlijk kun je wel zeggen dat Dolce Gusto koffie een stuk lekkerder is.


Gemak

Een andere reden om voor een cupmachine te kiezen is gemak. Je hebt namelijk haast geen onderhoud aan een Dolce Gusto. Ontkalken is niet nodig. Je hoeft af en toe een doekje over het apparaat heen te halen en dat was het. Verder moet de lekbak natuurlijk een keer leeg, maar dat blijf je houden.

Ten tweede is het super simpel om een latte macchiato of een cappuccino te zetten. Je gebruikt 2 cups voor het zetten van een melkspecialiteit. Zo heb je geen losse melkopschuimer of geïntegreerd melkreservoir nodig. Daarom is gemak een groot voordeel bij de aanschaf van een nieuw Dolce gusto apparaat!Verschillende soorten Dolce Gusto apparaten


Verschillende soorten

Op dit moment zijn er 14 verschillende modellen. Hieronder staan de 6 modellen beschreven die het bekendste zijn. Je leest een korte beschrijving per model. Bekijk hierboven alle 14 verschillende soorten onder elkaar.

Weet je nog niet helemaal zeker welke het wordt? We zetten op deze pagina alle Dolce Gusto’s overzichtelijk op een rij. Daarnaast bieden we je de beste keuze aan. Zo kun je een goede keuze maken. Ongeacht je kennisniveau over de machines.

Bekijk hieronder de video van Coolblue over 3 verschillende modellen. Kies daarna jouw model uit onder de video, of spring naar de 14 best verkochte apparaten.

Dulce Gusto Line-up Productvideo

Genio

Genio

Met dit basis apparaat kun je je eigen smaak kiezen. Kies uit de varianten koffie, cappuccino, chocolademelk of latte macchiato. Je bepaalt zelf de grootte van je kop koffie met de verstelbare play & select functie. Ook een kopje thee is mogelijk met de Genio.

Mini Me

Mini Me

Deze koffiemachine is erg compact. Ideaal voor in een kleine keuken. Je hebt dezelfde koffie keuzes als bij de Genio. Ook is thee geen probleem voor de Mini Me. Dezelfde play & select functie laat je zelf de grootte van je kopje koffie bepalen. 1 druk op de knop en je koffie staat klaar.

Lumio

Lumio

Bovenop de Lumio zit een knop. Daarmee bedien je het apparaat. Door aan de knop te draaien bepaal je de grootte van je kop koffie. Voor het koffiezetten haal je de houder uit de machine. Doe de cup weer terug en plaatst de houder terug in de machine.

Infinissima

Infinissima

Dit Infinissima koffiezetapparaat heeft een uniek design. Ideaal voor in een moderne keuken. De eco-modus zorgt ervoor dat de machine na 5 minuten zichzelf uitschakelt. Zo verbuikt deze machine minder stroom. Met een uitgebreid assortiment aan cups zet je het kopje koffie dat bij jouw smaak past.

Drop

Drop

De Drop heeft touchscreen. Bovenop de machine vind je een touchscreen display. Je stelt de koffiehoeveelheid in door met je hand over het display te glijden. De lichtgevende strepen in het groen geven het koffievolume aan. Het waterreservoir zit aan de onderkant.

Piccolo

Piccolo

Tot slot hebben we nog de Piccolo. Dit koffiezetapparaat is nog nét wat kleiner dan de Mini Me. Hierdoor is dit apparaat ideaal voor in de kleine keuken. Het verschil? Je kunt niet zelf de hoeveelheid water of koffie instellen. Je gebruikt een standaard cup met een standaard hoeveelheid water.


Krups Dolce Gusto Mini Me

Dolce Gusto Mini Me

Dolce Gusto Mini Me nodig? Dit apparaat heeft een enorm kleine omvang en is geschikt voor in ieder huishouden. Met een Mini Me zet je simpel, lekkere koffie.

Een kleine koffiemachine voor bij jou in huis. Op het aanrechtblad in de keuken, of misschien wel op je nachtkastje. Dit compacte apparaat past letterlijk overal. Neem ‘m mee op vakantie voor in de caravan of berg hem op in de kleinste vakjes.

Hieronder zie je alle verschillende modellen staan van de Dolce Gusto Mini Me. Het enige wat tussen de modellen verschilt is de kleur. De specificaties van alle modellen zijn hetzelfde.


Dolce Gusto Mini Me KP123B

KP123B

De Dolce Gusto Mini Me KP123B Artic Grey heeft een grijs met zwarte behuizing.


Dolce Gusto Mini Me KP1208 Zwart

KP1208

De Dolce Gusto Mini Me KP1208 Zwart heeft een geheel zwarte behuizing.


KP1201

KP1201

De Dolce Gusto Mini Me KP1201 heeft een geheel grijze behuizing.


Kenmerken

Hieronder sommen we de belangrijkste kenmerken van de Dolce Gusto Mini Me voor je op. Zo weet je precies waar je op moet letten bij de aankoop van jouw nieuwe apparaat.

Verschillende kleuren

Dit apparaat is er in verschillende kleuren. Deze kleuren hebben allemaal een bepaalde naam meegekregen. Zo zijn er bijvoorbeeld de KP123b, KP1208, KP1201 en de KP1208. Zo is er voor ieder huishouden wel een machine die bij het interieur past. Of het nu wit, zwart, grijs of antraciet is: er is een kleur die matcht.

Klein formaat

Door het kleine formaat past dit koffieapparaat daadwerkelijk in iedere keuken. De afmetingen zijn:

 • Diepte: 24 cm
 • Breedte: 16 cm
 • Hoogte: 31 cm

Van warm naar koud

Met behulp van de schakelaar zet je de machine in een handomdraai van warm naar koud. Zo kun je ook een lekkere ijskoffie of ijsthee zetten. Heerlijk voor tijdens warme zomerdagen.

Wanneer je de hendel weer terugzet, komt er gewoon weer hete koffie uit. Ook een Chocomelk cup is bijvoorbeeld mogelijk, voor een lekkere warme chocolademelk tijdens de koudere winterdagen.

Specificaties

Algemeen

 • Koffiespecialiteit: Alles met een passende cup
 • Aantal kopjes per zetbeurt: 1
 • Inhoud waterreservoir: 0,8 liter

Instelbare eigenschappen

 • Koffiesterkte: Nee
 • Koffievolume: Ja
 • Watertemperatuur: Nee

Melkspecialiteiten

 • Geschikt: Ja
 • Melkopschuimmethode: Melkpoeder uit cup of pad
 • Instelbaar melkvolume: Nee

Gemak

 • Uitneembaar lekbakje: Ja
 • Afneembaar waterreservoir: Ja
 • Display: Ja
 • Automatisch uitschakelen: Ja
 • Kopjes warmhoudplaat: Nee
 • Schoonmaakindicator: Nee

Technisch

 • Verwarmingssysteem: Thermoblock
 • Pompdruk: 15 bar
 • Vermogen: 1500 W


Cups en cuphouders


Cups en cuphouders

De cups en cuphouders zijn alom bekend van Dolce Gusto. Hieronder geven we je een korte introductie over deze twee dingen die je toch wel nodig hebt. Vervolgens kun je klikken op de knop om het complete assortiment te bekijken van beiden!


cups

Cups

Deze koffiemachine gebruikt Dolce Gusto cups, zoals je wellicht al had begrepen. Deze cups zijn weer anders dan de Nespresso cups. Nescafé, de producent van de cups, gebruikt Arabica bonen.

Na verbranding van de bonen wordt de koffie geseald. Vervolgens wordt de koffie met een speciaal aroma zegel in een cup gedaan. Zo heb je altijd de perfecte smaak in ieder bakje koffie.

De Nescafé Dolce Gusto cups zijn ontworpen om altijd het beste resultaat te krijgen. Door een innovatief design regelt de cup de druk die nodig is. Een kunststof schijfje drukt door de onderliggende aluminiumfolie heen. Hierdoor heb je binnen 1 minuut een heerlijke bak koffie!

Er is een ruim assortiment aan Dolce Gusto cups. Met veel verschillende varianten zet je een bakje koffie wat bij jouw past. Daarnaast kun je ook chocolademelk of ijsthee zetten!

Door gebruik te maken van de melkcups kun je ook een chai tea latte, cappuccino of latte macchiato zetten. Allemaal met 1 druk op de knop! Je koopt Nescafé Dolce Gusto cups in de supermarkt of online.


cuphouders

Cuphouders

Een Dolce Gusto cuphouder kan natuurlijk niet ontbreken bij de aanschaf van een Dolce Gusto apparaat. Met een capsulehouder berg je jouw cups overzichtelijk en eenvoudig op. Er zijn veel verschillende soorten en varianten cuphouders. Benieuwd?


Veelgestelde vragen

Welke verschillende Dolce Gusto apparaten zijn er?

Bekijk hier de beste machines.

Wat gaat een Dolce Gusto kosten?

Rond de € 45 tot € 120 euro.

Wat is het beste Dolce Gusto apparaat?

Degene met de meest gunstige prijs, beste specificaties én beste reviews is de beste Dolce Gusto machine: de Dolce Gusto Genio 2.

Wat is het verschil met een Nespresso apparaat?

De cups zijn anders. Daarnaast heeft een Nespresso apparaat vaak een lekbak.

Kan je ook ijskoffie of ijsthee zetten?

Ja, met de hendel zet je jouw machine om naar koud water. Zo zet je gemakkelijk een lekkere ijskoffie of ijsthee.

kalebet - mersin eskort - asyabahis giriş -
1xbet
- Meritroyalbet