Home / Blog / Reviews / Delonghi Rivelia: alles over de nieuwste Delonghi koffiemachine

Delonghi Rivelia: alles over de nieuwste Delonghi koffiemachine

De Delonghi Rivelia is de nieuwste Delonghi koffiemachine met bonen die waarschijnlijk op wereld koffiedag (1 oktober) gelanceerd gaat worden. Wordt de EXAM 440.55.G de nieuwe bestseller van Delonghi?

Deze nieuwe koffiemachine heeft enorm veel personalisatie opties. Ook is hij uitgerust met de Bean-Adapt technologie.

Dit is het eerste koffieapparaat met bonen ooit die wordt geleverd met twee bonenreservoirs. Hierdoor kun je eenvoudig wisselen van koffiesoort. Er zijn geen twee bonenkamers, maar losse reservoirs.

Op dit moment is deze machine nog niet te koop online of in de winkel. Zodra dat wel is zal deze pagina geupdate worden, en kun je ze terugvinden op de pagina van Delonghi.


De beste functies van de nieuwe Delonghi Rivelia

Toen ik voor het eerst de Delonghi Rivelia zag, was ik meteen onder de indruk van het stijlvolle en compacte design.

Het zachte en afgeronde uiterlijk is beschikbaar in vier kleuren. Maar natuurlijk draait het bij een volautomatische koffiemachine om de koffiekwaliteit en functionaliteit.

De Rivelia stelt op dat gebied zeker niet teleur. Het Bean Switch System met twee bonenreservoirs is erg handig om eens een andere bonensoort te proberen, zonder het vaste reservoir te hoeven leegmaken. Want ik kan je vertellen dat dat enorm veel rommel geeft (en vrijwel onmogelijk is) bij een reservoir.

De machine past via Bean Adapt Technology automatisch de juiste maalfijnheid, hoeveelheid koffie en temperatuur aan voor die specifieke bonen. Dit zagen we ook al bij de Delonghi Primadonna Soul.

Met de LatteCrema Hot technologie zet je met één druk op de knop perfect opgeschuimde melk. Ideaal voor heerlijke cappuccino’s en latte’s! Ook fijn is dat het melksysteem automatisch wordt gereinigd.

Via het grote 3,5 inch kleurentouchscreen kies je eenvoudig de gewenste koffiedrank. Er zijn 16 opties, van espresso tot flat white. De interface voelt erg intuïtief aan en je kunt een persoonlijk profiel aanmaken zodat de Rivelia leert hoe je jouw koffie het liefst drinkt.

Al met al ben ik erg onder de indruk van de uitgebreide personalisatieopties. De bediening is kinderlijk eenvoudig. Voor de échte koffieliefhebber die van gemak houdt is de Delonghi Rivelia mijn nieuwe ultieme aanrader, zeker voor de prijs.


Delonghi Rivelia maakt koffie van topkwaliteit met Bean-Adapt

De Delonghi Rivelia is uitgerust met de Bean-Adapt technologie van Delonghi. Hiermee past de koffiemachine de instellingen aan op de koffiebonen.

Dit is erg handig, want zo hoef je niet zelf te bedenken wat de ideale maalgraad en temperatuur is.

De eerste stap bij het instellen van de Bean-Adapt technologie is door op het knopje hiervoor te klikken op het display. Dit scherm verschijnt:

Klik op de keuze van jouw koffieblend. In dit geval gebruik ik 100% Arabica koffiebonen, dus ga ik voor de bovenste optie.

De tweede stap is het kiezen van de branding van jouw koffiebonen. Kies voor licht, medium, donker of heel donker.

Bij de volgende stap vraagt de machine welke stand de maalgraad nu heeft. Zo weet de Rivelia of deze aangepast moet worden – of niet.

Nu de Delonghi Rivelia weet wat voor koffiebonen je gebruikt vraagt de koffiemachine je om een espresso te zetten.

Na het zetten van de espresso kun je deze testen. Wat vind je ervan?

Geef het door aan de machine met een van de drie keuzes:

 • Gebalanceerd, oke voor jou
 • Waterig of slap
 • Te sterk

Nu slaat de machine de instellingen voor watertemperatuur en maalgraad op.

Geef jouw koffiebonen een naam en nu kun je de instellingen eenvoudig oproepen door de koffiebonen te kiezen.

Zo kun je voor verschillende soorten koffiebonen de perfecte instellingen opslaan en eenvoudig terugvinden.


Koffie- en melkschuimkwaliteit

De Delonghi Rivelia zet goede koffie. De kwaliteit van espresso is hoog: crema mooi donker, rijke smaak en goede temperatuur.

Toch zal zo’n espresso nooit smaken als een piston koffie machine, maar dit komt dicht in de buurt.

Melkschuim

De LatteCrema Hot technologie van de Delonghi Rivelia overtuigt met eersteklas melkschuimresultaten. Met één druk op de knop wordt de melk perfect opgeschuimd met een zijdezachte, romige consistentie.

Het microschuim is bijzonder fijnporig en stevig. Zelfs na enkele minuten behoudt het zijn vorm en zakt het niet in, volgens MaxiCoffee.

De romige textuur van het schuim geeft de latte een volle smaak en een aangenaam zijdeachtig mondgevoel.

De temperatuur van het melkschuim is ook ideaal en altijd constant warm, maar nooit te heet. Hierdoor blijven de melkaroma’s optimaal behouden en zijn er geen onaangename verbrande tonen.

Over het geheel genomen is de schuimkwaliteit van de LatteCrema technologie meer dan concurrerend met duurdere pistonmachines.

Hij produceert perfecte melkkoffies met een romige, zijdeachtige textuur.

Dankzij de eenvoudige bediening met one-touch functie kan zelfs iedereen zonder barista ervaring perfecte resultaten bereiken. De automatische reiniging van het systeem na elk gebruik zorgt er ook voor dat de bereiding altijd hygiënisch is.


Conclusie van de Delonghi Rivelia koffiemachine

Al met al maakt de Delonghi Rivelia een zeer doordachte en hoogwaardige indruk.

De afwerking is erg netjes en het ontwerp is modern en compact. De grote kracht van de machine ligt in zijn flexibiliteit en aanpasbaarheid.

Met functies zoals het Bean Switch System, de Bean Adapt Technology en gebruikersprofielen kan elke liefhebber zijn of haar perfecte instelling vinden.

Bijzonder opmerkelijk zijn de resultaten van het melkschuim dankzij de LatteCrema Hot Technology. Fijnporig, romig schuim op de ideale temperatuur is hier automatisch mogelijk.

Natuurlijk heeft dit ook zijn prijs – met een adviesprijs van net geen €1000 speelt de Rivelia duidelijk in de premiumklasse van volautomatische machines.

Maar in ruil daarvoor krijg je een machine die niets te wensen overlaat en jarenlang plezier zal geven.

Voor veeleisende koffiedrinkers die waarde hechten aan individualiteit, bonen van hoge kwaliteit en latte-creaties is de Delonghi Rivelia een zeer goede keuze.

Dankzij innovatieve technologieën en eenvoudige bediening bereidt hij fantastische koffiespecialiteiten van hoge kwaliteit.

Wat vind jij van deze nieuwe Delonghi koffiemachine? Laat het weten in de reacties!

2 gedachten over “Delonghi Rivelia: alles over de nieuwste Delonghi koffiemachine”

 1. Een leuke toevoeging, maar ze hebben de instapmodellen ook goed gemaakt. De magnifica is een simpel en goed te bedienen en daar kunnen hoge glazen tot 14cm onder.

  Als ze die 4 of 6 knoppen hier op nabootsten zou het een veel gemakkelijker voor iedereen zijn. Niet iedereen wil door een hoop vragen heen voor simpel kopje espresso of latte.

  Enige wat we aan ons toestel missen is een lampje voor de koffie en de bonen, wel zo handig met zetten en bijvullen in de ochtend of avond.

  Wat veel koffiemachines vergeten is de onderhoud van de koffietuit, misschien dat onze volgende machine dus een new royal gaat worden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie