Home / Blog / Kaffee / De’longhi ontkalker kopen? Beste De’Longhi ontkalker

De’longhi ontkalker kopen? Beste De’Longhi ontkalker

DeLonghi ontkalker

Een De’longhi volautomaat wil je natuurlijk ontkalken om de levensduur van het apparaat te verlengen. Daarnaast word je koffiemachine gewoon een stukje schoner en word de koffie een beetje lekkerder met een schoon apparaat. Op deze pagina vertellen we je precies welke De’Longhi ontkalker je nodig hebt! Zo kun je met een gerust hart jouw machine gaan ontkalken.

Wanneer het lampje op jouw koffiemachine gaat branden, is het weer tijd voor een ontkalkingsronde. Vervelend! Je kunt je afvragen of je wel de juiste ontkalker hebt. Hoe moet je de machine ook alweer precies ontkalken? Het antwoord op die vragen vind je hieronder!

Welke De’Longhi ontkalker kopen?

Welke DeLonghi ontkalker kopen

Voor het ontkalken van een De’Longhi machine heb je een De’Longhi ontkalker nodig. Maar welk ontkalkingsmiddel van De’Longhi is geschikt voor jouw machine? Er zijn verschillende ontkalkers: De’Longhi EcoDecalk mini en de EcoDecalk 500ml. Hieronder leggen we je uit voor welke ontkalker je het beste kunt kiezen en waarom.


Ecodecalk 500ml

EcoDecalk 500ml

De EcoDecalk 500ml is de grootste De’Longhi ontkalker. Deze vloeistof zorgt ervoor dat jouw koffiezetapparaat bonen langer meegaat. Daarnaast blijft jouw koffie lekker, ook niet onbelangrijk.

Wanneer je geen EcoDecalk gebruikt, komt er kalkaanslag in de leidingen van jouw apparaat. Dat tast de smaak van de koffie aan. Zeker als de waterhardheid bij jou in de regio nogal hoog is, kan dit de smaak flink beïnvloeden. Toch merk je dit niet altijd, omdat het héél geleidelijk gaat. Na een beurt met de ontkalker merk je dan duidelijk het verschil.

Bij gebruik van de EcoDecalk 500ml kun je 5 beuren vooruit. Genoeg ontkalkingsvloeistof voor langer dan een heel jaar. Deze EcoDecalk is erg goedkoop. Bespaar dus niet op deze vloeistof!


De'Longhi ecodecalk mini

EcoDecalk mini

Deze EcoDecalk mini is erg eenvoudig in gebruik. De De’Longhi ontkalker komt in 2 varianten van 100ml. Genoeg voor 2 beurten. Ook deze ontkalker is niet duur. Toch is de 500ml variant goedkoper.

Voeg het samen met 1 liter water in het waterreservoir. Vervolgens spoel je de machine door. Het duurt ongeveer 20 minuten tot een half uur. Na gebruik kun je de machine het beste tweemaal door laten lopen. Eén keer is aangegeven, maar twee keer is wat schoner: zo leert de ervaring.

In principe kun je beide ontkalkers gebruiken voor alle volautomaten van De’Longhi. Er is geen specifieke ontkalker voor een bepaald apparaat. Natuurlijk ben je zelf vrij om te kiezen tussen de 500ml versie en de mini. Een voordeel van de EcoDecalk mini is dat je één flacon per ontkalkingsbeurt nodig hebt. Bij de 500ml versie is dit wat meer werk om goed af te meten.

Bekijk hieronder de prijs van de De’Longhi EcoDecalk mini bij Coolblue en Bol.com.


Hoe gebruik je de ontkalker van De’Longhi?

Zodra je de ontkalker hebt gekocht, kun je ‘m gaan gebruiken. We vertellen je precies hoe je de ontkalker moet gaan gebruiken. Klaar voor?

Hierboven hebben we je al een beetje verteld hoe het werkt. Om je te helpen, leggen we het nog een keer volledig voor je uit.

Instructie

  1. Doe 100ml van de De’Longhi EcoDecalk in het waterreservoir van de machine.
  2. Schenk één liter water in het waterreservoir.
  3. Roer dit vervolgens samen met de ontkalker om te zorgen dat het gemixt is.
  4. Afhankelijk van de machine die je hebt, volg je de handleiding van jouw apparaat.
  5. Spoel na het ontkalken de machine nogmaals grondig door met slechts alleen water (één keer spoelen staat in de instructie, twee keer wordt aangeraden).

In onderstaande video wordt uitgelegd aan de hand van een simpele animatie waarom je de ontkalker moet gebruiken.

Waarom moet ik de koffiemachine ontkalken?

Alvast heel veel succes en voor vragen kun je altijd terecht in de reacties. Op naar weer lekkere koffie drinken!

Veelgestelde vragen

Waar de De’Longhi ontkalker kopen?

De ontkalker is beschikbaar bij verschillende webshops. Bekijk hier ons overzicht.

Welke De’longhi EcoDecalk is het beste?

Er zit geen verschil tussen de ene of de andere ontkalkingsvloeistof. Het enige verschil tussen deze producten is de inhoud van de fles: 500ml en 2 x 100ml.

Wanneer De’Longhi ontkalken?

Je kunt het apparaat het beste ontkalken één keer per kwartaal. Dit verschilt per machine. Controleer daarom altijd de handleiding.

1 gedachte over “De’longhi ontkalker kopen? Beste De’Longhi ontkalker”

Plaats een reactie